ترجمه فارسی عنوان مقاله
تصمیمات راهبردی با استفاده از PROMETHEE فازی برای برون سپاری سیستم اطلاعاتی
عنوان انگلیسی
Strategic decisions using the fuzzy PROMETHEE for IS outsourcing
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
536 | 2011 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Expert Systems with Applications, Volume 38, Issue 10, 15 September 2011, Pages 13216–13222
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
1- مقدمه
2- مروری بر ادبیات
1-2 مجموعه های فازی و ارقام فازی
2-2 PROMETHEE
3-2 روش های انتخاب تامین کننده
4-2- معیار انتخاب تامین کننده
3- PROMETHEE فازی
جدول 1- متغیرهای زبانی و اعداد فازی متناظر آنها
4- کاربرد جدول
2- وزن اهمیت هر معیار جدول
3- رتبه بندی هر روش تحت هر معیار جدول
4- تابع ترجیح فازی جدول
5- شاخص ترجیح چندمعیاری جدول
6- جریان خروجی/خارج شونده و ورودی/وارد شونده
5- نتیجه گیری
1- مقدمه
2- مروری بر ادبیات
1-2 مجموعه های فازی و ارقام فازی
2-2 PROMETHEE
3-2 روش های انتخاب تامین کننده
4-2- معیار انتخاب تامین کننده
3- PROMETHEE فازی
جدول 1- متغیرهای زبانی و اعداد فازی متناظر آنها
4- کاربرد جدول
2- وزن اهمیت هر معیار جدول
3- رتبه بندی هر روش تحت هر معیار جدول
4- تابع ترجیح فازی جدول
5- شاخص ترجیح چندمعیاری جدول
6- جریان خروجی/خارج شونده و ورودی/وارد شونده
5- نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
فازی - برون سپاری -
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
برون سپاری در سال های اخیر در زمینه سیستم اطلاعات/فناوری اطلاعات (IS/IT) تبدیل به استراتژی متداولی شده است. بسیاری از سازمان ها تلاش می کنند رقابتی بودن خود را ارتقا دهند، از هزینه ها بکاهند، تمرکز خود را روی منابع داخلی و فعالیت های اصلی افزایش دهند و با برونسپاری IS/IT مزیت رقابتی خود را حفظ کنند. انتخاب شرکای برون سپاری مناسب، هدف بسیار مهمی برای سازمان ها محسوب می شود. این تحقیق روش ساختار یافته رتبه بندی ترجیحی برای غنی سازی ارزیابی ها (PROMETHEE فازی) را برای ارزیابی چهار تامین کننده بالقوه با استفاده از هفت معیار و چهار تصمیم گیرنده با استفاده از مطالعه موردی واقع گرا معرفی می کند. نتایج رتبه بندی، مرجعی برای کمک به تصمیم گیرندگان و یا سازمان ها فراهم می کند تا کارایی فرایند تصمیم برون سپاری IS/IT را بهبود دهند.
ترجمه مقدمه
برونسپاری از دهه 1980 اقدام متداولی بوده است. در برونسپاری نوعا عمل تولید کالا یا خدمات به تامین کنندگان خارجی سپرده می شود (آراز، اوزفیرات و اوزکاراهان، 2007). برونسپاری به شکل خرید مداوم خدمات و قطعات از یک شرکت خارجی تعریف می شود که از قبل توسط شرکت برونسپار تامین شده است (لیندر، 2004). شرکت ها به دلایل مختلف برونسپاری می کنند. به عنوان مثال در بسیاری از نمونه ها طرف سوم می تواند دسترسی به فناوری تخصصی و سکوهای عملیاتی را فراهم سازد. به علاوه برونسپاری می تواند از میزان پرسنل نیز بکاهند. دستاوردهای اخیر در زمینه فناوری، تدارکات را تبدیل به خدمات بسیار تخصصی کرده است (کامپری، 2005).
یکی از بیشترین اقدامات برونسپاری مربوط به سیستم اطلاعات/فناوری اطلاعات است. برونسپاری IS اولین بار به عنوان حوزه منحصری در مدیریت IS در ادبیات این زمینه مطرح شد (بارکی، ریوارد و تالبوت، 1993). دار و بالاکریشنان (2006) عنوان کردند که برونسپاری IS/IT می تواند تمام حقوق تصمیم گیری مرتبط با IS/IT یا بخشی از آن، فرایندهای تجاری، فعالیت های داخلی و خدمات به تامین کنندگان خارجی را منتقل کند که درنتیجه زمان و هزینه ها به صورت کارامدتر مدیریت می شود و بهره وری، کیفیت و رضایت مشتری را بهبود می بخشد. بسیاری از مطالعات دلایلی که غالبا منتهی به برونسپاری IS می شود را تحلیل کرده اند. اسمیت، میترا و ناراسیمان (1998) محرک های برونسپاری IS را به پنج گروه زیر دسته بندی کرده اند: کاهش هزینه؛ تمرکز روی شایستگی های اصلی؛ نیاز به نقدینگی؛ عوامل قابلیت IS؛ و فاکتورهای زیست محیطی. نونیاما و برایسون (1999) روی این واقعیت تاکید کردند که هدف اولیه مدیرانی که تصمیمات برونسپاری IS را اتخاذ می کنند به حداقل رساندن هزینه های کلی (هزینه های خدمات و تراکنش) و بیشینه سازی ارزش کل برای شرکت است. کلاور، گونزالز،گاسکو و لیوپیس (2002) دلایل زیر را برای برونسپاری IS عنوان کردند: کاهش هزینه ها؛ افزایش انعطاف پذیری دپارتمان IS؛ تمرکز روی مسائل استراتژیک IS؛ حذف مشکلات هر روزه و پردردسر؛ کاهش هزینه های فناوری؛ بهبود کیفیت IS؛ افزایش دسترسی به فناوری های جدید؛ و کاهش ریسک. به طور خلاصه بیشتر سازمان ها به دنبال بهبود رقابتی بودن خود، کاهش هزینه ها، تمرکز منابع داخلی روی فعالیت های اصلی و حفظ مزیت رقابتی با برونسپاری IS/IT هستن (پری، جیمز-مور و گریوز، 2006).
تصمیمات اشتباه برونسپاری IS یکی از دلایلی است که برای شکست برونسپاری IT عنوان می شود. ازاین رو برای افزایش میزان موفقیت برونسپاری به فرایند تصمیم برونسپاری علمی IS نیاز است. حال نحوه تصمیم گیری برونسپاری علمی IS مساله مهمی است. بعد از اتخاذ تصمیم برای برونسپاری، بحرانی ترین اقدام بعدی انتخاب تامین کننده است. فرایند گزینش مشکلات تصمیم گیری پیچیده ای ایجاد می کند (آراز، 2007). برای رسیدگی به مشکلات پیچیده تصمیم گیری، منطق فازی یا مجموعه فازی، روش سیستماتیک تعیین حوزه دانش خاص با رسیدگی به موقعیت های مبهم و نامعلوم و اطلاعات نادرست به وسیله رقابت اشخاص ماهر در زمان بی اثر بودن علوم ریاضی است (زاده 1965). برخی محققان از روش تصمیم گیری چند معیاری فازی (FMCDM) در زمینه برونسپاری IS استفاده کرده اند. کهرمان، انگین، کاباک و کایا (2009) روش تصمیم گیری گروه فازی براساس تکنیک اولویت ترتیب با تشابه به راه حل ایده آل (TOPSIS) به منظور انتخاب تامین کننده برونسپاری IS برای بزرگ ترین تولیدکننده تجهیزات اداری در کنیا، ترکیه معرفی کردند. چن و وانگ (2009) روشVlseKriterijumska Optimizacija I Kmpromisno Resenje (VIKOR فازی) را برای انتخاب تامین کننده برونسپاری برای یک شرکت تولیدکننده کامپیوتر تایوانی پیشنهاد دادند.
ازاین رو با روش ساختاریافته رتبه بندی ترجیحی برای غنی سازی ارزیابی ها (PROMETHEE) و منطق فازی تلفیقی، این تحقیق روش تحویل کارامد PROMETHEE فازی برای انتخاب بهترین تامین کننده را پیشنهاد داد. PROMETHEE فازی نیز توسط وانگ، چن و چن (2008) توضیح داده شد. مابقی این تحقیق به ترتیب زیر است. مروری بر روش ها و معیارهای ادبیات که از انتخاب تامین کننده و ارزیابی پشتیبانی می کند در بخش 2 ارائه شده است. بخش 3 روش PROMETHEE فازی را با جزئیات شرح می دهد. بخش 4 به شرح مطالعه موردی واقع گرا می پردازد. درنهایت نکات نتیجه گیری شده در بخش 5 مطرح می شوند.