ترجمه فارسی عنوان مقاله
یک سیستم خبره مبتنی بر دانش برای ارزیابی سطح کارایی ساختمان های سبز
عنوان انگلیسی
A knowledge-based expert system for assessing the performance level of green buildings
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
52595 | 2015 | 16 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Knowledge-Based Systems, Volume 86, September 2015, Pages 194–209
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
1.1. فواید ساختمان های سبز
1.2. مسئله و سهم ما
2. کار مرتبط درباره سیستم های رتبه بندی ساختمان سبز
2.1. GBTool (کانادا)
2.2. CASBEE
2.3. BREEAM
2.4. DGNB
2.5. BEAM
2.6. کره سبز (Green Global)
2.7. ستاره سبز (Green Star)
2.8. LEED
جدول 1. مقایسه سیستم های رتبه بندی با استفاده از اصول WBDG
جدول 2. توزیع نقاط برای هر معیار رتبه بندی سبز [58]
3. روش شناسی به کار برده شده برای سیستم خبره ارائه شده
شکل 1. چارچوب روش شناسی تحقیق
3.1. فرآیند سلسله مراتبی تحلیل (AHP)
شکل 2. گام های متد AHP
جدول 3. مقیاس ترجیح برای مقایسه های دو به دو
3.2. منطق fuzzy
شکل 3. گام ها در یک سیستم استنتاج فازی
4. مطالعه عملی
4.1. AHP
جدول 4. ابعاد ارزیابی نشانگر ها و پارامتر ها برای مدل ارائه شده
جدول 5. نشانگر های SE2، پارامتر ها و وزن های آنها
جدول 6. مهم ترین پارامتر ها برای SE2 که توسط متد AHP انتخاب شده اند
4.2. مدل مبتنی بر منطق فازی
شکل 4. توابع عضویت برای متغیر های ورودی سیستم فازی
شکل 5. توابع عضویت برای متغیر های خروجی سیستم فازی
شکل 6. ساختار مدل های فازی برای ارزیابی کارایی ساختمان سبز
جدول 7. توابع عضویت برای متغیر های ورودی (نشانگر ها)
جدول 8. توابع عضویت برای متغیر های خروجی
جدول 9. تعداد قوانین فازی برای مدل FIS از ارزیابی
جدول 10. ایجاد قوانین فازی برای ارزیابی کارایی
شکل 7. دیاگرام بلوکی Simulink برای سیستم ارزیابی کارایی ساختمان سبز
شکل 8. وابستگی متقابل میان ورودی ها و خروجی های سیستم فازی
شکل 9. ناظر قانون فازی برای متغیر های ورودی و خروجی مدل فازی
5. خاتمه و مطالعات بیشتر
ترجمه کلمات کلیدی
ای اچ پی - سیستم استنتاج فازی - قانون فازی - ساختمان سبز - سیستم امتیاز
کلمات کلیدی انگلیسی
AHP; Fuzzy inferences system; Fuzzy rule; Green building; Rating system
ترجمه چکیده
توانایی دوام به یک ابتکار مهم تبدیل شده و نه تنها توسط ساختمان های سبز، بلکه هم چنین توسط ساختمان های عمومی ای که مسکونی، دفتری، تجاری، و همین طور بیمارستان هستند، مورد بحث قرار گرفته است. ساخت و ساز دارای قابلیت تحمل عمل طراحی، ساخت، اجرا، نگهداری و حذف ساختمان ها، به روش هایی است که منابع طبیعی حفظ شده و آلودگی کاهش داده شود. سیستم های رتبه بندی، چارچوب کارآمدی را برای ارزیابی کارایی محیطی ساختمان فراهم می کنند، و قابلیت تحمل یک ساختمان را با به کارگیری مجموعه ای از معیارهای سازمان دهی شده در طبقه بندی های مختلف، می سنجند. یک سیستم رتبه بندی ساختمان سبز خوب (GBRS) باید نشانگرهای کلیدی ای که مشخصه های ساختمان را بازتاب می دهند را پوشش داده و کارایی آنها را در حالت تعادل نگه دارد. این مقاله یک سیستم خبره مبتنی بر دانش را به عنوان یک ابزار برای ارزیابی سطح کارایی یک ساختمان سبز بر مبنای فاکتورهای ارزیابی سیستم های رتبه بندی ساختمان سبز، ارائه کرده است. پردازش سلسله مراتبی تحلیلی (AHP) و منطق fuzzy به منظور توسعه سیستم خبره مبتنی بر دانش، اتخاذ شده اند. داده ها برای این تحقیق از متخصصان در این زمینه از طریق پرسشنامه های مبتنی بر Likert و به صورت دو به دو، جمع آوری شده اند. با استفاده از AHP، مهم ترین پارامترهای سیستم های رتبه بندی مطابق وزن های آنها انتخاب می شوند، تا در سیستم استنتاج های fuzzy (FIS) از مدل منطق fuzzy، شرکت کنند. قوانین fuzzy (دانش) از داده های جمع آوری شده برای FIS، به منظور ارزیابی سطح کارایی ساختمان های سبز از جنبه های محیطی، اجتماعی و اقتصادی نشان داده شده به عنوان SE2، کشف شده اند. خروجی این تحقیق، یک ابزار ارزیابی کارایی است که اثر فاکتورها در توسعه ساختمان قابل دوام را تحلیل می کند.
ترجمه مقدمه
ابتکارهای قابلیت دوام، در ساخت ساختمان جدید، در اجرا و بازسازی ساختمان های موجود در نظر گرفته می شوند و امروزه واضح است که دارای اثر مهمی روی صنعت ساختمان هستند. به عنوان یکی از خروجی های کلیدی صنعت ساخت و ساز، ساختمان ها به صورت گسترده منابع و اثرات هدر رفت آن ها را در طول چرخه عمرشان، بازتاب می دهند. فعالیت های ساخت و ساز به طور کل به عنوان موارد مصرف کننده منبع شناخته شده و اثرات مصرف منابع طبیعی و آلودگی ها، بازتاب داده می شوند [34].
به طور کلی، قابلیت دوام، توانایی یک سیستم برای ادامه دادن روی یک اساس غیر قطعی (نامعین) است که مسائل اقتصادی، اجتماعی و محیطی را به وجود می آورد. مفهوم روی یکپارچه سازی انسان ها در طبیعت تأکید داشته و نیازمند این است که فعالیت انسانی برای جلوگیری از اثر گذاری روی سیستم های مربوط به بوم شناسی (شناخت محیط زیست) درون مرزهایی باقی بماند [36]. دستیابی به یک اقتصاد کربنی پایین از طریق مصرف (کاربرد) ساختمان سازی ضروری است، زیرا آن مسئول تقریباً 40% از تابش های (تشعشعات) CO2 (دی اکسیر کربن) در UK (بریتانیا) و در سراسر اروپا (EU) است، بنابراین سیاست هایی برای غلبه بر مصرف انرژی از طریق طراحی و توسعه، در اولویت هستند [37].
آگاهی و اهمیت نگهداری و حفظ توسعه های با دوام درون بخش برنامه ریزی و مهندسی منجر به در نظر گرفتن روش های ابتکاری جدید برای وارد کردن قابلیت دوام در طراحی های آنها شده است. واژه ساختمان "سبز" تکنیک ها و تکنولوژی های دوست دار محیط زیست استفاده شده در طراحی و ساخت محیط ساخت را تعریف می کند [38]. انقلاب ساختمان سازی سبز نه تنها در ایالات متحده بلکه در بیشتر نقاط جهان، گسترده شده است. این انقلاب بیشتر با این دانش که جهان زمان کمی برای پاسخ دادن (واکنش نشان دادن) به خطرات در حال رشد تغییر آب و هوا، به طور خاص گرم شدن زمین، دارد، و اینکه ساختمان ها نقش بسیار بزرگی را در انتشار دی اکسید کربن، که باعث تغییر شرایط آب و هوایی سراسری می شود، ایفا می کنند، رشد کرده است [73]. تکنولوژی ساختمان سبز برای پاسخ گو بودن در برابر توسعه با دوام، نه تنها باید برای ساختمان های خصوصی اعمال شود، بلکه هم چنین باید در ساختمان های عمومی از جمله ساختمان های مسکونی، تجاری، دفاتر و همین طور بیمارستان ها نیز رعایت شده و به پرچم داری از توسعه با دوام در این قرن تبدیل شود. هدف آن، مسئولیت برقراری تعادل بین بهداشت اقتصادی، محیطی و اجتماعی طولانی مدت را شامل می شود [71,58].
ارزیابی کارایی ساختمان های سبز، یک وظیفه حیاتی است زیرا سیستم های رتبه بندی مختلف روی جنبه های مختلفی از کارایی ساختمان تأکید داشته و این روزها به یک موضوع جالب توجه تبدیل شده اند [61,29,13]. به علت این حقیقت که بشر برای افزایش راحتی و وابستگی مالی تلاش می کند، اثرات اقتصادی و کیفیت زندگی، مختل می شوند. در حالی که در همین زمان، اثرات بهداشت خنثی نیز وجود دارند که به علت تعداد رو به افزایش فجایای محیطی که در نتیجه تغییر آب و هوایی ایجاد شده اند، باید از آسیب، حفظ شوند[48]. یکبار که محیط داخلی، در اصل بهره های سودمندی، به فراهم کردن محیط های داخلی با کیفیت بالا، ربط داده شوند، طراحی ساختمان با دوام به یک عمل رایج تر تبدیل خواهد شد [24]. برای مثال، تحقیق روی طراحی و مدیریت سازگار با محیط زیست سیستم ها، روی چرخه عمر ساختمان ها انجام می شود [53,63]. علاوه بر این، متدهای مختلفی برای ارزیابی کارایی ساختمان ها وجود دارد. بسیاری از این متدها روی اثر ساختمان ها روی محیط سراسری و بهداشت فردی تأکید داشته، و روی مصرف انرژی، شرایط آب و هوایی داخلی و سایر مسائل محیطی تمرکز دارند [18].
MCDM یا MCDA مخفف های شناخته شده ای برای تصمیم گیری چند معیاره و تحلیل تصمیم چند معیاره هستند. MCDM روی ساختار بندی و حل مسائل تصمیم گیری و برنامه ریزی با درگیر کردن چند معیار تمرکز دارد [40]. آن برای حل بسیاری از مسائل دنیای واقعی کاربردی است [35,64,60,28]. Zadeh [74] مفهوم مجموعه های fuzzy را برای توانا ساختن تحلیل دقیق به منظور بررسی مفاهیم غیر صریح و ذهنی و به منظور بررسی متغیرهای زبانی در برنامه های ارزیابی و تصمیم گیری مختلف، معرفی کرده اند. مسائل MCDM فازی (FMCDM) [26,65,41,39,12,10]، که در میان آنها رتبه ها و وزن های معیارها روی عدم قطعیت، عدم صراحت، و مبهم بودن ارزیابی می شوند، معمولاً با وايگان زبانی بیان شده و سپس به اعداد fuzzy تنظیم می شوند.
یک تحقیق توسط Lu و همکاران [39] که فعالیت های انسانی و زمینه های اجتماعی پیچیده را در فرآیند توسعه محصول جدید (NDP) به منظور تطبیق دادن طراحی اش با بازارهای رقابتی مختلف، یکپارچه کرده است، اثر گذاری تصمیم گیری چند معیاره fuzzy (FMCDM) در ارزیابی محصول مبتنی بر زمینه (تم) را نشان داده است. متد آنها MCDM را با متدهای تصمیم گیری گروهی (GDM) ترکیب کرده و عملگرهای سلسله مراتبی را برای ترکیب داده های به دست آمده از ارزیاب های انسانی و ماشین، ارائه کرده است.
ما هم چنین مزیت MCDM و تئوری مجموعه fuzzy را در نظر گرفته و یک ابزار ارزیابی را برای کارایی ساختمان های سبز توسعه دادیم. در متد ارائه شده ما، فرآیند (پردازش) سلسله مراتبی تحلیل (AHP) برای تصمیم گیری گروهی و رتبه بندی معیارهای ارزیابی کارایی استفاده شده و سیستم استنتاج fuzzy برای ارزیابی کارایی نهایی ساختمان های سبز، به کار برده شده است. از این رو، در مقایسه با تلاش های تحقیقاتی یافت شده در مقالات، کار ما تفاوت های زیر را دارد. در این تحقیق:
1. با استفاده از AHP، معیارهای ارزیابی کارایی برای ساختمان های سبز، از جنبه های SE2 رتبه بندی و وزن دهی می شوند.
2. با استفاده از تئوری مجموعه fuzzy، یک سیستم خبره مبتنی بر دانش جدید برای ارزیابی سطح کارایی ساختمان های سبز از جنبه های محیطی، اجتماعی و اقتصادی، ارائه شده است.