ترجمه فارسی عنوان مقاله
تأثیرات دراز مدت جدایی والدین: تأثیر جدایی والدین در طی دوران کودکی روی زمان و خطر زندگی مشترک بدون ازداوج، ازدواج و طلاق در بزرگسالی
عنوان انگلیسی
Long-term effects of parental separation: Impacts of parental separation during childhood on the timing and the risk of cohabitation, marriage, and divorce in adulthood
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
37090 | 2015 | 10 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Advances in Life Course Research, Volume 26, December 2015, Pages 22–31
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلید واژه ها
1.مقدمه
2. جدایی والدین و پیامدهای روابط پاتنر محوری در زندگی آینده: یافتههای قبلی، اظهارات نظری و فرضیهها
3. دادهها و روش
1-3 نمونه
جدول 1. پیامد های پارتنر محوری
2-3 روش
4. یافته های تجربی
جدول2. تأثیر جدایی والدین و متغیرهای اضافی بر میزان اولین زندگی مشترک (خطای استاندارد در پرانتز)
جدول 3. تأثیر جدایی والدین و سایر متغیرها بر نرخ ازدواج اول (خطاهای استاندارد در پرانتز)
جدول 4. تأثیرات جدایی والدین و همبستگی بیشتر نسبت به نرخ طلاق اول (خطاهای استاندارد در پرانتز)
5. بحث
جدول 1 الف. مدل نمائی تکهای با اثر خاص دوره برای تحولات ازدواج و زندگی مشترک
جدول2 الف. مدل نمائی تکهای با اثر خاص دوره برای تحولات طلاق
کلید واژه ها
1.مقدمه
2. جدایی والدین و پیامدهای روابط پاتنر محوری در زندگی آینده: یافتههای قبلی، اظهارات نظری و فرضیهها
3. دادهها و روش
1-3 نمونه
جدول 1. پیامد های پارتنر محوری
2-3 روش
4. یافته های تجربی
جدول2. تأثیر جدایی والدین و متغیرهای اضافی بر میزان اولین زندگی مشترک (خطای استاندارد در پرانتز)
جدول 3. تأثیر جدایی والدین و سایر متغیرها بر نرخ ازدواج اول (خطاهای استاندارد در پرانتز)
جدول 4. تأثیرات جدایی والدین و همبستگی بیشتر نسبت به نرخ طلاق اول (خطاهای استاندارد در پرانتز)
5. بحث
جدول 1 الف. مدل نمائی تکهای با اثر خاص دوره برای تحولات ازدواج و زندگی مشترک
جدول2 الف. مدل نمائی تکهای با اثر خاص دوره برای تحولات طلاق
ترجمه کلمات کلیدی
انتقال دوران کودکی - زندگی مشترک بدون ازدواج - ازدواج - طلاق - دوره زندگی - تاریخ رویداد - زمان و اثر شدت
کلمات کلیدی انگلیسی
Childhood transitions; Cohabitation; Marriage; Divorce; Life course; Event history; Time and intensity effect
ترجمه چکیده
این مطالعه به بررسی اثرات دراز مدت جدایی والدین در طی دوران کودکی روی پیامدهای روابط پارتنر محور در زندگی آینده، از قبیل اولین زندگی مشترک، اولین ازدواج، و اولین طلاق می پردازد. برای بررسی این موضوع، ما بین اثر خطر مانند پیامدهای رویدادهای روابط پارتنر محور خاص در زندگی و یک اثر زمان مانند داشتن رویداد زود یا دیر هنگام تمایز قائل شدیم. ما همچنین روی اثرات سن، تجزیه و تحلیل تأثیرات جدایی والدین در سنین خاص در طی دوران کودکی تمرکز کردیم. ما از مدل تاریخچه ای رویداد برای یک نمونه 2174 نفر از موج دوم و سوم داده های pairfam آلمان استفاده کردیم (پانل تجزیه وتحلیل روابط صمیمانه و پویایی خانوادگی).
نتایج تجربی ما نشان داد که جدایی والدین به عنوان یک اثر فشار قوی به خصوص هنگام ترک خانه والدین و زندگی با یک پارتنر عمل می کند. با این حال، این اثر قوی روی زندگی مشترک در ازدواج به کار نمی رود. ما هیچ تأثیری از تحولات دوران کودکی بر میزان ازدواج پیدا نکردیم. با توجه به میزان تحولات بر طلاق، اطلاعات ما فرضیه انتقال بین نسلی طلاق را تأیید کرد. ما دریافتیم افرادی که جدایی والدین را تجربه کرده اند به احتمال کمتری ازدواج پایدار دارند. با نگاه به تأثیر سنین خاص، ما دریافتیم که تجربه جدایی والدین قبل از سن 7 سالگی یک عامل تأثیرگذار بر زمان اولین زندگی مشترک بدون ازدواج و همچنین خطر داشتن اولین طلاق در زندگی آینده می باشد.
ترجمه مقدمه
تعدادی از مطالعات نشان داده است که وضعیت زندگی کودکان به دلیل جدایی والدین، طلاق و ازدواج مجدد آنها به طور گسترده ای در بسیاری از جوامع متفاوت بوده است (آماتو 2005؛ براون 2006؛ کاوانه 2008). تعداد کودکانی که با والدین بیولوژیکی خود زندگی می کنند تا زمانی که ازدواج کنند رو به کاهش است و تعداد کودکانی که جدایی، طلاق و ازدواج مجدد والدین را تجربه می کنند و بنابراین تنها با یکی از والدین و یا با پدر بزرگ مادر بزرگ زندگی می کنند رو به افزایش است. بسیاری از مطالعات روی بررسی این تحولات دوران کودکی بر رفاه کودک تمرکز دارد. با نگاهی به یافته های قبلی، پژوهش ها یا سازگاری کوتاه مدت کودکان به دلیل تحولات زندگی در دوران کودکی را تحلیل کرده اند و یا آنها روی تأثیرات دراز مدت از قبیل انتقال بین نسلی طلاق یا روی پیشرفت تحصیلی، بزهکاری، مشکلات بهداشتی و غیره تمرکز داشته اند. این مقاله روی اثرات دراز مدت جدایی والدین روی پیامدهای مهم روابط پاتنر محور زندگی آینده تمرکز دارد: اولین زندگی مشترک با یک پارتنر، اولین ازدواج و طلاق.
با نگاهی به تحقیقات قبلی، بسیاری از مطالعات این متغیرهای وابسته با مجموعه داده های طولی مختلف و در مناطق مختلف را تحلیل کرده اند. با مراجعه به این یافته های قبلی، دو دلیل وجود دارد که چرا ما روی بدست آوردن این متغیرهای وابسته از دیدگاه جریان زندگی تمرکز داریم. اول از همه، اکثریت تحقیقات قبلی از چندین نوع مدل تاریخچه ای رویداد استفاده کرده اند و در پیشینه روش شناسی تحلیل تاریخچه ای رویداد تأکید شده بود که این مدل برای تمایز بین اثراتی زمانی یا اثرات خطر یا احتمالی مفید است (برناردی 2001؛ بریو دریل و دایکمن 1995). با نگاهی به اثر زمانی، این به این معنی است که هدف مقالات یافتن تاثیر یک رویداد خاص زود یا دیر هنگام است (مانند سن در اولین مقاربت، سن در اولین زندگی مشترک و ازدواج) است که سنین پایین تر را با گروه کنترل مقایسه می کند. دومین مورد، اثر خطر یا احتمالی، استراتژی بررسی اینکه آیا یک نوع خاصی از تحولات زندگی (مانند ازدواج یا طلاق) در زندگی آینده اتفاق می افتد یا خیر می باشد. هر دو نوع اثر در تفسیرشان خیلی متفاوت هستند و با توجه به تحقیقات جریان زندگی خیلی مهم هستند. در حال حاضر با نگاهی به پژوهش های قبلی ما متوجه شدیم که در بسیاری از مطالعات که تاریخچه رویداد را تحلیل می کرد هر دو نوع اثر، اثر زمان و اثر خطر، مورد استفاده قرار می گیرند که به یک دیگر وابسته هستند، و این بدان معنا است که به دلیل نوع مدلسازی پارامتریک یک پارامتر خاص هر دو نوع اثر زمان و خطر را تعیین می کند. این امر منجر به موقعیتی می شود که این نوع مدل سازی اجازه نمی دهد که دقیقاً بین اثر زمان و اثر خطر تفکیک صورت بگیرد. برای مثال، با استفاده از مدل استاندارد منطقی لگاریتمی (یا سایر مدل های پارامتریک)، که اغلب برای این نوع پژوهش ها به کار می رود، این امر غیر ممکن می شود که به صورت دقیق هر دو نوع اثر متمایز شوند. اما با اشاره به یک مطالعه انجام گرفته توسط بردهل و دیکمن (1995)، ما نشان خواهیم داد که این مطالعه که بین اثر زمان و اثر خطر یا احتمالی تمایز قائل می شود، خیلی مفید است و می تواند در یک روش مناسب با استفاده از نوع خاصی از تحلیل تاریخچه رویداد انجام شود. بنابراین، انگیزه اولیه ما یک همکاری متدولوژیک برای متمایز سازی دقیق بین اثر زمان و اثر خطر و همچنین اینکه چگونه می توان با استفاده از تحلیل تاریخچه ای رویداد این امر را انجام داد، می باشد.
دومین انگیزه بر اساس کمبود محتوا با توجه به این نوع پژوهش است. داده هایی که ما در این مطالعه استفاده کردیم از پانل خانواده آلمانی جمع آوری شده است (هیونینک و همکاران 2011). این مجموعه داده های غنی توانایی ما را برای تحلیل اولین زندگی مشترک، اولین ازدواج و طلاق، با توجه به تجربه جدایی والدین در طی دوران کودکی گسترش داد. در حالیکه فرضیه طلاق بین نسلی به خوبی اثبات شده است (آماتو 1996؛ بیومپس و سویت 1972، دیکمن و اینگلهاردت 1999، گلن و کارمر، 1987؛ مارتین میلز و بردایس، 2005؛ پاپ و مولر، 1976؛ وانگر،1997) کمتر درک شده است که آیا سن کودک در مسئله طلاق والدین بر پیامدهای روابط پارتنری بعدی اهمیت دارد یا خیر. در پژوهش های قبلی اختلاف نظر وجود دارد (آمات، 1996؛ دیکمن و اینگلهرت، 2008). داده های استفاده شده در اینجا به ما فرصت کنترل این نوع اثرات سنی را می دهد که به ما درک بهتری از وابستگی های مسیر بین دوره های زمانی مختلف و پیامدهای آن در زندگی آینده می دهد.