ترجمه فارسی عنوان مقاله
اثرات متقابل فرد و اجتماع در بزهکاری نوجوانان: هیجان خواهی، انحراف همسالان و نظارت والدین
عنوان انگلیسی
Person × environment interactions on adolescent delinquency: Sensation seeking, peer deviance and parental monitoring
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
38631 | 2015 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Personality and Individual Differences, Volume 76, April 2015, Pages 129–134
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلید واژه ها
1.مقدمه
1.1اهداف مطالعه حاضر
2. روش تحقیق
2.1 شرکت کنندگان
2.2 مقیاس های اندازه گیری
2.2.1تحصیلات والدین
2.2.2هیجان خواهی
2.2.3انحراف همسالان
شکل 1: نمودار مسیر شامل مسیرهای تعدیلی و میانجی گر در بزهکاری نوجوانان
2.2.4نظارت والدین
2.2.5بزهکاری
2.3تحلیل داده ها
3.نتایج
جدول 1: همبستگی های سطح صفر، آمارهای توصیفی و پایایی
جدول 2: اثرات کلی، مستقیم و غیر مستقیم بر بزهکاری
4.بحث
شکل2: اثر مشترک هیجان خواهی * انحراف همسالان * نظارت والدین بر بزهکاری
کلید واژه ها
1.مقدمه
1.1اهداف مطالعه حاضر
2. روش تحقیق
2.1 شرکت کنندگان
2.2 مقیاس های اندازه گیری
2.2.1تحصیلات والدین
2.2.2هیجان خواهی
2.2.3انحراف همسالان
شکل 1: نمودار مسیر شامل مسیرهای تعدیلی و میانجی گر در بزهکاری نوجوانان
2.2.4نظارت والدین
2.2.5بزهکاری
2.3تحلیل داده ها
3.نتایج
جدول 1: همبستگی های سطح صفر، آمارهای توصیفی و پایایی
جدول 2: اثرات کلی، مستقیم و غیر مستقیم بر بزهکاری
4.بحث
شکل2: اثر مشترک هیجان خواهی * انحراف همسالان * نظارت والدین بر بزهکاری
ترجمه کلمات کلیدی
بزهکاری - نوجوان - هیجان خواهی - انحراف همسالان - نظارت والدین - میانجیگری - اعتدال
کلمات کلیدی انگلیسی
Delinquency; Adolescence; Sensation seeking; Peer deviance; Parental monitoring; Mediation; Moderation
ترجمه چکیده
هیجان خواهی یک ویژگی شخصیتی است که رابطه تنگاتنگی با رفتار بزهکارانه در نوجوانان دارد. مطالعه حاضر به سنجش عوامل بافتی می پردازد که بر اساس فرضیات، این عامل خطر برای بزهکاری در نوجوانان را تقویت، تشدید یا تضعیف می کنند. تفاوت های فردی در هیجان خواهی، انحراف همسالان، نظارت والدین و رفتارهای بزهکارانه ای (بر اساس گزارش خود فرد) در بین 470 نوجوان مورد سنجش قرار گرفت. انحراف همسالان تا حدودی روی هیجان خواهی و نظارت والدین در نوجوانان تاثیر داشت. به علاوه شواهدی از اثر متقابل هیجان خواهی، نظارت والدین و انحراف همسالان به دست آمد، برای مثال بیشترین میزان بزهکاری حاصل کنار هم جمع شدن هیجان خواهی و انحراف بالای همسالان و میزان کم نظارت والدین بود. نتایج بر اهمیت در نظر گرفتن فرآیندهای سطوح همسالان و خانواده در هنگام ارزیابی خطر شخصیتی و رفتار مشکل دار نوجوانان تاکید دارند.
ترجمه مقدمه
هیجان خواهی تحت عنوان تمایل به انتخاب و ترجیح تجربه های جدید، محرک یا مهیج تعریف می شود و یک عامل خطر درونی برای رفتار بزهکارانه است (هاردن، کوین و توکر-دراب 2012؛ هاردن و توکر-دراب 2011؛ پفم، کنیسون و بردلی 2011). دلیل بیشتر رفتارهای بزهکارانه نوجوانان را می توان ناشی از افزایش هیجان خواهی و رفتار بزهکارانه در جمعیت متوسط جامعه (مفیت 1993؛ اشتینبرگ و همکاران 2008) و همین طور تغییرات طولی بین افراد و نوجوانان از لحاظ هیجان خواهی دانست (هاردن و همکاران 2012). زیرا خطر شخصیتی بزهکاری نوجوانان و هیجان خواهی ممکن است شاخصی از " واکنش های مختلفی" باشند که باعث بروز بزهکاری می شوند (نیگ 2006)، و احتمالا بافت های محیطی هم این خطر را تشدید و/یا تضعیف می کنند. در نتیجه، محققان شروع به بررسی عوامل بافتی ویژه ای کرده اند که خطر شخصیتی بروز رفتار بزهکارانه را تسهیل، تضعیف یا تشدید می کند. در مقاله حاضر، ما رابطه دو بافت اجتماعی را با هیجان خواهی بررسی می کنیم: همسالان منحرف و نظارت والدین.
انحراف همسالان همبستگی بافتی قوی با رفتار بزهکارانه در نوجوانان دارد (کندل 1986)، ارتباطی که بازتاب انتخاب اجتماعی و تاثیرات اجتماعی است (برک، ورست، کر و استاتین 2011؛ ویلز و کلیری 1999). انتخاب اجتماعی فرآیندی است که به وسیله آن نوجوانان دارای تمایلات بزهکارانه گروه همسالان منحرف را انتخاب می کنند (و به وسیله آنها انتخاب می شوند) (گاتفردسون و هرشی 1990؛ کندل 1978). تاثیرات اجتماعی وقتی رخ می دهد که دوستی و معاشرت با همسالان منحرف احتمال داخل شدن فرد در رفتار بزهکارانه را افزایش دهد. در این نعامل بین همسالان، هیجان خواهی هم می تواند نقش میانجی و هم نقش تعدیل کننده داشته باشد.
هیجان خواهی، در نقش میانجی، ممکن است یک سازوکار روان شناختی از انتخاب اجتماعی باشد که شیوه انتخاب دوستان را در نوجوان شکل دهد. برای مثال، دوستی با همسالان منحرف می تواند راهی برای یافتن جای پای محکم اجتماعی-بوم شناختی پیش روی نوجوانان دارای هیجان خواهی بالا بگذارد و منجر به انحراف رفتاری و انگیزشی آنان گردد. در راستای این فرضیه، نتایج نشان می دهند که دوستی با همسالان منحرف بر رابطه بین هیجان خواهی و سوء مصرف ماری جوانا تاثیر دارد (همپسون، اندروز و بارکلی 2008؛ یانویتزکی 2005).
هیجان خواهی ممکن است در تاثیر اجتماعی، نقش یک تعدیل کننده را هم بازی کند و بر نحوه پاسخگویی فرد به تاثیرات همسالان اثر بگذارد. ممکن است افراد داری هیجان خواهی بالا، بیشتر نسبت به پاداش آنی تعامل همسالان و تائید آنها واکنش نشان دهند و در نتیجه بیشتر در برابر تاثیرات اجتماعی ناسالم آسیب پذیر باشند. تحقیقات انجام شده در حوزه رفتار ژنتیکی، در تائید روابط تعدیل کننده بین شخصیت و خطر بافتی، شواهدی از تاثیرات ژن و تعامل بزهکارانه همسالان یافته که نشان دهنده تشدید خطر ژنتیکی مصرف مواد مخدر در نوجوانان دارای دوستان منحرف است (هاردن، هیل، ترکمر و امری 2008). اگرچه ریشه های خاص ژنتیکی این تاثیرات شناخته شده نیستند، اما سایر تحقیقات نشان داده اند که هیجان خواهی یک ویژگی شخصیتی ارثی است (کوپمانز، بومسما، هیث و ون دورنن 1995) و تا حدودی موجب تغییرات ارثی در بزهکاری نوجوانان می شود (هاردن و همکاران 2012). این یافته ها نشان می دهند که ممکن است وجود خطر ژنیتیکی بزهکاری -از جمله خطری که با هیجان خواهی بالا به وجود می آید- تاثیرات گروه همسالان در بروز رفتارهای بزهکارانه را تشدید کند.
در آخر، ممکن است تاثیرات منفی هیجان خواهی بر بزهکاری نوجوانان در محیط های حمایت گر کاهش یابد. نظارت والدین، که دیشیون و مک ماهون (1998، ص 61) آنرا رفتارهای فرزندپروری می دانند-که شامل توجه به فعالیت های فرزند، محل هایی که به آن رفت و آمد می کند و شیوه انطباق او و همین طور پیگیری این مسائل می شود- یک عامل محافظتی است که می تواند تاثیرات بزهکارانه مخاطرات رفتاری مختلف بر رفتار نوجوان را کاهش دهد (هیل و تیسون 2009؛ لک و کرانو 2009). از دیدگاه نظریه کنترل اجتماعی (هیرشی 1969)، ارتباط تنگاتنگ با جامعه معمولی، از جمله والدین، جلوی رفتارهای ضد اجتماعی را می گیرد. نظارت والدین، از طریق محدود کردن برخی رفتارهای خاص و آگاهی دادن و توجه به فعالیت های نوجوانان، ممکن است به عنوان یک سازوکار کلیدی کنترل اجتماعی عمل کند (لانگمور، منینگ و گیوردانو 2013). به ویژه، نظارت والدین ممکن است با جلوگیری از دوستی نوجوان با همسالان منحرف و محدود نمودن تاثیر آنها جلوی اثرات منفی هیجان خواهی بالا را بگیرد (پولین و دیشیون 2010؛ استینبرگ، فلچر و دارلینگ 1994). در یک گروه نمونه پرتعداد از نوجوانان، سطح پایین بزهکاری در گروه همسالان بر تاثیر نظارت والدین درباره مصرف الکل اثر گذاشت (کیم و نف 2010). علاوه بر این، مطالعه ای درباره افرادی که سالهای آخر نوجوانی را می گذرانند نشان داد که نظارت والدین موجب متعادل شدن رابطه بین اثر گروه همسالان و رفتارهای مربوط به نوشیدن الکل می شود (وود، رید، میشل و برند 2004). در نهایت، تحقیقات ژنتیک مولوکولی شواهدی از تاثیر متقابل ژنتیک و نظارت والدین بر هم یافته است که به واسطه آن مخاطرات ژنتیکی بروز یک رفتار با نظارت بالای والدین کاهش می یابد (دیک و همکاران 2009، 2011).