ترجمه فارسی عنوان مقاله
کتابخانه های دانشگاهی و مشغولیت: یک مفهوم سازی انتقادی از گفتمان کتابخانه در خصوص مشغولیت
عنوان انگلیسی
Academic Libraries and Engagement: A Critical Contextualization of the Library Discourse on Engagement
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
135822 | 2018 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : The Journal of Academic Librarianship, Volume 44, Issue 1, January 2018, Pages 133-139
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
مقدمه
1) کوه و زمینه¬یابی ملی مشغولیت دانشجویی
رویکردی رفتار محور
2) کائو و دیدگاه روانشناختی
3) لیچ و زپکا – یک سازمان¬دهندة مفهومی
یادگیری دانشجویی
شهروندی و یادگیری مبتنی بر خدمات
کتابخانه به عنوان فضا و مکانی برای مشغولیت
مشغولیت از طریق تجارب یادگیری برنامه¬ریزی شده و فناوری
مشغولیت ارتباطی
کوه و مشغولیت رفتاری
کائو و مشغولیت روانشناختی
دیدگاه های لیچ و زپک در خصوص مشغولیت
نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
مشارکت دانشجویی، نامزدی، سرمایه اجتماعی، سرمایه ارتباطی، دارایی نامشهود، سرمایه فکری،
کلمات کلیدی انگلیسی
Student engagement; Engagement; Social capital; Relational capital; Intangible asset; Intellectual capital;
ترجمه چکیده
مقالة حاضر به این موضوع می پردازد که اگر جامعة کتابدارها می خواهند استفاده از اصطلاحی را که به شدت در آموزش عالی طنین انداز شده به خود اختصاص دهند و آن را ارتقاء بخشند، باید به مفهوم مشغولیت به آن معنا که در منابع پژوهشی مرتبط با کتابخانة دانشگاهی به کار می رود، عمق و ساختار بیشتری بدهند. این مطالعة مروری، با مرور منابع پژوهشی حول موضوع مشغولیت و همچنین معرفی دیدگاه های انتقادی خارج از منابع پژوهشی کتابخانه-ای، نشان داد که مشغولیت اصطلاحی است با تعاریف و کاربردهای متنوع که هم پی بردن به آن دشوار است و هم برای مشارکت سالم یک کتابخانة دانشگاهی در جامعة مربوطه ضرورت دارد. دیدگاه های بیرونی از رویکرد رفتاری، روانشناختی و سازمانی مفهومی به مشغولیت دانشجو اتخاذ شده است که کاربرد آن در کتابخانه های دانشگاهی می-تواند با یک آموزش انتقادی تر در اصطلاح های جذاب و گفتمان های حول موضوع مشغولیت (به شکلی که بیرون از کتابخانه ها درک می شود)، تقویت شود. چارچوب سرمایة فکری، روشی مؤثر در گرفتن معانی گوناگون و کاربردهای اصطلاحات «مشغولیت دانشجویی » و «مشغولیت » است.
ترجمه مقدمه
مشغولیت دانشجویی امروزه موضوعی رایج در آموزش عالی است و دیگر اینکه، طبق گفتة کوه (2009)، به مسائل پیچیده و گوناگون وضوح می بخشد و راه حل هایی برای مدیریت مشکلات اساسی در آموزش عالی ارائه می دهد (2009). در طول دهة گذشته، این اصطلاح به منظور نشان دادن عملکرد نهادی و همچنین کییت آموزش به کار برده شده است (اکسلسون و فلیک ، 2010؛ لاسون و لاسون ، 2013؛ مک کرونیک، کینزی و گونیا ، 2013). این اصطلاح با بسیاری از ذینفعان مطابقت دارد، از جمله؛ دانشگاه ها که آن را منبعی برای امتیاز رقابتی می دانند، دولت ها آن را عملکرد نهادی می دانند،و مربیان رویکردهای خود را به آموزش با آن توجیه می کنند. با این حال، با وجود کاربردهای گستردة این اصطلاح، دستخوش تفاسیر زیادی شده است و چارچوب های گوناگونی را که به دنبال شفاف-سازی حد و مرز آن هستند، در خود جای داده است. نتیجة نهایی اصطلاحی است که تفاسیر و طبقه بندی های گوناگون را در خود جا داده است (وواوری ، 2014). از نظر منابع پژوهشی کتابخانه ای در این حوزه، مشغولیت پیامدی مطلوب است که به همسانی توصیفات مقاله و طرح تحقیقاتی اعتبار می بخشد. با توجه به کاربرد بی قاعده و معانی متفاوت این اصطلاح که در بخش دوم مقاله به آن پرداخته شده است، خواننده ها با طیف گسترده ای از امکانات مفید اما از هم گسسته ای در خصوص نحوة مشغول کردن دانشجویان توسط کتابخانه ها، روبرو هستند. نه تنها مشغول کردن دانشجویان به یادگیری، بلکه فعالیت ها، تمرین ها و برنامه ها. با این حال، منابع پژوهشی در ساختاربخشی به مشغولیت دانشجویی به عنوان هدفی مفید که کتابخانه ها باید آن را دنبال کنند واینکه مشغولیت دانشجویی، ارتباط سازندة آشکار و یا ضمنی میان منابع پژوهشی کتابخانه ای است، همسو هستند. مقالة حاضر با ترکیب مفاهیم، تعاریف و بینش های حاصل از منابع پژوهشی خارج از منابع کتابخانه ای، اصطلاحات «مشغولیت دانشجویی» و «مشغولیت» را وضوح می بخشد، و چارچوبی انتقادی برای بیان بهتر ارزشی که مشغولیت دانشجویی (طبق تعریف آن در منابع پژوهشی گسترده تر علوم اجتماعی) می تواند برای کار کتابخانه های دانشگاهی به ارمغان بیاورد، ارائه می دهد. بنابراین می توان مشغولیت دانشجویی را به عنوان پیامد تلاش های کتابخانه و همچنین مؤلفه ای اساسی در مشارکت کتابخانه در زندگی علمی و فرهنگی مؤسسة مادر دانست. این مقاله همچنین نخستین مرور جامع در خصوص استفاده پراکنده از اصطلاح «مشغولیت دانشجویی» در منابع پژوهشی کتابخانه ای است.
مشغولیت دانشجویی در قرن بیست و یکم، هدفی مهم در بسیاری از مؤسسات آموزش عالی است. محوریت آن در هستة اقدامات آموزشی، برای کتابخانه های دانشگاهی، مسیرهای اصلی برای هماهنگ کردن سواد اطلاعاتی و سایر عوامل مشغولیت را با تلاش های نهادی گسترده تر با هدف مشغولیت دانشجویان و ساخت محیطی مشغولیت برانگیز، فراهم کرده است. تراز کردن اولویت های کتابخانه مستلزم تعریفی روشن تر از مشغولیت است، مانند درکی که کتابخانه های خارجی از این مفهوم دارند. این کار به دست اندرکاران کتابخانه در درک کارشان در حوزة مشغولیت، یادگیری دانشجو، و سواد اطلاعاتی (به عنوان دارایی پنهانی که این مؤسسه اغلب به دنبال آن است) کمک می کند و کتابخانه می تواند با بهره برداری از کاری که حول محور یادگیری برای حرکت عقربة مشغولیت مؤسسه انجام می دهد، به ایجاد سواد اطلاعاتی کمک کند. این مقاله در سه بخش ترتیب داده شده است: 1) مرور منابع پژوهشی منتخب از منابع پژوهشی اصلی خارج از منابع کتابخانه ای در حوزة مشغولیت؛ 2) مرور جامع منابع پژوهشی کتابخانه در خصوص مشغولیت دانشجویی؛ 3) زمینه-سازی (contextualization) منابع پژوهشی کتابخانه ای از بخش 2 در چارچوب های گسترده تر مشغولیت مرتبط با بخش 1.
مقالة حاضر با درنظر گرفتن مشغولیت دانشجویی به عنوان دارایی پنهان، به این نتیجه رسیده است که کتابخانه ها به ایجاد آن کمک می کنند.
بخش 1: مرور منابع پژوهشی منتخب از منابع پژوهشی اصلی
روش های مشغول شدن دانشجویان در یادگیری و روش های حمایت مشخصه های نهادی از مشغولیت دانشجویی از سال 1990 به خوبی مورد بررسی قرار گرفته شده است. در جایی که برخی از محققان بر رفتار دانشجویی به عنوان عاملی مؤثر در مشغولیت متمرکز شده اند، سایرین بر ابعاد شناختی مشغولیت، انگیزة مشغولیت، ابعاد جمعی مشغولیت در محیط های یادگیری، و همچنین تلاش های نهادی برای ارتقاء و سنجش مشغولیت دانشجویی تأکید کرده اند. این مقاله به جای ایجاد یک چارچوب متراکم تر برای استفاده در مرورهای بعدی منابع پژوهشی کتابخانه ای در خصوص مشغولیت، به جمع بندی دقیق چندین چارچوب حاکم بر مشغولیت دانشجویی پرداخته است. هدف، وارد کردن چارچوب هایی خارج از ساخت دهی بی قاعدة حرفة کتابخانه است که قانع کننده تر باشند. منابع پژوهشی خارج از منابع کتابخانه های دانشگاهی در خصوص مشغولیت دانشجویی، برای بازگویی در این مقاله بسیار گسترده هستند. در عوض، در این مقاله سه چارچوب ذکر شده اند که برای ایجاد چشم اندازی از جایگاه منابع پژوهشی کتابخانه ای در خصوص مشغولیت کافی هستند.