ترجمه فارسی عنوان مقاله
چقدر ارتباط علّی بین بورس سهام اسلامی و نظام های مالی متعارف قوی است؟ شواهدی از آزمون های خطی و غیرخطی
عنوان انگلیسی
How strong are the causal relationships between Islamic stock markets and conventional financial systems? Evidence from linear and nonlinear tests
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
12090 | 2014 | 15 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of International Financial Markets,Institutions and Money, Volume 28, January 2014, Pages 213–227
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلیدواژه ها
1.مقدمه
2.مرور منابع
3.روش شناسی
3.1.آزمون های علّی گرانجر خطی
3.2.تحلیل ناهمگنی پراکنش-قوی
3.2.1.تخمین گر ماتریس کوواریانس ناهمگنی پراکنش-سازگار
3.2.2.رویه خودراه انداز بدون کنترل
3.3.آزمون علیت گرانجر غیرخطی از هیمسترا-جونز (1994)
4.داده ها و نتایج تجربی
4.1.داده ها و تحلیل های ابتدایی
4.2.نتایج تحلیل علّی گرانجر خطی
4.3.نتایج تحلیل علّی ناهمگنی تراکنش- قوی
4.4.نتایج تحلیل علّیت غیرخطی
5.نتیجه گیری
کلیدواژه ها
1.مقدمه
2.مرور منابع
3.روش شناسی
3.1.آزمون های علّی گرانجر خطی
3.2.تحلیل ناهمگنی پراکنش-قوی
3.2.1.تخمین گر ماتریس کوواریانس ناهمگنی پراکنش-سازگار
3.2.2.رویه خودراه انداز بدون کنترل
3.3.آزمون علیت گرانجر غیرخطی از هیمسترا-جونز (1994)
4.داده ها و نتایج تجربی
4.1.داده ها و تحلیل های ابتدایی
4.2.نتایج تحلیل علّی گرانجر خطی
4.3.نتایج تحلیل علّی ناهمگنی تراکنش- قوی
4.4.نتایج تحلیل علّیت غیرخطی
5.نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- امور مالی اسلامی - آزمون علیت مقاوم - شوک های مالی و اقتصادی
کلمات کلیدی انگلیسی
Islamic finance,Robust causality tests,Financial and economic shocks
ترجمه چکیده
مطالعات قبلی نشان می دهند که نظام مالی اسلامی با بازارهای متعارف ارتباط ضعیفی دارد یا حتی می توان گفت از آنها جدا شده است. اگر این اظهار نظر صحیح باشد، آنگاه این نظام می تواند به عنوان ضربه گیر در برابر زیان های بالقوه منتج از بحران های مالی احتمالی آتی عمل کند. در این مقاله، از آزمون های علّی گرنجر غیرخطی و علّی گرنجر خطی قوی- ناهمگنی پراکنش به منظور بررسی ارتباطات بین بورس سهام معمولی جهان و بورس سهام اسلامی، و بین بورس سهام اسلامی و چند سهام مالی و اقتصادی جهانی، استفاده می کنیم. نتایج ما شواهدی از رابطه علّی معنی دار خطی و غیرخطی بین بورس سهام متعارف و اسلامی نشان می دهد اما این روابط بیشتر از سمت بورس سهام اسلامی به سمت سایر بازارها است. همچنین رابطه علّی قوی بین بورس سهام اسلامی و عوامل مخاطره و مالی نشان می دهند. این شواهد منجر به نفی فرضیه جدایی بازار اسلامی از همتایان متعارف خود می شوند، که بدان وسیله مزایای گوناگون سازی سبد دارایی را در بازارهای مبتنی بر شریعت کاهش می دهند. نتیجهای برجسته ارتباط بین بورس سهام اسلامی و نرخ سود و اوراق قرضه دارای بهره را نشان می دهد، که با قواعد شریعت سازگار نیست. علاوه بر این، نتایج نشان می دهند که مدل سازی بورس های سهام اسلامی باید در نظام غیر خطی VAR و نه از طریق معادله رگرسیون انجام شوند.
ترجمه مقدمه
یکی از نوآوری های جدید در نظام مالی جهان ایجاد بانک ها، بورس سهام و بازار اوراق قرضه اسلامی است که متفاوت از همتایان متعارف خود عمل می کنند. در طی پنج سال گذشته، دارایی ها در صنعت اسلامی 500% رشدکرده اند و به 3/1 تریلیارد دلار در سال 2011 رسیده اند. با این حال، هنوز برخی عوامل ساختاری مانع این رشد پدیده ای می شوند. بازار ثانویه ای وجود ندارد که از فعالیت این بخش در مناطق مهم جهان ممانعت کند. همچنین بازار نیازمند محصولاتی با سررسید کوتاهتر است تا بانک های اسلامی قادر به مدیریت کارآمد نقدینگی خود باشند.
بانک های اسلامی دارایی محور و تحت گردش دارایی هستند چرا که از معاملۀ با بهره منع شده اند. سرمایه گذاری دارایی اسلامی صفحه نمایش های مبتنی بر شریعت دارد که سرمایه گذاری را در صنایع خاص و رشد سود و سهام شرکت های کوچک محدود می کند. در مقابل، بانک های متعارف مبتنی بر سود و بدهی محور هستند، و بورس سهام مرسوم ارزش و سهام شرکت های متوسط را ترجیح می دهد، و صفحه نمایش سرمایه گذاری ندارد. از این رو فهمیدن ادغام یا عدم ادغام بورس سهام اسلامی تحت بررسی با بورس سهام معمول ارزشمند خواهد بود. همچنین ترسیم این موضوع مفید است که آیا بازار به چند شوک جهانی مختلف مربوط به نظام ها و گروه های دارایی مختلف مرتبط است یا خیر. سرمایه گذاران اسلامی و معمول علاقه زیادی به این مسائل دارند. در واقع، سرمایه گذاران و مدیران صندوق سهام اسلامی مطابق با شریعت اغلب سهام را از شاخص های مطابق با شریعت انتخاب می کنند یا به سرمایه گذاری اخلاقی بر روی کسب وکارهایی می پردازند که با اصول شریعت مطابقت دارند.
با توجه به بحران مالی اخیر و وجود نظام غیرخطی در میان بازارهای مالی، به صورت تجربی هر دو آزمون علّی خطی و غیرخطی را به کار گرفتیم تا تعاملات بین بورس سهام اسلامی و نظام های مالی معمول را بررسی کنیم. شاخص بازار اسلامی دوجونز (DJIM)، که شاخص دارایی مبتنی بر شریعت است، برای نمایش بورس سهام اسلامی استفاده شده است. این شاخص سهام شرکت های واقع در کشورهای مسلمان یا غیرمسلمان است تا مادامی که مطابق شریعت باشند (یعنی آنها باید با مجموعه صفحه های مبتنی بر قوانین تطابق داشته باشند). هرچند زیرمجموعه ای از شاخص جهانی دو جونز است، اما شاخص DJIM تقریباً 95% پوشش بازاری 44 کشور را فراهم می کند. علاوه بر این، هیات نظارت شریعت مستقل دارد و صفحه های نمایشش توسط سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی («AAOIFI»)- استاندارد 21- انتخاب شده اند.
استفاده از آزمون های علّی غیرخطی به طور کل با این حقیقت توجیه شده است که سری های زمانی مالی و اقتصادی متمایل به تعامل با یکدیگر در حالت غیرخطی هستند. این تشخیص توسط رخدادهای تکراری بحران های مالی و اقتصادی شدید و رویدادهایی از جمله موارد بسیار نادر و غیرقابل پیش بینی مثل بحران مالی جهانی سال 2007/2008 تقویت شده است. غیرخطی بالقوه در پویایی شناسی متغیرهای مورد نظر خودش را می تواند در حضور، تغییر رژیم، عدم تقارن، تاثیرات اهرم بندی، شکست های ساختاری و عدم تجانس سرمایه گذاران از جمله بورس بازها، به خصوص صندوق های تامینی و سرمایه گذاران بلند مدت نشان دهد. وجود صرف این حقایق صاحب سبک نهایتاً نیازمند رویه های قدرتمند ناهمگنی پراکنش (HR) و آزمون های غیر خطی است تا روابط خود را بررسی کند. برای مثال، اگر شرایط خطای مدل اتورگرسیو برداری (VAR) ناهمگن باشند، نتایج آزمون های علّی نمی تواند تحت فرض تغییر ثابت قوی باشد (هافنر و هروارتز، 2009).
بنابراین از چند آزمون برای بررسی روابط علّی بین بورس سهام متعارف و اسلامی، و بین بورس سهام اسلامی و عوامل اقتصادی و مالی، استفاده می کنیم. این آزمون ها عبارتند از تخمین گر ماتریس کوواریانس سازگار ناهمگنی پراکنش (HCCCME) پیشنهادی از سوی مک کینان و وایت (1985)، رویه خودراه انداز غیرقابل کنترل طراحی ثابتِ هافنر و هروارتز (2009)، و آزمون علّی گرانجر غیرخطی غیرپارامتری از هیمسترا و جونز (1994).
به طور کل، انگیزه این تحقیق دو وجه دارد. نخست، بزرگی تغییرات قیمت دارایی در بازارهای تجاری معمولاً روابط میانی بالای بازاری را نشان می دهد، و به طور ضمنی بیان می کند که خطاهای علّی در رگرسیون های متوسط می توانند ناهمگنی پراکنش شرطی چند متغیر را نشان دهند. دوم، آزمون علّی سنتی گرانجر قادر به بررسی رابطه غیرخطی بین متغیرهای مورد نظر نیست. این موضوع به خاطر متوسط شرطی وابسته به زمان و تغییر برگشت دارایی است (بیک و براک، 1992؛ هیمسترا و جونز، 1994).
از پایگاه داده های جامع استفاده می کنیم که نه تنها شاخص های بورس سهام بلکه بازار نفت خام بین المللی، نرخ صندوق فدرال، نوسان تلویحی در بازار اوراق قرضه و سهام، شاخص عدم حتمیت سیاست اقتصادی و شاخص اوراق قرضه دولتی 10 ساله EMU دارد. شواهدی از تعاملات معنی دار بین متغیرها پیدا می کنیم و نشان می دهیم که بورس سهام اسلامی از سهام بیرونی با انواع متفاوت، مناطق مختلف و منابع متفاوت جدا نشده است. این شواهد ارتباط قوی با اصول شریعت برای سرمایه گذاری در بازارهای اسلامی و متعارف دارند. علاوه بر این، انتظار می رود بورس سهام اسلامی در معرض شوک های جهانی موثر بر نظام مالی جهانی و همچنین مبتلا به ریسک های زمان بحران های مالی و اقتصادی باشد.
مابقی این مقاله به شرح ذیل سازمان دهی شده است. بخش 2 مروری مختصر در مورد منابع مرتبط ارائه می دهد. بخش 3 روش های تجربی را معرفی می کند. بخش 4 گزارش می دهد و به نتایج تجربی می پردازد. بخش 5 نتیجه گیری مقاله است.