ترجمه فارسی عنوان مقاله
کسب دانش به منظور طراحی و مدیریت سیستم اطلاعات سیل: حوضه رودخانه چی در تایلند
عنوان انگلیسی
Knowledge Acquisition for the Design of Flood Management Information System: Chi River Basin, Thailand
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
7565 | 2013 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia - Social and Behavioral Sciences, Volume 73, 27 February 2013, Pages 109–114
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
مقدمه
روش اجرای پژوهش
روش تحقیق
نتایج پژوهش
قلمرو دانش مدیریت سیل
نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
دامنه دانش مدیریت سیلاب - کسب دانش - سازمان دانش - دانش مبتنی بر سیستم - حوضه رودخانه چی تایلند
کلمات کلیدی انگلیسی
Flood management knowledge domain,Knowledge acquisition,Knowledge organization,Knowledge-based system,Chi river basin Thailand
ترجمه چکیده
مدتهاست تایلندیهایِ ساکنِ حوضه رودخانه چی (CRB)، که یکی از رودخانههای مهم در توسعه اقتصادی و اجتماعی شمال شرقی تایلند است، تحت تأثیر سیل و خشکسالی هستند. این مشکلات هنوز به دلیل عدم به اشتراکگذاری دانش بین سازمانهای مسئول و محققان، که کارشناسان حوضه رودخانه چی در نظارت و کنترل شرایط آب هستند، حل نشده است. هنوز دانشِ این کارشناسان در سیستم اطلاعاتِ تصمیمگیری ثبت، طبقه بندی و یکپارچه نشده است. این مقاله بخشی از پژوهش بر روی ایجاد سیستمهای پشتیبانی تصمیمگیری مبتنی بر دانش به منظور مدیریت منابع آب حوضه رودخانه چی است. هدف آن ایجاد قلمرو دانش و طراحی معماری سیستمهای پشتیبانی تصمیمگیری مبتنی بر دانش است. روش پژوهش شامل تجزیه و تحلیل سند و روشهای کیفی با اتخاذ روش کسب دانش لیو (1990) است. ده کارشناس در زمینههای مهندسی محیط زیست، مهندسی منابع آب، و سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد مصاحبه قرار گرفتند. کارشناسان در فرایندهای ایجاد دامنه دانش، طبقه بندی و سازماندهی دانش برای مدیریت سیل حوضه رودخانه چی نیز مشارکت کردند.
ترجمه مقدمه
منابع آب شیرین جزء ضروری منابع آب کره زمین و بخشی ضروری از تمام اکوسیستمهای زمینی هستند. محیط آب شیرین توسط چرخه آب شناخته میشود، از جمله سیل و خشکسالی، که در برخی از مناطق، پیامدهای آنها شدیدتر و چشمگیرتر بوده است [1]. چشمانداز زیستمحیطی OECD 2030 آب را به عنوان یکی از چهار اولویت مهم زیست محیطی در دو دهه آینده دانستهاند. در سال 2030، با توجه به روندکنونی، 47 درصد از جمعیت جهان در منطقه دارای تنش بالای آب زندگی خواهند کرد، و اهداف توسعه هزاره در مورد آب و فاضلاب و برآورده نخواهند شد [2].