ترجمه فارسی عنوان مقاله
اضطراب ورزشکاران مونث با رفتار های تغذیه ای نابهنجار
عنوان انگلیسی
Anxiety of young female athletes with disordered eating behaviors
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
31307 | 2007 | 5 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Eating Behaviors, Volume 8, Issue 2, April 2007, Pages 143–147
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژگان کلیدی
1-مقدمه
2-روش
2.1.شرکت کنندگان
2.2.واحد های سنجش
2.2.1.آزمایش رفتار های تغذیه ای(EAT-40)
2.2.2.موجودی اضطراب حالت و صفت(STAI)
2.3.رویه
جدول 1 –مقایسه ی خصوصیات عمومی و امتیازات اضطراب ورزشکاران با و/یا بدون رفتار های تغذیه ای نابهنجار
2.4.آنالیز آماری
3-نتایج
جدول 2 –مقایسه ی خصوصیات عمومی،امتیازاتEAT-40 و سطوح اضطراب ورزشکاران مشغول در ورزش های لاغری و غیر لاغری
4-بحث
واژگان کلیدی
1-مقدمه
2-روش
2.1.شرکت کنندگان
2.2.واحد های سنجش
2.2.1.آزمایش رفتار های تغذیه ای(EAT-40)
2.2.2.موجودی اضطراب حالت و صفت(STAI)
2.3.رویه
جدول 1 –مقایسه ی خصوصیات عمومی و امتیازات اضطراب ورزشکاران با و/یا بدون رفتار های تغذیه ای نابهنجار
2.4.آنالیز آماری
3-نتایج
جدول 2 –مقایسه ی خصوصیات عمومی،امتیازاتEAT-40 و سطوح اضطراب ورزشکاران مشغول در ورزش های لاغری و غیر لاغری
4-بحث
ترجمه کلمات کلیدی
اضطراب -
غذا خوردن -
ورزش -
کلمات کلیدی انگلیسی
Anxiety,
Eating,
Exercise,
ترجمه چکیده
هدف این مطالعه جست جو در مورد میزان شیوع رفتار های تغذیه ای نابهنجار در ورزشکاران مونث جوان و مقایسه ی سطوح اضطراب در ورزشکاران با و بدون رفتارهای تغذیه ای نابهنجار می باشد. ورزشکاران مونث(n=243) 15 تا 25 ساله از شهر اردین ترکیه در مطالعه ی ما شرکت نمودند. رفتارهای تغذیه ای بی نظم و نابهنجار و سطوح اضطراب شرکت کنندگان به وسیله ی آزمون رفتار های تغذیه ای (EAT-40) و موجودی اضطراب حالت - صفت اندازه گیری شدند. رفتار های تغذیه ای نابهنجار برای 40 نفر از کل ورزشکاران(7/16%) گزارش شد. هم نمرات اضطراب حالت و هم صفت در ورزشکاران با رفتارهای تغذیه ای نابهنجار بیشتر از ورزشکاران بدون این اختلالات بود(p=1.01). نمرات اضطراب و EAT-40 برای ورزشکارانی که در ورزش های لاغری و غیر لاغری مشغول بودند یکسان گزارش شد. در پایان، ورزشکاران با رفتارهای تغذیه ای نابهنجار نمرات اضطراب حالت و صفت بالاتری داشتند.
ترجمه مقدمه
تمرینات کنترل وزن ناسالم و عادت های تغذیه ای نامعمول دیگر در میان ورزشکاران به خصوص ورزشکاران مونث شایع می باشد(سودی و همکاران،2004). عموما این امر پذیرفته شده که فاکتور هایی از جمله فشار کاهش وزن، ترس از شکست، مصدومیت یا تمرین بیش از حد ممکن است در میان ورزشکاران مونث باعث ایجاد رفتارهای تغذیه ای نابهنجار شود.
واژه ی «تغذیه ی نابهنجار» می تواند به عنوان طیفی از رفتارهای کنترل وزن ناسالم و رفتارهایی از محدودیت های تغذیه ای جدی که در بی اشتهایی –جوعمشاهدهمیشودگرفتهتارفتارهایتغذیهای که به کاهش وزن یا کسب جسمی لاغری کمک می کنند تلقی گردد(هوبارت و اسماکر ، 2000) عموما رفتار های تغذیه ای نابهنجار به عنوان مفهومی غیر پزشکی تلقی گردیده و از سنجش های خود فرد گزارش می شود.
فاکتور های فیزیولوژیکی، ژنتیکی و روانی- اجتماعی ممکن است رفتار های تغذیه ای نابهنجار را ایجاد کرده و/یا به طیفی بالینی از ناهنجاری های تغذیه ای منجر شوند. مطالعات اخیر بیان می دارند که رفتارهای نابهنجار تغذیه ای از لحاظ شیوع در میان جنسیت های مرد و زن، و همچنین در مردمان دارای فرهنگ شرقی افزایش داشته اند(ایپن ، مبروک و بن عثمان ، 2006؛ جونز ، بنت ، اولمستد ، لاوسن و رودین ، 2001؛ یونات و بیرمنگام ، 2004؛ یاناکولیا ؛ 2004).
ارتباط بین حالت های اضطراب و اختلالات تغذیه ای به وسیله ی بسیاری از محققان شناخته شده است(کای ، بولیک ، ثورنتون ، بارباریش و مسترز ، 2004)هم بیماری زایی تغذیه و اضطراب ممکن است در پنج مدل مختلف شرح داده شود(بولیک، 2004). مدل یک بیان می دارد که اختلالات تغذیه ای در اثر بیمارای های ناشی از اضطراب به وجود می آید. مدل دو این ایده را می دهد که برخلاف مدل یک اضطراب قبل از اختلالات تغذیه ای روی می دهد. مدل سه بیان می دارد که اختلالات تغذیه ای تجلی بیماری های مربوط به اضطراب موجود می باشد. مدل چهارم به این نکته اشاره دارد که اختلالات تغذیه ای و اضطراب تجلیات فاکتور های علی موجود می باشند. طبق مدل پنجم، اختلالات اضطراب و تغذیه ای دو دسته از شرایط مختلف می باشند و ممکن است چندین عامل سبب شناسی را به دست دهند(بولیک، 2002). هم بیماری زایی اختلالات تغذیه ای و اضطراب شرایط مختلفی در مجموعه ی بالینی می باشند. اختلال وسواسی و اختلال اضطراب اجتماعی از رایج ترین اختلالات مربوط به اضطراب در میان بیماران مبتلا به اختلالات تغذیه ای که جویای درمانند می باشند. گزارش شده است که اختلال اضطراب و بیماری های مربوط به آن پیشقدم پیشرفت و توسعه ی اختلالات تغذیه ای در اکثر زمینه ها می باشند(کایه و همکاران، 2004؛ زایدر ، جانسون و کاکل ،2002). بیماری های مربوط به اضطراب ممکن است فاکتور هایی آسیب پذیر برای گسترش اختلالات تغذیه ای باشند.
مطالعات انجام شده بر روی اختلالات تغذیه ای نشان داده اند که افراد با AN، BN و ENODS، بیشتر به نظر می رسد که دارای بیماری های مربوط به اضطراب باشند(بکر ، دی ویوا و زایفرت ، 2004؛ کایه و همکاران،2004؛ تامسون و چاد ، 2002(. اگرچه، هیچ مطالعه ای رابطه ی بین تغذیه ی نابهنجار و اضطراب را در بین ورزشکاران مونث مورد بررسی قرار نداده است. ما این فرض را کردیم که سطوح بالای اضطراب ممکن است عامل خطری برای تغذیه ی نابهنجار در حال گسترش در ورزشکاران مونث باشد. هدف ما در این مطالعه کندوکاو در مورد شیوع رفتارهای تغذیه ای نابهنجار در ورزشکاران مونث ترک و مقایسه ی حالت و صفت سطوح اضطراب این ورزشکاران با و یا بدون رفتارهای تغذیه ای نابهنجار بود.