ترجمه فارسی عنوان مقاله
ویژگیهای منحصربهفرد تدارکات بشردوستانه پس از بلای طبیعی
عنوان انگلیسی
On the unique features of post-disaster humanitarian logistics
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
1454 | 2012 | 13 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Operations Management, Volume 30, Issues 7–8, November 2012, Pages 494–506
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
۲. بلایا در مقابل سوانح
جدول 1. آثار بلاها و فجایع بر منابع و نیازها
۳. تدارکات بشردوستانه و تجاری
۳.۱. اهداف مورد نظر: هزینههای اجتماعی = هزینههای تدارکاتی + هزینههای محرومیت
جدول ۲. تفاوتهای بین تدارکات بشردوستانه و تجاری
۳.۲. منشأ جریانهای کالا: همگرایی کالا
3.3. ساختار تصمیمگیری
۳.۴. دانش تقاضا
شکل ۱. تعداد درخواست برای تأمینکنندگان بحرانی پس از طوفان کاترینا
۳.۵. وضعیت شبکهها و بافت اجتماعی
شکل ۲. شماتیک شبکهی اجتماعی قبل و بعد از بلا
3.6. وضعیت سیستمهای پشتیبان
۳.۷. تناوب و حجم فعالیتهای تدارکاتی
4. نیازهای پژوهشی
۴.۱. حوزهی پژوهشی ۱: تعریف توابع هدفمند مناسب
۴.۲. حوزهی پژوهشی ۲: همگرایی کالا
4.3. حوزهی پژوهشی ۳: ساختار تصمیمگیری
۴.۴. حوزهی پژوهشی ۴: دانش تقاضا و تأمین
۴.۵. حوزهی پژوهشی ۵: ابزار پشتیبان تصمیم
۴.۶. حوزهی پژوهشی ۶: ابعاد اجتماعی
۴.۷. حوزهی پژوهشی ۷: سیاست بخش عمومی
5. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
تدارکات بشردوستانه - تدارکات تجاری - بلایای طبیعی - فاجعه - همگرایی مواد - هزینه های محرومیت
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
فعالیتهای تدارکاتی را میتوان یکی از فرآیندهای فنی، اجتماعی در نظر گرفت که در آن شبکهای اجتماعی از افراد با استفاده از سیستمهای پشتیبان ازجمله حملونقل و ارتباطات به هماهنگسازی فعالیتهای فنی میپردازند. درک عملکرد کل سیستم، مستلزم در نظر گرفتن کل مؤلفههای آن است. ما به شناسایی هفت مؤلفهی کلیدی پرداختهایم: دنبال کردن اهداف، انتقال منشأ جریانهای کالا، دانش تقاضا، ساختار تصمیمگیری، تناوب و حجم فعالیتهای بشردوستانه و وضعیت شبکههای اجتماعی و سیستمهای پشتیبان. بر اساس تحلیل تفاوتهای بین تدارکات بشردوستانه و تجاری، به شکافهای پژوهشی موردنیاز برای بهبود تدارکات بشردوستانه و واقعگرایی طراحی مدلهای ریاضی برای پشتیبانی از این نظریه میپردازیم.
معتقدیم تدارکات بشردوستانه بهقدری وسیع هستند که نمیتوان تعریف واحدی از شرایط عملیاتی آن ارائه داد. در یک انتهای طیف، متوجه میشویم تدارکات بشردوستانه در احیای طولانیمدت حادثه و کمکهای بشردوستانه اجرا میشوند که در این فرآیند بازدهی عملیاتی (متمایل به تدارکات تجاری)، نکتهی اصلی است. از سوی دیگر، عملیات تدارکات بشردوستانه پس از حادثه در پاسخ به بلای طبیعی و فعالیتهای بازیابی کوتاهمدت، نشاندهندهی محیط عملیاتی بهشدت متغیر است و اغلب در زمینههای بینظم دیده میشود که در آن نیازهای اورژانسی، تصمیمگیریهای مرگ و زندگی یا منابع کمیاب، هنجار به حساب میآیند. به دلیل تفاوت بالا بین این محیطهای عملیاتی باید آنها را به صورت مجزا بررسی کرد.
ترجمه مقدمه
بهبود آخرین فناوریها و کاربردهای تدارکات بشردوستانه (HL) از مفاهیم اجتماعی و اقتصادی بزرگی برخوردار است زیرا طبق شواهد، آثار اقتصادی و انسانی بلایای طبیعی در حال افزایش است (مرکز پژوهشی همهگیرشناسی بلایا، ۲۰۰۹). طبق دفتر رسیدگی به بلایای خارجی در ایالات متحده و مرکز پژوهشی همهگیرشناسی بلایا، در سال ۲۰۱۰ بیش از ۲۹۷ هزار نفر بر اثر بلایای طبیعی کشته شدند و زندگی بیش از ۲۱۷ میلیون نفر تحت تأثیر قرار گرفت؛ همچنین طبق تخمینها، خسارتهای اقتصادی، بیش از ۱۲۳.۹ میلیارد برآورد شدهاند (گوها- ساپیر و همکاران، ۲۰۱۱). بااین حال پژوهشهای مربوط به HL (تدارکات بشردوستانه)، متناسب با نقش بحرانی آن به ویژه ابعاد مرتبط با تعریف خصوصیتها نیستند. تعداد پژوهشهای تجربی اختصاصیافته به اقدامهای HL هم اندک هستند. بخشی از مشکل به کوچک بودن جامعهی HL باز میگردد: تنها چند هزار نفر در کل جهان به صورت تماموقت به HL میپردازند. با توجه به حجم اندک این جامعه و همچنین اکراه آن نسبت به ارائهی گزارشهای عمومی از اقدامات HL، تنها افرادی که به صورت مستقیم در این اقدامها مشارکت دارند با جزئیات عملیاتی و پیچیدهی آن آشنا هستند. از دید ما این دیدگاه نشاندهندهی مانعی عمده برای توسعهی مدلهای تحلیلی مرتبط است زیرا توسعهی مدلهای دقیق که صرفا درک ضعیفی از آنها وجود دارد، امکانپذیر نیست.
در مقابل، عملکرد، مشخصهها و متغیرهای تدارکات تجاری، به خوبی شناخته شدهاند، از این رو، پژوهشگرها قادر به توسعهی مدلهای تحلیلی پیچیده برای بهینهسازی مؤلفههای متعدد زنجیرههای ارزش مدرن هستند. این مسئله همراه با توسعهی سیستمهای پیشرفتهی توزیع، به شکل چشمگیری عملکرد را بهبود داده است. بهعنوان مثال، سهم حملونقل هزینههای تولید کل، بین سالهای ۱۹۷۰ و ۲۰۰۲ به اندازهی ۵۲.۳ درصد کاهش یافته است (چوپرا و میندل ، ۲۰۰۷).
ناسازگاری بین تدارکات بشردوستانه و تجاری منجر به بهبود تلاشهایی در جهت تطبیق فرمولهای تحلیلی شده است که در اصل برای بخش تجاری تا زمینهی بشردوستانه توسعه یافتهاند.
بدون شک این تطبیقها عملگرا هستند اما محدودیتهای عمدهای دارند زیرا تدارکات بشردوستانه و تجاری تفاوتهای اساسی دارند (بیامون ، ۲۰۰۴؛ بیامون و کوتلیبا ، ۲۰۰۶؛ وان واسنهاف ، ۲۰۰۶؛ هولگوین – وراس و همکاران، ۲۰۰۷) و اغلب فرمولهای تحلیلی نمیتوانند پیچیدگی HL را به صورت کامل به دست بیاورند.
این مقاله به شناسایی تفاوتهای بین تدارکات بشردوستانه و متغیرهای کلیدی HL میپردازد. اصطلاح «تدارکات بشردوستانه» شامل طیف گستردهای از عملیات از جمله توزیع داروهای پزشکی برای پیشگیری از بیماریهای روتین، منابع غذایی برای مبارزه با گرسنگی و منابع ضروری پس از حادثه است. بااینکه این موارد در اهداف بشردوستانه مشترک هستند اما از نظر سطح ضرورت و نوع عملیات، وضعیت شبکههای اجتماعی هماهنگکنندهی تلاشها، وضعیت سیستمهای پشتیبان، ماهیت متغیر نیازها با یکدیگر تفاوت دارند. درنظر گرفتن HL بهعنوان بلوکی یکنواخت، پیچیدگی و وضوح محیطهای عملیاتی متعدد را کاهش میدهد و درک ویژگیهای منحصربهفرد انواع مختلف HL و توسعهی فرمولهای تحلیلی مناسب را برای عوامل بیرونی دشوار میسازد. بااینکه در گذشته مقایسههایی بین تدارکات تجاری و HL انجام گرفته است (بیامون، ۲۰۰۴؛ هولگون- وارس و همکاران، ۲۰۰۷)، نقش شبکههای اجتماعی و تفاوت جهتگیریهای مختلف HL بهشدت از نظر دورماندهاند. تأکید اصلی ما در تحلیل شکلهای کلیدی HL بر عملیات پس از بلای طبیعی است، در چنین عملیاتی تفاوت با تدارکات تجاری در بیشترین حد خود قرار دارد. به همین دلیل، به بحث دربارهی نمونههای پژوهشی مختلف میپردازیم و از زمینهی کاری خود دربارهی تدارکات بشردوستانهی پس از بلای طبیعی بحث خواهیم کرد (PD-HL).
سازماندهی ادامهی این مقاله به این شرح است. بخش ۲ متمرکز بر تحلیل تفاوتهای بین بلایا و سوانح ازنقطهنظر تأثیر بر واکنش HL است. بخش ۳ بر اساس پژوهشهای بلای طبیعی، کارهای میدانی مؤلفان،مشاهدهی مستقیم نمونههای برجسته (برای مثال بانک تجارت جهانی، طوفان کاترینا، هاییتی، ژاپن) و همچنین تحلیلهای جامع فرآیند HL، به بحث دربارهی تفاوت بین HL و تدارکات تجاری میپردازد. بخش ۴، طرحی کلی از پژوهشهای موردنیاز برای حل شکافهای دانش مرتبط با PD-HD را ارائه میدهد. این پژوهش در نهایت با یافتههای کلیدی به پایان میرسد.