ترجمه فارسی عنوان مقاله
رفتار ارسال عکس سلفی با خود شیفتگی در مردان ارتباط دارد
عنوان انگلیسی
Selfie posting behaviors are associated with narcissism among men
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
32281 | 2015 | 5 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Personality and Individual Differences, Volume 85, October 2015, Pages 123–127
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. مواد و متد ها
2.1. شرکت کنندگان
2.2. مقیاس ها
2.3. روش و طرز کار
3. نتایج
4. مباحثات
5. جمع بندی
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. مواد و متد ها
2.1. شرکت کنندگان
2.2. مقیاس ها
2.3. روش و طرز کار
3. نتایج
4. مباحثات
5. جمع بندی
ترجمه کلمات کلیدی
عکاسی از خود -
رسانه های اجتماعی -
شبکه های آنلاین اجتماعی -
فیس بوک -
خودشیفتگی -
پرسشنامه شخصیتی خودشیفتگی -
تفاوتهای جنسی
کلمات کلیدی انگلیسی
Selfie;
Social media;
Social online networking;
Facebook;
Narcissism;
Narcissistic Personality Inventory;
Sex differences
ترجمه چکیده
گرچه تحقیقات متعددی به بررسی تفاوت های فردی در شبکه های اجتماعی آنلاین پرداخته اند، اما تحقیقات اندکی به پدیده جدید و بسیار فراگیر سلفی پرداخته اند (یعنی یک عکس از تمثال خود فرد). در دو تحقیق که جامعه نمونه آن ها شامل 1296 مرد و زن بود، ما به آزمون این پیش بینی پرداختیم که افرادی که امتیازات بالاتری در چهار مقیاس خود شیفتگی به دست بیاورند (خود کفائی ، غرور ، رهبری و نیاز به تمجید ) به احتمال زیاد سلفی های خود را در سایت های رسانه اجتماعی نسبت به افرادی که خود شیفتگی کمتری دارند انتشار می دهند. ما سه دسته از سلفی ها را مورد بررسی قرار دادیم: سلفی های خودی؛ سلفی هایی که با یک شریک عشقی گرفته شده اند؛ و سلفی های گروهی، و عکس هایی که سلفی نبودند را نیز مورد کنترل قرار دادیم. زنان همه انواع سلفی ها را بیشتر از مردان ارسال کرده بودند. با این وجود، رفتار ارسال سلفی توسط خانم ها عموما ارتباطی به امتیازات خود شیفتگی ان ها نداشت. از طرف دیگر، امتیازات خود شیفتگی مردان به گونه ای مثبت می توانست ارسال سلفی از خود، سلفی با یک شریک عشقی یا سلفی های گروهی را پیش بینی نماید. علاوه بر این، غرور، میل به رهبری، و امتیازات مربوط به نیاز به تمجید در میان مردان هر کدام به طور جداگانه ارسال یک یا چند نوع سلفی را پیش بینی می نمودند. یافته های ما اولین شواهدی را ارائه می کرد که نشان می داد ارتباط بین خود شیفتگی و رفتار ارسال سلفی در میان زنان نسبت به مردان کمتر است، و نگرش های جدیدی را در مورد انگیزه های اجتماعی و کارکرد های شبکه های اجتماعی برای ما ایجاد نمود.
ترجمه مقدمه
رسانه های جمعی مانند سایت های شبکه سازی اجتماعی آنلاین از قبیل فیسبوک و توویتر، طی چند سال گذشته با سرعت شدیدی توسعه یافته اند. کاربرد های رایج رسانه جمعی، و تازگی نسبی آن، با پیدایش پدیده های روانی و اجتماعی جدیدی در ارتباط می باشند، که برخی از آن ها هنوز به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته اند.
بسیاری از محققان تفاوت های فردی را در کاربرد رسانه جمعی مورد بررسی قرار داده اند. نتایج این تحقیقات نشان می دهد که فعالیت رسانه جمعی با ویژگی های مدل عوامل پنج گانه و حسادت در ارتباط هستند. همچنین مشخص گردیده است که خود شیفتگی می تواند فعالیت اجتماعی آنلاین را پیش بینی کند. محققان دریافته اند که افرادی که خود شیفتگی در ان ها نسبتا بیشتر است افرادی خود پسند هستند، احساس خود بزرگ بینی و برتری می کنند، و فکر می کنند که از دیگران جذاب تر و بهتر هستند، اما جالب این جاست که باز هم احساس نا امنی در آن ها مشهود است. محققانی که در مورد خود شیفتگی تحقیق می کنند عموما ارتباط مثبتی را بین این ویژگی و استفاده از رسانه جمعی مشاهده کرده اند. با این وجود، بررسی های دقیق تر تحقیقات پیشین نتایج منفی و محدودیت های متدلوژیکی بسیاری زیادی را نشان می دهد یا این که این نظریه را به صورت نصفه و نیمه تایید می کند.
از ان جا که افراد خود شیفته تمایل به خودنمایی و جلب توجه داشته و نگرانی زیادی در مورد ظاهر فیزیکی خود دارند، منطقی به نظر می رسد که فرض کنیم این افراد تصاویر بیشتری از خودشان را در رسانه های جمعی ارسال نمایند. به نظر می رسد که خود شیفتگی عامل پیش بینی کننده مهمی از انگیزه برای انتخاب تصاویر پروفایل بوده باشد و کاربران خود شیفته در مقایسه با افرادی که خود شیفتگی کمتری دارند تصاویر جذاب خود را بیشتر در رسانه های جمعی منتشر می سازند. اونگ و همکارانش (2011) گزارش کرده اند که افراد خود شیفته به صورت غیر عینی میزان جذابیت تصاویر خود در محیط آنلاین را بسیار بالا فرض می کنند (یعنی، بالاتر از رتبه بندی هایی که توسط دیگران به آن ها تخصیص داده شده است). با این وجود باز هم معلوم نیست که آیا افراد خود شیفته تصاویر بیشتری را در رسانه های جمعی نسبت به سایر افراد انتظار می دهند یا خیر. برای مثال، رایان و زنوس (2011) هیچگونه رابطه مستقیمی را بین خود شیفتگی و تعداد تصاویر پروفایل یا تعداد تصاویر ضمیمه شده در فیسبوک پیدا نکردند. نتایج مشابهی نیز توسط اونگ و همکاران حاصل گردیده است (2011).
ناسازگاری های قبلی در تحقیقاتی که به بررسی رابطه بین خود شیفتگی و استفاده از رسانه اجتماعی پرداخته اند ممکن است بخاطر این احتمال باشد که خود شیفتگی فقط با ارسال نوع خاصی از تصاویر (همان سلفی ها) در ارتباط است. از آن جا که این کلمه نسبتا جدید می باشد و هنوز تعریف قطعی و واضحی از ان شکل نگرفته، ما واژه سلفی را برای اهداف این تحقیق به صورتی عملیاتی در آورده ایم. ما بر اساس دیکشنری های آنلاین و سایر منابع اینترنتی پیشنهاد می کنیم که سلفی به این شکل تعریف شود: یک تصویر از خود شخص (یا خود شخص به همراه دیگران)، که توسط یک دوربین یا تلفن دارای دوربین گرفته شده که در دست فرد قرار دارد یا از طریق یک آیینه گرفته شده است، و معمولا در رسانه های جمعی به اشتراک گذاشته می شود. طبق این تعریف (و مطابق با مشاهدات در عالم واقعیت)، سلفی نه تنها شامل تصاویری از خود هستند که به صورت انفرادی گرفته می شوند، بلکه تصاویری که از یک فرد به همراه شریک او یا گروهی از مردم گرفته شده باشند را نیز شامل می گردند.
سلفی ها در واقع تاریخچه طولانی دارند که به آغاز صنعت عکاسی باز می گردد. به نظر می رسد که اولین سلفی ها توسط یک عکاس آماتور آمریکایی به نام رابرت کورنلیوس و یک مخترع انگلیسی به نام چارلز ویتستون در سال 1840 گرفته شده باشند. با این وجود، جدی ترین پیشرفت ها در رابطه با این پدیده مربوط به افزایش کاربرد شدید آن در این اواخر در رسانه های جمعی می باشد. بر اساس دیکشنری آکسفورد، واژه سلفی برای اولین بار در سال 2002 مورد استفاده قرار گرفته است، و طی همین یک دهه واژه سلفی در دیکشنری های آکسفورد به عنوان واژه سال انتخاب گردید. یقینا، میزان تکرار این واژه بین سال های 2012 تا 2013 به میزان 17000% افزایش داشته است. در حال حاضر، سلفی ها توسط میلیون ها نفر در سرتاسر جهان به صورت روز مره گرفته می شوند که حتی سیاستمدارانی مانند اوباما و پوتین، و رئیس جمهور سابق ایران یعنی محمود احمدی نژاد، هنرپیشه ها، موسیقی دان ها، ورزشکاران و حتی فضانوردان خارج از زمین را نیز در بر می گیرد. جالب این که، عملا هیچ تحقیق روانشناختی در مورد سلفی ها صورت نگرفته، به جز یک تحقیق در همین اواخر که به بررسی ویژگی های پیش بینی کننده میزان کاربرد شبکه های اجتماعی می پردازد. در این تحقیق، فاکس و رونی یافتند که خود شیفتگی و اختلال روانی پیش بینی کننده تعداد سلفی هایی است که توسط مردان ارسال می گردد.
گرچه تحقیق فعلی قرار نیست تکرار تحقیقات قبلی باشد، از ان جا که ما کار خود را قبل از انتشار تحقیق فاکس و رونی آغاز کردیم، یافته های ما می تواند به طرز جالبی یافته های آن ها را تعمیم دهد. در تحقیق حاضر، ما اولین کسانی هستیم که این مساله را مورد بررسی قرار می دهیم که آیا خود شیفتگی رفتار ارسال سلفی را در مردان و زنان پیش بینی می کند یا خیر. علاوه بر تحلیل نتایج به صورت جداگانه برای هر مقیاس فرعی از خود شیفتگی (خود کفایی، غرور، رهبری، و نیاز به تمجید)، ما رفتار ارسال سلفی را به سه طبقه بندی معنی دار تقسیم کرده ایم: سلفی از خود، سلفی با یک شریک عشقی و سلفی های گروهی، و تعداد کل عکس هایی که توسط هر شرکت کننده در رسانه های جمعی منتشر شد را نیز مورد کنترل قرار داده ایم (به غیر از سلفی ها). علاوه بر این، انجام این تحقیق در کشور لهستان ما را قادر ساخت تا نتیجه گیری هایی را در مورد جامعیت فرهنگی روابط بین خود شیفتگی و سلفی گرفتن صورت دهیم.