ترجمه فارسی عنوان مقاله
سوالاتی پیرامون معرفی و آموزش استانداردهای بینالمللی در گرجستان
عنوان انگلیسی
Questions of Introducing and Teaching International Standards in Georgia ☆
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
44492 | 2014 | 4 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia - Social and Behavioral Sciences, Volume 156, 26 November 2014, Pages 585–588
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. توضیحات
3. نتایج
4. نتیجهگیری
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. توضیحات
3. نتایج
4. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
استانداردهای بین المللی - تحصیلات - حسابداری -
کلمات کلیدی انگلیسی
International standards; education; accounting.
ترجمه چکیده
در خصوص تکمیل نظام اقتصاد بازار در هر کشور، معرفی و استفاده از مکانیزمهای حسابداری و گزارشگری برای تسهیل روابط اقتصادی بین کشورها و ایجاد امکان مقایسه نتایج اقتصادی، امری مسألهساز است. کشورهای زیادی چنین مشکلاتی داشته و یا هنوز دارند. گرجستان تلاش کرد این مشکل را از طریق اقدامات ترکیبی توسط بخشهای قانونگذاری و اجرایی حل کند. تغییرات ایجادشده در این راستا، مشکلات مشخصی را نیز برای بخش آکادمیک ایجاد کرد که حل آنها کاملا ضروریت پیدا کرده است. مجموعه مشکلات مذکور، موضوع اصلی مطالعه حاضر است. هدف این مطالعه، بررسی نقش استانداردهای بینالمللی حسابداری در نظام اقتصادی گرجستان است. اقتصاد جهانی، نیاز به حرکت به سوی استانداردهای حسابداری جهانی را سرعت بخشیدهاست. اجرای استانداردهای بینالمللی به کشورها در صرفهجویی منابع اقتصادی، انسانی و سایر منابع کمک میکند. ورود به چنین فرآیندی بهخصوص برای کشورهایی سودمند است که از منابع کمی برخورداند. این کشورها با استفاده از منابع فکری و در نظر گرفتن تجربیات گذشته خود میتوانند سهم ارزشمندی در همکاری بینالمللی داشته باشند. متعاقبا، هدف از این مطالعه، بررسی سوالات موجود پیرامون معرفی و آموزش استانداردهای بینالمللی، شناسایی روندهای آتی در این جهت به خصوص برای کشورهای کوچکی چون گرجستان و نشاندادن نقش مثبت بخش آکادمیک در این فرآیند است. این کشور در هماهنگسازی استانداردهای فنی و حرفهای در حسابداری مطابق استانداردهای جهانی موفق بود. سازمانهای دولتی و غیردولتی متعددی در این فرآیند مشارکت میکنند که از جمله آنها میتوان به پارلمان گرجستان (تهیه پیشنویش اقدامات قانونی مربوط)، فدراسیون حسابداران و حسابرسان حرفهای گرجستان (GFPAA)، کمیسیون استانداردهای حسابداری، شورای فعالیتهای حسابرسی و... اشاره کرد. نتیجه بهدستآمده به این صورت است که زمان و ضرورت آن فرارسیده است که استانداردهای جهانی و منطقه ای (کشورها) به شکل یک مجموعه واحد از استانداردهای جهانی حسابداری پوشش دادهشده و هماهنگ شوند. این اقدام به اقتصاد جهانی با ثبات و پررونقتر منجر شده و به حل بسیاری از مشکلات گزارشگری مالی جهان کمک خواهد نمود.
ترجمه مقدمه
اجرا و تحقق استانداردهای فنی و حرفهای مختلف در زمینههای گوناگون اقتصادی برای بهبود و کمک به عملکرد معقول هر نظام اقتصادی مهم است. نظام اقتصادی جهان به تدریج در حال یکپارچهشدن است و کشورهای توسعهیافته و درحال توسعه در پی تجربیات قبلیشان تلاش میکنند قوانین تجاری و حسابداری را ایجاد کنند که روابط اقتصادی را تسهیل نموده و مقایسه نتایج را کموبیش ممکن سازد.
نقش کمیتهها و کمیسیونهای بینالمللی بهخصوص برای اقتصادهای ناپایدار باارزش است. فرآیند گذار از اقتصاد برنامهریزیشده به اقتصاد مبتنی بربازار برای بسیاری از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی از جمله گرجستان کاملا رنجآور و طولانی بود. بودجه دولتی در شروع دوره گذار ناکارا بود و نشان داده شد که به اشتراکگذاری تجربه بینالمللی بااهمیت و مفید است. به خصوص وقتی برنامههای استراتژیک کشور پیشروی با استانداردهای بینالمللی را ترسیم نمود، منابع انسانی و مالی برای معرفی نظامهای تاییدشده در سایر کشورها بیشتر از قبل بهکار گرفتهشد.
پارلمان گرجستان در پنجم فوریه سال 1999 قانونی برای نظارت بر حسابداری و دفترداری (اجراییشده از 11 فوریه 1999) تصویب کرد و با این اقدام، کشور گرجستان در معرفی استانداردهای بینالمللی حسابداری به کشوری پیشگام در بین کشورهای اتحاد جماهیر شوروی تبدیل شد. استانداردهای بینالمللی، ثبت موفقیتآمیز عملیاتهای اقتصادی را در قالب اقتصاد مبتنی بربازار ممکن کرده و با سیستم حسابداری قبلی گرجستان مبتنی بر اقتصاد دستوری-اداری (تا دهه 1990) متفاوت است.
معرفی استانداردهای بین المللی بهترین راه حل است. می توان استانداردها را پس از بررسی دقیق استانداردهای مورد استفاده دز سایر کشورها اتخاذ نمود.