ترجمه فارسی عنوان مقاله
تحلیل حساسیت در مسائل برنامه ریزی خطی برای اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای
عنوان انگلیسی
Sensitivity analysis in interval-valued trapezoidal fuzzy number linear programming problems
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
25470 | 2014 | 14 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Applied Mathematical Modelling, Volume 38, Issue 1, 1 January 2014, Pages 50–62
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژه های کلیدی
1.مقدمه
2. مفاهیم مقدماتی و بنیادی
شکل 1: فاصله علامت دار
3.برنامه نویسی خطی فازی
جدول 1: اولین تکرار
جدول 2: تکرار دوم
جدول 3: تکرار بهینه
جدول 4 :سطح نقض محدودیت در راه حل های بهینه X* و XH*
جدول 5: تکرار اول
جدول 6: تکرار بهینه
4.تحلیل حساسیت
5.بحث و آثار آینده
6.نتیجه گیری ها
واژه های کلیدی
1.مقدمه
2. مفاهیم مقدماتی و بنیادی
شکل 1: فاصله علامت دار
3.برنامه نویسی خطی فازی
جدول 1: اولین تکرار
جدول 2: تکرار دوم
جدول 3: تکرار بهینه
جدول 4 :سطح نقض محدودیت در راه حل های بهینه X* و XH*
جدول 5: تکرار اول
جدول 6: تکرار بهینه
4.تحلیل حساسیت
5.بحث و آثار آینده
6.نتیجه گیری ها
ترجمه کلمات کلیدی
عدد فازی ذوزنقه ای فاصله ارزش -
برنامه ریزی خطی فازی -
الگوریتم های فازی اولیه و دوگانه سیمپلکس -
تجزیه و تحلیل حساسیت -
رتبه بندی فاصله تاییدشده -
کلمات کلیدی انگلیسی
Interval-valued trapezoidal fuzzy number,
Fuzzy linear programming,
Fuzzy primal and dual simplex algorithms,
Sensitivity analysis,
Signed distance ranking,
ترجمه چکیده
هدف اصلی این مقاله معرفی کردن یک فرمول بندی از مسائل برنامه ریزی خطی فازی است که شامل پارامترهایی در قالب اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu) هستند. در واقع، این فرمول بندی به عنوان قالب عمومی مسائل برنامه ریزی خطی با اعداد فازی ذوزنقه ای در نظر گرفته می شود. سپس نشان میدهیم بعد از تحلیل کردن مسائل برنامه ریزی خطی اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای (ht,hu)، نتایجی مشابه با تحلیل انجام شده برای مسائل برنامه ریزی خطی اعداد فازی ذوزنقه ای به دست میآید.
ترجمه مقدمه
نظریه مجموعه فازی توسط Zimmerman برای مسائل برنامه ریزی خطی سنتی مورد استفاده قرار گرفت. بعد از او برنامه ریزی خطی فازی در تعدادی جهت گیری های دیگر توسعه یافته و کاربردهای موفقیت آمیزی حاصل شده است.در بین روش های مختلفی که برای حل کردن مسائل برنامه ریزی خطی پیشنهاد شده اند،یکی از راه ترین روش ها تکنیک مبتنی بر مفهوم مقایسه اعداد فازی با کمک توابع رتبه بندی است.
امروزه تحلیل حساسیت به عنوان یکی از جالب ترین تحقیقات در حوزه برنامه ریزی خطی در نظر گرفته میشود.
اولین تلاش برای مطالعه تحلیل حساسیت در مسائل برنامه ریزی خطی فازی به Hamacher نسبت داده می شود و تعدادی راه او را ادامه دادند.
در نظریه مجموعه فازی همه توابع هدف فازی و محدودیت های فازی توسط توابع عضویت مربوطه خود نمایش داده می شوند. درمجموعه های فازی موجود تعداد مختلفی از توابع عضویت وجود دارد که به چندین الگو شامل خطی، خطی تکه ای، هایپربولیک، نمایی و معکوس هایپربولیک، منحنیS، منحنی گاوسی، زنگوله ای تعمیم یافته، منحنیZ و موارد دیگر تقسیم بندی می شوند.یکی از رایج ترین قالب های توابع عضویت قالب خطی است که در این مقاله از آن برای مدل بندی کردن یک مسئله برنامه ریزی خطی استفاده می کنیم که پارامترهای آناعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu)هستند.
اکثریت مطالعات مرتبط با برنامه ریزی خطی فازی بر روی مسائلی تمرکز می کنند که پارامترهای آن ها در قالب اعداد فازی ذوزنقه ای هستند. محققان به ندرت مسائلی را در نظر گرفته اند که شامل اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای هستند.
در این مقاله فرمول بندی برای مسائل برنامه ریزی خطی فازی ارائه می کنیم که در آن ها اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu) به عنوان پارامتر در نظر گرفته شده اند. در واقع، این نوع فرمول بندی ها به عنوان قالب عمومی برنامه ریزی خطی اعدادی فازی پیشنهاد شده توسط Ebrahimnejad و محققان دیگر محسوب می شوند. در ادامه بر اساس مقایسه کردن اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu) با استفاده از رتبه بندی فاصله علامت دار، روشی برای حل کردن مسائل برنامه ریزی خطی اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu) پیشنهاد می کنیم. در نهایت، نشان می دهیم تحلیل حساسیت برای مسائل برنامه ریزی خطی اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu)، نتایجی مشابه با موارد به دست آمده در مرجع 2 فراهم می کند.
ادامه مقاله به صورت زیر سازمان دهی شده است: در بخش 2 تعدادی تعریف و اصل استفاده شده در این کار را معرفی می کنیم. بخش 3 به معرفی یک مسئله برنامه ریزی خطی اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu) و پیشنهاد کردن یک الگوریتم سیمپلکس اولیه فازی برای حل کردن آن مسئله اختصاص داده شده است. نتایج اصلی مرتبط با تحلیل حساسیت برای مسائل برنامه ریزی خطی اعداد فازی ذوزنقه ای با ارزش بازه ای سطح (ht,hu) در بخش 4 ارائه شده اند. در بخش 5 مزایای و معایب اصلی روش پیشنهاد شده نسبت به روش های دیگر بحث می شوند. نتیجه گیری مقاله در بخش 6 ارائه می شود.