ترجمه فارسی عنوان مقاله
مدل کسب و کار دو لایه و تحقق آن برای کارآفرینی
عنوان انگلیسی
A two-tier business model and its realization for entrepreneurship
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
7866 | 2013 | 4 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Business Research, Volume 66, Issue 10, October 2013, Pages 2102–2105
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
1-مقدمه
2- مدل شغلی دو لایه
2-1 مدل مفهومی
2-2 مدل مالی
2-3 نگرش دو لایه
3- نرم افزارهای کاربردی برای کمک به کارآفرینی
4-بررسی قضیه
4-1 هوم پیچ یک میلیون دلاری
4-2 نرم افزارهای کاربردی
5-بحث و نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
نرم افزار - نوآوری - اینترنت - صفحه اصلی یک میلیون دلار
کلمات کلیدی انگلیسی
Apps,Innovation,Internet,The one million dollar homepage
ترجمه چکیده
کارآفرینان برای رشد و توسعه ی اقتصادی مهم هستند. طرح مدل شغلی برای کمک به کارآفرینان مهم و حیاتی است. این مقاله مدل شغلی دو لایه ای را برای کارآفرینان پیشنهاد کرده است، که شامل مدل مفهومی و مدل مالی است. مدل مفهومی ایده ی شغل جدیدی را شرح داده که برای توضیح شغل مفید است. مدل مالی اعداد و ارقام شغل جدید را ارائه داده است که مدل شغلی را قابل محاسبه و اندازه گیری می سازد. مدل شغلی دو لایه بیشتر قابل اجرا است، از این حیث که از یک سو، برای اجتناب از سر درگمی، مسائل مفهومی و مالی را بصورت جداگانه نشان داده است، و از سوی دیگر، این مدل، هر دو مدل مفهومی و مالی را یکی کرده است، تا دید کاملی از شغل ارائه کند. هر یک از مدلهای مفهومی و مالی روابطی را میان اجزای خود ایجاد کرده اند. بعلاوه، مدل شغلی دو لایه روابطی بین هر دو مدل را نیز نشان داده است. این مقاله، این مدل شغلی را با استفاده از کاربرد اینترنت تحقق بخشیده است. ضمناً، دو حالت حقیقی شامل نرم افزارهای کاربردی و هوم پیچ یک میلیون دلاری این شیوه ها را با مثال نشان داده اند.
ترجمه مقدمه
کارآفرینان نقش مهمی را در رشد و توسعه ی اقتصادی بازی می کنند (آکس، 2006؛ آکس و آمور، 2008؛ ریبرو و مونترو- سانچز، 2011b)، و کارآفرینی هم برای رشد مشاغل و هم برای رشد اقتصادهای کل اساسی است (لیبه کاپ، 2003). کارآفرینی فعالیتی است که شامل کشف، ارزیابی و استفاده از فرصتهایی برای معرفی کالاها و خدمات جدید است (شان، 2003).
طرح مدل شغلی برای کار آفرینان حائز اهمیت است (زوت و آمیت، 2010). تریمی و بربگال- میرابنت (2012) بیان می کنند که مطالعه ی طرح مدل شغلی برای کارآفرینان جدید و جذاب است. مدلهای شغلی می توانند به شکلهای گوناگون از جمله، ایجاد شیوه هایی برای توضیح و طبقه بندی مشاغل؛ اقدام برای بررسی، به عنوان دستورالعمل برای مدیریت عمل کنند (بادن- فولر و مورگان، 2010). اگر چه هیچ توافقی در خصوص تعریف، ماهیت، ساختار و ارزیابی مدلهای شغلی وجود ندارد (موریس، اسچیندلهات و آلن، 2005؛ تیکانن، لامبرگ، پارونین و کالونکی، 2005).
دو نوع مهم از مدلهای شغلی وجود دارد، نوع ایستا و نوع تکاملی (دمیل و لکوک، 2012). مدل ایستا، هدف شغل را توصیف می کند، و مدل تکاملی توصیف می کند که چطور شغل از نوع مدل ایستا به نوع دیگر تکامل پیدا می کند. آپلیگیت، آستین و مک فارلان (2003) چهار دیدگاه را برای تکامل شغل معرفی می کنند که شامل ارتقاء، توسعه، گسترش و ایجاد انگیزه است. مدلهای شغلی به تکامل از حالتهای اولیه ی خود ادامه می دهند، و تمامی آنها در خواست برای بقا و موفقیت را تکرار می کنند (جاوالجی، تد، جانستون و گرانوت، 2012). فانفورد و همکاران در سال 2010 این مفهوم را با استفاده از مورد آی ان جی دایرکت (ING Direct) با مثال نشان دادند.
موریس و همکاران، در خصوص مدلهای ایستا، نشان دادند که مدل شغلی با مرتبط کردن مفهوم مدل شغلی با مفاهیم مدیریتی پیشرفت پیدا می کند. مدل شغلی اجزا اصلی برنامه ی شغلی را در دست دارد. ایتامی و نیشینو در سال 2010 ملاحظه کردند که مدل شغلی شامل این است که شغل چه کاری انجام می دهد و شغل چگونه سود می دهد؟ یو و هانگ (در مقاله ی زیر چاپ خود) روی این موضوع متمرکز شده اند که چطور می توان برای مؤسسات کارآفرینی ثروت و دارایی ایجاد کرد؟
برای تسلط بهتر به تمام عوامل مهم، این مقاله مدل شغلی دو لایه ای را برای کمک به کارآفرینی پیشنهاد نموده است، که شامل یک مدل مفهومی (لایه ی اول) برای توصیف ایده ی شغلی و یک مدل مالی (لایه ی دوم) برای کشف دغدغه های مالی است. هر مدل شامل اجزا و اتصالات بین اجزا است. مدل شغلی دو لایه از مدلهای قبلی متفاوت است، از این حیث که، نخست، مدل شغلی دو لایه، بصورت کاملاً واضحی، اجزای مدلهای مفهومی و مالی را از هم جدا می کند، تا مانع سردرگمی موقع بررسی همزمان هر دوی آنها شود. بعلاوه، به منظور فهرست نمودن اجزا بصورت موجود در تحقیقات قبلی، مدل شغلی روابط (اتصالات) موجود در میان اجزا را مشخص کرده است، که به توضیح کارآفرینی کمک کرده است (آگکا، توپال و کایا، 2012؛ آموروس، فرناندز و تاپیا، 2012؛ اندرسون، دد و جک، 2012؛ بابا و حاکمزاده، 2012). بعلاوه، مدل شغلی دو لایه، به شکل واضحی، روابط بین اجزای دو مدل را شرح می دهد. سرانجام، بخش 2 مدل دو لایه را معرفی کرده است. بخش 3 شیوه هایی را برای تحقق مدل جدید کارآفرینی ارائه کرده است. بخش 4 با استفاده از دو حالت واقعی، شیوه هایی را نشان داده است. بخش 5 از این مقاله نتیجه گیری کرده است.