ترجمه فارسی عنوان مقاله
انجام تحقیقات میدانی کیفی در حسابداری مدیریت: داده های موقعیت یابی برای کمک به نظریه
عنوان انگلیسی
Doing qualitative field research in management accounting: Positioning data to contribute to theory
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
24123 | 2006 | 23 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Accounting, Organizations and Society, Volume 31, Issue 8, November 2006, Pages 819–841
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
مقدمه
جدول 1. مفاهیم اساسی (اقتباس از سیلورمن، 1993، صص 1-2)
مطالعه میدانی کیفی چیست؟
روش شناسی
روش
تئوری
فرضیه ها
دامنه
خلاصه
شکل 1. چارچوب اعتبار پیش بینی (لیبی، 1981).
قسمت "منطقه تماس"
رویدادها به عنوان فرآیند
فرآیند، تفسیر و معنی
ارزیابی مجدد اعتبار و پایایی در مطالعات میدانی کیفی
نتیجه گیری
ارتباط
کلمات کلیدی
مقدمه
جدول 1. مفاهیم اساسی (اقتباس از سیلورمن، 1993، صص 1-2)
مطالعه میدانی کیفی چیست؟
روش شناسی
روش
تئوری
فرضیه ها
دامنه
خلاصه
شکل 1. چارچوب اعتبار پیش بینی (لیبی، 1981).
قسمت "منطقه تماس"
رویدادها به عنوان فرآیند
فرآیند، تفسیر و معنی
ارزیابی مجدد اعتبار و پایایی در مطالعات میدانی کیفی
نتیجه گیری
ارتباط
ترجمه کلمات کلیدی
تحقیقات میدانی - حسابداری مدیریت - موقعیت یابی - نظریه
کلمات کلیدی انگلیسی
field research,management accounting, Positioning, theory
ترجمه چکیده
در این مقاله استدلال میکنیم که نظریه، روش، روششناسی و دستاوردهای دانش در مطالعات میدانی کیفی، از طریق توسعه فرضیهی جاری در این زمینه، در هم تنیده میشوند. ما از طریق بحث در مورد مطالعات میدانی کیفی خاص در حسابداری مدیریت، استدلالمان را گسترش میدهیم. ما بیش از اینکه بر وضوح هدف تمرکز داشته باشیم، به طور خاص بر نقش متمایز نظریه در تحقیقات کیفی، در ارتباط بیان واقعیت ذهنی تاکید میکنیم. با در نظر گرفتن این ذهنیت، ما در مورد راههایی بحث میکنیم که انجام تحقیقات کیفی باعث ایجاد نظم در محقق میشود که این امر ما را قادر میسازد تا قابلیت اطمینان حسابهای آنها را ارزیابی کنیم. هدف این است که به جای مفاهیم وام گرفتهشده از روششناسی اثباتگرایی، مبنای مناسبتری برای قضاوت در مورد توجیهپذیر بودن پژوهشهای میدانی کیفی تدوین شود.
ترجمه مقدمه
انجام پژوهشهای میدانی کیفی در حسابداری مدیریت مسئلهی مربوط به روش نیست بلکه یکی از روششناسیهاست که به عنوان رویکردی کلی برای پژوهش مباحث تحقیق درک میشود (سیلورمن ، 1993). محققان کیفی و اثباتگرایی روشهای بسیاری را به اشتراک میگذارند. هر دو ممکن است در حوزه انتخابی خود به سازمانها مراجعه کنند، اسناد را جمعآوری و تجزیهوتحلیل کنند، آمار را محاسبه کنند، با متخصصان مصاحبه کنند و حتی ممکن است در محل کار آنها را مشاهده کنند. آنچه محقق حوزه کیفی را متمایز میکند روشی خاص برای شناخت این زمینه است. محققان حوزهی کیفی توافق دارند که «واقعیت اجتماعی پدیدار میشود، به شکلی ذهنی ایجاد میشود و از طریق تعامل انسانی عینیت مییابد» (چوا ، 1986، ص 615). برای آنها وظیفه روششناختی و نظری، نه توصیف صرف یا روشن کردن آن برای خواننده به شکلی که گویی بخشی از ماهیتی مشخص است، بلکه بیان حوزه به شکل اجتماعی است. انجام پژوهشهای حوزهی کیفی صرفا تجربی نیست بلکه فعالیتی اساسا نظری است.
با استفاده از روششناسی كيفی، اذعان میشود كه اين زمينه نه تنها جزئی از دنيای تجربی است بلكه به واسطه علاقههای نظری محقق شكل گرفته است. مثلاً، پژوهش نقش حسابداری مدیریت در تحول یک شرکت راهآهن ممکن است بر مباحث و فرآیندهای سازمانی متمرکز باشد (دنت ، 1991). با پیوند دادن عرصه سازمانی (بارکل ، کلاب و هاپوود 1985) چهارچوبی متفاوت برای مطالعه میتواند زمینه را برای تغییر روابط بین بخشهای دولتی و خصوصی و یا به دولت اقتصاد (اوگدن ، 1995) از طریق بازسازی شهروندان به عنوان کارگر (میلر و اولاری ، 1994) تعریف کند. این بدان معناست که تعریف حوزه عمیقاً نظری است. عمل انجام مطالعات حوزه کیفی شامل بازتاب مداوم در مورد دادهها و موقعیت قرار گرفتن آن در برابر نظریههای مختلف است به گونهای که دادهها میتوانند به سوالات تحقیقاتی انتخاب شده کمک کرده و آن را توسعه دهند. دادهها برشهایی از واقعیت عینی نیستند بلکه جنبههای فعالیت ثبت شدهای هستند که یک مطالعه به دلایل نظری قابل توجه است.
کار نظری که از طریق آن مطالعات میدانی کیفی دادههای مربوط به سؤالات تحقیق جالب را در بر میگیرد، بیشتر مثبتگرایان را دربرمیگیرد. برای آنها، مطالعات میدانی کیفی میتواند داستان پردازی صرف باشد، در بهترین حالت برای کاوش موضوعات و ایجاد تئوریهای آزمایشی که بعدا با روشهای علمی مناسب قابل آزمایش است، مفید است. برعکس، محققان کیفی حوزهای وجود دارند که تصور غلط اساسی از نظریه را به اشتراک میگذارند. آنها بخش عمدهای از تعامل بین دادهها و سوالات تحقیقاتی را کنار میگذارند و «داستانپردازی صرف» را به یک نشان افتخار تبدیل میکنند: «بگذارید داستانهای غنی ما از زندگی پیچیده اجتماعی را به جهانیان بگوییم و آن را آزاد کنیم.» این کلیشههای مطالعات میدانی کیفی، پویایی بینظیری ایجاد کردهاند که به طور کلی مانع از بحث در مورد نقشهای احتمالی نظریه در تحقیقات حسابداری مدیریت میشود.
با تکیه بر مفاهیم اعتبار تحقیق که از ارزیابی مطالعات اثباتگرایی آشنا هستند، از مطالعات کیفی میدانی غالباً خواسته میشود که یافتههای خود را براساس پروتکلهای تحقیقاتی ترتیب دهند که برای از بین بردن سوگیری محقق توجیه شود. بخش اصلی استدلال ما در این مقاله این است که لیستهای چکشی روششناختی و تحلیلی برای تحقیقات میدانی کیفی خوب در بهترین حالت غیرمستقیم مفید و بالقوه ضد تولید هستند. همانطور که منطق یک پروژه تحقیقاتی مشخص آشکار میشود، سؤالات متدولوژیکی ویژه و امکانات نظری معتبری را مطرح میکند، که ما با استناد به مطالعات میدانی فردی بحث میکنیم.
نوآموزان در مطالعات میدانی کیفی ممکن است بر این باور باشند که آزادی فوقالعادهای در انتخاب تعاریف و توسعهی تفسیر دادههایشان دارند. با این حال، در واقعیت وظیفهی برقراری اتصال بین دادهها و نظریه با تحمیل سوالات تحقیقاتی، منبعی برای نظم بالا است. به عنوان زمینهای معنیدار که با شرکتکنندگانی متنوع ساخته میشود و در چارچوبهای مادی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی عمل میکند، زمینه برای توضیحات محبوب محققان باز نیست (کمپبل 1988). در پرتو دههها کار میدانی، گیرتز (1995) قدم فراتر نهاد و اعلام کرد که حوزه به شکل «... نیروی انضباطی قدرتمندی عمل میکند: جسور، پرتوقع و حتی قلدر» (ص 119). به گفتهی وی زمینه بر منطق کارکرد خاص خود «اصرار» دارد. با این منطق، نظریهپردازی محقق باید درگیر شود.
با این حال، به همین ترتیب، کلیه مطالعات میدانی کیفی نیز غافل از اینکهاین مطالعات پتانسیل حضور مستقیم بیشتری در آزمایش ایده ها را دارند. برای مثال، چاپمن (1998)، تجزیه و تحلیل کیفی فرآیند سازمانی و عدم اطمینان استراتژیک را با تجزیه و تحلیل آماری دادههای شبکههای اجتماعی انجام داد. چهار مورد مقایسهای (آیزنهاارت و بورگوئیس، 1989) ارائه شده است. با استفاده از تئوری Galbraith (1973) پردازش اطلاعات سازمانی، ما از طریق تجزیه و تحلیل آماری و گزیدههای مصاحبه می بینیم که گفتگو نقش مهمی در توانایی سیستم های کنترل مدیریت در پشتیبانی از عملکرد در شرایط عدم اطمینان دارد.
در این مقاله ما به طور عمده با شیوههای جمعآوری داده ها، تئوری ها و مشکلات تحقیق در تمرین تحقیقاتی سروکار داریم، موضوعی که توجه کمتری به آن در منابع پژوهشی نشان داده است (ر.ک: آرسن و دنت، 1998 ؛ باکستر و چوا، 1998 ؛ کووالسسکی و دیرسمیت، 1990 ؛ مارگینسون، 2004). با دیدن این که چنین گردهمایی برای پروژههای پژوهشی فردی بسیار خاص است، میتوان استدلال ما را با استناد به انواع مطالعات خاص توصیف کرد.
[...] نوشتارهای روش شناختی که به نظر می رسد بیشتر محققان جامعه شناسی مفیدترین آنها را نشان میدهند که در پروژههای تحقیقاتی خاص به جای بررسی های کلی تکنیک های روش شناختی پایه گذاری میشوند (بلور، 1978، ص 545).
در این روش، ما بطور خاص پروژههای تحقیقاتی حسابداری مدیریت را مورد بحث قرار میدهیم و می خواهیم با استفاده از روشهای مورد استفاده، روشهای انتزاعی روشهای انتزاعی را به كار ببندیم، و به دنبال شروع بحث در مورد روشهای كیفیت حسابداری مدیریت حسابداری به عنوان اولین و مهمترین تلاش تئوریك.