مقالات ISI فروشگاه های سوپرمارکت : 99 مقاله انگلیسی + ترجمه فارسی

آشنایی با موضوع
سوپرمارکت شکلی از بقالی ولی بزرگتر از آن است که مشتری خودش محصولات را از قفسه برمی دارد یا به اصطلاح سلف سرویس است. در حدود ۷۵ تا ۹۰ درصد کالاهای این مغازه ها محصولات غذایی هستند. اندازه سوپرمارکت ها معمولاً از بقالی های سنتی بزرگترند ومحصولات بیشتری می فروشند ولی از هایپرمارکت ها و سوپرسنتر ها کوچکترند. کالاهای سوپر مارکت ها عموما گوشت، محصولات تازه و روزانه مثل نان، میوه و سبزیجات و محصولات غیر غذایی مثل شوینده ها و لوازم بهداشتی را در بر میگیرد که معمولاً در قیمت پایین عرضه می شوند و برای کاهش هزینه ها خدمات چندانی ارائه نمی‍شود و طراحی و قفسه بندی مغازه ساده است. این نوع از خرده فروشی ها در کنار مناطق مسکونی قرار دارند. بارزترین مشخصهٔ آن سلف سرویس بودن آن و عرضهٔ مواد غذایی وخانگی است.
در این صفحه، تعداد 99 مقاله انگلیسی از ژورنال ها و مجلات معتبر پایگاه ساینس دایرکت (ScienceDirect) درباره موضوع فروشگاه های سوپرمارکت آرشیو شده است که شما می توانید مقالات مورد نظر خود را بر اساس سال انتشار، موضوع مقاله، وضعیت ترجمه و تعداد صفحات، انتخاب نموده و دانلود فرمایید.
در صورتی که مقاله لاتین مورد نظر شما تا کنون به زبان فارسی ترجمه نشده باشد، واحد ترجمه پایگاه ISI Articles با همکاری تنی چند از اساتید و مترجمان با سابقه، آمادگی دارد آن را در اسرع وقت و با کیفیت مطلوب برای شما ترجمه نماید.

Novel integrated CO2 vapour compression racks for supermarkets. Thermodynamic analysis of possible system configurations and influence of operational conditions

A Supermarket Double-Dollar Incentive Program Increases Purchases of Fresh Fruits and Vegetables Among Low-Income Families With Children: The Healthy Double Study

Antimicrobial residues and resistance against critically important antimicrobials in non-typhoidal Salmonella from meat sold at wet markets and supermarkets in Vietnam

Modest ratios of fast food outlets to supermarkets and green grocers are associated with higher body mass index: Longitudinal analysis of a sample of 15,229 Australians aged 45 years and older in the Australian National Liveability Study

Neighborhood price of healthier food relative to unhealthy food and its association with type 2 diabetes and insulin resistance: The multi-ethnic study of atherosclerosis

Where do U.S. households purchase healthy foods? An analysis of food-at-home purchases across different types of retailers in a nationally representative dataset

Family food purchases of high- and low-calorie foods in full-service supermarkets and other food retailers by Black women in an urban US setting

Provision of information to consumers about the calorie content of alcoholic drinks: did the Responsibility Deal pledge by alcohol retailers and producers increase the availability of calorie information?

Combined cold, heat and power system, based on an organic Rankine cycle, using biomass as renewable heat source for energy saving and emissions reduction in a supermarket