ترجمه فارسی عنوان مقاله
سیستم صف بندی موجودی با دو دسته از مشتریان
عنوان انگلیسی
A queueing-inventory system with two classes of customers
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
20487 | 2011 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : International Journal of Production Economics, Volume 129, Issue 1, January 2011, Pages 225–231
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلیدواژهها
1. مقدمه
2. تعریف مدل
3. قانون اولویت سرویس
شکل 1. سیستم صف بندی موجودی با دو کلاس از مشتریان
4. شرط پایداری
5. توزیع احتمال حالت پایدار
جدول 1: قطرهای ماتریس مولد Q*
6. نمونههای عددی
6.1 تأثیر قانون اولویت سرویس
شکل 2. بهینگی قانون اولیت سرویس
6.2 سیاست بهینه (r,Q)
6.3 تحلیل یکنواخت
جدول 2: اندازههای عملکرد سیستم با تغییر لاندا
جدول 3. اندازههای عملکرد سیستم با تغییر V
جدول 4 : اندازههای عملکرد سیستم با تغییر M
جدول 5: اندازههای عملکرد سیستم با تغییر h
شکل 3. نسبت هزینه به عنوان تابعی از Q
جدول 6. اندازههای عملکرد سیستم با تغییر b
جدول 7 : اندازههای عملکرد سیستم با تغییر k
شکل 4. نسبت هزینه به عنوان تابعی از r
7. نتیجه گیری
کلیدواژهها
1. مقدمه
2. تعریف مدل
3. قانون اولویت سرویس
شکل 1. سیستم صف بندی موجودی با دو کلاس از مشتریان
4. شرط پایداری
5. توزیع احتمال حالت پایدار
جدول 1: قطرهای ماتریس مولد Q*
6. نمونههای عددی
6.1 تأثیر قانون اولویت سرویس
شکل 2. بهینگی قانون اولیت سرویس
6.2 سیاست بهینه (r,Q)
6.3 تحلیل یکنواخت
جدول 2: اندازههای عملکرد سیستم با تغییر لاندا
جدول 3. اندازههای عملکرد سیستم با تغییر V
جدول 4 : اندازههای عملکرد سیستم با تغییر M
جدول 5: اندازههای عملکرد سیستم با تغییر h
شکل 3. نسبت هزینه به عنوان تابعی از Q
جدول 6. اندازههای عملکرد سیستم با تغییر b
جدول 7 : اندازههای عملکرد سیستم با تغییر k
شکل 4. نسبت هزینه به عنوان تابعی از r
7. نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
سیستم های صف -
کنترل موجودی -
اولویت -
قانون خدمات -
اندازه گیری عملکرد -
تجزیه و تحلیل هزینه
کلمات کلیدی انگلیسی
Queueing systems,
Inventory control,
Priority,
Service rule,
Performance measures,
Cost analysis,
ترجمه چکیده
در این جا یک سیستم صف بندی موجودی با دو دسته از مشتریان بررسی شده است. مشتریان بر اساس فرآیندهای پوسان به خدمات تسهیلات دسترسی پیدا میکنند. زمان ثبت خدمات از توزیعهای نمایی پیروی میکند. هر سرویس در موجودی ضمیمه خود که توسط عرضه کننده خارجی به ازای زمانتحویل سفارش با توزیع نمایی فراهم شده است از یک آیتم استفاده میکند. در این جا برای کاهش هزینه انتظار پیش بینی شده توسط روش برنامه نویسی دینامیک و به دست آوردن شرط لازم و کافی برای پایداری سیستم اولویت صف بندی موجودی یک قانون اولویت خدمات ارائه دادهایم. با فرمول بندی مدل به عنوان یک فرآیند شبه زاد و ولد وابسته به سطح (QBD) میتوانیم توزیع احتمالی حالت پایدار را توسط الگوریتم برایت- تیلور محاسبه کنیم. ویژگیهای تحلیلی مفید برای تابع هزینه تعیین شده و محاسبات زیادی برای بررسی تأثیر پارامترهای مختلف اندازه گیری عملکرد سیستم انجام شده است.
ترجمه مقدمه
پژوهشهای انجام شده درباره سیستمهای صف بندی با کنترل موجودی توجه بسیاری از محققان را در دهههای اخیر به خود جلب کرده است. در این سیستم، مشتریان یک به یک به خدمات تسهیلات دسترسی پیدا کرده و خدمات دریافت میکنند. برای تکمیل خدمات مشتری، به یک آیتم از موجودی نیاز است. مشتری که خدمات را دریافت کرده است فوراً از سیستم جدا شده و موجودی مانده در لحظه تکمیل خدمات به اندازه یک واحد کاهش مییابد. موجودی توسط یک عرضه کننده خارجی فراهم میشود. این سیستم را سیستم صف بندی موجودی مینامیم. سیستم صف بندی موجودی با سیستم صف بندی قدیمی از این نظر تفاوت دارد که موجودی ضمیمه خدمات را تحت تأثیر قرار میدهد. اگر موجودی باقی نمانده باشد، آن گاه خدمات متوقف میشوند. بعلاوه، این سیستم با مدیریت قدیمی موجودی تفاوت دارد زیرا موجودی با سرعت خدمات دهی مصرف میشود نه سرعت تحویل کالا به مشتریان در زمانی که مشتریان در صف دریافت خدمات هستند.
برمان و کیمیک سیستم موجودی صف بندی را با ورودیهای پوسان، زمان خدمات دهی نمایی و زمان تحویل صفر تحلیل کردهاند. مؤلفان ثابت کردهاند که سیاست بهینه عبارت است از «اگر سیستم خالی باشد هرگز سفارش گرفته نشود». برمان و ساپنا سیستمهای صف بندی موجودی را با ورودیهای پوسان، زمان خدمات دهی نمایی دلخواه و زمان تحویل صفر بررسی کردهاند. مقدار بهینه حداکثر موجودی قابل قبول که میزان هزینه پیش بینی شده طولانی مدت را کاهش میدهد نیز به دست آمده است. برمن و ساپنا سیستم ظرفیت محدود را با ورودیهای پوسان، زمان تحویل با توزیعنمایی و زمان خدمات دهی بررسی کردهاند. وجود یک سیاست ثابت برای خدمات بهینه ثابت شده است. برمان و کیم سیستم صف بندی موجودی با ظرفیت نامحدود را با ورودیهای پوسان، زمان خدمات دهی نمایی و زمان تحویل نمایی بررسی کردهاند. مؤلفان یک سیاست کالاگیری ارائه دادهاند که میتواند بهره وری سیستم را افزایش دهد. برمن و کیم زنجیرههای تأمین مبتنی بر اینترنت را با ورودیهای پوسان، زمان خدمات دهی نمایی و زمان تحویل کالای اِرلانگ بررسی کرده و متوجه شدهاند که سیاست بهینه سفارش دهی دارای یک ساختار آستانه یکنواخت است. شوارتز و همکاران توزیعهای مانا با طول صف مشترک و فرآیندهای موجودی را به ازای فروشهای زیان دیده با توجه به سیاستهای مختلف مدیریت موجودی مانند سیاست و سیاست به شکل ساده محصول برای سیستمهای صف بندی موجودی M/M/1 به دست آوردهاند. شوارتز و دادونا سیستم صف بندی موجودی M/M/1 را با سفارشهای معوق بررسی کردهاند. مؤلفان رفتار حالت پایدار سیستم را بر اساس سیاست سفارش مجدد به دست آوردهاند که سیاست با آستانه اضافی 1 برای طول صف به عنوان متغیر تصمیم در نظر گرفته شده است. کریشنامورتی و همکاران سیستم موجودی را با زمان خدمات دهی بررسی کردهاند که در آن سرور حتی در غیاب مشتریان به پردازش آیتمها ادامه میدهد. کریشنامورتی و همکاران یک سیاست کنترل دیگر به نام (سیاست N) با زمان خدمات دهی مثبت برای سیستم موجودی معرفی کردهاند. در مانوئل و همکاران سیستمهای صف بندی موجودی خراب شدنی با فرایند ورود مارکوف (MAP) بررسی شده است. توزیعهای احتمال توأم برخی از مشتریان در سیستم و سطح موجودی برای حالت پایدار به دست آمده است. اندازههای عملکرد سیستم ثابت و نسبت کل هزینه پیش بینی شده محاسبه شدهاند.
برخی از کارهای مربوطه در صنعت تولید عبارتند از هی و جوکز (2000) و هی و همکاران (a2000، b2002). هی و جوکز (2000) دو الگوریتم برای محاسبه میانگین هزینه کل برای هر محصول و سایر اندازههای عملکرد برای یک سیستم تولید موجودی ساخت طبق سفارش با ورودیهای پوسان، زمان تولید نمایی و زمان تحویل صفر ارائه دادهاند. هی و همکاران (b2002) سیاست کالاگیری موجودی یک سیستم تولید موجودی ساخت طبق سفارش M/M/1 را با زمان تحویل صفر بررسی کردهاند. آنها ساختار سیاست کالاگیری بهینه که میانگین هزینه کل را برای هر محصول کاهش میدهد بررسی کردهاند. هی و همکاران برای سیستم تولید موجودی ساخت طبق سفارش M/PH/1به ازای زمان تحویل با توزیع ارلانگ میزان اطلاعات به کار رفته را در کنترل موجودی به دست آوردهاند.
تمام مطالعات بالا درباره سیستمهای صف بندی موجودی محدود به یک دسته از مشتریان هستند. تا جایی که می دانیم، هیچ مقالهایسیستم صف بندی موجودی را با دو یا چند دسته مشتری با اولویتهای متفاوت مطالعه نکرده است. در واقع چنین سیستمی عملاً بسیار محبوب است. برای مثال، در یک واحد کارخانه خریدارانی با قراردادهای طولانی مدت خرید نسبت به خریداران دیگر اولویت بیشتری دارند. در یک بیمارستان، قربانیان تصادف که آسیب جدی دیدهاند با اولویت بالا تحت درمان قرار میگیرند. مسألی که در زندگی واقعی رخ میدهندانگیزه مطالعه سیستم صف بندی موجودی را با دو دسته از مشتریان در اختیارمان قرار میدهند.
یکی از مهمترین مسأله ها در سیستم صف بندی موجودی با دو دسته از مشتریان مسأله تخصیص اولویت است. اگر دو دسته مشتری در یک صف باشند، آن گاه اگر سرور به عنوان یک سرویس دهنده شروع به کار کند باید بین دو دسته مشتری یکی را انتخاب کند. در این مقاله برای کاهش هزینه انتظار طولانی مدت قانون خدمات بهینه را پیشنهاد دادهایم. این مقاله با مقاله قبلی درباره سیستمهای موجودی قدیمی با کلاسهای تقاضای متعدد انجام که مسأله بهینه سازی مبتنی بر هزینههای موجودی بود تفاوت دارد.
در این مقاله، یک سیستم صف بندی با مدیریت موجودی در نظر گرفتهایم که در آن دو دسته از مشتریان بر اساس فرآیندهای پوسان به تسهیلات سرویس دسترسی پیدا میکنند، زمان خدمات دهی از توزیعهای نمایی پیروی میکند، هر سرویس از یک آیتم در موجودی ضمیمه پیروی میکند که توسط عرضه کننده خارجی به ازای زمان تحویل کالا با توزیع نمایی فراهم شده است. ادامه مقاله به ترتیب روبرو مرتب شده است. در بخش دو سیستم صف بندی موجودی را با دو دسته از مشتریان در بخش 2 تعریف کرده و برای کاهش هزینه انتظار پیش بینی شده طولانی مدت یک قانون خدمات اولویت در بخش 3 تعریف کردهایم. در بخش 4 شرط پایداری را برای سیستم صف بندی موجودی نشان دادهایم. در بخش 5 توزیعهای حالت پایدار توأم را محاسبه کردهایم. در بخش 6، چند نمونه عددی ارائه دادهایم. در بخش 7 نتیجه گیری مقاله آورده شده است.