ترجمه فارسی عنوان مقاله
خصوصیات بالینی مرتبط با بروز زودهنگام اختلالات تیک مزمن
عنوان انگلیسی
Clinical features associated with an early onset in chronic tic disorders
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
75791 | 2015 | 4 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Psychiatry Research, Volume 230, Issue 3, 30 December 2015, Pages 745–748
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلیدواژهها
۱- مقدمه
۲- روشها
۲-۱ شرکت کنندهها
۲-۲ اندازه گیریها
۳- نتایج
جدول 1. دادههای جمعیتشناسی و بالینی مربوط به بیماران گروههای ظهور زودهنگام و ظهور دیرهنگام (انحرافات استاندارد داخل پرانتز قرار داده شدهاند).
۴- بحث
تقدیر و تشکر
کلیدواژهها
۱- مقدمه
۲- روشها
۲-۱ شرکت کنندهها
۲-۲ اندازه گیریها
۳- نتایج
جدول 1. دادههای جمعیتشناسی و بالینی مربوط به بیماران گروههای ظهور زودهنگام و ظهور دیرهنگام (انحرافات استاندارد داخل پرانتز قرار داده شدهاند).
۴- بحث
تقدیر و تشکر
ترجمه کلمات کلیدی
رشد مغز؛ کودکان نو پا - اختلالات عصبی تکاملی؛ تغییرات فنوتیپی؛ حرکات غیر ارادی - اختلالات رفتار مخرب؛ لکنت زبان
کلمات کلیدی انگلیسی
Brain development; Toddlers; Neurodevelopmental disorders; Phenotype variations; Involuntary movements; Disruptive behavior disorders; Stuttering
ترجمه چکیده
در اختلالات تیک مزمن مانند سندرم تورت (TS)، تیک ها اغلب بین 4 تا 6 سال ظاهر می شوند اما ممکن است در اوایل کودکی یعنی دوره ای که بروز نشانه ها ممکن است تحت تأثیر رشد اولیۀ مغز قرار می گیرد بروز کنند. این تحقیق بررسی می کند که آیا بروز نشانه¬ها در TS با بروز زودهنگام، از آنچه که در TS با بروز دیرتر رخ می دهد متمایز است یا خیر. ما مشخصات بالینی را در کودکان مبتلا به TS که قبل از سن 4 سالگی یا بعد از 6 سالگی دچار تیک شده اند با هم مقایسه کرده ایم. TS با بروز اولیه به طور قابل توجهی با افزایش میزان لکنت زبان و دیگر مشکلات گفتاری و نیز افزایش میزان اختلال نافرمانی و لجبازی – نشانه هایی که قبل از 4 سالگی بروز می کنند - ارتباط دارد. همچنین TSبا بروز زودهنگام با انتقال تیک ها از طرف مادر مرتبط بود. TS با بروز زودهنگام ارتباط معناداری با شدت تیک، رفتار وسواسی فکری-عملی یا اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه نداشت. نتیجه تأیید می کند که بروز زودهنگام بر بروز نشانه ها در اختلالات تیک تأثیر می¬گذارد.
ترجمه مقدمه
مشخصۀ سندرم ژیل دولاتورت (TS) با تیک های تکراری و حرکتی قالبی و تیک آوایی است که شدتشان کم و زیاد می شود. میزان شیوع TS تا حدودی به دلیل نوسانات نشانه ها نامشخص می ماند اما برآورد می شود که حدود 2-1 درصد از افراد دارای سن دبستان مبتلا به TS باشند و اگر اختلال تیک مزمن (تیک های حرکتی مزمن یا تیک های آوایی مزمن) به عنوان فنوتیپ های کم شدت تر در طیف TS به حساب بیایند این برآورد % 6-3 است (هورنسی و همکاران،2001؛ نایت و همکاران 2012). در اکثر موارد، TS با نشانه های رفتاری از قبیل اختلال وسواسی فکری-عملی(OCB)، اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD)، اختلال نافرمانی و لجبازی (ODD) و طغیان های خشم نیز ارتباط دارد (استفنز و سادور، 1999؛ کاوانا و همکاران، 2009؛ بلاچ و لکمن، 2009؛ گرادوس و متیوز، 2009).
تیک ها با متوسط بروز در حدود 5 سالگی، عموماً در دورۀ کودکی ظاهر می شوند اما تیک در TS شدید نسبت به TS خفیف تر یا CT زودتر بروز می کند (خلیفه و فون کنورینگ، 2005). بااینحال، مطالعات بسیار کمی مستقیماً به بررسی مشخصه¬های مرتبط با ظهور زودهنگام اختلالات تیک مزمن پرداخته اند. تحقیق حاضر این امکان را که اختلالات تیک با ظهور زودهنگام می توانند بروز بالینی متمایزی داشته باشند را بررسی کرده است. این بروز متمایز ممکن است از طریق تعاملات پاتوفیزیولوژی اختلالات تیک با رشد اولیۀ مغز یا با دیگر شرایط اولیۀ رشد عصبی ظاهر شود.
مشخصۀ سال های اول کودکی رشد سریع مغز است. مراحل بحرانی در رشد مدارهای عصبی از قبیل رشد اکسون، تکثیر سیناپسی، میلین سازی و تکثیر سلول های گلیال در طول سال های اولیۀ پس از جنینی به اوج خود می رسد (هوتنلوچر و دابولکار، 1997؛ دگراف-پیترز و هدرس-آلگرا، 2006). این دوران به پاتوفیزیولوژی اختلالات رشد عصبی مانند اوتیسم ارتباط داده شده است (کورچسنه و همکاران، 2001؛ داوسون و همکاران، 2007، گشویند و لویت، 2007). همچنین یکی از مشخصه های سال های اولیۀ کودکی، سطح بالای انعطاف پذیری نقشی و رشد سریع زبان و عملکردهای حسی حرکتی است. TS با بروز زودهنگام می تواند یک فنوتیپ شدیدتر باشد که با افزایش شدت تیک های حرکتی یا آوایی مربوط می شود. همچنین می تواند با افزایش میزان کموربیدیتی ها به ویژه ADHD، ODD و طغیان های انفجاری که اغلب در سنین پایین ظاهر می شوند، ارتباط داشته باشد. همچنین TS با بروز زودهنگام می تواند رشد کلامی تعامل داشته باشد و میزان پژواک-گویی، مکررگویی یا مشکلات کلامی مانند لکنت زبان را که اغلب به سال های اولیۀ کودکی مربوط می شود، اقزایش دهد. همچنین در این تحقیق بررسی شده است که آیا بروز تیک ها قبل از سن 4 سالگی،در مقایسه با بروز دیرتر تیک ها، بر بروز علائم تأثیر می گذارد یا خیر.