ترجمه فارسی عنوان مقاله
گفتگوهای انتقادی، مجادلههای کثرتگرایی و سیستمهای اطلاعات حسابداری
عنوان انگلیسی
Critical dialogics, agonistic pluralism, and accounting information systems
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
10179 | 2013 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : International Journal of Accounting Information Systems, Volume 14, Issue 2, June 2013, Pages 113–119
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
1. مقدمه
2. گفتگوی انتقادی مبتنی بر چارچوب
جدول 1 : چارچوب محاورهای
3. ساخت سیستمهای پلورالیستی
4. نکات پایانی
پاورقی
1. مقدمه
2. گفتگوی انتقادی مبتنی بر چارچوب
جدول 1 : چارچوب محاورهای
3. ساخت سیستمهای پلورالیستی
4. نکات پایانی
پاورقی
ترجمه کلمات کلیدی
- کثرت گرایی موافق - گفتگویی انتقادی - روش -
کلمات کلیدی انگلیسی
Agonistic pluralism,Critical dialogics,Methodology,
ترجمه چکیده
حسابداری چندتفسیری را بهعنوان زمینهای پیشنهاد میکنیم که سیستمهای اطلاعاتی حسابداری را مفهومسازی میکند؛ برای رقابت، احتمال ناسازگار و نیازهای اطلاعاتی مرتبط با حوزههای علاقهمند و متنوع پایهای کاملتر و پیچیدهتر را ارائه میکند. با توجه به اینکه بر اساس ابعادی مانند جغرافیا، ارزشها، دیدگاهها و چشمانداز به اطلاعات مختلفی نیاز داریم پس احتمالاً یک بازنمایی کافی نیست. مقایسههای مرتبطتر با یکپارچهسازی دیدگاههای کثرتگرا آسان میشوند؛ بهویژه در مواردی که هیچ دیدگاهی بهتنهایی جامع نیست از میان جایگزینهای مناسب به معیارهایِ برآمده از قضاوت نیاز داریم. در توسعۀ سیستمهای اطلاعاتِ حسابداریِ جایگزین، مجادلههای کثرتگرایی به کار گرفته میشوند؛ در خصوص روابط قدرت، جهانبینیها، ارزشها، فرضیهها و ایدئولوژیِ بنیادینی که دربارۀ مواضعِ جایگزین اطلاع میدهند بینشهایی را ارائه میکند؛ ممتازهایشان را نشان میدهد. مفهومسازی و توسعه و پیادهسازی سیستمهای اطلاعات حسابداری بر اساس اصول گفتگوهای انتقادی است؛ نیروهای همسنگی را شناسایی میکند که گفتگو و بحث را هم به سمت اجماع هژمونیک میبرند و هم به سمت دستهبندی متضاد سوق میدهند.
ترجمه مقدمه
به نظر میرسد اطمینان به کشف نظریۀ کلان رفتار اجتماعی کاهش شده است. لکآف و جانسون (1999) معتقدند که بهواسطۀ یافتههای علوم شناختی و مغزی مفروضات اساسی زیربنایی در فلسفۀ غرب منسوخشدهاند. ایدهای وجود دارد مبنی بر اینکه جهانِ عینی و منطقی و یگانهای که در انتظار کشف است دیگر برای متدولوژیِ علوم اجتماعی مشروعیتِ کافی را فراهم نمیکند؛ ناشی از دیدگاه اجتماعی ساختارگرا است (برگر و لاکمن، 1967): جهان اجتماعی همانگونه است که ایجادش کردهایم و ازلحاظ زبانی برای انسان به معنی خلق چارچوبی است که در آن عمل میکنیم. با چنین موقعیتی به سمت دیدگاه پلورالیستی «حقیقت» ترغیب میشویم و با حرکت به سمت چنین موقعیتی متوجه میشویم که حرکت بهسوی نظریهها و متدلوژیهای پلورالیستی مطلوب است. پژوهش سیستمهای اطلاعات حسابداری (AISs) بهعنوان پایهای برای طراحی، اجرا و ارزیابی سیستمها و خروجیهایشان به ترکیب دیدگاههای پلورالیستی «حقیقت» نیاز دارد. یک مثال: حوزۀ سیستمهای اطلاعاتی فراتر از پایداری اقتصادی گسترش میباید بهگونهای که پایداری اجتماعی و زیستمحیطی را در برگیرد (براون و همکاران، 2005).
بهمنظور پاسخگویی مناسب به نیازهای فزایندۀ جامعه پلورالیستی ، تحقیقات مرتبط با طراحی و اجرا و ارزیابی چنین سیستمهایی به شیوههای جدید و پلورالیستیِ تفکر نیاز دارند. دو نظریه که احتمالاً ارتباط خاصی با طراحی و اجرای AIS دارند: گفتگوهای انتقادی و مجادلههای کثرتگرایی. گفتگوهای انتقادی به تسهیل مکانیسمهای دموکراتیکی اشاره دارند که به استناد آن گروههای ذینفع میتوانند در گفتگو و بحث دربارۀ مباحث قابلاعتراض شرکت کنند. چنین مکانیسمهایی با استفاده از اطلاعات حسابداری صراحتاً قدرت را بهعنوان عامل اساسی مهم در تولید معنا شناسایی میکنند. گفتگوهای انتقادی بینشهایی را ارائه میکنند: چگونه میتوان از گفتوگو برای درک نیازهای اطلاعاتی متنوع و پاسخ به چنین نیازهایی استفاده کرد. مجادلههای کثرتگرایی شاخهای از نظریۀ دموکراتیک است؛ از طریق ابزارهای گفتگوی دموکراتیک که پیچیدگی پویایی قدرت حاکم را شناسایی میکنند تغییر اجتماعی پیاپی را مفهومسازی میکند و دیدگاه و منافع متضاد را که از طریق منطقی یا دلیل نمیتوان حل کرد نیز مفهومسازی میکند. مجادلههای کثرتگرایی در بافت پلورالیستی و دموکراتیک برای مفهومسازی و حفظ تنوع پایۀ نظریِ اجتماعی-سیاسی را فراهم میکند. با ترکیب این دو میتوان در خصوص توانایی انطباق مواضع متناقض برای ساخت سیستمهای اطلاعات حسابداریِ پلورالیستی آگاهی داد. 1
در کار قبلی (دیلارد، جورجیا، 2008)، بهعنوان راههای جایگزین برای مشاهدۀ پژوهش و کاربردهای AIS در خصوص چند دیدگاه نظری بحث شده است. در اینجا، با در نظر گرفتن چگونگی تدوین پژوهش و کاربرد AIS در زمینهای پلورالیستی همین خطمشی پژوهشی را ادامه میدهیم تا نظرهای متعددِ درگیر در گفتگو و بحث پذیرفته شوند و تداوم یابند. چنین چارچوبی در طراحی، اجرا و ارزیابی AIS ِ کار سازمانها هدایت نظری و روششناختی را فراهم میکند. 2
پس از مکینتاش (2002)، به ماهیت پلورالیستی و سیاسی جهان اجتماعی و اقتصادی اذعان شد؛ حسابداری موجود به حسابداری چندتفسیری نیاز دارد. دیدگاهِ چندتفسیری این مفهوم را که حسابداری میتواند یا باید یک حسابداری یگانه را تولید کند، دور میاندازد؛ یعنی معنای پدیدههای تجربی زیربنایی را بهگونهای نشان میدهد که به تفسیری واحد در خصوص معنای آن پدیده منجر میشود. چنین دیدگاههای حسابداری بیشتر به گفتگوی مداوم میان منافع متضادی شبیه است که در مورد پدیدههای تجربیِ خودشان دیدگاههای مختلفی دارند. پشتیبانی از چنین دیدگاههای پلورالیستی برای جمعآوری و پردازش و نشان دادن اطلاعات چندبعدی به سیستمهای اطلاعات حسابداری ضروری طراحیشدهای نیاز دارد. 3 حسابداری چندتفسیری و مرتبط AISS دیدگاههای متعدد را بر اساس مجموعهای متعدد از فرضیات، اخلاقیات، راهبردها، اولویتها، ایدئولوژی، روابط قدرت و نتایج موردنظر نشان میدهد هرچند لزوماً دوبهدو ناسازگار نیستند. مبنایِ انتخاب از میان مجموعههای جایگزین با توجه به فقدان احتمالی اصول اولیه که مبنایِ انتخاب هستند ذاتاً سیاسی است. همانند براون (2009) و دیلارد، جورجیا و روزلندر (2011) بهعنوان مدلی کلی برای پژوهش و عملکرد AIS از طریق مجادلههای کثرتگرایی 4 چارچوب گفتگویِ انتقادی را ارائه دادهایم. چارچوب در بخش بعد بهطور خلاصه بیانشده است. در بخش سه، دربارۀ ساخت سیستمهای پلورالیستی بحث کردهایم. نکات پایانی در بخش نهایی ارائهشدهاند.