ترجمه فارسی عنوان مقاله
ویژگیها و پیشرفت کم شنوایی در کودکان مبتلا به سندرم داون
عنوان انگلیسی
Characteristics and Progression of Hearing Loss in Children with Down Syndrome
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
125085 | 2018 | 9 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : The Journal of Pediatrics, Volume 193, February 2018, Pages 27-33.e2
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
روشها
تجزیه و تحلیل آماری
نتایج
پیش بینی کنندگان شدت کم شنوایی
تغییر شنوایی با گذشت زمان
بحث و گفتگو
کلمات کلیدی
روشها
تجزیه و تحلیل آماری
نتایج
پیش بینی کنندگان شدت کم شنوایی
تغییر شنوایی با گذشت زمان
بحث و گفتگو
ترجمه چکیده
اهداف: ارزیابی اختلال شنوایی در کودکان مبتلا به سندرم داون و توصیف عوامل مؤثر بر شدت کمشنوایی یا تغییرات شنوایی در طول زمان.
طرح مطالعه: با استفاده از پایگاه دادهای شنوایی شناسی و ژنتیک (AudGenDB)، شنوایینگارهی کودکان مبتلا به سندرم داون از لحاظ نوع، شدت و برتری جانبیِ کمشنوایی و همچنین تغییر با گذشت زمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و به منظور شناسایی عوامل تأثیرگذار بر روی کمشنوایی نمودارهای پزشکی و نتایج تصویربرداری بررسی شدند.
یافتهها: در میان 1088 بیمار مبتلا به سندرم داون که در این مطالعه شرکت داده شدند، 921 بیمار حداقل در یک گوش خود دچار کمشنوایی بودند، 91.1% به کمشنوایی دوطرفه و 8.9% به کمشنوایی یک طرفه مبتلا بودند (در کل 1760 گوش دچار کمشنوایی بودند). در میان گوشهای دچار کمشنوایی، 18.8% (n=180) دچار کمشنوایی متوسط یا شدید بودند. کمشنوایی «ناشناخته» و کمشنوایی انتقالی محض (CHL) و به دنبال آنها کمشنوایی آمیخته و کمشنوایی حسی-عصبی (SNHL) رایجترین نوع کمشنوایی بودند. سه چهارم (75.4%) کودکان عفونت مزمن گوش میانی و یا بیش از دو دوره التهاب حاد گوش میانی را تجریه کرده بودند. بیماران دچار کمشنوایی دوطرفه، آمیخته یا بیماران با سابقهی تشنج در معرض خطر کمشنوایی شدیدتر بودند. CHL، نبود کلستاتوم و قراردادن اولین لولههای گوش قبل از سن دو سالگی با گذشت زمان با بهبود بیشتر شنوایی مرتبط بوده، در حالیکه SNHL و کمشنوایی آمیخته با افت تدریجی ارتباط داشتند.
نتیجهگیری: کودکان مبتلا به سندرم داونِ دچار کمشنوایی دوطرفه، آمیخته یا با سابقهی تشنج در معرض خطر کمشنوایی شدیدتر هستند. در بیماران مبتلا به CHL نباید SNHL و کمشنوایی آمیخته را نادیده گرفت. انجام شنوایینگاره منظم برای تمامی بیماران مبتلا به سندرم داون، بخصوص کودکان دچار کمشنوایی SNHL یا آمیخته که با گذشت زمان بدتر میشوند، مفید خواهد بود (مجلهی اطفال سال 2017 میلادی).
به سرمقاله و مقالهی مرتبط مراجعه شود.
کودکان مبتلا به سندرم داونی که طیف گستردهای از علائم و نشانههای بالینی تأثیرگذار بر روی سیستمهای مختلف بدن1،2 را از خود بروز میدهند، بیشتر با ناتوانی ذهنی، هیپوتونی، صورتهای خاص، ناهنجاریهای قلبی مادرزادی، و تأخیر در رشد شناخته میشوند3. کودکان مبتلا اغلب دارای مجاری باریک گوش و هیپوتونی شیپور استاش هستند و این ممکن است موجب اختلال عملکرد شیپور استاش، عفونت گوش میانی به همراه برون تراوی، و کمشنوایی شود.
کمشنوایی انتقالی و حسی-عصبی در کودکان مبتلا به سندرم داون شایع است. مطالعات متعدد پیشین یافتههای اتولوژی و شنواییسنجیِ کودکان مبتلا به سندرم داون را 10-4 گزارش کردهاند؛ به هر حال، این مطالعات بر روی تعداد کمی بیمار انجام شده و اگرچه تجزیه و تحلیل شنواییسنجی نسبتاً کاملی را ارائه دادند، اما بدلیل داشتن نمونه آماری کوچک نتایج بدست آمده از این مطالعات محدود شده بود. به منظور تجزیه و تحلیل نتایج شنوایی در کودکان مبتلا به سندرم داون و شناسایی عوامل تأثیرگذار بر روی کمشنوایی و تغییر شنوایی با گذشت زمان، از پایگاه دادهای شنوایی شناسی و ژنتیک (AudGenDB) استفاده کردهایم.