ترجمه فارسی عنوان مقاله
رابطه بین شخصیت پیش گستر و رضایت زناشویی: اثرات خارجی و متقابل
عنوان انگلیسی
Relationship between proactive personality and marital satisfaction: A spillover-crossover perspective
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
129504 | 2018 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Personality and Individual Differences, Volume 128, 1 July 2018, Pages 75-80
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
شکل ۱. مدل فرضیه
2. روش
2.1 شرکت کنندگان و روش
2.2 معیارها
2.3 تحلیل داده ها
3. نتایج
3.1 تجزیه و تحلیل توصیفی
3.2 آزمایش فرضیه
جدول ۱. میانه ها، انحراف استاندارد، و همبستگی میان متغیرها
جدول ۲ – نتایج مقایسه مدل
4. توضیحات
شکل ۲. نتایج تحلیل مسیر
5. نتیجه گیری
کلمات کلیدی
1.مقدمه
شکل ۱. مدل فرضیه
2. روش
2.1 شرکت کنندگان و روش
2.2 معیارها
2.3 تحلیل داده ها
3. نتایج
3.1 تجزیه و تحلیل توصیفی
3.2 آزمایش فرضیه
جدول ۱. میانه ها، انحراف استاندارد، و همبستگی میان متغیرها
جدول ۲ – نتایج مقایسه مدل
4. توضیحات
شکل ۲. نتایج تحلیل مسیر
5. نتیجه گیری
ترجمه چکیده
در این مطالعه، از یک مدل تاثیر همگذر و خارجی، برای بررسی شخصیت پیش گستر به عنوان یک پیش شرط بالقوه برای رضایت زناشویی در زوج های چینی که هر دو به کسب درآمد مشغول هستند، استفاده شده است. ما داده ها را از 241 زن زوج مشغول به کار چینی جمع آوری کردیم و دریافتیم که شخصیت پیش گستر با رضایت زناشویی، از طریق تسهیل کار خانواده و کاهش تنش زناشویی خانواده برای مردان رابطه مثبت دارد. با این حال، تأثیر شخصیت پیش گستر بر رضایت زناشویی پیچیده و به طور کلی برای زنان، منفی بود. به طور خاص، شخصیت پیش گستر رابطه ای مثبت با تسهیل کار خانواده و مشکلات مربوط به کار خانواده دارد که به نوبه خود، تاثیر مثبت و منفی بر رضایت پیش بینی شده زناشویی می گذارند. علاوه بر این، نتایج ما یک تاثیرگذاری متقابل مستقیم بین رضایت زناشویی بین همسران را نشان می دهد که بیانگر آن است که تأثیر شخصیت پیش گستر افراد بر رضایت زناشویی آنها ممکن است به همسران شان نیز سرایت کند. این مطالعه، دانسته های ما را از تاثیر شخصیت پیش گستر افزایش می دهد.
ترجمه مقدمه
شخصیت پیش گستر به تمایل فرد به تغییرات زیست محیطی اشاره دارد (Bateman & Crant، 1993). تحقیقات زیادی نشان داده است که شخصیت پیش گستر می تواند یک شاخص متمایز و افزایشی از عملکرد شغلی باشد که فراتر از پنج ویژگی شخصیتی بزرگ (Big Five) عمل می کند (مثلا Thomas، Whitman، & Viswesvaran، 2010). با این حال، در مورد اثر بالقوه شخصیت پیش گستر بر نتایج مرتبط با خانواده اطلاعات کمی در دسترس است. به منظور پر کردن این شکاف، هدف اصلی این مطالعه بررسی چگونگی و چرایی ارتباط شخصیت پیش گستر با رضایت زناشویی است. همچنين مطالعات قبلي نشان داد که صفات شخصي افراد نه تنها بر رضايت زناشويي خود، بلکه رضايت زناشويي همسرانشان نیز تاثیر می گذارد (Lester، Haig، & Monello، 1989). بنابراین، هدف دوم این مطالعه بررسی رابطه بین شخصیت پیش گستر و رضایت زناشویی همسران شان است.
در پژوهش حاضر، چشم انداز متقاطع (Bakker & Demerouti، 2013) به عنوان چارچوب نظری استفاده می شود. همگذری / متقاطع / هم پوشانی یک فرایند درون فردی است که در آن تجارب افراد از حوزه کار (خانواده) ممکن است به حوزه خانواده (کار) منتقل شود و سپس نتایج مربوط به خانواده (مرتبط با کار) را تحت تأثیر قرار دهد (Edwards & Rothbard، 2000). گفته می شود که اغلب مطالبات شغلی، تجربیاتی منفی را برمی انگیزند که بر زندگی خانوادگی کارکنان تاثیر می گذارد و در توانایی آنها برای انجام مسئولیت های خانوادگی تداخل ایجاد کرده، باعث ایجاد اختلاف خانوادگی و زناشویی می شود. در مقابل، گفته می شود که منابع شغلی، تجربیات مثبت را تقویت کند که به سرپرستی خانواده نفوذ کرده و پیامدهای مربوط به خانواده را ارتقا دهد و منجر به تسهیل کار خانواده شود. از سوی دیگر، هم گذری / متقاطع بودن یک پدیده بین فردی است که در آن تجارب افراد ممکن است بر دیگران مرتبط با آنها تأثیر بگذارد (وستمن، 2001).
مدل اسپیلووفر - کراسوور (spillover-crossover model) ترکیبی از آثار پژوهشی مربوط به تاثیرات همگذر و تاثیرات خارجی است و این نظریه را مطرح می کند که تجارب افراد در زمینه خواسته ها و منابع شغلی در وهله اول به حوزه خانواده سرایت پیدا می کند و سپس به همکاران شان می رسد (Bakker & Demerouti، 2013). این مدل فرایندی را تعریف می کند که از طریق آن شرایط کار افراد ممکن است بر سلامت آنها و شریک زندگی شان، مانند رضایت زناشویی تأثیر بگذارد و این روند از لحاظ تجربی پشتیبانی شده است (بککر، شیمازو، دمروتی، شیمادا و کواکامی 2013؛ Xie، Tang، Shen و Zhang، 2016). بنابراین ما این مدل را به عنوان چارچوب نظری خود به کار می بریم تا فرضیه های مربوط به تاثیرگذاری شخصیت پیش گستر افراد را بر رضایت زناشویی همسران و همسرانشان بسنجیم.
با توجه به این مدل، تجربیات مثبت منابع شغلی ممکن است با تسهیل کار خانواده و ارتباط آن با زندگی مثبت بر زندگی زناشونیی مردم رابطه داشته باشد (Bakker & Demerouti، 2013). شخصیت پیش گستر اغلب به عنوان یک منبع کلیدی در زندگی کاری، ارزشمند است (به عنوان مثال Dikkers، Jansen، de Lange، Vinkenburg، & Kooij، 2010؛ Hirschi، 2012). مردم پیش گستر معمولا به دنبال شناسایی فرصت ها، خواسته ها و خطرات در محیط هستند و توانایی تدریس را دارند. در عین حال، آنها تمایل دارند خواسته ها و خطرات را به عنوان چالش های شخصی درک کنند (Bateman & Crant، 1993). هنگامی که آنها با عوامل استرس زا روبرو می شوند، خود را مسلح به رفتارهای مقابله آمیز پیش گسترانه ای می کنند که می تواند به آنها احساسات مثبت، منابع و فرصت های رشد ببخشد و به همین دلیل شاید استرس بیشتری را تجربه کنند. مطالعات قبلی نشان داد که افراد پیش گسترتر می توانند با خواسته های شغلی مقابله کنند و موفق شوند (Fuller & Marler، 2009).
همانطور که گرناس و پاول (2006) استدلال می کنند، کارمند پیش گستر ممکن است به احتمال زیاد به دریافت حمایت اجتماعی، مهارت های لازم، انعطاف پذیری، دستمزد بالاتری دست یابد و منابع کاری را نسبت به نقش های خانوادگی خود اعمال کند. در راستای این منطق، شخصیت پیش گستر به عنوان یک منبع کلیدی در زندگی کاری عمل می کند که می تواند به کارکنان کمک کند تا روابط بین کار و خانواده را تسهیل کند و در نتیجه، رضایت زناشویی را افزایش دهد. شواهد تجربی موجود، هر دو قسمت این استدلال را با یافته های خود ثابت می کند و نشان می دهند که شخصیت پیش گستر، تاثیری مثبت بر روابط بین کار و خانواده (Aryee، Srinivas، & Tan، 2005) و در نتیجه، رضایت زناشویی دارد (Ma et al.، 2016؛ Xie ، م، تانگ، جیانگ، 2017). با در نظر گرفتن همه این موارد، رابطه زیر را فرض می کنیم.
شکل ۱. مدل فرضیه
نکته: H و W نشان دهنده متغیرهای شوهر و زن هستند.
فرضيه 1. شخصيت پیش گستر با رضايت زناشويي از طريق افزايش تسهيل روابط کار و خانواده (اثر خارجی 1) ارتباط مثبت دارد.
اگرچه مدل اسپیلووفر - کراسوور (Bakker & Demerouti، 2013) ارتباط بین منابع شغلی و درگیری های کار خانوادگی را مهم نمی داند، اما مطالعات تجربی نشان می دهد که منابع شغلی پیامدهای مهمی برای درگیری های کاری و خانوادگی دارند (مثلا Wayne، Casper، Matthews ، و آلن، 2013). به طور خاص، منابع شغلی ممکن است کارآیی بیشتر در کار را موجب بشوند و کارکنان بتوانند زمان، انرژی و انعطاف پذیری بیشتری را برای انجام مسئولیت های حوزه خانواده داشته باشند (Demerouti، 2012؛ فرگوسن، Carlson، & Kacmar، 2015) و در نتیجه، تاثیر منفی بر تناقض بین کار و خانواده دارد.
تئوری حفاظت از منابع معتقد است افرادی که منابع بیشتری دارند، توانایی بیشتری برای کسب منابع اضافی دارند (Hobfoll، 1989). بنابراین، کارکنان پیش گستر ممکن است منابع بیشتری در زمینه کاری کسب کنند. بر این اساس، شخصیت پیش گستر به مثابه ارتباط با منابع شغلی مانند کنترل شغلی (Parker & Sprigg، 1999)، تبادل عضو رهبری (Zhang، Wang، & Shi، 2012) و حمایت از سرپرست (Kim، Hon، & لی، 2010) است. بنابراین، کارکنان پیش گستر ممکن است از این منابع سود ببرند و درگیری های کمتری را بین کار و خانواده تجربه کنند. مطالعات قبلی، شواهدی را در خصوص ارتباط منفی بین شخصیت پیش گستر و درگیری کار و خانواده یافته است (مثلا Aryee et al.، 2005). علاوه بر این، در مطالعات قبلی (مثلا Ma et al.، 2016؛ van Steenbergen، Kluwer، & Carney، 2014) رابطه منفی بین درگیری های کار خانوادگی و رضایت زناشویی به خوبی بررسی شده است. با در نظر گرفتن همه عوامل در کنار هم، ما رابطه زیر را فرض می کنیم.
فرضيه 2. شخصيت پیش گستر از طريق كاهش درگيري کاری و خانوادگي (اثر اضطرابي 2) با رضايت زناشويي رابطه مثبت دارد.
براساس مدل تاثیر خارجی و متقاطع، ما همچنین پیش بینی می کنیم که شخصیت های پیش گستر، با تاثیر خارجی مستقیم بر رضایت زناشویی بین همسران، بر رضایت زناشویی همسران خود نیز تاثیر می گذارند. تاثیر متقاطع مستقیم یک مکانیزم مهم برای توضیح فرآیند متقاطع است (Bakker & Demerouti، 2013). آن به پدیده ای اشاره می کند که تجارب یک همسر می تواند همسر دیگری را برای تولید تجربیات مشابه از طریق همدلی و / یا عاطفه پرورش دهد (Westman، 2001؛ Westman، Vinokur، Hamilton، & Roziner، 2004). همدلی به تلاش برای درک تجربیات ذهنی دیگران اشاره می کند (Wispé، 1986)، در حالی که نفس هیجان به یک واکنش احساسی متقابل نسبت به فرد دیگر، در یک رابطه نزدیک، اشاره می کند (Bakker & Schaufeli، 2000).
در زندگی زناشویی، اغلب افراد احساسات را مبادله می کنند و سعی می کنند یکدیگر را درک کنند. هنگامی که مردم درک می کنند که سطح رضایت زناشویی بالا / پایین است، ممکن است احساسات خود را نسبت به همسران خود بیان کنند و سپس حس همسران خود را ارتقا دهند تا سطح رضایت زناشویی را از طریق همدلی و یا عاطفی احساس کنند. تقارن مستقیم بین دو شریک در مدل اسپیلووفر کراسوور (Bakker & Demerouti، 2013) برجسته شده است و تقارن مستقیم رضایت زناشویی از لحاظ تجربی پشتیبانی شده است (به عنوان مثال، van Steenbergen et al.، 2014). بنابراين، بر اساس بحث فوق و فرضيه هاي فوق، ما رابطه زير را فرض مي کنيم.
فرضيه 3. شخصيت پیش گستر، رضايت زناشويي همسر را از طريق تعامل مستقيم رضايت زناشويي بين دو شريک (اثر متقابل) پيش بيني مي کند.
شکل 1 روابط مورد آزمایش در مطالعه فعلی را خلاصه می کند.