ترجمه فارسی عنوان مقاله
نقشها و آثار الگوها در تحقیقات حسابداری
عنوان انگلیسی
The roles and effects of paradigms in accounting research
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
10361 | 2010 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Management Accounting Research, Volume 21, Issue 2, June 2010, Pages 110–115
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1- مقدمه
2- مفهوم الگو و مباحث پیرامون آن
3- با این حال، چرا الگوها برایمان اهمیت دارند؟
4- موضع بیشتر تحقیقات حسابداری درباره الگوها
5- مواضع دیگر درباره الگوها در فضای علمیِ حسابداری
6- همگونی یا ناهمگونیِ الگوها؟
7- گروههای محققان در جوامع تحقیقاتی
8- پیامدهای تحقیقات حسابداری مدیریت؟
کلمات کلیدی
1- مقدمه
2- مفهوم الگو و مباحث پیرامون آن
3- با این حال، چرا الگوها برایمان اهمیت دارند؟
4- موضع بیشتر تحقیقات حسابداری درباره الگوها
5- مواضع دیگر درباره الگوها در فضای علمیِ حسابداری
6- همگونی یا ناهمگونیِ الگوها؟
7- گروههای محققان در جوامع تحقیقاتی
8- پیامدهای تحقیقات حسابداری مدیریت؟
ترجمه کلمات کلیدی
- تحقیقات حسابداری - پارادایم - انضباط علمی
کلمات کلیدی انگلیسی
Accounting research,Paradigm,Scientific discipline
ترجمه چکیده
در این مقاله، بهطور کلی دربارهُ نقشها و آثار الگوها در تحقیقات حسابداری، و بویژه درباره تحقیقات حسابداری مدیریت، بحث میکنیم. علاوه بر این، مقدمهای بر بخش ویژهُ مسأله تحقیقات مدیریت حسابداری درباره «الگوهای تحقیقات حسابداری» نیز ارائه میدهیم. مسأله محدودیت قابلتوجه تحقیقات حسابداری در زمان فعلی در این مقاله بررسی میشود، که تهدیدی برای پیشرفتهای تحقیقاتی در این حوزه تلقی شده است. بهمنظور پشتیبانی از آزادی چندبُعدی و پژوهش علمیِ درست در زمینهُ تحقیقات حسابداری، دلایلی در حمایت از تداوم مباحث فعال درباره الگو ارائه میشود.
ترجمه مقدمه
انگیزه تألیف این مقاله، و همچنین، سه مقاله دیگر در بخش ویژهُ تحقیقات حسابداری مدیریت (مقالات مرچانت، این شماره، مالمی، این شماره؛ مدل، این شماره)، نگرانی درباره محدودیت فزآیندهُ تحقیقات حسابداری برحسب مفروضات فلسفی، رویکردهای روششناختی، و مبانی نظری بود. احتمالاً، روندهای یکنواختکنندهُ فعلی در تحقیقات موسوم به جریان تحقیقاتی اصلی در حوزه حسابداری علت اساسیِ این محدودیت هستند، که به یکنواختی بیش از حد در تحقیقات حسابداری انجامیده است.
چنین به نظر میرسد که گویا ماهیت بنیادیِ رشته حسابداری بهعنوان یکی از علوم اجتماعی – که از ویژگیهایی برخوردار است که تفاوت برجسته و خاصی با علوم طبیعی دارند – عمدتاً مغفول مانده است. با کمک مفهوم الگو، نشان خواهم داد که همواره، حداقل بهطور کلی، گزینههای اساساً متفاوتی برای انجام تحقیقات حسابداری وجود دارند، بنابراین، سعی میکنم تا آگاهی محققان حوزه حسابداری را درباره این گزینههای فراوان افزایش دهم.
در حالیکه میتوان تحقیقات کنونی حسابداری را برحسب کارآیی شبکههای تحقیقاتی و حجم خروجیهای تحقیقات تحسین کرد، اما در واقع، زمانی اشتیاق بیشتر و بویژهُ اشتیاق بیشتری به پژوهش علمی واقعیتر در حوزه تحقیقات حسابداری وجود داشت (هاپوود، 2007، 2008). در حال حاضر، در بیشتر تحقیقات حسابداری فقط پژوهشهای کماهمیتی در یک چارچوب انجام میشود که عمدتاً چارچوبی برنامهریزیشده، نظری و روانشناختی است و از روشهای تحقیقاتی استفاده میشود که درست فرض شدهاند. هرچند، این قاعده قطعاً استثنائات متعددی دارد، اغلب اوقات تحقیقات متقنی انجام میشود اما خروجی چندان جالب توجهی ندارد. احتمالاً، محققان حوزه حسابداری حتی نمیفهمند که در چه شرایط «محدودکنندهای» کار میکنند، زیرا هیچگاه آموزشی ندیدهاند که حداقل زمان اندکی این روند را متوقف کرده و در شرایطشان بازبینی کنند، تا از مبدأ و مقصد کارشان آگاه شوند؛ یعنی «به مسائل فراتر از مسائل عادی و بدیهی نیز فکر کنند» (مقایسه کنید با هینس، 1988). در حالیکه این پدیده در بیشتر تحقیقات حسابداری مشاهده میشود، در سایر الگوهای جایگزین نیز معمولاً دیده میشود.
دلایلی ارائه میدهم که با تقویت حالت غیریکنواخت در تحقیقات حسابداری با ذهنیت باز، میتوان به بازیابی شور و شوق پژوهش علمی واقعی در حوزه تحقیقات حسابداری کمک کرد. بنابراین، دنیای حسابداری در بلندمدت از ریسک از دست رفتن بخش زیادی از ویژگیهای کیفی پژوهشی دور خواهد شد.