ترجمه فارسی عنوان مقاله
پذیرش استانداردهای بین المللی گزارش دهی مالی در یک کشور در حال توسعه غیرمستعمره: کشور نپال
عنوان انگلیسی
The adoption of International Financial Reporting Standards in a non-colonized developing country: The case of Nepal
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
21507 | 2014 | 8 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Advances in Accounting, Available online 28 March 2014
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلیدواژه ها
1. مقدمه
2. متدولوژی پژوهش
1.2.چارچوب نظری
2.2. جمع آوری داده ها
3.2. تحلیل داده ها
3. ابعاد محیط حسابداری نپال
1.3. محیط اجتماعی
2.3. محیط سازمانی
3.3. محیط حرفه ای
4.3. محیط فردی
5.3.محیط حسابداری
4. خلاصه و نتیجه گیری
کلیدواژه ها
1. مقدمه
2. متدولوژی پژوهش
1.2.چارچوب نظری
2.2. جمع آوری داده ها
3.2. تحلیل داده ها
3. ابعاد محیط حسابداری نپال
1.3. محیط اجتماعی
2.3. محیط سازمانی
3.3. محیط حرفه ای
4.3. محیط فردی
5.3.محیط حسابداری
4. خلاصه و نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی - نپال - همگرایی - روش های حسابداری
کلمات کلیدی انگلیسی
International Financial Reporting Standards,Nepal,Convergence,Accounting practices
ترجمه چکیده
هدف این مقاله ارائه تحلیلی نظام مند و دقیق درباره محیط حسابداری کشور نپال است. این مقاله بر اساس چارچوب اکولوژی حسابداری گرنون و والاس (1995) و مصاحبه با ذینفعان اصلی منتخب، به صورت انتقادی به بررسی مسائل مرتبط با پذیرش استانداردهای بین المللی گزارش دهی مالی (IFRS) در نپال می پردازد. این مطالعه با بررسی مسائل مرتبط با پذیرش IFRS در یک کشور در حال توسعه غیرمستعمره به منابع موجود کمک می کند. بر اساس یافته های این مطالعه پذیرش IFRS در نپال تحت تأثیر نیاز سازمان های محلی نیست بلکه تحت تأثیر سازمان های حمایت گر نظیر بانک توسعه آسیا، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است. یافته های این مطالعه شواهدی فراهم می کند مبنی بر این که پذیرش IFRS احتمالاً به دلیل محیط زمینه ای کشور دشوار است. به طور خاص، در نپال با کمبود شدید حسابداران واجد شرایط مواجه هستیم و حرفه حسابداری آماده پذیرش IFRS نیست. این مطالعه همچنین نتیجه می گیرد که مشکلات اجتماعی نظیر فساد و تقلب گسترده احتمالاً مشکلاتی برای پذیرش IFRS ایجاد می کند.
ترجمه مقدمه
جهانی شدن تولید، توسعه بازارهای جهانی مصرف کننده و سرمایه، و رشد شرکت های چندملیتی نیاز به ایجاد مجموعه واحدی از استانداردهای گزارش دهی مالی را به وجود آورده است (فلاور، 1997). انجمن بین المللی استاندارد حسابداری (IASB) با هدف كاهش اختلافات بین المللی در زمینه استانداردهای حسابداری در حال تهیه چنین مجموعه ای از استانداردهای گزارش دهی مالی برای استفاده در سطح جهانی است. تهیه استانداردهای بین المللی گزارش دهی مالی (IFRS) به عنوان مثال به پشتوانه این فرضیه انجام شده است كه مجموعه ای واحد از استانداردهای جهانی حسابداری ابزاری مهم برای افزایش قیاس پذیری صورت های مالی و كاهش هزینه آماده سازی صورت های مالی است. در طول چند سال گذشته تعداد كشورهای استفاده كننده از IFRS به شدت افزایش یافته است به طوری كه استفاده از IFRS به منظور گزارش دهی مالی در بیش از 120 كشور الزامی است یا اجازه استفاده از آن وجود دارد. IFRS در كشورهای صنعتی نظیر بریتانیا، آلمان و ایتالیا و كشورهای در حال توسعه نظیر بنگلادش، قزاقستان و بولیوی پذیرفته شده است.
دستیابی به قیاس پذیری در گزارش دهی مالی به استفاده یكسان و هماهنگ IFRS در كشورها بستگی دارد. اما برای مثال تفاوت نظام های حقوقی، مالیات، منابع تأمین مالی، تورم، پیوندهای سیاسی، سابقه استعماری و فرهنگ موجب ایجاد تنوع در روش های حسابداری می شود (برای مثال، دوپنیك و سالتر، 1995؛ ایوانز، 2004؛ جاگی و لاو، 2000؛ نوبز، 1998؛ ریچاردسون، 2007؛ سالتر و دوپنیك، 1992). این عوامل زمینه ای به طور كامل در محیط حسابداری یك كشور نفوذ می كنند. از این رو تغییر آن ها چندان ساده نیست و این عوامل می-توانند به عنوان موانع استفاده یكسان از IFRS در كشورها عمل كنند. علاوه بر این، دستیابی به قیاس پذیری در گزارش دهی مالی به تفسیر و به كارگیری یكسان IFRS در كشورها بستگی دارد. عوامل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در كشورها بر قضاوت حرفه ای حسابداران تأثیر می گذارد و تفاوت میان كشورها می تواند به تفسیر و به كارگیری متفاوت IFRS منجر شود. مطالعات مختلف شواهدی را ارائه می كنند مبنی بر این كه قضاوت حرفه ای در كشورهای مختلف به شكل متفاوتی انجام می شود، خصوصاً اگر محیط حسابداری آن كشورها متفاوت با محیط حسابداری كشورهای انگلیسی زبان (كه IFRS در آن ها تهیه شده است) باشد (دوپنیك و ریچر، 2003؛ دوپنیك و ریچر، 2004).
در طول چند سال گذشته تمرکز پژوهش های مرتبط با پذیرش IFRS عمدتاً بر روی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سایر کشورهای صنعتی بوده است (برای مثال، کالائو، جارنه و لاینز، 2007؛ دوپنیک و ریچر، 2004؛ هیل، لوز و ویسوکی، 2010؛ هلمن، پررا و پاتل، 2010؛ جرماکوتز، 2004). از آن مهم تر این موضوع است که حتی در دوران پذیرش روزافزون IFRS از سوی کشورهای در حال توسعه، فقط چند مطالعه به بررسی پذیرش IFRS در این کشورها پرداخته اند. برای مثال، مطالعات این دسته شامل مطالعاتی است که بر روی اندونزی (پررا و بایدون، 2007)، زیمباوه (چامیسا، 2000)، مکزیک و آفریقای جنوبی (پراتر-کینزی، 2006)، ترینیداد و توباگو (بورین، 2007)، پاکستان (اشرف و غنی، 2005) و قزاقستان (تیرال، وودوارد و راخیمبکوا، 2007) تمرکز داشته-اند.
اما تمام این کشورها در گذشته مستعمره کشورهای صنعتی بوده اند. برای مثال، زیمباوه، آفریقای جنوبی، پاکستان و ترینیداد و توباگو مستعمره انگلستان؛ مکزیک، اندونزی و قزاقستان به ترتیب مستعمره اسپانیا، هلند و روسیه بوده اند. این موضوع حائز اهمیت است زیرا این قدرت های استعماری معمولاً مفاهیم حسابداری و حسابداران را به مستعمره های خود منتقل کرده اند و تأثیر به سزایی در توسعه حسابداری در آن کشورها داشته-اند. برای مثال، اشرف و غنی (2005) توضیح می دهند که پاکستان برخی از ویژگی های کشور استعمارکننده قبلی خود (انگلیس) یعنی دو مجموعه مجزا از الزامات گزارش دهی و عدم مشارکت مستقیم دولت در استانداردگذاری را به ارث برده است. آن ها همچنین بیان می کنند که حسابداران آموزش دیده انگلیس یکی از عوامل اصلی تأثیرگذاری بر روش های حسابداری در پاکستان بوده اند. از این رو، محیط حسابداری کشورهای دارای سابقه استماری می تواند ویژگی هایی نظیر وجود یک مجموعه حرفه ای باسابقه داشته باشد که می تواند به پذیرش IFRS در این کشورها کمک کند، در حالی که کشورهایی که سابقه استعماری ندارند ممکن است فاقد این ویژگی ها باشند.
این مقاله با استفاده از چارچوب اکولوژی حسابداری گرنون و والاس (1995) تحلیلی نظام مند و دقیق از ویژگی-های اصلی محیط حسابداری کشور نپال ارائه می کند. علاوه بر این، این مقاله مسائل بالقوه مرتبط با پذیرش IFRS را از طریق مصاحبه با ذینفعان کلیدی منتخب نظیر افراد دانشگاهی، حسابداران و حسابرسان حرفه ای، پرسنل انجمن حسابداری نپال (ASB) و وزارت اقتصاد و بررسی اسناد و منابع موجود بررسی می کند.
کشور نپال (که در مؤسسه حسابداران رسمی در نپال (ICAN) و ASB نماینده دارد) تصمیم گرفته است از جولای 2012 از IFRS استفاده كند. این کشور محیطی جذاب برای بررسی مسائل بالقوه مرتبط با پذیرش IFRS فراهم می کند زیرا نپال یک کشور غیرمستعمره در حال توسعه با یک میراث فرهنگی بومی قوی است. از آن مهم تر این که هیچ یک از مطالعات قبلی مسائل مرتبط با پذیرش IFRS را در یک کشور در حال توسعه غیرمستعمره بررسی نکرده اند هرچند که منابع زیادی در زمینه حسابداری بین المللی وجود دارد که نشان می-دهد سابقه استعماری یکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر محیط حسابداری یک کشور است (هاو، 1986؛ دوپنیک و سالتر، 1995؛ گرنون و میک، 2001، ص 5؛ یاپا، 2006؛ پررا و بایدون، 2007؛ مونیاندی و علی، 2012).