ترجمه فارسی عنوان مقاله
کنترل سرعت ماشین القایی تغذیه دوسویه
عنوان انگلیسی
Speed Control of Doubly Fed Induction Motor ☆
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
54065 | 2015 | 12 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Energy Procedia, Volume 74, August 2015, Pages 575–586
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. سیستم مدلسازی
2.1 مدل DFIM
2.2 مدل اینورتر
3. کنترل کننده های سرعت
3.1 کنترل کننده قراردادی PI
4. نتایج شبیه سازی
ترجمه کلمات کلیدی
ماشین القایی دوسو تغذیه ؛ سرعت متغیر؛ اجرای - کنترل کننده منطق فازی؛ شبیه سازی
کلمات کلیدی انگلیسی
Doubly fed induction machine; variable speed; performances; fuzzy logic controller; simulation
ترجمه چکیده
در این تحقیق مطالعه تطبیقی درباره عملکرد کنترل کننده های تناسبی انتگرالی و سرعت منطق فازی ارائه می-شود که برای کنترل سرعت ماشین القایی تغذیه دوسویه کاربرد دارد. اگرچه موتورهای القایی تغذیه دو سویه مزیت هایی ارزشمندی را در درایو سرعت متغیر ارائه می کند، مدت زمان مدیدی در سیستم های الکترومکانیکی از موتورهای القایی قفس سنجابی به عنوان محرک های اصلی استفاده می شد. به همین دلیل عملکرد کنترل-کننده های سرعت قراردادی نسبت به تغییرات پارامتر موتور حساس هستند. این رو، در این مقاله تحلیل عملکرد کنترل کننده منطق فازی سرعت ارائه می شود. نتایج شبیه سازی نشان دادند که کنترل کننده های منطق فازی بهترین عملکرد دینامیک را در مقاومت روتور و تغییرات بار تضمین می کنند.
ترجمه مقدمه
موتورهای الکتریکی سیستم های صنعتی عموما با سرعت متغیر کار می کنند. به همین دلیل اغلب از موتورهای القایی استفاده می شود زیرا بی تردید نسبت به ماشین DC مزیت دارند. اما جفت شدگی بین شار و گشتاور IM سبب ایجاد مساله ای جدی برای کنترل آن می شود. به همین منظور زمان زیادی است که برای موتورهای القایی سه فاز از نظریه کنترل بردار استفاده شده است، اگرچه عملکردهای کنترل سرعت نسبت به تغییرت پارامترهای موتور حساس هستند.
درنتیجه، دررابطه با کاربرد انرژی تجدیدپذیر، استفاده از تکنیک های کنترلی جدید با قدرت بالا جالب توجه است. به ویژه، هدف منطق فازی مطالعه و نشان دادن دانشی مبهم و استدلال تقریبی است.
توصیف شرایط مبهم یا نامطمئن می تواند بیان های فازی را دربرگیرد که شامل بزرگ، متوسط و کوچک و غیره است. این بیان های «زبانی» با تابع های عضویت ارتباط دارند. در حال حاضر از منطق فازی در زمینه-های زیادی مانند مدیریت، پزشکی و سیستم های کنترلی استفاده می شود. همچنین از این منطق برای اتصال درجه چهارم به متغیری استفاده می شود که می تواند متغیر زبانی باشد. این مقیاس بندی در عضویت یک عنصر دارای شرایطی است که مدلسازی مشاهده انسانی را ممکن می سازد که در قالب زبانی بیان می شود. چنین شرایطی این امکان را به شما می دهد تا استراتژی کنترل مجموعه ای واجد شرایط از قواعد زبانی را ترجمه کنید که به راحتی قابل تعبیر باشد و متغیرهای زبانی را بررسی کنید که مقادیرشان جملاتی به زبان طبیعی هستند.
در این تحقیق از موتور القایی تغذیه دوسویه (DFIM) استفاده می شود زیرا فرصتی را برای تنظیم جریان قدرت درون و بیرون سیم پیچی موتور در اختیار می گذارد تا بطور همزمان سرعت متغیر در حالت های فوق سنکرون یا زیرسنکرون مشخص شده در موتور یا رژیم های ژنراتور را نیز در اختیار داشته باشیم. می توان برای کنترل DFIM از استانور یا روتور از ترکیبات ممکن و مختلف استفاده کرد و برای تبدیل مدل ریاضی DFIM جفت شده و غیرخطی به مدل خطی، جهت شار را به کار گرفت که به راهکاری جالب همانند عملیات گرداندن موتور و مولد منجر می شود.
این مقاله بدین شرح سازماندهی شده است. در بخش 2 مدلسازی موتور القایی تغذیه دوسویه ، کنترل برداری (میدانی) و اینورتر ارائه می شود. رویکردهای متدلوژی کنترل کننده های منطق فازی و قراردادی در بخش 3 ارائه می شود. نتایج شبیه سازی و سایر مباحث در باره آنها را نیز در بخش 4 آورده ایم. در پایان و در بخش آخر نیز نتیجه گیری ارائه شده است.