ترجمه فارسی عنوان مقاله
بنیادهای خرد مدیریت استراتژیک: بهسوی تحقیقات خرد – کلان در نظریهی منبع محور
عنوان انگلیسی
Microfoundations of strategic management: Toward micro–macro research in the resource-based theory
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
43993 | 2014 | 13 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : BRQ Business Research Quarterly, Volume 17, Issue 2, April–June 2014, Pages 102–114
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
مقدمه
تحقیقات بنیادهای خرد در مدیریت استراتژیک
سطح تحلیل
تعریفهای دیگر
مداخلهی مدیریتی
مرور بحث تحقیقات بنیادهای خرد
سوابق بنیادهای خرد در استراتژی و نظریهی منبع محور
مرور بحث نوظهور از بنیادهای خرد در نظریهی منبع محور
جدول 1. مطالعات مرتبط با بنیادهای خرد در نظریهی منبع محور
فرصتها، چالشها و انتقادها
یکپارچهسازی خرد – کلان در استراتژی و نظریهی منبع محور
نتایج
کلمات کلیدی
مقدمه
تحقیقات بنیادهای خرد در مدیریت استراتژیک
سطح تحلیل
تعریفهای دیگر
مداخلهی مدیریتی
مرور بحث تحقیقات بنیادهای خرد
سوابق بنیادهای خرد در استراتژی و نظریهی منبع محور
مرور بحث نوظهور از بنیادهای خرد در نظریهی منبع محور
جدول 1. مطالعات مرتبط با بنیادهای خرد در نظریهی منبع محور
فرصتها، چالشها و انتقادها
یکپارچهسازی خرد – کلان در استراتژی و نظریهی منبع محور
نتایج
ترجمه کلمات کلیدی
مدیریت استراتژیک - بنیان های خرد - تئوری مبتنی بر منابع - تحقیقات چند سطحی - ادغام میکرو ماکرو
کلمات کلیدی انگلیسی
M10Strategic management; Microfoundations; Resource-based theory; Multilevel research; Micro–macro integration
ترجمه چکیده
در طول چند سال گذشته، یک جریان جدید از تحقیقات درزمینهی مدیریت استراتژیک ظهور یافته است که بر تحلیل بنیادهای خرد متمرکز است. این مسیر تحقیقاتی به تحلیل مباحث استراتژیک از طریق بررسی بنیادهای آنها میپردازد که ریشه در رفتارها و تعاملهای فردی دارند. هدف اصلی این مقاله بررسی این بحث نوظهور از بنیادهای خرد است که نشاندهندهی سودمندی و خصوصیات اصلی آنها است. از طریق یک بررسی سیستماتیک، این مقاله با شناسایی حوزههای موردبررسی اصلی، مزایای و پتانسیل این روش و بعضی محدودیتها و انتقادات در این زمینه همکاری میکند. علاوه بر این، این مقاله به مطالعهی روش یکپارچهسازی ابعاد خرد و کلان در تحقیقات استراتژی پرداخته و کارهای متعددی را که از یک روش چند سطحی استفاده میکنند، بررسی میکند. بعضی از روشهای سبکشناسی که میتوانند به تأثیر این یکپارچهسازی کمک کنند، نشان داده شدهاند. این ابعاد در رابطه با نظریهی منبع محور تحلیل خواهند شد.
ترجمه مقدمه
درزمینهی مدیریت و علوم سازمانی، تخصصی سازی منجر به تفکیک بین حوزههای «خرد» و «کلان» شده است (آگوینیس و همکاران، 2011). از یک سو، دامنههای تحقیقاتی مدیریت کلان (مانند، نظریهی سازمانی و مدیریت استراتژیک) بر سؤالات تحقیقاتی و تحلیل در سطح سازمانی و حتی بر روابط درونسازمانی متمرکز هستند. از سوی دیگر، سطوح خرد (برای مثال، رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی) به بررسی سؤالها در سطح درون سازمانها بهویژه سطوح گروهی و فردی میپردازند، اگرچه بعضی از مطالعات هم از سطح سازمانی برای تحلیل سؤالهای خود استفاده میکنند.
مدیریت استراتژی بهعنوان یک حوزهی کلان در نظر گرفته میشود. برای مثال، چهار سؤال اصلی استراتژی که توسط روملت و همکاران (19949 ارائه شدهاند، به سطح سازمان مربوط هستند. مقالهی فعلی بر یکی از این سؤالها متمرکز است برای مثال میتوان به این سؤال اشاره کرد که چرا سازمانها متفاوت هستند یا بهبیاندیگر چه معیارهایی، ناهماهنگی عملکرد میان رقبا را باوجود تقلید و رقابت حفظ میکنند. تحقیقات استراتژی در تلاش است تا پدیدههای کلان (سازمانی) (متغیرهای وابسته شامل مزیتهای رقابتی سازمان و عملکرد سازمانی هستند) را بر اساس متغیرهای مستقل که از متغیرهای تجمعی سازمان هستند، توصیف کنند (منابع و قابلیتهای سازمان، روتینهای سازمانی).
بااینحال، در چند سال اخیر، بعضی مؤلفان بر اهمیت درک مباحث استراتژیک تجمعی و سؤالهای تحقیقاتی با در نظر گرفتن ابعاد سطح فردی بهعنوان متغیرهای مستقل، تأکید کردهاند. نام این مسیر تحقیقاتی بنیادهای خرد مدیریت استراتژیک است (فلین و فوس، 2005؛ فوس، 2010). این علاقه به مباحث خرد، منحصر به استراتژی نیست بلکه بخشی از یک فرآیند کلی در علوم اجتماعی است. بنابراین، حوزههای متعددی، عناصر خرد را در نظر گرفتهاند(برای مثال، در مسیرهای تحقیقاتی اقتصادی مانند اقتصاد خرد و اقتصاد عصبی و در مباحث مالی در دارایی رفتاری نیز توسعهیافتهاند).
ما میتوانیم تابع محققانی باشیم که پیشتاز این بحث نوظهور هستند (آبل و همکاران، 2008؛ فلین و فوس، 2005؛ فلین و همکاران، 2012؛ فوس، 2010، 2011) درنتیجه بتوانیم مبانی بنیادهای خرد استراتژی را مشخص سازیم. تحقیقات اقتصاد خرد بر تأثیر اقدامات فردی و تعاملها بر ناهماهنگی سازمانی متمرکز است. همانطور که توسط فلین و فاس (2005، پاراگراف 441) در پروژهی اصلی آنها نشان داده شده است: «سازمانها ترکیبی از افراد هستند و هیچ سازمانی بدون افراد معنی ندارد. هیچ چیز بهصورتکاملاً بنیادی وجود ندارد؛ بااینحال به نظر میرسد که این حقیقت بنیادی در تمرکز فزاینده بر ساختار، روتینها، قابلیتها، فرهنگ، سازمانها و مفاهیم تجمعی مختلف در اغلب تحقیقات سازمانی استراتژیک» گم شده است.بنابراین سطح مشخصی از بنیادهای خرد، سطح فردی است. بحثهای دیگر مانند زیر واحدهای سازمانی، گروهها، تیمها یا پروژهها را که بین افراد (خرد) و سازمان (کلان) قرار دارند، میتوان بهعنوان مباحث مزو در نظر گرفت (فوس و همکاران، 2010؛ متیو و چن، 2011).
هدف اصلی این مقاله نیز بررسی مرتبطترین ابعاد این بحث نوظهور در رابطه با بنیادهای خرد در استراتژی و پیادهسازی مروری از کارهای نشر یافته است. علاوه بر این، چگونگی یکپارچهسازی مباحث خرد و کلان در استراتژی نیز تحلیل خواهد شد و نشان میدهند که بعضی روشهای تحقیقاتی مناسب میتوانند این یکپارچهسازی را تسهیل کنند. این مباحث در اصل در رابطه با نظریهی منبع محور موردبررسی قرار میگیرند زیرا این نظریه بیشترین توجه را درزمینهی تحقیقات بنیادهای خرد بهویژه روتینها، دانش و قابلیتها به خود جلب کرده است (آبل و همکاران، 2008؛ فوس، 2010؛ 2011).
همکاریهای متعددی از این مقاله را میتوان نشان داد. در درجهی اول، این مقاله از طریق یک مرور سیستماتیک بر بحث بنیادهای خرد، به شناسایی حوزهها و مباحث اصلی موردبررسی، روشهای تحقیقاتی بهکاررفته، مزایا، فرصتها و پتانسیل بنیادهای خرد برای بهبود تحقیقات استراتژی و محدودیتهای اصلِی، انتقادات و چالشهایی که باید حل شوند، میپردازد. در درجهی دوم این مقاله تلاش میکند تمایز بین تحقیقات خرد و کلان را کاهش داده و ایدهها و روشهایی را پیشنهاد دهند که به پیادهسازی مطالعات چند سطحی خرد-کلان کمک میکنند. این بحث نیز مرتبط است زیرا پل بین تفکیک خرد – کلان بهعنوان یک معیار کلیدی برای کمک به پیشرفت تحقیقات مدیریت در نظر گرفته میشود (رینس، 2005).
ادامهی این مقاله به این صورت پیش میرود. در بخش بعدی، خصوصیات اصلی بنیادهای خرد در استراتژی بررسی میشوند. سپس یک مرور سیستماتیک از بنیادهای خرد در نظریهی منبع محور پیادهسازی میشود، به شناسایی مطالعات منتشرشده پرداخته، حوزهها و مباحث اصلی را بررسی کرده و فرصتهای اصلی، چالشها و انتقادات را تحلیل میکند. قبل از بخش نتایج، مباحث متعددی در رابطه با یکپارچهسازی تحقیقات خرد و کلان بررسی میشوند.