ترجمه فارسی عنوان مقاله
تکنیک های داده کاوی برای کشف تقلب در صورت های مالی
عنوان انگلیسی
Data Mining techniques for the detection of fraudulent financial statements
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
22094 | 2007 | 9 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Expert Systems with Applications, Volume 32, Issue 4, May 2007, Pages 995–1003
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
مقدمه
تحقیقات پیشین
روش تحقیق
داده ها
متغیرها
جدول 1 : مقادیر P و آمار متغیرهای ورودی
روش ها
درخت تصمیم گیری
شبکه عصبی
شبکه بیزین
آزمایشات و تحلیل نتایج
جدول 2 : متغیر های تفکیک کننده
درخت تصمیم گیری
جدول 3: متغیرهای انتخاب شده
جدول 4 : عملکرد در مقابل مجموعه آزمایشی
سنجش اعتبار مدل ها
متغیرهای انتخاب شده شبکه بیزین
جدول 5 : عملکرد اعتبارسنجی مقطعی 10 لایه
نتیجه گیری
مقدمه
تحقیقات پیشین
روش تحقیق
داده ها
متغیرها
جدول 1 : مقادیر P و آمار متغیرهای ورودی
روش ها
درخت تصمیم گیری
شبکه عصبی
شبکه بیزین
آزمایشات و تحلیل نتایج
جدول 2 : متغیر های تفکیک کننده
درخت تصمیم گیری
جدول 3: متغیرهای انتخاب شده
جدول 4 : عملکرد در مقابل مجموعه آزمایشی
سنجش اعتبار مدل ها
متغیرهای انتخاب شده شبکه بیزین
جدول 5 : عملکرد اعتبارسنجی مقطعی 10 لایه
نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
صورتهای مالی تقلبی و جعلی -
تقلب در مدیریت -
داده کاوی -
حسابرسی -
یونان
کلمات کلیدی انگلیسی
Fraudulent financial statements,
Management fraud,
Data Mining,
Auditing,
Greece
ترجمه چکیده
این مقاله کارایی تکنیک های طبقه بندی با استفاده از داده کاوی (DM)در شناسایی شرکت هایی را که صورت های مالی خلاف واقع (FFS) منتشر می کنند، بررسی کرده و به شناسایی عوامل مرتبط با FFS نیز می پردازد. حسابرسان می توانند با بهره بردن از تکنیک های داده کاوی برای کشف تقلب های مدیریتی، کار خود را ساده تر کنند. این مطالعه تأثیر استفاده از درخت های تصمیم گیری، شبکه های عصبی و شبکه های بیزین در شناسایی صورت های مالی تقلبی را بررسی می نماید. بردار درون داد از نسبت های برگرفته از صورت های مالی تشکیل شده است. سه مدل مذکئور از لحاظ عملکرد مورد مقایسه قرار می گیرند.
ترجمه مقدمه
امروزه حسابرسی (ممیزی) به کاری بسیار چالش بر انگیز بدل شده و شواهد زیادی موجودست مبنی براین که انجام فعالیت های مربوط به «دستکاری در حساب ها» به شدت رواج دارد. کاسکیوارا سال 2002 را از نظر دستکاری در حساب ها، «سالی هولناک» نامیده و ادعا می کند که این دستکاری ها هنوز هم ادامه دارد (کاسکیوارا، 2004). برخی از برآوردها حاکی از آنند که تقلب و کلاهبرداری سالانه بیش از 400 میلیارد دلار برای ایالات متحده هزینه دربردارد (ولز، 1997). اسپاتیس، دامپوس و زاپونیدیس (2002) مدعی این هستند که تقلب در صورت های مالی ظرف چند سال اخیر به شدت رواج گرفته است. تقلب مدیریتی به معنای کلاهبرداری عامدانه از سوی مدیریت است به نحوی که ارائه صورت های مالی ساختگی گمراه کننده باعث خسارت دیدن سرمایه گذاران و بستانکاران شود. حسابرسان می بایست حتما در طول فرایند ممیزی، احتمال وقوع تقلب مدیریتی را برآورد کنند. سازمان AICPA صراحتا به مسئولیت حسابرسان در کشف تقلب اذعان دارد (کالینان و ساتن، 2002). حسابرسان برای گسترش پیش بینی های خود از تکنیک های بازنگری تحلیلی استفاده می کنند که به آن ها اجازه می دهد صورت وضعیت های مالی را بدون نیاز به بررسی تک تک معاملات مربوطه، برآورد کنند. فریسر، هیزرلی و لین (1997) تکنیک های بازنگری تحلیلی را در قالب گروه های غیر کمّی، کمّی ساده و کمّی پیشرفته، دسته بندی می کنند. تکنیک های کمّی پیشرفته شامل روش های پیچیده ای (مانند شبکه های عصبی و تحلیل رگرسیون) است که از آمار و هوش مصنوعی گرفته شده اند.
در سال های اخیر به دلیل افزایش تعداد شرکت های ثبت شده در لیست بورس اوراق بهادار آتن (و انباشت سرمایه از طریق کمک های عمومی) و تلاش برای کاهش مالیات وضع شده بر سود، کشف تقلب در صورت های مالی و بررسی صلاحیت این صورت ها در یونان مورد توجه عموم قرار گرفته است. در یونان همواره عموم مردم تقاضا داشته اند صورت های مالی متقلبانه و نظرات دارای صلاحیت را به عنوان نشانه هایی که وقوع ورشکستگی تجاری را هشدار می دهند، مورد توجه قرار گیرد. درخواست های روزافزونی نیز برای افزایش شفافیت، پایایی و حجم اطلاعات موجود در صورت های مالی دیده می شود (اسپاتیس، دامپوس و زاپونیدیس، 2003).
داده کاوی (DM) فرایندی تکرار شونده است که در آن پیشرفت به معنای اکتشاف است؛ خواهه از طریق روش های خودکار باشد یا شیوه های دستی. DM بیشترین فایده را در سناریوی تحلیل جستاری دارد که در آن هیچ نظر از پیش تعیین شده ای راجع به آنچه برون داد «جالب توجه» را تشکیل خواهد داد، وجود ندارد (کنتارتزیک، 2002). کاربرد تکنیک های داده کاوی برای طبقه بندی مالی، حوزه ای مناسب برای تحقیق است. بسیاری از سازمان های نظارتی و بخش های خاص بازجویی، که هدفشان کشف فعالیت های متقلبانه است، نیز تکنیک های داده کاوی را به طور موفق به کار برده اند. با این حال، برخلاف حوزه هایی همچون پیش بینی ورشکستگی یا درماندگی مالی که به خوبی مورد بررسی قرار گرفته اند، تحقیق در مورد کاربرد روش های DM در کشف تقلب های مدیریتی نسبتا ناچیز بوده است (کلدرون و چه، 2002؛ کاسکیوارا، 2004؛ کرکاس و مانولوپولوس، 2004).
در این مطالعه برای کشف FFS با استفاده از روش های طبقه بندی به وسیله داده کاوی، داده های در دسترس عموم از صورت های مالی شرکت های متعدد را عمیقا مورد بررسی قرار می دهیم. هدف این مقاله شناسایی عوامل اقتصادی است که حسابرسان باید هنگام بررسی احتمال وقوع FFS از آن ها استفاده کنند. یکی از اهداف اصلی ما معرفی، کاربرد و ارزیابی استفاده از روش های داده کاوی در ایجاد تمایز میان مشاهدات فاقد و دارای تقلب است.
هدف تحقیق حاضر اینست که با به کارگیری تکنیک های داده کاوی آماری و هوش مصنوعی (AI) که بر داده های در دسترس عموم صورت های مالی اعمال می شوند، به تحقیقات مربوط به کشف تقلب مدیریتی کمک نماید. مزیت نظری روش های AIاینست که این شیوه ها پیش فرض های قراردادی را بر متغیرهای ورودی تحمیل نمی کنند. با این حال، نتایج گزارش شده روش های AI به طور جزئی یا مقطعی از نتایج روش های آماری پیشی می گیرند.
در این تحقیق قابلیت کاربرد سه تکنیک داده کاوی در کشف تقلب مدیریتی آزموده شده است: درخت های تصمیم گیری، شبکه های عصبی و شبکه های بیزین. این سه روش از لحاظ دقت در پیش بینی، با یکدیگر مقایسه می شوند. داده های ورودی عمدتا از نسبت های مالی برگرفته از صورت های مالی (یعنی ترازنامه ها و صورت درآمدها) تشکیل شده اند.نمونه آماری شامل داده هایی از 76 شرکت تولیدی یونان است. روابط میان متغیرهای ورودی و نتایج طبقه بندی به وسیله روش های مورد استفاده شناسایی و نشان داده شدند.
مقاله به این صورت پیش می رود: بخش 2 مروری دارد بر تحقیقات مرتبط پیشین. بخش 3 در مورد روش تحقیق استفاده شده توضیح می دهد. بخش 4 مدل های ساخته شده را توصیف و نتایج را تحلیل می کند. در نهایت هم در بخش 5 نتیجه گیری و جمع بندی مطالب انجام می شود.