ترجمه فارسی عنوان مقاله
شیوع و عوامل پیش بینی کننده افسردگی پس از سکته مغزی خفیف
عنوان انگلیسی
Depression after Minor Stroke: Prevalence and Predictors
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
29759 | 2015 | 8 صفحه PDF |
منبع
![الزویر - ساینس دایرکت دانلود مقاله ساینس دایرکت - الزویر](https://isiarticles.com/bundles/Article/front/images/Elsevier-Logo.png)
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Psychosomatic Research, Available online 23 March 2015
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژگان کلیدی
مقدمه
روش ها
تجزیه و تحلیل آماری
نتایج
جدول 1. فراوانی و شیوع تجمعی PSD در پیگیری.
جدول 2. ویژگی های بیماران با توجه به دسته های PSD
جدول 3. تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک عواملی که پس از سکته مغزی خفیف باPSD همراه می باشند.
بحث و گفتگو
نتیجه گیری
واژگان کلیدی
مقدمه
روش ها
تجزیه و تحلیل آماری
نتایج
جدول 1. فراوانی و شیوع تجمعی PSD در پیگیری.
جدول 2. ویژگی های بیماران با توجه به دسته های PSD
جدول 3. تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک عواملی که پس از سکته مغزی خفیف باPSD همراه می باشند.
بحث و گفتگو
نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- افسردگی پس از سکته مغزی - سکته ایسکمیک - سکته مغزی کوچک - سیگار کشیدن -
کلمات کلیدی انگلیسی
Post-stroke depression,ischemic stroke,minor stroke,smoking,
ترجمه چکیده
هدف: شدت سکته مغزی و نا توانی پس از آن عوامل اصلی پیش بینی کننده افسردگی پس از سکته مغزی می باشد (PSD). از آنجاییکه سکته مغزی خفیف به عنوان نوعی اختلال عملکردی خفیف در عصب شناسی مشخص شده است، در بیماران مبتلا به سکته مغزی خفیف شیوع کمی برای PSD انتظار می رود. هدف این پژوهش بررسی شیوع و عوامل پیش بینی کننده PSD در بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک خفیف می باشد.
روش: بیمارانی که برای اولین بار به سکته مغزی ایسکمیک خفیف مبتلا شده اند (n=757)،ماه 3، 6 ماه و یک سال پس از سکته مغزی به مدت2 ± 14 روز مورد پیگیری قرار گرفتند. حالت افسردگی بیمار در هر جلسهِ پیگیری مورد ارزیابی قرار می گرفت. بیمارانی که در جلسات پیگیری به PSD مبتلا بودند با توجه به زمان تشخیص PSD در دو گروه قرار گرفتند: بیمارانی که بیماری آن ها در 2 ± 14 روز تشخیص داده شده بود در گروه افراد مبتلا به PSD زود هنگام قرار گرفتند؛ و آنهایی که بیماری شان در هر کدام از جلسات پیگیری متوالی تشخیص داده شده بود، گروه PSD دیر هنگام را تشکیل دادند.
نتیجه: شیوع یک ساله PSD در بیماران مبتلا به سکته مغزی خفیف 29.0% بوده است (95% CI، 32.8-25.2). در رابطه جنس مونث، سیگار کشیدن در اوایل سکته مغزی، اختلال شناختی خفیف جهانی در 2 ± 14 روز و عود سکته مغزی به طور مستقل با خطر بالای سکته مغزی خفیف در طول جلسات پیگیری یکساله همراه بود. عوامل پیش بینی کننده PSD زود هنگام شامل مونث بودن، سیگار کشیدن در زمان بیماری و اختلال شناختی خفیف جهانی در 2 ± 14 روز می باشد، در حالیکه عوامل پش بینی کننده PSD دیر هنگام، سیگار کشیدن و عود سکته مغزی می باشد.
نتیجه گیری: تقریبا ممکن در هر ده بیماری که برای اولین بار به سکته مغزی ایسکمیک خفیف مبتلا شده اند است سه نفر در سال اول پس از سکته به افسردگی مبتلا شوند. پس از ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک خفیف، عواملی از جمله مونث بودن، سیگار کشیدن، اختلال شناختی جهانی خفیف و عود سکته مغزی ابتلا به PSD زود هنگام و دیر هنگام را پیش بینی می کنند.
ترجمه مقدمه
افسردگی پس از سکته مغزی (PSD) نوعی اختلال شایع می باشد که تقریبا در 33% بازماندگان سکته مغزی در سال اول رخ می دهد و به طور منفی با استقلال عملکردی و بازماندگی، و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سکته مغزی همراه می باشد . PSD در افراد مبتلا به سکته مغزی خفیف به صورت ترکیبی با افراد مبتلا به حمله ایسکمی گذرا (TIA) که در مطالعات قبلی ذکر شده بودند مورد مطالعه قرار گرفت و این نتیجه حاصل شد که شیوع PSD پس از TIA و یا سکته مغزی خفیف 32-18% بوده است. تعریف سکته مغزی خفیف و معیار تشخیص افسردگی در این مطالعات متفاوت بود . به طور کلی، شدت سکته مغزی و ناتوانی پس از سکته از عوامل عمده پیش بینی PSD در سکته مغزی به شمار می رود .تشخیص سکته مغزی خفیف از طریق علائم خفیف و کوتاه مدت و درصد نسبتا کمی ناتوانی صورت می گیرد ]9[. به دلیل شرایط کاملا متفاوت سکته مغزی خفیف و TIA، و به طور کلی سکته مغزی، ابتلا به PSD پس از سکته مغزی باید به طور جداگانه مورد مطالعه قرار گیرد.
ناتوانی پس از سکته مغزی، اختلال شناختی، شدت سکته مغزی، محل آسیب سیستم عصبی و عوامل خطر عروقی، همه و همه به عنوان عوامل همراه با PSD گزارش شده اند . به صورت داینامیک، دوره های طبیعی PSD، تعداد دفعات نسبتا زیاد ابتلا به PSD در مرحله حاد سکته مغزی و کاهش آن در طول زمان می باشد. با توجه به دوره داینامیک PSD، ممکن است اختلاف در عوامل پیش بینی کننده PSD که در مطالعات قبلی گزارش شده بود با زمان ارزیابی افسردگی در ارتباط باشد که این ارزیابی نشان می دهد PSD دارای عوامل پیش بینی کننده متفاوتی در مراحل حاد و مزمن سکته مغزی می باشد. به همین دلیل، عوامل پیش بینی کننده PSD باید به طور جداگانه در مراحل حاد و مزمن سکته مغزی مورد مطالعه قرار گیرد.
مطالعه حاضر در زمان جلسات پیگیری یک ساله بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک خفیف به بررسی شیوع PSD پرداخت و عوامل پیش بینی کننده PSD را در مراحل حاد (PSD زود هنگام) و مزمن (افسردگی دیر هنگام) سکته مغزی خفیف کشف کرد.