دانلود مقاله ISI انگلیسی شماره 42640
ترجمه فارسی عنوان مقاله

اندیشه هایی بر اصول اخلاقی بازرگانی و مسئولیت اجتماعی شرکت ها از منظر ادبیات ودایی

عنوان انگلیسی
Thoughts on Business Ethics and Corporate Social Responsibility from Vedic Literature ☆
کد مقاله سال انتشار تعداد صفحات مقاله انگلیسی
42640 2014 8 صفحه PDF
منبع

Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)

Journal : Procedia Economics and Finance, Volume 11, 2014, Pages 15–22

فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده

کلمات کلیدی

1-مقدمه

2- بررسی یافته ها

نظریه کارما و چهار هدف زندگی

وظایف چهارگانه( چاتور دارما) و ارتباط آنها با هم

دارمای جهانی یا ریتا

قوانین اجتماعی یا وارنا دارما

قوانین انسانی یا آشراما دارما 

سوادارما

برنامه رفتاری برای خیرات

3-یافته ها و نتیجه گیری   

رهاوردهای تحقیق
ترجمه کلمات کلیدی
اخلاق کسب و کار - مسئولیت اجتماعی - ارتباط
کلمات کلیدی انگلیسی
Business Ethics; Social Responsibiity; Relevance
ترجمه چکیده
در این مقاله تلاش شده است تا توجه خواننده را به مفهوم اصول اخلاقی در بازرگانی و مسئولیت اجتماعی، آنگونه که در حماسه های هندو مانند رامایانا، مهابهاراتا و ادبیات ودایی، تشریح شده است، معطوف کرد،؛ و رابطه آنها را با هم در زمینه ای نوین دریابیم. در یک بازخوانی از مسئولیت اجتماعی شرکت ها، مشخص می شود که اغلب اقتصاددانان، متخصصان مدیریت و بازرگانان، دیدگاه میلتون فریدمن در مورد CSR( تنها وظیفه یک سازمان افزایش سود و ارزش خود است) تایید نمی کنند. در میان نقطه نظرهای مختلف در مورد CSR،اندیشه های ادبیات ودایی در این مورد بسیار غنی و نوآورانه است. نظریه کارما به شرکت ها اخطار می دهد که بایستی در قبال فعالیت هایشان، پاسخگو باشند. نظریه ی دارما( چتور دارما) با مصلحت اندیشی، بازرگانی را نیازمند این می داند که در چهار سطح هماهنگی داشته باشد: جهانی(طبیعت)، انسانی، اجتماعی و فردی. مسئولیت بازرگانی در حفظ و اعاده ی تعادل زیست محیطی، بر دیگر عوامل برتری دارد، زیرا بزرگترین مصرف کننده ی منابع طبیعی و عظیم ترین آلوده کننده محیط زیست است. شرکت های بازرگانی باید بیاموزند که در هماهنگی با تمامی مخلوقات عمل کنند و بر این امر بایستی تاکید شود. بنا بر دارمای انسانی، شرکت های بانفوذ و ثروتمند مانند بیل گیتس که از همان مراحل ابتدایی تجارتشان پیگیرانه در مسیر سود دهی حرکت کرده اند، پیگیر اهدافی مانند انجام اعمال نیکوکارانه و رفاهی هم بوده اند. همچنین دریافته ایم که، بسیاری از پیش برنده های موفق در زمینه بازرگانی، در دوران تکاملشان، برای امور تجاریشان قائم مقام تعیین می کنند و یک شورای مشورتی تعیین می کنند. این مقاله همچنین چگونگی تشریح اصول در دارما و سوادارمای اجتماعی را با دقت شرح می دهد، که هر دو به یک اندازه با جامعه ی تجاری ارتباط دارند. بطور خلاصه، ادبیات ودایی رویکردی معنوی در بازرگانی را در نظر دارد، که به تامل درونی و خلوص درون نیازمند است.
ترجمه مقدمه
در دنیای مدرن، شرکت ها در حالیکه تجارتشان را اداره می کنند، برای نشان دادن مسئولیت بیشتر در قبال اجتماع برانگیخته شده اند. طبق گفته میلتون فریدمن، تنها و تنها یک مسئولیت اجتماعی برای کسب و کار وجود دارد و آن این است: استفاده از منابع تجارت و شرکت در فعالیت هایی که برای افزایش منافع تجارت طراحی شده است، البته، تا زمانی که در چارچوب قوانینی عمل کند که می گوید رقابت باید در فضایی باز و آزاد بدون فریبکاری و تقلب انجام بگیرد(میلتون فریدمن،سپتامبر 1970). باوجود دیدگاه میلتون فریدمن و پیروانش، یک بیداری جدید در تجارت، در جهت مسئولیت سازمانی شکل گرفته است. استدلال کنندگان CSR باور دارند که شرکت ها، منافع بسیاری کسب می کنند و در این راه، هزینه های اجتماعی زیادی به اجتماع تحمیل می شود، بدین ترتیب آنها از نظر اخلاقی مقیدند در قبال اجتماع مسئولانه تر رفتار کنند. یک باور کلی وجود دارد که بر اساس آن در گذشته، شرکت های بزرگ جهان، آگاهی همه جانبه ای در مورد مسئولیت هایشان در قبال کارمندان، مشتریان و اجتماع داشتند. از آن پس، این فلسفه پسندیده که بر تصمیمات کسب و کار تاثیر می-گذاشت، جای خود را به کسب حداکثر سود در کوتاه مدت داد. ناظران شرکت ها می گویند، احتمالا در پاسخ به نارضایتی عمومی از رفتار غیر مسئولانه ی شرکت ها، بخشش های خیرخواهانه ی آنها مورد توجه قرار گرفته است. در نتیجه ی تجارت مرزی، سرمایه گذاران چند ملیتی و زنجیره های تامین جهانی، افزایش سطح آگاهی از دغدغه-های CSR در رابطه با تلاش برای مدیریت منابع انسانی، حفاظت از محیط زیست، و سلامتی و ایمنی در میان دیگر چیزها بوجود آمده است. (گزارش هیئت دولت بر CSR، KPMG در هند). واقعیت این است که MNC در بسیاری از کشورها منفور است. سیاست جهانی شدن بعنوان ابزار ضد فقر شناخته شده است. در نتیجه ی تغییر و تحول در عرصه ی کسب و کار در مورد مسئله مسئولیت اجتماعی تجارت، افکار مختلف CSR ؛ فلسفه ها و رویکردهایی شکل می گیرد. در این مقاله تلاش شده است تا توجه خواننده را به مفهوم اصول اخلاقی در بازرگانی و مسئولیت اجتماعی، آنگونه که در حماسه های هندو مانند رامایانا، مهابهاراتا و ادبیات ودایی، تشریح شده است، معطوف شود و رابطه آنها را با هم در زمینه ای نوین دریابیم.
پیش نمایش مقاله
پیش نمایش مقاله  اندیشه هایی بر اصول اخلاقی بازرگانی و مسئولیت اجتماعی شرکت ها از منظر ادبیات ودایی

چکیده انگلیسی

A review of literature on Corporate Social Responsibility makes it evident that most economists, management experts and businessmen do not endorse Milton Friedman‘s views on CSR (An organization‘s only responsibility is to increase its profits and value). Amidst different perspectives on CSR, the thoughts of vedic literature on the subject are very rich and refreshing. The karma theory cautions the corporate that they ought to be accountable for their actions. The theory of dharma (chathur dharma) counsels that businesses need to exist in harmony at four levels: universal (nature), human, society and individual. The responsibility of business on maintaining and restoring ecological balance supersedes other groups because it is the largest consumer of natural resources and the greatest polluter of the environment. That Business firms should learn to live in harmony with all creation needs no emphasis. In accordance to the human dharma corporate tycoons like Bill Gates who pursued profits in the initial stage of business pursued objectives like charity and welfare with maturity. We also find that many successful business promoters in their mature years identify successors for their business and assume an advisory role. On a similar note the paper also elaborates how the principles expounded in social dharma and swadharma are equally relevant to the Business community. To sum up our Vedic literature calls for a spiritual approach by businesses that requires introspection and inner purification.