ترجمه فارسی عنوان مقاله
ارزیابی عملکرد تصمیم برونسپاری با استفاده از یک رویکرد BSC و AHP فازی: مورد سازمان معدن کاری زغالسنگ هندی
عنوان انگلیسی
Performance evaluation of outsourcing decision using a BSC and Fuzzy AHP approach: A case of the Indian coal mining organization
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
81999 | 2017 | 11 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Resources Policy, Volume 52, June 2017, Pages 181-191
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. مرور ادبیات
2.1. مرور چارچوبهای اندازهگیری عملکرد موجود
2.2. کارت امتیازی متوازن (BSC)
2.2.1. دیدگاه مالی
2.2.2. دیدگاه مشتری
2.2.3. دیدگاه عملیات داخلی
2.2.4. دیدگاه رشد و یادگیری شرکتی
2.3. فرایند سلسلهمراتب تحلیل فازی (FAHP)
شکل 1. تعریف مجموعه فازی با تابع عضویت مثلثاتی
2.4. کاربرد BSC-FAHP
3. روش تحقیق و جمعآوری دادهها
3.1. ساخت یک مدل سلسلهمراتبی AHP با عناصر تصمیم
شکل 2. نمودار مطالعه
3.2. ساخت یک ماتریس مقایسه زوجی (دوبهدو)
3.3. تبدیل ماتریس قضاوت فازی به ماتریس قضاوت قطعی
3.4. تعیین بردارهای ویژه
شکل 3: نمایش سلسلهمراتبی معیارهای تصمیم BSC
جدول 1: شاخصهای اندازهگیری عملکرد BSC با توصیف
جدول 2: مقیاس مقایسه دوبهدوی AHP
جدول 3: ماتریس مقایسه دوبهدوی فازی برای معیارهای BSC با توجه به هدف کلی
جدول 4: ماتریس مقایسه فازی برش α برای معیارها
شکل 4: تعریف مجموعه فازی ازنظر α، ω و δ
جدول 5: ماتریس مقایسه دوبهدوی قطعی معیارها
جدول 6: مقایسه دوبهدوی معیارها با اوزان اهمیت نسبی آنها
3.5. بررسی سازگاری مقایسههای دوبهدو
3.6. محاسبه اوزان نسبی معیارها و زیرمعیارها
3.7. محاسبه وزن اولویتبندی کلی زیرمعیارها
جدول 7: مقادیر شاخص سازگاری تصادفی
جدول 8: اوزان اهمیت نسبی معیارها با مقادیر λmax ، CI و CR
جدول 9: اوزان اهمیت نسبی (Wpi) معیارها
جدول 10: اوزان اهمیت معیارها و زیر معیارها برای ω=0.5 و α=0.5
4. نتایج و بحث
5. تحلیل حساسیت
جدول 11. اوزان اولویت کلی معیارها و زیرمعیارها
جدول 12: اوزان اهمیت معیارها با تغییر مقادیر α و ω
شکل 5. تحلیل حساسیت اوزان معیارها برای ω=0
شکل 6. تحلیل حساسیت اوزان معیارها برای ω=0.5
شکل 7. تحلیل حساسیت اوزان معیارها برای ω=1
6. نتیجهگیریها
ترجمه چکیده
بخشهای معدنی و معدن کاری همواره به دلیل مشارکت عمده خود در اقتصاد، دغدغه بزرگی برای هر ملتی بودهاند. در هند، تقاضا برای زغالسنگ بهطور پیوسته به دلیل نیاز در حال افزایش خود از بخشهای نیروی در حال رشد و صنایع فولاد در حال افزایش است. علیرغم ذخایر بزرگ زغالسنگ، هند مجبور به واردکردن زغالسنگ از منابع خارج از کشور برای رسیدگی به شکاف دائمی تقاضا- عرضه بوده است. برای کاهش وابستگی به زغالسنگ وارداتی، برای تضمین قیمت ارزان برای مشتریان داخلی و همچنین دست یافتن به کارایی عملیاتی، سازمان معدن کاری زغالسنگ کشور هند اکنون شروع به اتخاذ اقداماتی برای برونسپاری برخی از فعالیتهای عملیاتی به نمایندگیهای خصوصی کرده است. برای تحقق موفقیت برونسپاری، در نظر گرفتن آن بهعنوان بخشی از تصمیم شرکتی ضروری است. چنین تصمیمی اساساً تمام ویژگیهای محتمل برنامهریزی استراتژی را برای بهبود عملکرد در نظر میگیرد. این مطالعه بر توسعه یک چارچوب ارزیابی عملکرد مؤثر بر اساس کارت امتیازی متوازن (BSC) و فرایند سلسلهمراتب تحلیل فازی (FAHP) برای تحلیل مناسب بودن تصمیم استراتژیک برونسپاری سازمان همراستا با عملکرد سازمانی برای سازمان معدن کاری زغالسنگ هند تمرکز دارد. BSC عناصر استراتژیک تصمیمگیری در ارزیابی عملکرد شرکت را اجرا میکند درحالیکه FAHP از سوی دیگر برای تعیین وزن اهمیت نسبی معیارها در خصوص اهداف سازمانی با در نظر گرفتن ابهام و گنگی اطلاعات بهعنوان خصوصیات مسائل تصمیمی گیری به کار میرود. یافتههای مطالعه فعلی چارچوب ارائهشده را بهعنوان ابزاری تحلیل در فرمولاسیون استراتژی ایجاد میکند و راهنمایی منطقی برای مدیریت با توجه به بهبود عملکرد ارائه میکند.
ترجمه مقدمه
بخشهای معدنی و معدن کاری، مشارکتکنندگان اصلی در توسعه اقتصادی یک کشور هستند چراکه بهعنوان منبع اصلی مواد خام در طی وسیعی از صنایع به کار میروند. صنعت معدن کاری زغالسنگ هند نقش چشمگیری ازنظر رفع تقاضای شدیداً رو به افزایش برای زغالسنگ از بخشهای نیروی رو به رشد و صنایع فولاد ایفا میکند. علیرغم اینکه هند رتبه چهارم در ذخایر کلی زغالسنگ را دارد و سومین کشور بزرگ تولیدکننده زغالسنگ در جهان است، رشد پایداری در شکاف عرضه-تقاضا چندین سال است که مشاهده میشود. تقاضای پیوسته در حال افزایش سازمان معدن کاری زغالسنگ هند را مجبور به واردکردن از منابع خارج از کشور کرده است. بااینحال، واردات زغالسنگ مرتبط با چندین ریسک است ازجمله حرکتهای قیمت بازار جهانی، نوسانات در نرخ تبادل ارز خارجی و مسائل مربوط به تغییرات در قوانین و مالیات در کشورهای صادرکننده. از سوی دیگر، توسعه معدنهای جدید داخلی نیازمند سرمایهگذاری زیاد، هزینههای عملیاتی بالاتر و نگهداری سطح بالای ذخیره است. دلالت حاصل تمام این عوامل، افزایش چشمگیر در قیمت زغالسنگی است که در دسترس مشتریان داخلی قرارگرفته است (ICC, 2013). بهطور همزمان، مشاهدهشده است که نمایندگیهای خصوصی مزیت رقابتی برای محصور کردن معدنها از طریق استقرار تجهیزات ظرفیت بالا و به کار بردن تخصص خود در فناوریهای اکتشافی مدرن ارائه داده است. علاوه بر این، نمایندگیهای خصوصی، مجهز به روشهای معدن کاری هوشمندانه و مهارتهای برنامهریزی هستند که آنها را به سمت اجرای مؤثر پیش برده است (ICC, 2013). درنتیجه، سازمان معدن کاری زغالسنگ تحت مالکیت دولت اکنون شروع به اتخاذ اقداماتی برای در برگرفتن نمایندگیهای خصوصی کرده است.این کار دارای هدف افزایش کارایی عملیات معدن کاری، کاهش هزینه عملیاتی و درعینحال حداقل کردن تلفات و افزایش پایداری عملیات معدن کاری است (Khanna, 2013).
برای صنایع معدن کاری، فرایندهای کسبوکار غیرهستهای، نامزدهای اصلی برای برونسپاری بودهاند ( Kumar and Kumar, 2004 ).بااینحال، صنایع معدن کاری اخیراً، فعالیتهایی در خصوص مدیریت مالی، بازاریابی، مدیریت محیطزیست، مدیریت کارکنان و فعالیتهای مربوط به مسئولیتهای اجتماعی شرکت را برونسپاری میکند (Sivakumar et al., 2015 ). طبق گزارش اتاق تجارت هند (2013)، حذف بیشازاندازه و لجستیک زمینههایی هستند که در آن برونسپاری در ابتدا اعمال شد که به زمینههای اصلی مانند اکتشاف بسط داده شد (ICC, 2013). چنین تلاشی کیفیت اطلاعات زمینشناختی را بهبود داد که بهنوبه خود نرخهای شکست در دستاورد هدف را به حداقل میرساند و در به دست آوردن بازدههای مالی بهتر کمک میکند. فعالیتهایی که برای سازمان معدن کاری زغالسنگ ضروری هستند شامل شناسایی ذخایر زغالسنگ، اکتشاف محلهای معدن کاری جدید، طراحی، اجرا و بهینهسازی فعالیتهای عملیاتی برای استخراج زغالسنگ میشود. دخیل کردن ارائهدهنده خدمات شخص ثالث برای شناسایی ذخایر زغالسنگ و اکتشاف پروژههای معدن جدید آن را یکی از برنامههای عملی استراتژیک برای به دست آوردن هدف پیشبینیشده، میداند (CIL,2015).
درحالیکه برونسپاری یک استراتژی شرکتی نهادینهشده در سراسر جهان برای به دست آوردن مزیت رقابتی بوده است، بااینحال، چنین تصمیم کسبوکاری مرتبط با برخی ریسکهای ذاتی است که میتواند بقای آتی کسبوکار را به خطر بیندازد. برونسپاری، که ازنظر عموم بهعنوان یک ابزار مؤثر هزینه شناختهشده است اغلب به دلیل هزینه تبادل غیر مطلوب گران میشود (Quinn, 1999 ). دیگر معایب برونسپاری شامل در دسترس نبودن فروشنده بر مبنای تمام اوقات، درز اطلاعات محرمانه، افزایش هزینه و اشتراکگذاری ریسک است (Stacy, et al, 1999). مثالهایی وجود دارند که در آن سازمان معدن کاری زغالسنگ هند، نتایج غیر رضایت بخشی گزارش داده است درحالیکه مشاغل برونسپاری را به نمایندگیهای خصوصی محول کرده است. ( NCL, 2015; SECL, 2015).
لذا برای تحقق موفقیت برونسپاری، ناگزیر باید آن را بهعنوان بخشی از تصمیم شرکتی در نظر گرفت. چنین تصمیمی اساساً تمام ویژگیهای محتمل برنامهریزی استراتژی را برای بهبود عملکرد در نظر میگیرد. تلفیق برونسپاری در تصمیم استراتژیک برای به دست آوردن مزیت رقابتی نیازمند ارزیابی و نظارت بر عملکرد داخلی خود فرد است. این مطالعه بر توسعه یک چارچوب ارزیابی عملکرد مؤثر برای تحلیل مناسب بودن تصمیم استراتژیک برونسپاری سازمان همراستا با عملکرد سازمانی برای سازمان معدن کاری زغالسنگ هند تمرکز دارد. بهطور خاص این مطالعه تأثیر تصمیم برونسپاری بر عملکرد سازمانی را میسنجد.
چارچوب ارزیابی عملکرد بهکاررفته در این مطالعه یک چارچوب تلفیقی است که از کارت امتیازی متوازن (BSC) و فرایند سلسلهمراتب تحلیلی فازی (FAHP) تشکیلشده است. BSC عناصر استراتژیک تصمیمگیری در ارزیابی عملکرد شرکت را اجرا میکند. رویکرد BSC ازنظر ساختار سلسلهمراتبی با چهار دیدگاه خود (مالی، مشتری، عملیات داخلی و رشد و یادگیری شرکت) به همراه شاخصهای عملکرد مطابق با هر دیدگاه به کار میرود ( Wang et al., 2012). FAHP، از سوی دیگر، یک ابزار تصمیمگیری چندمعیاره است که به تعیین اهمیت نسبی وزن معیارها در خصوص اهداف سازمان با در نظر گرفتن ابهام و گنگی اطلاعات بهعنوان خصوصیات مسائل تصمیمگیری کمک میکند ( Huang et al., 2008). هدف مطالعه ارائه یک چارچوب ارزیابی عملکرد تلفیقی بر اساس BSC به همراه FAHP است که به تعیین اهمیت نسبی دیدگاههای BSC و شاخصهای آن در طی قضاوت زبانی تصمیمگیرندهها کمک میکند. علاوه بر این، ازنظر ماهیت فازی (غیردقیق) اطلاعات، تحلیل حساسیت با در نظر گرفتن سطح عدم قطعیت و اطمینان تصمیمگیرندگان برای اولویتبندی دیدگاههای BSC و ویژگیهای متناظر آنها انجامشده است. نوآوری مطالعه سهگانه است. ابتدا، مطالعه ویژگیهای کشف نشده در دیدگاههای BSC را که مسئول ارزیابی عملکرد است میسنجد مخصوصاً برای سازمان معدن کاری زغالسنگ. دوم، توسعه یک چارچوب ارزیابی عملکرد است که با قضاوتهای کمی و کیفی تصمیمگیرندگان توصیف میشود. سوم، این است که کل چارچوب با استفاده از پلتفرم Microsoft Excel 2010 طراحی و ارزیابیشده است که ویژگی متمایز دیگری از رویکرد ارائهشده در مقایسه با اتخاذ هر نرمافزار هزینهبر دیگری است.