ترجمه فارسی عنوان مقاله
یک فرایند تحلیل سلسله مراتبی از مدیریت ترافیک هوایی با پنجره های هدف
عنوان انگلیسی
An AHP analysis of air traffic management with target windows
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
6212 | 2011 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Air Transport Management, Volume 17, Issue 2, March 2011, Pages 68–73
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2.روش شناسی فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
3. دیدگاه شرکت هوایی
4. دیدگاه ANSP (ارائه دهندگان خدمات ترابری هوایی)
5. دیدگاه فرودگاه
6. نتیجه گیری
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2.روش شناسی فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
3. دیدگاه شرکت هوایی
4. دیدگاه ANSP (ارائه دهندگان خدمات ترابری هوایی)
5. دیدگاه فرودگاه
6. نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- مدیریت ترافیک هوایی - فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
مفهوم اصلی عملیاتی برنامه تحقیقی ATM واحد هوایی اروپا، ایدهی خط سیر تجاری است. یکی از معانی ضمنی آن بر اساس ایدهی قرارداد اهداف است؛ توافقی میان بازیگران اصلی مدیریت ترافیک هوایی روی وقفههای فضایی و موقت که پنجره هدف نامیده میشود. این پنجرههای چهار بعدی (4D) توسط خطوط هوایی، فرودگاهها و دستاندکاران خدمات ناوبری هوایی پیش از آغاز پرواز معین شدهاند تا وقتشناسی را بیشتر کنند. ما از یک فرایند تحلیلی سلسله مراتبی برای ارزیابی فرصت به کار گیری این مفهوم با درنظر گرفتن دیدگاه متخصصان استفاده میکنیم. یافتهها حاکی از این است که مزایای ویژهای برای خطوط هوایی و ارائه دهندگان خدمات خطوط هوایی، اما نه برای فرودگاهها وجود دارد.
ترجمه مقدمه
هدف این برنامه تحقیقی ATM واحد هوایی اروپا (SESAR) مدرن سازی زیرساختارهای مدیریت ترافیک هوایی (ATM) با مشخص کردن گامهای فناورانه و اولویتهای به کار گیری مفهوم نوین مورد هدفف است. این مفهوم حول ایدهی خطوط سیر تجاری تمرکز کرده است که تمایل کاربران فضای هوایی را با توجه به هر پرواز در نظر میگیرد. خدمات مدیریت ترافیک هوایی برای تضمین فعالیت امن و سودمندی خطوط هوایی در پیشامدهای زیربنایی و محیطی سازماندهی شدهاند. خطوط سیر تجاری از چهار بعد نشان داده میشوند (عرض جغرافیایی، طول جغرافیایی، سطح پرواز و زمان) از یک فرایند تصمیمگیری جمعی (CDM) حاصل میشوند که در دو مرحله توسعه یافته است: برنامهریزری و اجرای پرواز. اولی چندین ماه قبل از انجام پرواز اغاز می-شود: پرواز بر اساس برنامه معین میشود و منابع بخصوص برای آن مقرر میشود (نوع هواپیما، خدمه، منابع شبکه و غیره). در روز عملیات، پرواز تا حد امکان طبق برنامه انجام میشود و سعی میشود تاثیر خطالعا در برنامه کلی به حداقل برسد.
یک مکانیزم برای رسمی کردن خطوط هوایی تجاری از طریق قرارداد اهداف (CoO) است، همان گونه که توسط سیستم ترابری هوایی مبتنی بر قرارداد (CATS) توسعه یافته است. CoO یک تعهد رسمی بین خطوط هوایی، فرودگاهها و ارائه دهندگان خدمات ترابری هوایی (ANSP) برای اتمام هر پرواز است. این تعهد شامل پیشامدهای موقت و فضایی است که متشکل از رویدادهای مهمی در طی انجام یک پرواز میباشد. این وقفههای 4 بعدی (4D)، دریچههای هدف (TW) هستند که برای هر ناحیهای که مسولیت بین بازیگران منتقل میشود (مثلا بین مراکز کنترل ناحیههای مختلف) تعیین شدهاند. تعیین TW در هر CoO به طریق مذاکراتی است که قیدهایی نظیر محدودت باندها و سرراههای مختل شده را به حساب میآورند.
تحت سیستم فعلی، برنامه ریزی پرواز به وسیله کاربران فضای هوایی به ثبت میرسد که تمایلی برای پرواز دارند و تعهد رسمی برای هماهنگی و توافق با آنها وجود دارد. علاوه بر این، فاکتورهای گوناگون که در طول اجرای یک پرواز فعل و انفعال میکنند از اهداف و اولویت های متفاوت خود کاملاً آگاه نیستند و این میتواند به مدیرت عملیاتها منتهی شود. CoO یک توصیف رسمی از اهداف و ملزومات هر مدیریت ترافیک هوایی و یک تعهد مشترک برای احترام به انها ارائه میدهد، بنابراین به بهبود برنامهریزی و تشخیص اولیه اختلالات پیشبینی نشده میانجامد.
این مقاله به فرصت به کار گیری مفهوم CoO/TW نگاهی میاندازد و با توجه به سیستم فعلی مزایا و اشکلات را سبک و سنگین میکند. این ارزیابی با حمایت متخصصانی از ائتلاف CATS انجام شده است. متخصصان موضوعلا اصلی به گروگذاران ترافیک هوایی زیر وابستهاند: آزانس هوایی فرانسه (دیدگاه خطوط هوایی)، ENAV، ارائه دهنده خدمات ترابری هوایی ایتالیا (دیدگاه ANSP)، و Flughafen Zürich AG,، شرکت اداره کننده فرودگاه زوریخ (دیدگاه فرودگاه). آنها با جزئیات مفهوم CoO/TW کاملاً آشنا هستند و همگی از ابتدا در پروژههای CATS درگیر بودهاند. این ارزیابی از یک روش فرآیند سلسله مراتب تحلیلی استفاده میکند که اجازه تلفیق ملاحضات کیفی و کمی را فراهم میسازد.