ترجمه فارسی عنوان مقاله
ارزیابی خطر سقوط پروژه های پل های کنسولی با استفاده از شبکه بیسیان
عنوان انگلیسی
Fall risk assessment of cantilever bridge projects using Bayesian network
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
46567 | 2014 | 11 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Safety Science, Volume 70, December 2014, Pages 161–171
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. سوابق پژوهشی
شکل 1 – مرگ و میر هر 1000 نفر در صنعت ساختمان و تمامی صنایع (به غیر از مرگ و میر ناشی از بیماری های شغلی و حوادث ترافیکی) 2000 تا 2010
3. آمار حوادث شغلی در تایوان
شکل 2 – حوادث شغلی صنعت ساختمان در تایوان (2000 تا 2010)
شکل 3 – حوادث شغلی ساخت پل ها در تایوان (2000 تا 2010)
شکل 4 – نمودار جریان تبدیل از FT به BN
4. روش ها و فرایند تبدیل
جدول 1 - مشخصات متخصصان
شکل 5 – FT حوادث سقوط در پروژه های ساخت پل های کنسولی
4.1 شبکه بیسیان (BN)
4.2 تبدیل از FT به BN
4.3 محاسبه CPT
شکل 6 – FT کل حوادث سقوط در پروژه های ساخت پل های کنسولی
5. ارزیابی خطر سقوط متنی بر BN در پروژه های ساخت و ساز پل های کنسولی
5.1 ساخت چارچوب FT
جدول 2 – کدها و تعریف FTکل حوادث سقوط
5.2 ساخت BN از FT
5.3 محاسبه CPT
5.4 ارزیابی اطلاعات اولیه
شکل 7 – BN حادثه سقوط در پروژه های ساخت پل های کنسول
6. اعتبارسنجی مدل و تحلیل حساسیت
6.1 اعتبارسنجی مدل
جدول 3 – نمونه پرسشنامه وزن های نسبی قوس های BN
جدول 4 – فهرست عملکرد ایمنی ساخت
جدول 5 – اطلاعات اولیه از 5 پروژه ساخت پل های کنسولی
6.2 تحلیل حساسیت و بحث
جدول 6 – مقایسه میان BN و ارزیابی واقعی محل
شکل 8 – رفتارهای ناایمن حوادث شغلی پل های ساختمانی
شکل 9 – شرایط ناایمن حوادث شغلی پل های ساختمانی
7. نتیجه گیری و تحقیقات آینده
جدول 7 – مقایسه عوامل حساسیت حاصل از BN و آمارهای واقعی
ترجمه کلمات کلیدی
شبکه های بیزی - ساخت پل - درخت خطا - ریسک سقوط
کلمات کلیدی انگلیسی
Bayesian network; Bridge construction; Fault Tree; Fall risks
ترجمه چکیده
سقوط یکی از شایع ترین حوادث در ساخت پل ها است. عدم وجود مدیریت ایمنی و آموزش موثر ممکن است حوادث جدی را به وجود آورد. مدیریت ایمنی فعلی محل های ساخت عمدتاً بر اساس فهرست ارزیابی استوار است، با این وجود، موثر بودن آن تحت تاثیر تجربیات و توانایی های ارزیابی کنندگانی قرار دارد، که ممکن است همواره به هدف مورد نظر از ارزیابی دست نیابند. اخیرا، برای ارزیابی خطرات مرتبط با ایمنی در پروژه های پل ها، به منظور ارزیابی خطرات ایمنی در پروژه های پل ها مورد استفاده قرار گرفته اند، مواردی مانند: تحلیل درخت خطا (FTA) و تحلیل حالت سقوط و اثر بحرانی (FMECA). با این حال، این روش های سنتی به صورت غیرموثر وابستگی را در میان عوامل ایمنی و در سطوح مختلف در نظر گرفته اند که منجر به عدم هشدار سریع به منظور جلوگیری از حوادث می شود. به منظور غلبه بر محدودیت های رویکردهای سنتی، در این مقاله مدل ارزیابی خطر سقوط در پروژه های پل ها ارائه شده که با ایجاد شبکه بیسیان (BN) بر اساس تغییر Fault Tree (FT) ایجاد شده است. در این مدل با فراهم کردن درک بهتر از احتمال خطر سقوط از طریق تحلیل دلایل سقوط و روابط آن ها در BN مدیریتی بهتری را در زمینه ایمنی محل کار ارائه کرده است. این سیستم برای تحلیل و تایید روش های ایمنی در 5 پروژه با پل های کنسولی مورد استفاده قرار گرفته که در حال حاضر در تایوان در حال ساخت می باشند. مشاهده گردید که تحلیل BN سازگار با ارزیابی عملکرد ایمنی متعارف است. در عمل، بر اساس تحلیل BN، با وارد کردن اطلاعات پیشین مرتبط با مدیریت ایمنی سازگار، احتمال خطر سقوط و عوامل حساس آن ها را می توان مورد ارزیابی قرار داد. پس از آن می توان راهکارهای پیشگیرانه مناسب را ایجاد نمود تا احتمال وقوع حوادت در پروژه های ساخت پل را کاهش داد.
ترجمه مقدمه
یک شبکه حمل و نقل کامل در سیستم های راه آهن سریع و یا بزرگراه ها مبتنی بر استفاده از پل ها است. متاسفانه، ساخت پل ها اغلب با حوادث شغلی مانند سقوط اجسام همراه است. به منظور جلوگیری از چنین حوادثی، شرکت های ساخت و ساز باید اقدامات پیشگیرانه ای را اتخاذ کنند. روش فعلی برای مدیریت ایمنی بازرسی منظم همراه با فهرستی در رابطه با تجهیزات ناایمن و رفتارهای کارگران است. با این حال، روش فعلی تحت نظارتی منفعل انجام می شود، که در حوادث احتمالی هشدارهای کافی را نخواهد داد. اخیراً، چندین رویکرد ارزیابی خطرات ایمنی مانند FTA و FMECA به منظور ارزیابی خطرات ایمنی در پروژه های پل ها مورد استفاده قرار گرفته اند. با این حال، این روش های مرسوم به صورت غیرموثر وابستگی در میان عوامل ایمنی را در سطوح مختلف در نظر گرفته و هشداری را در رابطه با حوادث ارائه نمی کنند. به همین دلیل، چندین رویکرد جدید ایجاد شده اند که به رابطه میان متغیرهای ایمنی مختلف اشاره دارند تا مدل پیشگیرانه ای را به وجود آورند. مدل های معادلات ساختاری (SEM) و BNها برخی از نمونه های کلاسیک از این روش های هستند. (Paul and Maiti, 2007; Martin et al., 2008). با استفاده از BNها، مهمترین دلایل حوادث در محل های کاری را می توان شناسایی کرده و مهمتر از آن رابطه میان این روابط را می توان تعیین کرد، که امکان اقدامات پیشگیرانه ایمنی را فراهم می کند.
به طور کلی، سه رویکرد برای ساخت یک BN وجود دارند: (1) یادگیری از مقدار زیادی از اطلاعات، (2) تحلیل بر اساس تجربیات متخصصان این حوزه، و (3) روش ترکیبی. روش دوم عموماً برای ساخت BN عملی مورد استفاده قرار گرفته است به این دلیل که اطلاعات آموزشی اغلب در حوزه مهندسی محدود هستند. علاوه بر این برقراری ارتباط متقابل میان گره ها در شبکه توسط استفاده مستقیم از نظرات متخصصان به طور کلی دشوار و خسته کننده است. ساخت BN توسط تبدیل FT بسیار موثرتر خواهد بود. (Boudali and Dugan, 2005; Franke et al., 2009; Marsh and Bearfield, 2007; Qian et al., 2005; Xiao et al., 2008). باقی این مقاله به شرح زیر است. بخش 2 به بررسی ارزیابی خطرات ایمنی و BNها می پردازد. بخش 3 راهکارهای اصلی در رابطه با حوادث در پروژه های ساخت پل در تایوان را بیان می کند. بخش 4 مفاهیم اولیه FT و BN را شرح می دهد. بخش 5 فرایند توسعه BN را در این تحقیق شرح می دهد. به طور عمده، FT چارچوب اساسی را ارائه کرده و BN پس از توسط تبدیل FT توسعه می یابد. بخش 6 یک مدل ارزیابی خطر سقوط را به وسیله تبدیل موثر یک FT به یک چارچوب BN مورد بحث قرار می دهد و بخش 7 به نتیجه گیری از این مقاله می پردازد.