ترجمه فارسی عنوان مقاله
الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی بر اساس مشکل خواص داده ها برای برنامه ریزی فروشگاه های شغلی
عنوان انگلیسی
An Artificial Bee Colony Algorithm Based on Problem Data Properties for Scheduling Job Shops
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
7374 | 2011 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia Engineering, Volume 23, 2011, Pages 131–136
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
لغات کلیدی
1- مقدمه
2- فرمول بندی مسئله
3- ارزیابی میزان بحرانی بودن مقادیر عددی/ارزشها
4- الگوریتم ترکیبی کلونی زنبور عسل مصنوعی(ABC)
1-4 اصول علمی الگوریتم ABC
4.2 رمز گذاری و رمز گشایی
3.4 مدل جستجوی محلی
5- نتایج محاسبات عددی
6- نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- الگوریتم مصنوعی کلونی زنبور عسل - مسئله برنامه ریزی شغلی مغازه - جستجوی محلی
کلمات کلیدی انگلیسی
Artificial bee colony algorithm,Job shop scheduling problem,Local search
ترجمه چکیده
برای حل مسئله ی تقسیم بهینه ی کارها با هدف کاهش بار کل دیرکرد، الگوریتم کلونی زنبور عسل مبتنی بر تحلیل داده های مسئله پیشنهاد می شود. نخست مقادیر مشخصه برای توصیف حالت بحرانی هر کار ،در فرایند زمانبندی و بهینه سازی تعریف شده است. سپس یک سیستم استنتاج فازی برای ارزیابی مقادیر مشخصه براساس دانش عملی زمانبندی استفاده شده است. در پایان؛ یک مکانیسم جستجوی محلی براساس این ایده که کارهای مهم و حساس باید با اولویت بالاتر انجام شوند، طراحی شده است. محاسبات عددی به وسیله ی یک الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی انجام شده که مدل جستجوی محلی را کامل می کند. نتایج محاسباتی مسائل در اندازه های مختلف نشان دهنده ی این نکته است که الگوریتم پیشنهادی هم موثر است و هم کارایی دارد.
ترجمه مقدمه
مسئله تقسیم بهینه ی کارها (JSSP) از دهه ی 1950 به عنوان مسئله ی دشوار بهینه سازی ترکیبی شناخته شده است. برحسب پیچیدگی محاسباتی و بنابر دلایل محکم JSSP یک چندجمله ای NP-hard است. بنابراین حتی در مثالهای بسیار کوچک JSSP تضمین یک راه حل بهینه به هیچ وجه ساده نیست. در سالهای اخیر روشهای فوق اکتشافی/غیرنمادین _ مثل الگوریتم ژنتیک GA ، جستجوی ممنوعه(TS)، بهینه سازی جمعی ذرات(PSO)، و بهینه سازی کلونی(ACO)_ به روشنی در شیوه های عملی بهینه سازی برای حل مسایل JSSP کانون توجه قرار گرفته اند.
اگرچه وقتی ابعاد مسئله بزرگتر شود، الگوریتم های فوق اکتشافی معمولا زمان زیادی برای همگرایی نیاز دارند.برای افزایش کارایی این الگوریتمها بطور کلی دونوع رویکرد در این نوشتهها مشاهده می شود:
(1) تمرکز بر الگوریتم بهینه سازی: فعالیتهای متداول (یا پارامترها) در نسخه ی استاندارد این الگوریتم ها یا تغییر یافته یا مجددا طراحی شده تا عملکرد آنها را در محدوده جستجو بالا برد.
(2) تمرکز بر ویژگیهای مسئله ی در دست بررسی: اطلاعات ویژه و خاص مسئله یا مثال استخراج شده و در فرایند جستجو برای شتاب دادن به سرعت همگرایی این الگوریتمها مورد استفاده قرار گرفته است.
روش اول از دسته بندی های مسئله، مستقل است اما براساس قضیه ی no free lunch چنان اصلاحاتی در الگوریتم بهینه سازی به تنهایی نمی تواند عملکرد خوبی را برای تمام مسائل تضمین کند. طبق دومین روش، جستجوی محلی ثابت می توان از اطلاعات ویژه برای بهبود و اصلاح راه حلها در فرایند بهینه سازی استفاده کرد. اگرچه نحوه استخراج و توصیف موثر اطلاعات ویژه همچنان چالش برانگیز است اما برای موضوع تحقیق فوق العاده است.
در این مقاله، یک سیستم استنتاج نامشخص ابداع کردیم که مبتنی بر معلومات مستقیم برای ارزیابی ارزش بحرانی هرکار است. پس این اطلاعات در یک مکانیسم تحقیق کلی برای ارتقاء بازده بهینه سازی الگوریتم زنبورعسل مصنوعی ABC استفاده شده است. این مقاله به شرح زیر مرتب شده است. دربخش 2 مسئله ی تقسیم بندی بهینه ی کارهابراساس فرمول مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در بخش های 3 و 4 الگوریتمهای مفصل تری ارائه می کنیم. نتایج محاسبات عددی را به همراه تجزیه و تحلیل مختصری در بخش 5 ارائه کرده ایم. بخش 6 نیز به نتیجه گیری کلی اختصاص دارد.