ترجمه فارسی عنوان مقاله
انگیزش مصرفکننده ورزشی: استقلال و جهتگیریهای کنترلی تنظیمکننده رفتارهای طرفداران
عنوان انگلیسی
Sport consumer motivation: Autonomy and control orientations that regulate fan behaviours
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
5076 | 2012 | 13 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Sport Management Review, Volume 15, Issue 3, August 2012, Pages 355–367
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.منابع
1.1دیدگاه انگیزشی
1.2منبع انگیزش
1.3نیازهای روانی
1.4انگیزههای مصرفکننده ورزشی
1.5نظریه خود تعیینگری
1.6انگیزش استقلال محور
1.7انگیزش کنترل محور
2.روش
2.1مشارکتکنندگان
2.2مواد مورد نیاز
2.3رویکرد
جدول 1: مقیاسهای همبستگیها، میانگینها، انحراف معیارها و پایی برای ویژگیهای SPEED (N=1222)
3.تحلیل و نتایج
3.1جزئیات اندازهگیری
جدول 2: نتایج اندازهگیری تحلیل عامل تایید ی ساختارهای اندازهگیری شده (N=1222)
شکل 1: اندازهگیری و مدل ساختاری انگیزش مصرفکننده ورزشی. توجه: ضرایب مسیر ارایه شده به شکل استاندارد. ضرایب مسیر برای مدل اندازهگیری در جدول 2 ارایه شدهاند.
3.2آزمونهای ساختاری
جدول 3: شاخصهای برازش برای مدل ساختاری پیشنهادی برای انگیزش ورزشی و آزمون مدلهای رقابتی
4.بحث
5 . پیامدها
6. محدودیتها و جهتگیری های آتی
کلمات کلیدی
1.منابع
1.1دیدگاه انگیزشی
1.2منبع انگیزش
1.3نیازهای روانی
1.4انگیزههای مصرفکننده ورزشی
1.5نظریه خود تعیینگری
1.6انگیزش استقلال محور
1.7انگیزش کنترل محور
2.روش
2.1مشارکتکنندگان
2.2مواد مورد نیاز
2.3رویکرد
جدول 1: مقیاسهای همبستگیها، میانگینها، انحراف معیارها و پایی برای ویژگیهای SPEED (N=1222)
3.تحلیل و نتایج
3.1جزئیات اندازهگیری
جدول 2: نتایج اندازهگیری تحلیل عامل تایید ی ساختارهای اندازهگیری شده (N=1222)
شکل 1: اندازهگیری و مدل ساختاری انگیزش مصرفکننده ورزشی. توجه: ضرایب مسیر ارایه شده به شکل استاندارد. ضرایب مسیر برای مدل اندازهگیری در جدول 2 ارایه شدهاند.
3.2آزمونهای ساختاری
جدول 3: شاخصهای برازش برای مدل ساختاری پیشنهادی برای انگیزش ورزشی و آزمون مدلهای رقابتی
4.بحث
5 . پیامدها
6. محدودیتها و جهتگیری های آتی
ترجمه کلمات کلیدی
انگیزش - طرفداران - خودمختاری - رفتار
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
بیشتر تحقیقات انجام شده در مورد مصرفکنندگان ورزشی نتوانستهاند از درک انگیزش نظری برای بررسی رفتار استفاده کنند. نظریه خود تعیینگری برای ایجاد درک جدیدی از انگیزش مصرفکننده ورزشی به کار برده شد. انگیزش مصرفکننده ورزشی به عنوان ارایهدهنده استقلال و جهتگیریهای کنترلی تعریف میشود که تمایل برای مشارکت در رفتار هدف محور ورزشی را برای کسب مزایای مثبت تحریک میکند. ابزار پژوهشی چند صفتی برای اندازهگیری پنج نوع فرعی از انگیزش طراحی شده بود و با هدف آزمون پایایی و روایی (N=1222) در سه نمونه از مصرفکنندگان خدمات ورزشی اجرا شد. تحلیل مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که جهتگیری کنترل انگیزش ورزشی، مزایای مطلوب اجتماعیسازی و انحراف را تنظیم میکند. برعکس جهتگیری استقلال انگیزش، مزایای مطلوب عملکرد، اعتبار و انگیختگی را تنظیم میکند. انگیزش مصرفکننده ورزشی بیش از 60% واریانس حضور در بازی، کاربرد رسانه، پوشیدن لباسهای تیمی و خرید کالای تجاری مرتبط به تیم را توضیح میدهد. نتایج شرح میدهند که چگونه انگیزش مصرفکننده ورزشی آن نوع رفتار انگیزشی ذاتی را نشان میدهد که فعالیت مصرف ورزشی را به عنوان هدف در نظر میگیرد و همچنین رفتار انگیزشی غیرذاتی را نشان میدهد که به عنوان مشارکت در فعالیت برای کسب پیامد ابزاری مجزا از خود فعالیت در نظر گرفته میشود.
ترجمه مقدمه
متخصصان و مدیران ورزشی به نقش ورزش حرفهای رقابتی پی بردهاند (چالیپ، 2006؛ زیگلر، 2007). حدس دقیق هزینه انفرادی در زمان پذیرش در مسابقات ورزشی کار سختی است اما برآوردهای به دست آمده از سال 2005 از 5 میلیارد دلار تا 16.1 میلیارد دلار هستند (هومفریز و روسسکی، 2010). بر وسعت و عمق توجه به ورزش به عنوان محصول سرگرمکننده با توجه به تعداد و تنوع مقالهها در دو موضوع خاص درباره مسابقات ورزشی در ژورنال جدید مدیریت ورزش تاکید شده است (دیور و فردلاین، 2008). نقش ورزش در دولت و کسب و کار از بین نرفته است زیرا بازار ورزشی ایالات متحده 425 میلیارد دلار تخمین زده شده است و بخش چشمگیری از نیروی کار در استرالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده به صنعت ورزشی تماشاگر بستگی دارد (پلانکت، 2007). در استرالیا افرادی که در مسابقات ورزشی حضور دارند به شکل میانگین دو ساعت و هفت دقیقه را در روز برای رسانههای صوتی/تصویری یا 8.8% از اوقات فراغت خود را برای ورزش صرف میکنند (اداره آمار استرالیا، 2007). علیرغم این محبوبیت، صنعت ورزشی تماشاگر همچنان با چالشهای تقاضا مواجه است.
اولویتهای در حال تغییر مداوم مصرفکننده و فناوریهای در حال توسعه بر تقاضا برای خدمات و محصولات سرگرمی ورزشی تاثیرگذار خواهند بود. پژوهشهای عمومی در استرالیا نشان میدهند که علیرغم معرفی تیمهای حرفهایتر، حضور کلی در مسابقات ورزشی از 42.3% در سال 1999 به 39.9% در سال 2005 کاهش یافته است (ABS، 2007). بازار ورزشی مناسب که در آن 8.25 میلیارد دلار در کالاهای تجارتی مجاز تیم تولید شده است رشد آهستهای را بین سالهای 2003 و 2007 در ایالات متحده داشته است (پلانکت، 2007). تقسیمبندی حضار ورزشی تلویزیون به بازارهای منطقهای و جاویژه (گوشه دنج) همچنان پیامدهایی برای رتبهبندیهای پایین و درآمدهای حاصل از پخش اخبار دارند (کلیمن، 2007). مسایل مدیریتی مرتبط به عملکرد، افزایش مواد مخدر، رفتار ورزشکاران حرفهای، افزایش سریع هزینههای لیست حقوق و تامین مالی عمومی/خصوصی درآمد همچنان موجب کاهش ادراک عموم از ورزش میشوند. پیشرفتهای به وجود آمده از طریق اینترنت، تلویزیون ماهوارهای و فناوریهای بیسیم بر مصرف سرگرمیهای ورزشی تاثیرگذار خواهند بود و به راهبردهای عرضه جدیدی برای افزایش درآمد از ساکنان محلی و گردشگران نیاز دارند. در چشمانداز در حال تغییری که در آن صنعت تماشاگر ورزشی عمل میکند ملاحظه دقیقتری از تبادل بین فردی و اجتماعی-بافتی لازم است.
زیرمجموعهای از تحقیقات در مورد مدیریت ورزشی برای درک رفتار مصرفکنندگان ورزشی ظهور کرده است. تاکنون دیدگاه اجتماعی- روانی (سالوآن، 1989) رویکرد رایجی برای توضیح دامنه نگرشها و رفتارهای مصرفکنندگان ورزشی باقی مانده است (هیئر و جیمز، 2007؛ مادریگال، 2006؛ پریتچارد و فونک، 2006؛ سئو و گرین، 2008). بررسیها منجر به ابزار اندازهگیری با تعدادی از ساختارها برای بررسی ارتباط بین فعالیتهای مرتبط به مصرف ورزشی و انگیزههای فردی شدهاند (فونک، ریدینگر و مورمان، 2004؛ تریل و جیمز، 2001؛ وان، 1995). بخشی از این کار بر این مفهوم تاکید کرده است که ورزش پرتماشاگر فرصتی را برای تامین نیازهای فردی و کسب مزایا ارایه میدهد و انگیزش را به عنوان اساس واقعی برای فعالیت رفتار مصرفکننده ورزشی مشخص میکند (فونک و جیمز، 2006). این مورد اساس مناسبی را برای بررسی نحوه ترکیب انگیزههای گسسته ارایه میدهد تا انگیزه را به دست آورد و موجب ایجاد رفتار شود.
این مطالعه براساس فرضیههای این تحقیق با بررسی انگیزههای مصرفکننده ورزشی تحت دستورالعمل مفهومی نظریه کلی انگیزش انجام میگیرد. منابع پیشنهاد میکنند که دانش خاص دامنه مانند انگیزش مصرفکننده ورزشی را میتوان با انجام تحقیق در چارچوبهای نظری گسترده افزایش داد. (کیله و موون، 2005؛ ویک، 1989). انگیزش مصرفکننده ورزشی در این تحقیق با توجه به دیدگاه نظریه خود تعیینگری (SDT) در نظر گرفته شده است (دکی و ریان، a1985). مقررات انگیزههای خاص مصرفکننده ورزشی در SDT محصولی از نیازهای فردی و ملاحظات اجتماعی-بافتی است که جهتگیری انگیزشی فرد را نشان میدهد (دکی و ریان، a1985).
جهتگیری انگیزشی فرد را میتوان به شکل کلی به دو دسته درونی (ذاتی) و بیرونی (غیرذاتی) تقسیمبندی کرد. انگیزش درونی، جهتگیری استقلال فرد را منعکس میکند که شامل تنظیم رفتار براساس مزایا، ارزشهای خودتاییدی و خود شکوفایی میشود. همچنین جهتگیری استقلال انگیزش مصرفکننده ورزشی ممکن است رفتار تنظیم شده درونی باشد که خود فعالیت مصرف ورزشی را به عنوان هدف در نظر میگیرد. انگیزش بیرونی جهتگیری کنترلی را نشان میدهد که تعیین میکند چگونه فرد رفتار مبتنی بر احساسات استرس، تنش و تعامل عمومی را تنظیم میکند. همچنین جهتگیری کنترلی انگیزش مصرفکننده ورزشی ممکن است به شکل درونی رفتاری را تنظیم کند که فعالیت مصرف ورزشی را به عنوان ابزاری برای رسیدن به هدف در نظر میگیرد. در کل جهتگیری انگیزشی کنترل و استقلال، نوع و فراوانی فعالیتهای مصرف ورزشی را تنظیم میکند.
این تحقیق بررسی میکند که چگونه مصرفکنندگان ورزشی، انگیزشهای فردی را از طریق جهتگیری کنترلی و استقلالی تنظیم میکنند که بر حضور در مسابقات ورزشی، استفاده از رسانهها برای دنبال کردن ورزش و خرید کالاهای ورزشی مجاز تاثیرگذار هستند. با توجه به SDT، تنظیم انگیزشهای مصرف کننده ورزشی کلیدی است که دامنه رفتارهای بررسی شده را توضیح میدهند. SDT از مدتها قبل برای درک انگیزش مشارکتکننده ورزشی و اخیرا برای درک انگیزههای تماشاگران ورزشی جوان به کار برده میشود (به عنوان مثال، گولداستین و ایزو-آهولا، 2008). در بخش بعدی بحث نظری در مورد انگیزش ارایه میشود و بعد از آن در مورد انگیزش مصرفکننده ورزشی بحث خواهد شد