ترجمه فارسی عنوان مقاله
شروع اختلالات روانپزشکی مادری بعد از تولد یک کودک با ناتوانی ذهنی: یک مطالعه گروهی بازنگرانه
عنوان انگلیسی
Onset of maternal psychiatric disorders after the birth of a child with intellectual disability: A retrospective cohort study
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
35301 | 2015 | صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Psychiatric Research, Volume 61, February 2015, Pages 223–230
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.روشها
1.2. جمعیت مورد مطالعه
2.2.گروه های مادری/مادرانه
3.2.اختلالات روانپزشکی قبل از تولد شاخص
4.2. متغیرهای تبیینی
5.2. وضعیت روانپزشکی
6.2. تحلیل ها
7.2. بیانیه اخلاقی
3.یافته ها
1.3.ناتوانی ذهنی خفیف با علت نامعلوم
2.3. ناتوانی ذهنی شدید با علت نامعلوم
3.3. سندروم داون
4.3.ناتوانی ذهنی با علت معلوم غیر از سندروم داون
4.بحث
1.4.شباهت های گروه مورد
1.1.4. ناتوانی ذهنی خفیف و شدید با علت نامعلوم
2.1.4.ناتوانی ذهنی خفیف و ناتوانی ذهنی با علت معلوم غیر از سندروم داون
2.4.دیگر گروه های مورد
1.2.4. ناتوانی ذهنی شدید و ناتوانی ذهنی خفیف
2.2.4. سندروم داون
3.4. نقاط قوت و محدودیتها
5.نتیجه گیری و پیامدها
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.روشها
1.2. جمعیت مورد مطالعه
2.2.گروه های مادری/مادرانه
3.2.اختلالات روانپزشکی قبل از تولد شاخص
4.2. متغیرهای تبیینی
5.2. وضعیت روانپزشکی
6.2. تحلیل ها
7.2. بیانیه اخلاقی
3.یافته ها
1.3.ناتوانی ذهنی خفیف با علت نامعلوم
2.3. ناتوانی ذهنی شدید با علت نامعلوم
3.3. سندروم داون
4.3.ناتوانی ذهنی با علت معلوم غیر از سندروم داون
4.بحث
1.4.شباهت های گروه مورد
1.1.4. ناتوانی ذهنی خفیف و شدید با علت نامعلوم
2.1.4.ناتوانی ذهنی خفیف و ناتوانی ذهنی با علت معلوم غیر از سندروم داون
2.4.دیگر گروه های مورد
1.2.4. ناتوانی ذهنی شدید و ناتوانی ذهنی خفیف
2.2.4. سندروم داون
3.4. نقاط قوت و محدودیتها
5.نتیجه گیری و پیامدها
ترجمه کلمات کلیدی
ناتوانی ذهنی - روانپزشکی - مادر - مادران - مراقبت دهنده - سلامت روان - سندرم داون -
کلمات کلیدی انگلیسی
Intellectual disability; Psychiatric; Mother; Maternal; Care-giver; Mental health; Down syndrome.
ترجمه چکیده
مادران یک کودک مبتلا به ناتوانی ذهنی پس از تولد کودک شان، اختلالات روانپزشکی بیشتری نسبت به سایر مادران دارند. با این وجود، مشخص نیست که آیا این امر به این دلیل است که آنها اختلالات روانپزشکی بیشتری قبل از تولد دارند یا این افزایش به بار مراقبت از کودک مرتبط است. هدف ما محاسبه ی میزان اختلالات روانپزشکی جدید در مادران، بعد از تولد فرزند ارشد مبتلا به ناتوانی ذهنی بین سال های 1983 تا 2005 و مقایسه ی این میزان در زنان با کودک فاقد ناتوانی ذهنی یا اختلال طیف اوتیسم که در این دوره زمانی متولد شده اند، می باشد. با پیوند داده های ادارات ثبت جمعیت بنیان استرالیای غربی، زنانی بدون تاریخچه ی روانپزشکی که پس از تولد فرزند زنده به دنیاآمده شان، زنده ماندند (N ¼ 277,559)و مقایسه ی میزان اختلالات روانپزشکی در زنان با یک کودک مبتلا به ناتوانی ذهنی و زنان بدون کودک مبتلا به ناتوانی ذهنی یا اختلال طیف اوتیسم را انتخاب کردیم. رگرسیون دوگانه ی منفی با STATA12 در همه ی تجزیه و تحلیل ها استفاده شد.
مادران با کودکان مبتلا به ناتوانی ذهنی خفیف با علت نامعلوم حدود دو یا سه و نیم برابر میزان اختلالات روانپزشکی بیشتری نسبت به مادران با کودکان بدون ناتوانی ذهنی یا اختلال طیف اوتیسم داشتند. مادران با کودکان مبتلا به سندروم داون و بدون اختلالات روانپزشکی پیشین، انعطاف پذیری نشان دادند و هیچ اختلالی در سلامت روانی شان نداشتند. مداخلات و خدمات برای مادرانی با کودکان مبتلا به اختلالات ذهنی نیاز است تا سلامت روانی آنها را بهبود بخشد. تحقیقات بیشتری برای بررسی سلامت روانی مادران با کودکان مبتلا به ناتوانی ذهنی و اختلال روانپزشکیپیش از موعد، نیاز است.
ترجمه مقدمه
ناتوانی ذهنی در افراد با بهره ی هوشی پایین تر از 70 و نقایص در عملکرد انطباقی که قبل از 18 سال وجود دارد، تشخیص داده می شود (موسسه روانپزشکی آمریکا، 2000). کودکان با ناتوانی ذهنی رفتارهای چالش برانگیزتر(بیکر و همکاران، 2002)، اختلالات خواب بیشتر(ریچاردیل و همکاران، 2000) و آسیب های روانی بیشتری نسبت به کودکان معمولی(امرسون، 2003) دارند. مادرانشان نیز نسبت به دیگر مادران، هزینه های بیشتری دارند(پریش و کلود، 2006) برچسب ننگ بیشتری علیه خود و کودک شان دریافت می کنند(گرین، 2007) سطوح پایین استخدام را دارند(شیِرن و تود، 2000) و حمایت غیررسمی و خانوادگی کمتری دریافت می کنند(شیِرن و تود، 2000). بنابراین، عجیب نیست که تحقیقات، سلامت روانی ضعیفی در مادران با کودکان مبتلا به ناتوانی ذهنی نسبت به والدین کودکان فاقد ناتوانی های ذهنی را نشان داده اند(بورکه و همکاران، 2008؛ امرسون و همکاران، 2010؛ اولسون و هوانگ، 2001).
در یک مطالعه ی پیشین(فیرترون و همکاران، در دست چاپ)، دریافتیم که مادران با سابقه ی روانپزشکی سرپایی در مقایسه با مادران فرزندان بدون ناتوانی ذهنی،حدود دو برابر بیشتر احتمال داشتن کودک با ناتوانی ذهنی را داشتند. ما فرض کردیم که این امر به دلیل ژنتیک مشترک مادر و کودک با ناتوانی ذهنی یا استفاده از دارو قبل از تولد یا عوامل سبک زندگی در زنان با اختلالات روانپزشکی باشد. در مقاله ی حاضر قصد داشتیم تا مطمئن شویم که مادران با یک کودک مبتلا به ناتوانی ذهنی و بدون سابقه روانپزشکی پیشین در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال روانپزشکی بعد از تولد کودک شان بودند. ما استدلال کردیم که این مقایسه ها ما را قادر می سازد بر تشخیص اینکه آیا بار مراقبت از یک کودک با ناتوانی ذهنی موجب افزایش میزان اختلالات روانپزشکی در مادران شان می-شود. بدین ترتیب، مداخلات و خدمات آگاهانهبهتریبا هدف کاهش بار این مادران و بهبود سلامت روانی آنها ممکن است ایجاد شود.
هیچ تحقیق پیشینی تلاش نکرده تا تفکیک کند که آیا افزایش اختلالات روانپزشکی در مادران با کودک مبتلا به ناتوانی ذهنی بعد از تولد کودک شان به سبب افزایش بار مراقبت، گرایش پیشین به اختلالات روانپزشکی یا افزایش قرار گرقتن در معرض فاکتورهای ریسک قبل از تولد برای ناتوانی ذهنی در زنان با اختلال روانپزشکی پیشین است. به علاوه، دسته بندی مادران براساس سطح ناتوانی ذهنی کودک شان و براساس اینکه آیا علت شناخته شده است، آسیب پذیرترینگروه های مادران را قابل تشخیص می کند.
بنابراین، با توجه به نوع و سطح ناتوانی ذهنی، قصد داریم که:
1.بروز هر گونه تشخیص روانپزشکی در مادران بعد از تولد یک کودک با ناتوانی ذهنی در مقایسه با مادران بدون کودک مبتلا به ناتوانی ذهنی یا اختلال طیف اوتیسم زمانی که مادران هیچ سابقه ی اختلال روانپزشکی قبل از تولد کودک شان نداشته اند را مقایسه کنیم.
2.بروز شایع ترین گروه های تشخیصی روانپزشکی در مادران بعد از تولد یک کودک با ناتوانی ذهنی در مقایسه با مادران بدون کودک مبتلا به ناتوانی ذهنی یا اختلال طیف اوتیسم و زمانی که مادران هیچ سابقه ی اختلال روانپزشکی قبل از تولد کودک شان نداشته اند را مقایسه کنیم.