دانلود مقاله ISI انگلیسی شماره 46531
ترجمه فارسی عنوان مقاله

یک روش یکپارچه AHP فازی و MOORA فازی در مسئله انتخابی بخش مهندسی صنایع

عنوان انگلیسی
An integrated fuzzy AHP and fuzzy MOORA approach to the problem of industrial engineering sector choosing
کد مقاله سال انتشار تعداد صفحات مقاله انگلیسی
46531 2015 9 صفحه PDF
منبع

Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)

Journal : Expert Systems with Applications, Volume 42, Issue 24, 30 December 2015, Pages 9565–9573

فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده

کلمات کلیدی

1.مقدمه

2. بررسی نوشتجات

3. متودولوژی 

1.3 AHP فازی

جدول1 بررسی مقالات دسته بندی شده

2.3 MOORA فازی

1.2.3  روش نسبت فازی

جدول 2 عملکرد مقایسه ای برخی از روش های MODM

2.2.3 نقطه مرجع فازی

3.2.3 شکل ضریبی کامل فازی

4.کاربرد

جدول 3 مقیاس فازی Chang.

شکل 1 سلسله مراتب تصمیم برای انتخاب بخش

جدول4 جدول اعداد فازی بین معیارها

جدول5 محاسبه مقدار رتبه سنتزی.

جدول6 محاسبه بردار وزن W' 

1.4 تجزیه و تحلیل میزان حساسیت

جدول 7ارزیابی بین بخش ها و معیارها

جدول8 ماتریکس تصمیم‌گیری فازی نرمال شده

جدول9 ماتریکس تصمیم گیری فازی نرمال شده وزنی.

جدول10 بهترین عملکرد غیر فازی و رتبه بندی

شکل2 حساسیت عملکرد گزینه های بخش.

5. نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
مهندسی صنایع - انتخاب بخش
کلمات کلیدی انگلیسی
Industrial engineering; Sector selection; Fuzzy AHP; Fuzzy MOORA
ترجمه چکیده
مهندسی صنایع یک رشته تخصصی است که زمینه های کاری مختلفی را در سراسر جهان ارائه می دهد. از آنجا که این کشور گستره وسیعی از حوزه های کاری دارد، دانشجویان با مشکل گرفتن تصمیمی که در آن بخش باید در آینده کار کنند، مواجه می شوند. بنابراین، پرسشنامه ای بر روی ۶۰ دانشجو انجام شد که در دانشکده مهندسی صنایع در دانشگاه های مختلف ترکیه تحصیل می کنند. روش AHP فازی (فرایند تحلیلی سلسله مراتبی) و روش MOORA فازی (بهینه سازی چند هدفه با استفاده از تحلیل نسبت) به نتایج پرسشنامه ای که برای 7 بخش (تولید، تدارکات یا حمل و نقل، مالی / بانکی، بهداشت، فن آوری، نرم افزار / علوم انسانی و دانشگاهی) و 10 معیار (پرداخت، رضایت شغلی، فرصت های شغلی، تولید مثبت، داشتن هدف، وضعیت، هدایت / فشار، فرصت های اجتماعی، کمبود اشتغال و آسایش شغلی) انجام شده ، اعمال شده است. اهمیت معیارها با استفاده از روش AHP فازی تعیین شده است در حالی که بخش هایی که بیشتر در درون معیارهای خاص ترجیح داده شده اند با استفاده از روش MOORA فازی تعیین شده اند. در نهایت، بخش هایی که بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند به عنوان فن آوری، نرم افزار / اطلاع رسانی و امور مالی شناخته شده اند.
ترجمه مقدمه
کلمه "kariyer" در زبان ترکی، از "carriere" در زبان فرانسه و " career " در زبان انگلیسی نشات می گیرد. career برای اشاره به شغل، پیشرفت در زندگی و شغل فردی در زندگی استفاده می شود. انجمن زبان ترکی به طور کلی شغل را به عنوان مشاغلی که قرار است در یک منطقه کاری پیشرفت کنند تعریف می کند و در این حرفه تخصص دارد. فرد می تواند از نظر عاطفی، اجتماعی، اقتصادی و شغلی راضی باشد اگر او یک منطقه کاری را ترجیح دهد که در آن بتواند به طور مداوم خود را بهبود بخشد و بر روی آن تمرکز کند (Taș, 2011). در فرآیند برنامه ریزی شغلی، فرد باید خود را بشناسد و از نقاط قوت و ضعف خود آگاه باشد. در این حالت، با ارزیابی توانایی های خود و موضوع مورد نظر، تصمیم می گیرد که کدام اشغال برای او مناسب تر است. انتخاب یک شغل به عنوان نقطه شروع برنامه ریزی شغلی، تحت تاثیر عواملی از جمله مزایای شغلی، توانایی و منافع فرد، مزایا و معایب آن شغل و خانواده قرار گرفته است(Taș, 2011). تصمیم گیری مهم دیگری که پس از انتخاب یک شغل انجام می شود، انتخاب بخش برای کار کردن است. در نوشتجات، هنوز مطالعاتی صورت نگرفته است که در آن مسئله انتخاب یک بخش برای هر شغل مورد توجه قرار گرفته باشد. بنابراین، یک تحقیق برای چنین مساله تصمیم گیری در این مطالعه انجام شده است. در این تحقیق، بخش هایی که دانشجویان می خواهند در آینده کار کنند با کمک پرسشنامه ها به دانشجویانی که فارغ التحصیلان دانشکده مهندسی صنایع هستند و هنوز در آن بخش مشغول به تحصیل هستند، رتبه بندی می‌شود. دلیل اینکه چرا مهندسی صنایع در این مطالعه به عنوان شغل انتخاب شده است این است که حوزه های کاری متنوعی دارد؛ بنابراین، بسیاری از حوزه های کاری را به دانشجویان ارائه می دهد. اخیرا دیده شده است که صنعت خدمات و صنعت تولیدی به مهندسین صنایع نیاز دارد، زیرا یکی از وظایف اساسی مهندسین صنایع ، انجام فرایندهای طراحی، برنامه ریزی و اجرای تمامی سیستم های یکپارچه از جمله انسان، ماشین آلات و مواد که در بهترین راه با استفاده از منابع در حداکثر سطح با حداقل هزینه را انجام می دهند. روش های AHP فازی و MOORA فازی برای داده های به دست آمده از پرسشنامه مهندسین صنایع و مهندسین صنایع آینده نگر به کار گرفته شده است. در نهایت، برای اشغال موضوعی، حوزه های کاری تولید، تدارکات، امور مالی / بانکداری، بهداشت، فن آوری، نرم افزار / اطلاعات و دانشگاهی اولویت بندی شدند و دارای هدف، وضعیت، راهنما / فشار، فرصت های اجتماعی، کمبود اشتغال و آسایش شغلی بودند. به طور عمده سه دلیل وجود دارد که MOORA را بر اساس روش های تصمیم گیری چند معیار (MCDM) انتخاب کنیم. اولین مورد این است که MOORA جدیدترین روش MCDM است که در حال حاضر از جنبه های ضعیف روش های قدیمی ساخته شده است. از این رو، ما در نظر داشتیم که این باید موثرترین مورد باشد. دلیل دوم، زمان محاسباتی است که برای حل مساله به عنوان ادبیات در مورد MCDM اشاره دارد. در نهایت، MOORA نیاز به زمان راه اندازی بسیار پایینی دارد و دارای ماهیت ثابتی است که در نوشتجات نشان داده شده است.
پیش نمایش مقاله
پیش نمایش مقاله  یک روش یکپارچه AHP فازی   و MOORA فازی در مسئله انتخابی بخش مهندسی صنایع

چکیده انگلیسی

Industrial engineering is a field of profession that offers various work areas around the world. Since it has a wide variety of work areas, students encounter with the problem of taking a decision on which sector to work in the future. Therefore, a questionnaire has been conducted on 60 students who study at Industrial Engineering department at different universities in Turkey. Fuzzy AHP (Analytic Hierarchy Process) and fuzzy MOORA (Multi-Objective Optimization by Ratio Analysis) methods have been applied to the results of the questionnaire that has been done for 7 sectors (manufacturing, logistics, finance/ banking, health, technology, software/ informatics and academics) and 10 criteria (payment, job satisfaction, career opportunities, being productive, having a goal, status, guidance/ pressure, social opportunities, employment deficit and easiness of job). The significance of criteria has been determined by using the fuzzy AHP method while the sectors that have been preferred mostly within the certain criteria have been determined using the fuzzy MOORA method. Finally, the most commonly preferred sectors have been identified as technology, software/informatics and finance.