ترجمه فارسی عنوان مقاله
نظریه ساختاردهی در تحقیقات حسابداری: کاربردها و قابلیت کاربرد
عنوان انگلیسی
Structuration theory in accounting research: Applications and applicability
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
10388 | 2012 | 19 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Critical Perspectives on Accounting, Available online 23 October 2012
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
- مقدمه
- نظریه ساختاردهی گیدنس: نظر اجمالی
- فرض ها و مفاهیم اصلی
- نوشتههای بعدی گیدنس
- روش تحقیق
- جدول 1: موضوعات در حال ظهور در بررسی تحقیقات حسابداری با محوریت ساختاردهی
- نتایج
- جدول 2 : نظراجمالی بر تحقیقات حسابداری منتشر شده با رویکرد ساختاردهی
- نقل قول و کاربرد مفاهیم اصلی نظریه ساختاردهی
- جدول 3: مفهوم (های) ST ذکر شده توسط مقالات مجزا در تحقیقات حسابداری
- استراتژی های تحقیقاتی منتخب در زمان اعمال ST در تحقیقات حسابداری
- جدول 4: کاربردهای نظریه ساختاردهی در تحقیقات حسابداری.
- روش های تحقیقاتی اعمال شده برای مطالعه فرایندهای ساختاردهی
- ساختار ارتباطات در منابع حسابداری
- جدول 5 : روش های اصلی مورد استفاده در منابع حسابداری با جهت گیری تجربی.a
- جدول 6: نقل قول (هایی) از تحقیقات حسابداری قبلی با محوریت ST از سوی مقالات مجزا
جدول 7 : چرخه های بحث درون شبکه - بحث و مسیرهایی برای آینده
- نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- انتقادی - اجتماعی - گیدنز - نظریه ساختاردهی - ادبیات نقد و بررسی
کلمات کلیدی انگلیسی
Critical,Social,Giddens,Structuration Theory,Literature Review
ترجمه چکیده
از زمانی که، حدود 25 سال قبل، نظریه ساختاردهی (ST) گیدنس در منابع حسابداری معرفی شد، به ارتقاء جایگاه خودش به عنوان یکی از مکاتب عمده تفکر پرداخت که برای بررسی حسابداری به صورت پدیده های سازمانی، اجتماعی و سیاسی استفاده میشود. هدف این پژوهش بررسی نحوه اجرا و میزان قابل اجرای ST در منابع مختلف است. به طور کل، بررسی حدود 65 مقاله منتشر شده، نشان می دهد که نه تنها ST کمک می کند تا فرض های خصوصیات «ذاتی و نقشی» سیستم های حسابداری به چالش کشیده شوند که فی نفسه مشخص کنندۀ تفکر غالب تحقیقات هستند، بلکه دیدگاه های نظری جایگزین دیگری نیز ایجاد میشود. با این حال، بررسی ما چند محدودیت نیز دارد. این محدودیتها نشان می دهند که در واقع جامعه حسابداری به صورت یک گروه برای درک ساختارگرایی فعالیت های حسابداری عمل نکرده است، و اغلب محققان تا حد زیادی هنوز ST را نظریه میدانند. علاوه بر این متوجه می شویم که متخصصان حسابداری هنوز درک دو جانبه از نحوه تفسیر ST (یعنی عدم شفافیت مفهومی و حتی وجود تناقضها)؛ یا نحوه اعمال روش شناختی ST در تحقیقات تجربی ندارند. براساس این محدودیتها، و شناسایی چند «نقطه سیاه» در این منابع، چند راهکار برای فعالیت های تخصصی آتی پیشنهاد می کنیم.
ترجمه مقدمه
یک ربع قرن قبل، رابرتس و اسکاپنس (1985) نظریه ساختاردهی (ST) گیدنس را در حوزه تحقیقات حسابداری معرفی کردند، از آن زمان همیشه این کارها به صورت مستمر انجام شده و حتی خروجیهای در حال رشد داشتهاند. در واقع، امروزه حدود 65 مقاله در منابع حسابداریِ مطلع ST چاپ شده است و تبدیل به یکی از رویکردهای غالب «انتقادی» شده که برای بررسی حسابداری به صورت پدیدهای سازمانی، اجتماعی و سیاسی استفاده شده است (بوسکو، 2009؛ کود و هربرت، 2009؛ اینگلاند و همکاران 2011).
در این مقاله، به شکلی انتقادی (اما مشفقانه) به بررسی این منابع پرداخته ایم و مسیرهای بالقوه برای آینده پیشنهاد میکنیم. در واقع، قبلاً چند مورد دربارۀ بررسی منابع اجرا شده است. برای مثال، اینگلاند و همکاران (2011) اخیراً به گذشته، حال و آیندۀ منابع حسابداری مبتنی بر ST پرداختند، در این کار تمرکز اصلی بر روی نقش و محدودیتهای عمدۀ این منابع در رابطه با سایر جریانهای انتقادی و تفسیری تحقیقات حسابداری بود. در سایر موارد، محققان حسابداری این منابع را با تمرکز بر مسائل یا حوزه های تجربی خاص بررسی کرده اند، از جمله بحث آهرنس و چاپمن (2007) درباره مسائل جوابگویی، و بحث میرا و همکاران (2010) درباره روابط میان شرکتی (بوسکو، 2009؛ اسکاپنس، 2006 را نیز ببینید).
شکل 1. ابعاد دوگانه ساختار (گیدنس، 1984، ص.29)
برخلاف موارد بررسی قبلی، به مسیرهای (مختلفی) پرداختهایم که در آن متخصصان حسابداری ST را هنگام اجرای تحقیقات حسابداری اعمال کردهاند، یعنی سود گرفتن و بهره برداری. به شکلی خاصتر، این اهداف عبارتند از: (1) ارزیابیِ نحوۀ اعمال مفاهیم اصلی و فرضهای ST توسط این منابع به صورت نظری و به لحاظ روش شناختی، و تحلیل کارآیی جمعیت حسابداری در کار جمعی برای سرمایهگذاری بر این عقاید اصلی و (2) اشاره به پتانسیلهای بررسی نشده در منابع ST با جهت گیری حسابداری و، بر این اساس، شناسایی فرصت هایی برای تحقیقات آتی.
به طور کل، تحلیل قویِ ما از نحوۀ کاربرد ST به نمایش چهار موضوع اصلی میپردازد که تا حدی تغییرات تعجب برانگیز در منابع را نشان میدهد. این تغییرات عبارتند از: (1) چگونگی ذکر و تفسیر مفاهیم اصلی ST در متن حسابداری، (2) استراتژی های تحقیقاتیِ انتخابی در هنگام اعمال ST در تحقیقات حسابداری، (3) نحوۀ جمع آوری اطلاعات دربارۀ، و تحلیل فرایندهای ساختاردهی، و (4) چگونه جمعیت حسابداری دسته جمعی کار کرده اند تا بر روی این فرض ها و عقاید ST سرمایه گذاری کنند.
براساس هر دو تحلیل کمّی و کیفیِ این موضوعات، نتیجه گیری می کنیم که در کل منابع نقش مهمی در منابع کلان حسابداری - حداقل بدون معرفی دیدگاه دوگانه - و توسعه چند موضوع تحقیقاتی مهم از جمله (سیستم های) جوابگویی ایفا کرده اند (به رابرتس و اسکاپنس، 1985 مراجعه کنید؛ همچنین آهرنس و چاپمنز، 2007 را نیز ببینید). همچنین چند محدودیت را شناسایی می کنیم- از جمله، عدم شفافیت مفهومی و انباشت محدود- که بر آن اساس آرایه ای از دستورالعمل ها را برای تحقیقات آتی پیشنهاد می کنیم.
مابقی این مقاله به شرح ذیل سازماندهی شده است. بخش بعدی خلاصه ای از مفاهیم اصلی و مباحث زیربنایی آثار گیدنس است. در ادامه، شرح می دهیم چگونه مقالاتِ مورد بررسی جمع آوری و تحلیل شدند، سپس شرحی مفصل دربارۀ یافتههای سازماندهی شده پیرامون چهار موضوع (فوق الذکر) ارائه شده است. در بخش های انتهایی، به نتایج میپردازیم و چند مسیر احتمالی برای تحقیقات آتی پیشنهاد می کنیم.