ترجمه فارسی عنوان مقاله
تاثیر معماری بومی سازه بر پایداری شهری مطالعه موردی: جزیره قشم، ایران
عنوان انگلیسی
Effects of vernacular architecture structure on urban sustainability case study: Qeshm Island, Iran
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
144598 | 2018 | 14 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Frontiers of Architectural Research, Volume 7, Issue 1, March 2018, Pages 11-24
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. ناحیه مطالعه
2.1 معرفی اکوسیستم جزیره قشم
2.2 شرایط زندگی در جزیره قشم
3. روش
4. مشخصات شهری و معماری بافت قدیمی جزیره قشم
4.1 مقیاس شهری
4.1.1 ساختار فضاهای منطقه
4.1.1.1 روابط فضای شهری و محلی.
4.1.1.2 مسیریابی
4.2 ساختمان ها
4.2.1 جهت و سمت خانه ها
4.2.2 نوع ساختمان ها
4.2.3 اعمال سیستم های تاثیرپذیر با استفاده از اجزای معماری
4.2.3.1 هوادهی طبیعی و راه حل های طبیعی با استفاده از ایجاد هوادهی طبیعی
4.2.3.2 اجزای هوادهی طبیعی نصب شده بر سقف
4.2.3.3 اجزای هوادهی طبیعی استفاده شده در اطراف ساختمان
4.2.3.4 ترکیب دو المان شامل بادگیر و شبکه در داخل ساختمان و چرخش باد
4.2.4 فضاهای سبز
4.2.5 حیاط مرکزی
4.2.6 ساختار ارتباطی فضاهای داخلی ساختمان
4.2.7 بازشوها
4.2.8 سایه ساختمان ها
4.3 مصالح و سازه ها
4.3.1 تیرها
4.3.2 ضخامت دیوارها
4.3.3 استفاده از مصالح محلی
4.3.4 نفوذپذیری آب زیرزمینی
5. جمع بندی
ترجمه کلمات کلیدی
پارچه شهری، فرم ساختمان، آب و هوای گرم و مرطوب، معماری سنتی، گیرنده باد،
کلمات کلیدی انگلیسی
Urban fabric; Building form; Hot and humid climate; Traditional architecture; Wind catcher;
ترجمه چکیده
معماری جزیره قشم شامل نوع خاصی از معماری نواحی گرم و مرطوب است که قبلا کارکرد آن هدف دستیابی به معماری پایدار و توسعه را داشته است. هرچند مطالعات اندکی بر روی تشخیص مشخصات معماری بومی و نقش آنها در پایداری جزیره انجام شده است. ازاینرو، برای درک معماری بومی جزیره به عنوان الگوی پایدار، ما آن را به طور جداگانه در سه جنبه با نام بافت شهری، معماری تک پایه و جزئیات معماری مورد بحث قرار دادیم. برای مستند کردن مطالعه خودمان، قسمتی از بافت قدیمی شهر با ساختمان های موجود (42 ساختمان با قدمت بالای 70 سال) انتخاب شده و با مطالعه کمّی ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند که در مقیاس بافت شهری، مانند سازه های ساختمان ها، چارچوب فضاهای محله، و در جزئیات معماری فاکتورهایی مانند، تیرها، ضخامت دیوارها، و بازشوها در بین اجزای بومی ناحیه نقش مهمی را در پایداری جزیره قشم ایفا می کنند. در کل، مطالعات نشان می دهند که معماری بومی جزیره بر روی ایجاد جهت دهی بین آب و هوای منطقه و درک خوب از ساخت و ساز تمرکز کرده است.
ترجمه مقدمه
مهم ترین چالش دنیای امروز که بشر نقش اساس در آن دارد کاهش مصرف انرژی است (مالکی 2011). مشخصا، حدودا 40 درصد انرژی جهانی در بخش ساخت و ساز مصرف می شود (سیزن و همکاران2009). نقش ساختمان ها در مصرف انرژی به علت رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی و توسعه استانداردهای زندگی بیشتر مورد توجه قرار گرفته در حالیکه مصرف منابع انرژی عموما به علت تغییرات اب و هوا افزایش یافته است؛ ازاینرو، دنیای کنونی نیازمند قرار گرفتن در مسیر توسعه پایدار شهری است (الگرینی و همکاران 2016). مفهوم پایداری ساختمان ها بر مسائلی مانند منابع محدود انرژی و راه های دستیابی به کاهش اثرات آن بر محیط زیست تمرکز کرده است. در این رابطه، توسعه ساختمان های پایدار می تواند به عنوان ابزار مفید برای حفظ منابع طبیعی با استفاده از پارامترهای بهره وری انرژی برای کاهش مصرف انرژی درنظر گرفته شود (بهادری 1978).
معماری بومی ایرانیان در بکارگیری مدل سنتی که می تواند در آگاهی رساندن به بهترین شکل به مردم برای مقابله با شرایط اب و هوایی منطقه کمک کند، بحث می کند، در حالیکه نقش معماری بومی در کاهش مصرف انرژی پایداری شهرها را افزایش خواهد داد (مالکی 2011، شاهین و تکاپومنش 2014). مطالعات قبلی نشان دادند که معماری بومی پارامتر مهمی برای دستیابی به پایداری در معماری مدرن است. این یک عبارت چتری به کار رفته برای مشخص کردن روش ساختی است که از منابع محلی موجود برای پاسخگویی به نیازهای ساکنان آن ناحیه استفاده می کند (پروسر و همکاران 2003). با آنالیز چنین معماری می توان روش مناسبی از دستیابی به پایداری برای ساخته های جدید طراحان تامین کرد (شریفی و مورایاما 2013). در گذشته، جزیره قشم یکی از جزیره های اصلی در نواحی گرم و مرطوب ایران بود که اجزای معماری مهمی داشت و نقش اساسی در توسعه شهری و معماری پایدار ایفا می کرد. بر اساس این حقیقت که در گذشته مطالعات کمی بر روی این مساله انجام شده، مطالعه کنونی برای ثابت کردن نقش پایداری در معماری بومی ناحیه انجام شده با تمرکز بر اینکه معماری بومی قشم می تواند به طور مناسب پاسخگوی مساله پایداری باشد یا نه.