ترجمه فارسی عنوان مقاله
ارتباط بین دوستان، هیجانات و پیشرفتهای تحصیلی: تفاوتهای فردی در لذت و کسالت
عنوان انگلیسی
Associations between friends, academic emotions and achievement: Individual differences in enjoyment and boredom
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
147793 | 2018 | 10 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Learning and Individual Differences, Volume 62, February 2018, Pages 164-173
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
1.1. هیجانات تحصیلی
2.1. ارتباط کسالت و لذت
3.1. تاثیر دوستان بر هیجانات تحصیلی در دانشآموزان
4.1. پژوهش حاضر
2. شیوه
1.2. شرکتکنندگان و رویه
2.2. معیارها
1.2.2. جفتهای دوستانه
2.2.2. هیجانات تحصیلی
3.2.2. پیشرفتها
3.2. تحلیلها
3.3. نتایج اصلی- اثرات غیرمستقیم
4. نتایج: جفتهای غیرقابلتمایز
1.4. نتایج توصیفی
2.4. نتایج اصلی- اثرات مستقیم
3.4. نتایج اصلی- اثرات غیرمستقیم
5. بحث
ترجمه کلمات کلیدی
دوستان، احساسات آکادمیک، خستگی، لذت بردن، دستاورد
کلمات کلیدی انگلیسی
Friends; Academic emotions; Boredom; Enjoyment; Achievement;
ترجمه چکیده
پژوهش حاضر ارتباطاتِ مربوط به هیجانات تحصیلی مختصِ حوزهی درسی خاص را (لذت و کسالت) در بین همکلاسیهای صمیمی (دوستان صمیمی یکطرفه و متقابل) و تاثیرشان بر موفقیتهای بعدی دانشآموزان بررسی میکند. برمبنای 419 جفت (135 جفت از بهترین روابط دوستانهی متقابل و 284 جفت از بهترین دوستیهای یکطرفه)، مدلهای مربوط به روابط مستقلِ عامل – شریک نشان میدادند که لذت دوستان صمیمی بر لذت دوستان تاثیر مثبتی دارد. کسالت و لذتِ دوستان صمیمی بهواسطهی لذت و کسالت دانشآموزان (تاثیر مثبت)، بهاستثنای جفتهای دوستی دوطرفه در کلاس انگلیسی، تاثیر مستقیمی بر پیشرفت تحصیلی دارند. در این پژوهش از منظر خصوصیات مختلفِ دوستی میخواهیم دربارهی تفاوت در میزان این تاثیر در جفتهای دوستی دوطرفه و یکطرفه حرف بزنیم.
ترجمه مقدمه
بر مبنای فرضیات نظری و شواهد تجربی، هیجانات تحصیلی (برای مثال: Pekrun, 2006) در یادگیری و پیشرفت تحصیلی پیششرطهای مهم به شمار میروند. یافتهها در پژوهشهای قبلی همواره به اثرات مثبتِ لذت (برای مثال: Pekrun, Goetz, Titz, & Perry, 2002) و اثرات منفی کسالت بر نتایج و رفتارهای یادگیری تاکید کردهاند (برای مثال: Pekrun, Goetz, Daniels, Stupnisky, & Perry, 2010، برای مرور کلی Schutz, & Pekrun, 2007 را مشاهده کنید). اثرات متناقضِ این دو هیجانات از نظر ارزش و برانگیختگی میتواند ریشه در ویژگیهای معکوسشان داشته باشد: در حالی که لذت را میتوان هیجانات فعالکننده و مطلوب و کسالت را هیجانات غیرفعالکننده و منفی تعریف کرد (Pekrun, 2006).
علیرغمِ اهمیتِ مسلم هیجانات در یادگیری و پیشرفت تحصیلی، فقدان پژوهشها دربارهی تاثیرگذاری بافتهای اجتماعی بر تجارب هیجانی دانشآموزان بسیار تعجبآور است. برخی از نتایج تجربی نشان میدهند که معلمان (برای مثال: Frenzel, Goetz, Lüdtke, Pekrun, & Sutton, 2009) و والدین (برای مثال: Gniewosz & Noack, 2012) بر هیجانات تحصیلی دانشآموزان تاثیرگذارند. بهویژه این که توجه بسیار اندکی بر گروه همتایان شده است- اگرچه همتایان از بسیاری جهات دیگر بهعنوان زمینهی مهمی برای اجتماعیشدن شناخته شدهاند (برای مثال: Brown & Larson, 2009). نوجوانی با جهتگیری قوی به سوی همتایان همراه است (Berndt, 1979)- رویهمرفته میانگین زمان کلی که دانشآموزان در محیطهای رسمی کلاس سپری میکنند در دورهی متوسطه 3.034 است (OECD, 2013)، در این دوران دوستان صمیمی نهتنها منبعی برای ارزشها و اعتقاداتِ مربوط به مدرسه (برای مثال: Altermatt & Pomerantz, 2003) بلکه منبعی برای هیجانات تحصیلی نیز هستند. بر این اساس، این پژوهش بر ارتباطِ لذت و کسالت (در حوزههای مختلف تحصیلی) در بین دوستان صمیمی (که نقش مهمی در گروه همتایان دانشآموزی دارند) و دانشآموزان تمرکز میکند. برای ارتقای درکمان از دوستیهای صمیمی بر روابط دوستانهی متقابل و یکطرفه تمرکز میکنیم، البته با این فرض که دوستیهای یکطرفه از اهمیت ویژهای برای دانشآموزان برخوردار است (Bot, Engels, Knibbe, & Meeus, 2005). علاوهبر این، میزان ارتباط این روابط با پیشرفتهای تحصیلی را نیز بررسی کردیم. ازاینرو، با تمرکز بر هر دو هیجاناتِ علمی مضر و مفید در زمینهی علمی و با توجه به اجتماعیسازی هیجانات تحصیلی در کلاس، این مسئله را بررسی کردیم که آیا دوست صمیمی را میتوان عامل خطر و یا همان عامل اصلی و یا هر دوی آنها تلقی کرد و یا خیر. طراحی در مقیاس بزرگ فرصتی را فرآهم میکند تا بتوانیم، بهواسطهی بررسی هیجانات تحصیلی دانشآموز، اثرات غیرمستقیمِ هیجانات تحصیلی دوست صمیمی را بر پیشرفت تحصیلی دانشآموز ارزیابی کنیم.