ترجمه فارسی عنوان مقاله
توسعه بهینه تجهیزات ساخت و ساز با استفاده از برنامه نویسی خطی با ضریب فازی
عنوان انگلیسی
Optimal deployment of construction equipment using linear programming with fuzzy coefficients
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
25088 | 2004 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Advances in Engineering Software, Volume 35, Issue 1, January 2004, Pages 27–33
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. تجهیزات ساخت و ساز
3. بررسی ادبیات
4. اعداد فازی
شکل 1. پارامتر فازی (p تقریبی)
5. اصل توسعه
6. بهینه سازی فازی
1-6 برنامه نویسی خطی فازی با پارامترهای فازی
شکل 2. اعداد فازی با انعطاف پذیری
شکل 3. شرح Y
7. مطالعه موردی
1-7 فرمول بندی مشکل
جدول 1. جزئیات تجهیزات با ارزش های مورد انتظار (Ev) و انعطاف پذیری (Fl)
2-7 محدودیت های تجهیزات
جدول 2 . تعداد تجهیزات خریداری شده (x)/اجاره شده (y) بدین صورت محاسبه شده است
8. بحث ها
شکل 4. مجموعه فازی از بودجه محدودیت با h= 0.67
9. نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
مجموعه های فازی -
اعداد فازی -
برنامه ریزی خطی فازی -
اصل فرمت -
انعطاف پذیری -
تابع عضویت -
کلمات کلیدی انگلیسی
Fuzzy sets,
Fuzzy numbers,
Fuzzy linear programming,
Extension principle,
Flexibility,
Membership function,
ترجمه چکیده
تصمیماتی که توسط متخصصان صنعت ساخت و ساز گرفته می شود، معمولاً تقریبی هستند و کمی اشتباه دارند. مدل برنامه ریزی خطی (LP) کلاسیک وضعیت تصمیم گیری در یک محیط مطلق را بهینه می کند. تصمیم گیری مطلوب با اطلاعات غیردقیق محیط پروژه با استفاده از LP سخت است. در صنعت ساخت و ساز، شناسایی تعداد قطعات بهینه ساخت و ساز نیاز به دانش کارشناسان دارند. هنگامیکه مقدار خاصی از انعطاف پذیری باید در مدل داده شده گنجانیده شود تا نتایج واقعی تری بدست آید، LP فازی استفاده می شود. اما هنگامیکه پارامترهای محدودیت و تابع هدف در وضعیت مبهم قرار می گیرند، اصل توسعه مناسب ترین راه است که بر اساس نظرات شخصی و تصمیم گیری های ذهنی می باشد. هدف از این مقاله شناسایی تعداد مطلوب قطعات تجهیزات لازم برای تکمیل پروژه در این دوره مورد نظر با داده های فازی است. یک مطالعه موردی واقع بینانه برای بهینه سازی در نظر گرفته شده است و LINGO6 برای حل معادلات غیرخطی مختلف استفاده می شود.
ترجمه مقدمه
تصمیم گیری در صنعت ساخت و ساز بسیار پیچیده است و نیز به دانش عمیق از تکنیک های مختلف مدیریت ساخت و ساز دارد. در چنین شرایطی تکنیک های تحقیق عملیاتی (OR) بطور گسترده از طریق مدل های ریاضی مناسب استفاده می شود. از تمام مدل های OR برنامه ریزی خطی (LP) بطور گسترده در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود. در مدل های LP، تمام اطلاعات مربوط به مشکل از لحاظ محدودیت های خطی در متغیرهای تصمیم گیری که در آن داده ها دقیق هستند، بیان می شود. بسیاری از مدیران پروژه با استفاده از این مدل به تصمیمات عملی می رسند.
صنعت ساخت و ساز به وضوح تحت تأثیر شرایط بازار قرار می گیرد، یعنی از طریق افزایش و افت در فعالیت های ساخت و ساز و بوسیله اندازه و نوع پروژ های ساختمانی انجام شده. این نیز تحت تأثیر نوآوری های تکنولوژی در زمینه هایی مانند مواد، متالوژی، سیستم های مکانیکی، سنجش الکترونیکی و کنترل های هیدرولیکی است. این صنعت بر تداوم پیشرفت محصولات خود بوسیله معرفی تکنولوژی پیشرفته تمرکز دارد.
علاوه بر این، موفقیت هر پروژه ساخت و ساز بستگی به کارایی و اقتصاد بدست آمده در مرحله ساخت پروژه دارد. اقتصاد پروژه وابسته به تجزیه و تحلیل دقیق و درست در مراحل اولیه ساخت و ساز می باشد. اما در پروژه واقعی، فعالیت ها باید تحت منابع محدود مانند مقدار خدمه، میزان تجهیزات و مواد محدود باشد. حضور تعداد زیادی از متغیرهای تعاملی برای بهینه سازی مشکل ایجاد می کند. تصمیمات عمدتاً بر اساس درک مفهومی پروژه بوسیله متخصصان معمولاً مبهم هستند. بنابراین، توجه به اطلاعات نامناسب و مبهم، یک جنبه مهم در فرایند تصمیم گیری می شوند. با توجه به محیط نامطمئن غالب در صنعت ساخت و ساز، توانایی تصمیم گیری بهینه برای دستیابی به موفقیت بسیار مهم است. از این رو تصمیم گیری در صنعت ساخت و ساز باید تنها پس از ارزیابی امکان پذیری یک جایگزین با توجه به معیارهای متنوع بر نتیجه آن تأثیر می گذارد.
روش های کمی سنتی از ارزیابی امکان سنجی یک جایگزین مانند دوره بازپرداخت، نرخ بازدهی و تحلیل سود هزینه، پروژه را از جنبه بررسی هزینه ها و مزایا معین می کند. اما بسیاری از عوامل بیشمار و تعداد تقریبی مانند دسترسی به کارگر، شرایط آب و هوایی و تعداد تجهیزات نیز در پروژه ساخت و ساز تأثیر می گذارد. روش های فوق در ترکیب پارامترهای کیفی لازم و نامطمئن در تصمیم گیری ناموفق هستند و در نتیجه سخت است تا تصمیمی بهینه در صنعت ساخت و ساز برای توسعه مطلوب ماشین آلات گرفته شود.
این عدم اطمینان می تواند در تحلیل با استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی مانند مجموعه های فازی، شبکه های عصبی و سیستم های متخصص قرار گیرد. کاربرد موفقیت آمیز از منطق فازی نشاندهنده وضعیت حقیقی دنیای واقعی می باشد که تفکر انسانی توسط استدلال تقریبی تحت سلطه قرار می گیرد. از این رو برای بدست آوردن بهینگی، تکنیک های بهینه سازی مختلط برای ترکیب انعطاف پذیری در تصمیم گیری استفاده می شود. LP فازی تطابق این عوامل لمس ناپذیر را در سیستماتیک ترین روش، ممکن می سازد. تابع هدف توسط ارزش عضویت مشخص می شود و محدودیت هایی نیز وجود دارد. در LP فازی، تصمیم گیرنده یک معیار رضایتمندی نسبت به حداکثر سازی یا حداقل رسانن تابع هدف مقرر می کند. در اینجا، هر یک از محدودیت ها به عنوان یک مجموعه فازی با مقادیر مربوط به عضویت آن ها مدل سازی می شود.
هدف از این مقاله معرفی تعداد تقریبی در تحلیل برای تصمیم گیری بهینه است. این کار با استفاده از انعطاف پذیری در ضرایب تابع هدف و محدودیت ها برای ارزش مطلوب انجام می شود. رویکردی که در این مقاله توصیف شده است به منظور نشان دادن قابلیت استفاده ازLP فازی با پارامترهای فازی برای مشکلات مهندسی عمران و مزایای بالقوه از اطلاعات حاصل می باشد.