ترجمه فارسی عنوان مقاله
سندروم کلاین فلتر و خطر روان پریشی، اوتیسم و اختلال کم توجهی- بیش فعالی (ADHD)
عنوان انگلیسی
Klinefelter syndrome and risk of psychosis, autism and ADHD
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
31544 | 2014 | 3 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Psychiatric Research, Volume 48, Issue 1, January 2014, Pages 128–130
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
1. مقدمه
2. روش های انجام پژوهش
3. نتایج
4. مباحثه
جدول 1. تعداد بیماران مبتلا به سندروم کلاین فلتر، اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، اوتیسم و ADHD و منبع مورد استفاده برای انتخاب آنان
جدول 2. خطر ابتلا به اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، اوتیسم و ADHD در یک نمونه
1. مقدمه
2. روش های انجام پژوهش
3. نتایج
4. مباحثه
جدول 1. تعداد بیماران مبتلا به سندروم کلاین فلتر، اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، اوتیسم و ADHD و منبع مورد استفاده برای انتخاب آنان
جدول 2. خطر ابتلا به اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، اوتیسم و ADHD در یک نمونه
ترجمه کلمات کلیدی
اسکیزوفرنی -
اختلال دو قطبی -
اختلال طیف اوتیسماپیدمیولوژی
کلمات کلیدی انگلیسی
Klinefelter syndrome;
Schizophrenia;
Bipolar disorder;
Autism spectrum disorder;
ADHD;
Epidemiology
ترجمه چکیده
زمینه: ممکن است که با بیماری هایی چون اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، طیف اختلال اوتیسم و ADHD در سندروم کلاین فلتر، زیاد مواجه شویم اما تحقیقات اخیر حاکی از نتایج قطعی در این باره نیستند.
روش های انجام پژوهش: برای انجام این پژوهش، نمونه 860 نفری از افردی که به سندروم کلاین فاتر مبتلا و اهل سوئد هستند را با جمعیت کنترلی 86000 نفری مقایسه کردیم. به منظور ارزیابی خطر بیماری اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، طیف اختلال اوتیسم و ADHD در سندروم کلاین فلتر، نسب شانس را پیش بینی کردیم و با استفاده از رگراسیون منطقی شرطی، فاصله اطمینانِ 95 درصد نیز مشخص شد.
نتایج: بیماران مبتلا به سندروم کلاین فلتر چهار برابر بیشتر در معرض خطر اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی قرار دارند:
اسکیزوفرنی: نسبت شانس (OR) = 3.6 فاصله اطمینانِ 95 درصد(CI)= 6.7 – 2.0
اختلال دو قطبی: OR= 3.8 CI= 7.6- 1.8
همچنین افراد مبتلا به این سندروم، 6 برابر بیشتر در معرض بیماری های طیف اختلال اوتیسم و ADHD قرار دارند:
طیف اختلال اوتیسم: OR= 6.2 CI= 9.4 – 4.0
ADHD: OR= 5.6 CI= 7.8- 4.0
نتیجه گیری: خطر ابتلا به روان پریشی، اوتیسم و ADHD در بیماران سندروم کلاین فلتر افزایش پیدا کرده است. نتایج بخش سبب شناسی، در مطالعات مربوط به اختلال های روانی، حاکی از یک عامل وابسته به کروموزوم ایکس هستند. همچنین، ممکن است که نتایج به دست آمده در درمان بیماران مبتلا به سندروم کلاین فلتر، کاربرد داشته باشند.
ترجمه مقدمه
سندروم کلاین فلتر را با یک کروموزوم ایکس اضافه می شناسند که غالبا منجر به کاریوتیپ 47 XXY می شود. این بیماری شایع ترین اختلال کروموزوم جنسی است. از هر 670 مرد، یک نفر به این اختلال مبتلاست (بوجسن و همکاران سال 2003). پژوهش پیشین حاکی از آن بود که بیماری های روانی در بیماران مبتلا به سندروم کلاین فلتر زیاد بروز می کنند. در چندین مورد، اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی به همراه این سندروم گزارش شده اند (دلیسی و همکاران 1994). همچنین ون ریجن و همکارانش در سال 2006 گزارشی تهیه کردند؛ طبق این گزارش میانگین بروز مشخصه های بیماری اسکیزوفرنی در افراد مبتلا به سندروم کلاین فلتر به میزان قابل توجهی بالاست. این گزارش بر اساس مقایسه 36 مرد (مبتلا به سندروم کلاین فلتر) با گروه کنترل به دست آمد. همچنین 51 پسر در بازه سنی 6 تا 19 سال مورد مطالعه قرار گرفتند، 12 درصد آنها علائم بیماری اختلال روانی را داشتند، 27% به اختلال اوتیسم مبتلا بودند و 63 درصد نیز به ADHD ابتلا داشتند (برونینگ و همکاران 2009). دو پژوهش بر اساس اطلاعات جمعیتی دانمارک انجام شد تا خطر ابتلا به بیماری روان پریشی در بیماران سندروم کلاین فلتر بررسی شود. در پژوهش اول هیچ گونه مدرکی دال بر افزایش خطر ابتلا به بیماری روان پریشی در بیماران مبتلا به سندروم کلاین فلتر یافت نشد (مورس و همکاران 2001). اما در پژوهش دوم، خطر ابتلا به بیماری روان پریشی (در معنای گسترده) 5 برابر افزایش یافته بود (بوجسن و همکاران 2006). پژوهش های پیشین حاکی از آن بودند که احتمالا ناهنجاری های کروموزوم ایکس در افزایش خطر ابتلا به اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، طیف اختلال های اوتیس و ADHD دخیل هستند اما شرایط این دخالت هنوز مشخص نشده است. هدف ما آزمایش این فرضیه بود که علائم بیماری های اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی، طیف اختلالات اوتیسم و ADHD بین بیماران مبتلا به سندروم کلاین فلتر در مردم سوئد شایع اند.