ترجمه فارسی عنوان مقاله
محافظهکاری حسابداری در حالت عدم تقارن اطلاعاتی میان سهامداران اکثریت و اقلیت
عنوان انگلیسی
Accounting conservatism in a setting of Information Asymmetry between majority and minority shareholders
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
23203 | 2010 | 25 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : The International Journal of Accounting, Volume 45, Issue 4, December 2010, Pages 465–489
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژههای کلیدی
1.مقدمه
2. مرور تحقیقات
2.1 پروژۀ مشترک
2.2 محافظهکاری حسابداری
2.3 چرا این مطالعه از دادههای تایوان استفاده میکند
2.4 مبادلات مبتنی بر اطلاعات
2.5 تصدی حسابرس
3. مدلهای تجربی پایه
3.1 توصیف مختصرِ مدل لافوند و واتس (2008) --- سطح PIN
3.2 توصیف مختصر دربارۀ مدل لافوند و واتس (2008) --- تغییرات در PIN
3.3 نحوۀ اثرگذاری تصدی حسابرس بر رابطۀ میان PIN و محافظهکاری
جدول 1. انتخاب نمونه
4. انتخاب نمونه ها و توصیف داده ها
جدول 2. آمارۀ توصیفی
5. یافتههای تجربی
5.1 رابطۀ میان PIN و محافظهکاری
جدول 3. رابطۀ میان PIN و محافظهکاری
5.2 تاثیر تغییرات PIN بر محافظهکاری
جدول 4. بررسی بیشتر تاثیر PIN و تغییرات PIN بر محافظهکاری
5.3 تاثیر تصدی حسابرس
6. نتیجهگیری
واژههای کلیدی
1.مقدمه
2. مرور تحقیقات
2.1 پروژۀ مشترک
2.2 محافظهکاری حسابداری
2.3 چرا این مطالعه از دادههای تایوان استفاده میکند
2.4 مبادلات مبتنی بر اطلاعات
2.5 تصدی حسابرس
3. مدلهای تجربی پایه
3.1 توصیف مختصرِ مدل لافوند و واتس (2008) --- سطح PIN
3.2 توصیف مختصر دربارۀ مدل لافوند و واتس (2008) --- تغییرات در PIN
3.3 نحوۀ اثرگذاری تصدی حسابرس بر رابطۀ میان PIN و محافظهکاری
جدول 1. انتخاب نمونه
4. انتخاب نمونه ها و توصیف داده ها
جدول 2. آمارۀ توصیفی
5. یافتههای تجربی
5.1 رابطۀ میان PIN و محافظهکاری
جدول 3. رابطۀ میان PIN و محافظهکاری
5.2 تاثیر تغییرات PIN بر محافظهکاری
جدول 4. بررسی بیشتر تاثیر PIN و تغییرات PIN بر محافظهکاری
5.3 تاثیر تصدی حسابرس
6. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
( ) - حسابداری محافظه کارانه - عدم تقارن اطلاعات - (احتمال اطلاعات مبتنی بر معاملات)
کلمات کلیدی انگلیسی
Accounting conservatism,Information asymmetry,PIN (Probability of Information based on Trading)
ترجمه چکیده
با پیروی از لافوند و واتس (2008)، رابطۀ میان عدم تقارن اطلاعاتی (محاسبهشده بوسیلۀ PIN، احتمال مبادلات مبتنی بر اطلاعات) و محافظهکاری حسابداری را بررسی می کنیم، اما بر کشور تایوان تمرکز خواهیم کرد. در این کشور، پسزمینۀ سازمانی با ایالات متحده متفاوت است. با توجه به میزان متفاوت محافظهکاری در کشورهای مختلف، نتیجهگیریهای لافوند و واتس (2008) در سطح جهانی قابل اعمال نیست. در مجموع، یافتههای ما از قابل اعمال بودن نتیجهگیری آنها در یک مجموعه دادۀ متعلق به کشور تایوان پشتیبانی میکند. با این حال، بر اساس یافتههای ما، تاثیر PIN، هنگامی که تصدی حسابرس مدنظر قرار میگیرد، ضعیفتر است؛ بنابراین، نتیجهگیری آنها غنای بیشتری پیدا میکند.
ترجمه مقدمه
بر اساس نتایجِ چهارچوب مفهومیِ گزارشگری مالی، که یک پروژۀ مشترک میان هیئت بینالمللی استانداردهای حسابداری (IASB) و هیئت استانداردهای حسابداری مالی ایالات متحده (FASB) است، محافظه کاری باید از مشخصههایِ کیفی اطلاعات حسابداری حذف شود. این نتیجهگیری ما را بر آن داشت که نقش اطلاعاتی محافظهکاری را (که در بخش مرور تحقیقات با جزئیات بررسی شده است) کنکاش کنیم. تقاضا برای محافظه کاری و سنجش آن همواره توسط پژوهشگران بررسی و کنکاش شده است (برای مثال، باسو، 1997؛ رویچودری و واتس، 2007). در صورت حذف محافظهکاری، توسعۀ استانداردهای حسابداری تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بنابراین، این مقاله، با تمرکز بر اطلاعات خصوصی و تصدی حسابرس، تاثیر محافظه کاری مشروط بر سهامداران را میسنجد.
دو ویژگی مهم محافظهکاری حسابداری بهموقع بودن عدم تقارندر شناسایی درآمدهای حسابداری در مقابل زیانها و برآورد اندک نظاممند داراییهای خالص است (گیولی، هاین، و ناتاراجان، 2007؛ رویچودری و واتس، 2007)؛ این ویژگیها نتایج عدم تقارن اطلاعاتی و توابع زیان در میان طرفهای قرارداد و ناتوانی افراد غیرمطلع در تایید اطلاعاتِ ارائهشده توسط افراد مطلع است (واتس، 2003a و 2003b). محافظهکاری (احتیاط) یکی از الزامات حسابداری و گزارشگری مالی است، زیرا در مواجهه با عدم اطمینان در فعالیت های تجاری و اقتصادی، احتیاط حکم میکند که برای استقرار داراییهای شناساییشده، نسبت به بدهیها، درجۀ بالاتری از بازبینی اجرا گردد. عرف حسابداری مشوق چنین احتیاطی است.
لافوند و واتس (2008)، با استفاده از یکی از دیتاستهای ایالات متحده، شواهدی را یافتند مبنی بر اینکه عدم تقارن اطلاعات رابطهای مثبت با محافظهکاری حسابداری دارد و، مهم تر از آن، تغییرات در عدم تقارن اطلاعاتی محافظهکاری را متاثر میسازد و محافظهکاری تاثیر کمتری بر عدم تقارن اطلاعاتی دارد. آنها نتیجه گرفتند که نقش محافظهکاری حسابداری نه تنها با بدهی و قراردادهای جبران خدمت مرتبط است، بلکه سرمایهگذاری در سهام را نیز پوشش میدهد. با این حال، درجات متفاوت محافظهکاری در حسابداری در سراسر دنیا سبب می شود که بررسی دربارۀ نقش محافظهکاری در کشورهای مختلف الزامی گردد.
دنبال کردن روش لافوند و واتس (2008)و استفاده از دادههای تایوان برای بررسی مجدد چگونگی ارتباط عدم تقارن اطلاعات با حسابداری محافظهکار با سه دلیل توجیه میشود. اول، درجۀ محافظهکاری در کشورهای مختلف متفاوت است و به انگیزۀ افراد بستگی دارد (بال، کوتاری، و روبین، 2000؛ بال، روبین، و وو، 2003؛ بال و شیواکومار، 2005). تغییر در شرایط نهادهای مختلف ممکن است از نتایج لافوند و واتس (2008) اعتبارزدایی کند، که تنها بر داده های ایالات متحده مبتنیاند، بنابراین، تحقیقاتی مانند مطالعۀ فعلی پیش از معتبر فرض کردن نتیجهگیریهای آنها ضروریاند. بنابراین، بررسی کردن رابطۀ میان عدم تقارن اطلاعاتی و محافظهکاری حسابداری فراتر از مرزهای ایالات متحده کار ارزشمندی است. تاثیرگذاری تفاوتهای نهادی خاص بر نقش اطلاعاتی محافظهکاری حسابداری، که جزو یافتههای لافوند و واتس (2008) است، در بخش بعدی بحث خواهد شد. دوم، اندازۀ بازار سهام تایوان، که بیستمین بازار بزرگ دنیاست (در زمان تحقیق حاضر)، این بازار را به نمونهای ارزشمند برای رژیمهای کدهای حقوقی تبدیل کرده است که در آن میتوان نقش اطلاعاتی محافظهکاری را مورد آزمون قرار داد. سوم، این مطالعه نقشِ تصدی حسابرس را بیشتر از گذشته بررسی میکند. توجه کنید که دورۀ تصدی حسابرس-شرکت (برای مثال، گول، فونگ، و جگی، 2009؛ مییر، مییر، و اومر، 2003؛ استنلی و دیزورت، 2007) در پژوهشهای حسابرسی به کرات استفاده شده است. با این حال، تا جایی که می دانیم، چگونگی تاثیر دورۀ تصدی حسابرس بر رابطۀ میان عدم تقارن اطلاعات و محافظهکاری حسابداری تا کنون مطالعه نشده است. بنابراین، این متغیر را نیز در تحلیلمان جای میدهیم. یافتههای ما نشان داد که دورۀ تصدی حسابرس بر رابطۀ میان عدم تقارن اطلاعات و محافظهکاری حسابداری تاثیرگذار است. مخصوصاً، زمانی که تصدی حسابرس کوتاه است، رابطه در مورد اخبار خوب ضعیفتر است. با وجود این، زمانی که تصدی حسابرس طولانی است، رابطه در مورد اخبار بد ضعیفتر است.
شواهد تجربی ما نشان می دهند که محافظهکاری عدم تقارن اطلاعاتی را کاهش میدهد. مخصوصاً، سطح محافظهکاری حسابداری رابطهای مثبت با عدم تقارن اطلاعاتی دارد، و عدم تقارن اطلاعات در دورۀ فعلی محافظهکاری را در دورۀ بعدی افزایش میدهد. بنابراین، یافتههای ما پیشنهاد فعلی IASB و FASB را مبنی بر اینکه محافظهکاری را باید از مشخصاتِ کیفی اطلاعات حسابداری حذف کرد زیر سوال میبرد. ما نیاز به دروندادهای بیشتر آکادمیک را مد نظر قرار میدهیم، سپس دربارۀ خروج محافظهکاری گمانهزنی میکنیم. چنین تصمیمی باید به یافتههای این مقاله توجه کند، که در نتیجهگیریاش تاکید میکند، چنانچه در شرکتها حسابرسها دورۀ تصدی طولانیتری داشته باشند، نیاز بیشتری به محافظهکاری حسابداری وجود دارد. باید توجه کرد که این مطالعه تاکید نکرده است که وضعکنندگان استاندارد، FASB یا IASB، باید تحت تاثیر شواهدِ مفید بودنِ محافظهکاری قرار بگیرند. بلکه،نشان میدهد که اگر محافظهکاری از مشخصات کیفیِ اطلاعات حسابداری حذف شود، سهامداران باید مراقبِ عدم تقارن اطلاعات باشند. یافتههای ما همچنین نشان میدهد که، خصوصاً اگر دوران تصدی حسابرس طولانی باشد، محافظهکاری باید تشویق شود، نه اینکه حذف گردد. حتی اگر وضعکنندگان استاندارد، FASB یا IASB، به پژوهشهای مرتبط بیاعتنایی کنند، سهامداران باید نتایج ما را به ذهن بسپارند: این مقاله نشان میدهد که اگر محافظهکاری از مشخصاتِ کیفی اطلاعات حسابداری حذف شود، سهامداران باید عدم تقارن اطلاعاتی را با دقت بیشتری زیر نظر بگیرند.
مابقی مقاله به این شکل سازماندهی شده است. بخش 2 تحقیقاتی را که به موضوع حسابداری محافظهکارانه و عدم تقارن اطلاعات پرداختهاند مرور میکند. بخش 3 طرح پژوهش را توصیف میکند. بخش 4 آمارههای توصیفی را ارائه و یافتههای تجربی را گزارش میکند. خلاصه و نتیجهگیری در بخش 5 گنجانده شده است.