ترجمه فارسی عنوان مقاله
برنامهریزی تاکتیکی و استراتژیک یکپارچه در طرح شبکه زنجیره عرضه با روش راهحل اکتشافی
عنوان انگلیسی
Integrated strategic and tactical planning in a supply chain network design with a heuristic solution method
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
70492 | 2013 | 12 صفحه PDF |
منبع
![الزویر - ساینس دایرکت دانلود مقاله ساینس دایرکت - الزویر](https://isiarticles.com/bundles/Article/front/images/Elsevier-Logo.png)
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Computers & Operations Research, Volume 40, Issue 4, April 2013, Pages 1143–1154
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. مدل MILP برای مسئله SCND
1.2. نمادها
2.2. تابع هدف
3. تحلیل عددی
جدول 1.ساختار استراتژی های آزمایش های مختلف سرمایه گذاری
جدول 2. نتایج محاسباتی نمونهها.
شکل 1. تعداد محدودیتها در هر نمونه.
شکل 2. کل تعداد متغیرها در هر نمونه.
شکل 3. تعداد متغیرهای دوتایی در هر نمونه.
شکل 4. زمان CPU برای نمونههای گروههای کوچک و متوسط.
شکل 5. زمان راهحل CPLEX و رویکرد سادهسازی لاگرانژی.
4. روش راهحل
جدول 3. پژوهشهای عمده درباره مشخصات مرتبط و SCND
جدول 4. ویژگیهای اصلی مدلها با روش راهحل LR.
جدول 5. منبع مقادیر برای متغیرهای تصمیم.
5. نتایج محاسباتی
جدول 6. مقایسه زمان راهحل (s).
شکل 6. آمار مقایسه کیفیت و زمان راهحل.
جدول 7.مقایسه کیفیت راهحل.
شکل 7. مقایسه کیفیت و زمان راهحل برای تمام نمونهها.
6. نتیجهگیری
ضمیمه A. فرمان تولیدکننده دادهها
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. مدل MILP برای مسئله SCND
1.2. نمادها
2.2. تابع هدف
3. تحلیل عددی
جدول 1.ساختار استراتژی های آزمایش های مختلف سرمایه گذاری
جدول 2. نتایج محاسباتی نمونهها.
شکل 1. تعداد محدودیتها در هر نمونه.
شکل 2. کل تعداد متغیرها در هر نمونه.
شکل 3. تعداد متغیرهای دوتایی در هر نمونه.
شکل 4. زمان CPU برای نمونههای گروههای کوچک و متوسط.
شکل 5. زمان راهحل CPLEX و رویکرد سادهسازی لاگرانژی.
4. روش راهحل
جدول 3. پژوهشهای عمده درباره مشخصات مرتبط و SCND
جدول 4. ویژگیهای اصلی مدلها با روش راهحل LR.
جدول 5. منبع مقادیر برای متغیرهای تصمیم.
5. نتایج محاسباتی
جدول 6. مقایسه زمان راهحل (s).
شکل 6. آمار مقایسه کیفیت و زمان راهحل.
جدول 7.مقایسه کیفیت راهحل.
شکل 7. مقایسه کیفیت و زمان راهحل برای تمام نمونهها.
6. نتیجهگیری
ضمیمه A. فرمان تولیدکننده دادهها
ترجمه کلمات کلیدی
طراحی شبکه زنجیره تامین ؛ برنامه نویسی خطی عدد صحیح مختلط ؛ برنامه ریزی استراتژیک و تاکتیکی؛ آرامش لاگرانژی
کلمات کلیدی انگلیسی
Supply chain network design; Mixed integer linear programming; Strategic and tactical planning; Lagrangian relaxation
ترجمه چکیده
در دنیای کسبوکار رقابتی فعلی، شرکتهای بادوام استراتژیهای انعطافپذیر و برنامههای بلندمدت دارند، به این ترتیب، آنها میتوانند واکنشی مناسب به محیط پویا بدهند. این استراتژیها برای یافتن نوسان بهینه درآمد شرکت برای منابع اصلی توسعه و برای گسترش فعالیتهای شرکتی و گسترش خدمات استفاده میشوند.
این مقاله مدل ریاضی جدید برای چند طرح شبکه زنجیره عرضهی (SCND) کالایی چند مرتبهای ارائه میکند و تفکیک زمانی متفاوت را برای تصمیمگیری استراتژیک و تاکتیکی بررسی میکند. بسط زنجیره عرضه در مدل پیشنهادی برطبق سود خالص انباشته و وجوه تامین شده برحسب منابع بیرونی برنامهریزی میشود. علاوه بر این، برخی ویژگیها، نظیر حداقل و حداکثر میزان بهرهبرداری از تسهیلات، انبارهای عمومی و محلهای بالقوه برای برقراری انبارهای خصوصی ملاحظه میشود. برای حل این مدل، رویکردی مبتنی بر روش سادهسازی لاگرانژی (LR) ایجاد شد و چند تحلیل عددی برای ارزیابی عملکرد رویکرد طراحی شده اجرا شد.
© 2012 شرکت مسئولیت محدود الزویر. تمام حقوق محفوظ است.
ترجمه مقدمه
زنجیره عرضه به عنوان زنجیرهای تعریف میشود که نهادهای فرایند عرضه و تولید را، از مواد خام تا کاربر نهایی، پیوند میزند. زنجیره عرضه از نظامهای زیادی تشکیل میشود، شامل نظامهای مختلف تدارکات، تولید، انبار کردن، حملونقل و خردهفروشی [1].
اصطلاح طرح شبکه زنجیره عرضه (SCND) گاهیاوقات در نقش مترادف برای برنامهریزی استراتژیک زنجیره عرضه به کار میرود ([2–5] را ببینید). در جهان رقابتی فعلی، پیشبینی میشود دوره زمانی شبکه زنجیره عرضه طولانی باشد، در طی این دوره بسیاری از پارامترها قابل تغییر هستند. ملاحظه احتمال تعدیلهای آتی در پیکربندی شبکه اهمیت دارد زیرا تغییرهای تدریجی در ساختار زنجیره عرضه و یا قابلیتهای تسهیلات را ممکن میسازد. در این صورت، معمولاً افق برنامهریزی بررسی میشود که به چند دوره زمانی تقسیم شده است، و تصمیمگیریهای استراتژیک برای هر دوره برنامهریزی میشود. برای مثال، این وضعیت زمانی اتفاق میافتد که سرمایهگذاریهای بزرگ بر تسهیلات با بودجه محدود شود که در طی هر دوره در دسترس است [6].
در مدیریت زنجیره عرضه (SCM)، معمولاً سه سطح برنامهریزی تمیز داده شدهاند، این سطوح به افقهای زمانی بستگی دارند: استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی [7,8]. سطح استراتژیک به تصمیمگیریهایی میپردازد که اثر ماندگار بر شرکت دارند، از جمله تصمیمگیری درباره تعداد، محل و قابلیتهای انبارها و تاسیسات تولیدی یا جریان مواد به واسطه شبکه لجستیک [5].
در تصمیمگیریهای استراتژیک که شامل سرمایهگذاریهای بزرگ هستند، تسهیلاتی که در حال حاضر تحت بهرهبرداری هستند پیشبینی میشود برای افقی بلندمدت تحت بهرهبرداری قرار گیرند. علاوه بر این، تغییرهای متفاوت در طی طول عمر تسهیلات میتواند محلی ایجاد کند که امروز خوب است و در آینده بد خواهد شد [6].
چند مدل وجود دارد که برای کمک به مدیران در هنگام طراحی و برنامهریزی زنجیره عرضهشان ایجاد شدهاند. آرنتزن و همکاران [9] مدل آمیخته برنامهریزی خطی عددصحیح برای تولید و برنامهریزی توزیع با چند محصول و شبکه فروشنده ایجاد کردند. امیری [10] مدل آمیخته خطی عددصحیح را برای انتخاب اعداد، مکانها و قابلیتهای بهینه کارخانجات و انبارها پیشنهاد کرد به طوری که تمام تقاضاهای مشتری به حداقل هزینه کلی برای شبکه توزیع در این مرتبهها برای تک دوره و تک محصول رفع شدهاند. در این مقاله، روش راهحل اکتشافی کارآمد برای این مسئله نظام زنجیره عرضه فراهم میشود.
وودا و همکاران [11] مدل آمیخته برنامهریزی خطی عددصحیح برای بهینهسازی شبکه عرضه «نوتریشیا هانگری» ایجاد کردند. مدلشان متمرکز بر یکپارچهسازی و تخصصیسازی محصول کارخانهها بود، و هدف یافتن اعداد بهینه کارخانهها، محلشان و تخصیص پورتفوی محصول این کارخانهها بود، ضمن اینکه حاصلجمع هزینههای حملونقل و تولید به حداقل برسد.
نورالحق و کانان [1] مدل یکپارچه موجودی مواد توزیع چند مرتبهای و انتخاب عرضهکننده را در زنجیره عرضه ساخت-برحسب-سفارش ایجاد کردند که شامل تامینکننده منفرد منتخب، چند کارخانه، چند توزیعکننده، کلی فروش و خردهفروش است. دیاس و همکاران [12] بر روی بازمهندسی شبکه دومرتبهای (تسهیلات و مشتریان) کار کردند. نویسندگان فرض گرفتند تسهیلات را میتوان باز کرد، بست، و دوباره بیش از یک بار در طی افق برنامهریزی باز کرد. آنها این شرایط را در سه سناریو مطالعه کردند: با حداکثر محدودیتهای ظرفیت، هردو محدودیت ظرفیت حداکثری و حداقلی و با حداکثر ظرفیت که کاهش مییابد. تمام این مسائل با اکتشافهای یکان-دوگان حل شدهاند. در این مقاله، سه فرمولاسیون خطی متناظر با سه سناریوی قبلی است، و فرمولاسیونهای دوگانه خطیشان ارائه شد.
هدف ملو و همکاران [13] شبکهای را با سناریوهای بسط/کاهش ظرفیت بازیابی کردند. این ظرفیت را میتوان بین تسهیلات موجود و تسهیلات جدید، یا بین دو مورد از تسهیلات فعلی تحت شرایط قطعی، مبادله کرد. هر نوع تغییر در ظرفیت منجر به جریمه با هزینه میشود. در این مدل، تسهیلات بسته قابل بازگشایی مجدد نیست، و تسهیلات جدید تا پایان افق برنامهریزی فعال خواهد ماند. تهان و همکاران [14] مدل آمیخته برنامهریزی خطی عددصحیح را برای زنجیره عرضه چهار مرتبهای شامل تامینکنندگان، شرکتهای تولیدی، مراکز توزیع و مشتریان پیشنهاد کردند. صورتحساب مواد و چند محصول ملاحظه شد. هدف این مقاله کمک به تصمیمگیریهای استراتژیک و تاکتیکی است که شامل موردهای ذیل میشود: باز کردن، بستن یا گستردهسازی تسهیلات، انتخاب عرضهکننده و جریانهایی در راستای زنجیره عرضه. آنها تمایز بین انبار خصوصی (تحت تملک شرکت) و انبار عمومی (تحت اجاره شرکت) ایجاد میکنند. وضعیت انبار عمومی میتواند بیش از یک بار در طی افق برنامهریزی تغییر میکند. پارک و همکاران [15] مدل ریاضی برای مسئله طراحی شبکه با زنجیره عرضه سه سطحی پیشنهاد کردند که شامل چند عرضهکننده، مراکز توزیع و خردهفروشها است. مدل پیشنهادی برنامهریزی غیرخطی عددصحیح با استفاده از الگوریتم راهحل اکتشافی دو مرحلهای در رویکرد سادهسازی لاگرانژی حل شد.
برخی پژوهشگران در حوزه مدلسازی زنجیره عرضه مسئله مکان را در شبکههای خود بررسی کردهاند [16–20]. تانه و همکاران [14] چهار مرتبه برای چند زنجیره عرضه دورهای با تقاضاهای پویا ارائه کردند که در آنها محدودیتهای بودجهای برای مدلشان پیشنهاد کردند.
در بسیاری از مقالهها، بسط تسهیلات به وجه از پیش تعیین شده یا تعداد ثابت حداکثر تسهیلات مجاز به ثبت در هر دوره محدود میشود. در موقعیتهای واقعی، بودجه گسترش شرکت عمدتاً با سود خالصشان بعد از کسر سهم ذینفعان و مالیات عرضه میشود.
در این مقاله، مسئله طرح شبکه زنجیره عرضه با چند کالا ملاحظه میشود که در آن هدف اصلی تصمیمگیری استراتژیک و تاکتیکی است. این مدل یک مدل آمیخته برنامهریزی خطی عددصحیح (MILP) برای برنامهریزی گسترش و طراحی شبکه از زنجیره عرضه چهار مرتبهای چندکالایی است. این رویکرد تفکیکهای زمانی متفاوت را برای تصمیمگیریهای استراتژیک و تاکتیکی ملاحظه میکند. علاوه بر این، این مدل درباره انتخاب تامینکننده، تسهیلات تولید و محل انبار و همچنین برنامهریزی تولید، توزیع و گسترش در افق بلندمدت تصمیمگیری میکند. گسترش زنجیره عرضه در مدل پیشنهادی محدود به سود خالص انباشته و وجه تامین شده از منابع بیرونی میشود.
این مدل را میتوان در شرکتهایی با ظرفیت تولید مجموعه محصولها اجرا کرد. برای مثال، شرکتهای صنعت غذایی استراتژیهای بازار خود را برای ارتقاء برند خود با تولید محصولات مختلف طراحی میکنند. در این بازارها، تقاضاهای مشتریان اصولاً تحت تاثیر تغییرهای جمعیتی هستند و، در نتیجه، قابل پیشبینی برای افق زمانی استراتژیک با انحراف اغماضپذیر است.
مابقی این مقاله به شرح ذیل سازماندهی میشود: در بخش 2، مدل MILP برای مسئله SCND ارائه خواهد شد. برای ارزیابی این مدل، چند تحلیل عددی با استفاده از حلکننده CPLEX اجرا و در بخش 3 ارائه شد. در بخش 4، روش راهحل برطبق روش سادهسازی لاگرانژی ارائه خواهد شد. برای ارزیابی عملکرد رویکرد پیشنهادی، چند آزمایش محاسباتی اجرا و در بخش 5 شرح داده خواهد شد، و در نهایت، در بخش 6 نتیجهگیری خواهد شد.