ترجمه فارسی عنوان مقاله
آثار پویایی عدم اطمینان بر رشد صادرات، واردات و بهره وری
عنوان انگلیسی
The effects of uncertainty dynamics on exports, imports and productivity growth
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
11744 | 2011 | 15 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Asian Economics, Volume 22, Issue 2, April 2011, Pages 174–188
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژگان کلیدی
1. مقدمه
2. بررسی آثار پیشین درباره پویایی سلسله روابط رشد عدم اطمینان و رشد تجاری
3. منابع داده و روش شناسی
3. 1. محاسبه رشد بهره وری
3. 2 مدل علیت
4. مدل ها و نتایج تجربی
4. 1 مدل و نتایج بدون عدم اطمینان
جدول 1: برآورد های تابع تولید لگاریتمی غیر جبری
جدول 2: نتایج آزمون های ریشه واحد
جدول 3: آزمون یوهانسن برای هم انباشتگی و روابط هم انباشته سازی
جدول 4: نتایج آزمون علیت گرانجر
تصویر 1: توابع پاسخ ضربه عمومی شده
جدول 5: تجزیه خطای واریانس پیش بینی تعمیم یافته
جدول 6: برآورد های پارامتر مدل VAR-GARCH-M یا TFP
جدول 7: برآوردهای پارامتر مدل VECM-GARCH-M یا بهره وری نیروی کار
تصویر 2: توابع پاسخ ضربه تعمیم یافته برای الف) مدل VEC رشد LP و رشد صادرات ب) مدل رشد VEC و رشد وادرات
تصویر 3: توابع پاسخ ضربه تعمیم یافته برای مدل VAR مربوط به رشد TFP
4. 2 مدل و نتایج با عدم عدم اطمینان
5. تأثیر عدم اطمینان بر رشد صادرات، واردات و بهره وری
6. نتیجه گیری
پیوست الف: خلاصه نتایج علیت
واژگان کلیدی
1. مقدمه
2. بررسی آثار پیشین درباره پویایی سلسله روابط رشد عدم اطمینان و رشد تجاری
3. منابع داده و روش شناسی
3. 1. محاسبه رشد بهره وری
3. 2 مدل علیت
4. مدل ها و نتایج تجربی
4. 1 مدل و نتایج بدون عدم اطمینان
جدول 1: برآورد های تابع تولید لگاریتمی غیر جبری
جدول 2: نتایج آزمون های ریشه واحد
جدول 3: آزمون یوهانسن برای هم انباشتگی و روابط هم انباشته سازی
جدول 4: نتایج آزمون علیت گرانجر
تصویر 1: توابع پاسخ ضربه عمومی شده
جدول 5: تجزیه خطای واریانس پیش بینی تعمیم یافته
جدول 6: برآورد های پارامتر مدل VAR-GARCH-M یا TFP
جدول 7: برآوردهای پارامتر مدل VECM-GARCH-M یا بهره وری نیروی کار
تصویر 2: توابع پاسخ ضربه تعمیم یافته برای الف) مدل VEC رشد LP و رشد صادرات ب) مدل رشد VEC و رشد وادرات
تصویر 3: توابع پاسخ ضربه تعمیم یافته برای مدل VAR مربوط به رشد TFP
4. 2 مدل و نتایج با عدم عدم اطمینان
5. تأثیر عدم اطمینان بر رشد صادرات، واردات و بهره وری
6. نتیجه گیری
پیوست الف: خلاصه نتایج علیت
ترجمه کلمات کلیدی
- نوسانات - بهره وری کل عوامل - بهره وری نیروی کار - تجارت
کلمات کلیدی انگلیسی
Volatility,Total factor productivity,Labour productivity,GARCH,Trade
ترجمه چکیده
این مقاله رابطه ی رشد بهره وری تجاری را با واردکردن عدم قطعیت/ بی ثباتی در مدل VECM-GARCH بررسی می کند. با استفاده از سنگاپور به عنوان مطالعه ی موردی، شواهدی را می یابیم که حتی پس از کنترل عدم اطمینان اقتصادی در این مدل، از نقش حیاتی واردات به عنوان مجرای سودبخشی برای رشد در بهره وری عامل کل (TFP) و بهره وری نیروی کار پیشتیبانی می کند. تفاوت های موجود در نتایج آزمون علیت برای TFP، بهره وری نیروی کار و رشد تجارت بین مدل ها به همراه عدم اطمینان و بدون آن، اهمیت وارد کردن عدم اطمینان را برای گرفتن نتایج درست درباره ی روابط علّی آنها نشان می دهد.
یافته هایی که نشان می دهند بی ثباتی در رشد بهره وری مانع رشد واردات می شود درحالیکه بی ثباتی در رشد صادرات و وارادات تأثیرات گوناگونی بر رشد بهره وری دارند، اشارات مهمی برای سیاست های رشد بهره وری دارند که قبلاً در نظر گرفته نشده بودند.
ترجمه مقدمه
سیاستگذاران مدت هاست که اهمیت ثبات اقتصاد کلان و تأثیری که بر اقتصاد دارد را دریافته اند. از دهه 1980، این امر مبنای علایق تحقیقاتی درباره عدم قطعیت اقتصادی بوده است که ناشی از رشد خروجی یا چرخه های تجاری و آثارش بر متغیرهای اقتصادکلان است ( نگاه کنید به بلکبرن و پلونی، 2005؛ ایسترلی، اسلام و استیگلیتز، 2001؛ فونتاس و کارناسوس، 2007 و بسیاری دیگر).
تعداد قابل توجهی از این مطالعات بر روی عدم اطمینان تورم و رشد خروجی و بی ثباتی متمرکز شده اند ( بویژه بلکبرن و پلونی، 2005؛ گریر، هنری، الکانس و شیلدز، 2004) در حالیکه دسته ی دیگری از آثار تحقیقی بر منابع بی ثباتی ( مانند توسعه مالی، یکپارچگی تجاری، دوره های نوسان تجاری و سیاست مالی ) و تأثیرش بر روابط پویای بین بی ثباتی و رشد تأکید کرده اند ( فاتاس و میهوف، 2003؛ کوز و همکاران، 2004؛ مندوزا، 1997؛ تورنوفسکی و چاتو پادایای، 2003 ). بنابراین، قدری شگفت آور است که علایق تحقیقاتی پیرامون عدم اطمینان هنوز باید جایگاهش را در تحقیقات مهم درباره شبکه ی ارتباطی رشد بهره وری تجاری پیدا کند.
نتایج مهم حاصل از آثار تحقیقی نظری و تجربی درباره عدم اطمینان نشان می دهند که سیاست ها و شوک های بیرونی که بر بی ثباتی تأثیر می گذارند، می توانند بر رشد خروجی نیز تأثیر بگذارند. بنابراین، داخل کردن عدم اطمینان در مدل سازی ها می تواند درک بهتری را از پویایی در روابط رشد بهره وری تجاری ارائه کند. با یکپارچگی جهانی و افزایش گروه بندی های منطقه ای در قالب توافق های تجاری دوجانبه و چندجانبه، در دو دهه گذشته افزایش ناگهانی زیادی در پیوندهای تجاری بین کشورها به وجود آمده است. بر اساس تأثیر این پدیده بر بسیاری از اقتصادها، بدیهی است که تجارت آزاد می تواند به بی ثباتی بیشتر در جریان های تجاری، رشد اقتصادی و در نتیجه بی ثباتی در رشد بهره وری منجر شود. شواهد حاصل از تحلیل های قبلی درباره سلسله روابط رشد تجاری کاملاً در هم آمیخته است و تضاد شواهد حاکی از آن است که رابطه ی بین رشد تجاری و رشد بهره وری نباید مستقل از بی ثباتی بررسی شود.
مطالعه حاضر ارزیابی تجربی استوارتری را از شواهد سلسله روابط رشد تجاری ارائه می دهد و تعدادی از مسائل آثار تحقیقی موجود را درباره رشد بهره وری تجاری حل می کند. اول، بیشتر مطالعات درباره ی فرضیه ی رشد بهره وری تحت راهنمایی صادرات یا واردات استواری را در رابطه با ثبات پارامترهای برآوردشده ای که مبنای این فرضیات هستند، لحاظ نکرده اند و یا به اندازه ی کافی بررسی نکرده اند. برای نمونه، برخی مطالعات برای توضیح رویدادهای خاص از متغیرهای مجازی استفاده می کنند در حالیکه مطالعات دیگر برای بدست آوردن مرزهای بحرانی در سطح معناداری 5 % از مجموع انباشتی و مجموع انباشتی مربعات (CUMSQ)بر اساس باقیمانده-های برآورد شده استفاده کرده اند. مشکل استفاده از متغیرهای مجازی ریشه در این فرضیه ی ضمنی دارد که رویدادهایی که می توانند پاسخ ها را تغییر دهند پیشاپیش معلوم هستند اما این امر الزماً صحیح نیست. با آزمون CUMSQ نه تنها محاسبه ی مقادیر بحرانی صحیح دشوار است بلکه احتمالاً این مقادیر باعث القای آثار کم- توان این رویدادها یا هر شکل دیگری از بی ثباتی می شوند که ناشی از رویدادهای نامعلوم در داخل اقتصاد هستند و/ یا به متغیرهای مورد توجه مربوط هستند اما این مقیاس فقط نوسان های قابل پیش بینی را بدست می آورد و از تنوع مؤلفه ی غیرقابل پیش بینی متغیر چشم پوشی می کند ( گریر و پری، 1998 ). برای حل این مسئله، مطالعه کنونی با مدلسازی پراکندگی شرطی متغیرهای مربوطه با استفاده از مدل تنوع ناهمگون خودبازگشتی تعمیم داده شده (GARCH)روشی جایگزین اما نیرومندتر را برای آشکار کردن عدم اطمینان در چارچوب پویا در نظر می گیرد. این مقیاس قادر است تا مفاهیم مبنایی متغیر شامل خود پاسخ های بازار را ضبط کند. مدل GARCH این مزیت را نیز دارد که به واریانس شرطی فعلی امکان می دهد تا با موارد قبلی همبستگی پیدا کند و درنتیجه تداوم در عدم اطمینان را ضبط می کند.
کمک دوم آن این است که این مطالعه از ملاحظه ی عدم اطمینان در فقط یک متغیر که اغلب در حوزه های تحقیقی دیگر چنین است فراتر می رود. بویژه، این مطالعه به تأثیرات احتمالی عدم اطمینان بر رشد واردات، صادرات و بهره وری در هریک از روابط رشد بهره وری تجاری توجه می کند.
همچنین، استفاده از هر دو میزان رشد بهره وری نیروی کار و بهره وری عامل کل (TFP)تحلیل تطبیقی تر و جامع تری از بهره وری با تجارت ارائه می دهد.
کمک سوم این است که برخلاف استفاده از متغیر تجارت آزاد که فرضیه صادرات و واردات را با هم شامل می-شود، در این مطالعه صادرات و واردات جداگانه در نظر گرفته می شوند. تحلیل جداگانه ای رابطه ی خاصی را که واردات و صادرات با بهره وری دارند توضیح خواهد داد ( که در نتیجه، امکان در نظر گرفتن ترتیبات سیاستگذاری تجاری بیشتری را فراهم می کند) که در تضاد با مقیاس تجارت آزاد است که ممکن است این مقیاس منجر به پنهان شدن تأثیر صادرات یا واردات شود. همان طور که مشخص می شود، در واقع نتایج برای هر یک از مؤلفه-های تجاری کاملاً متفاوت هستند. در ابتدا به هر حال باید توجه کرد که هدف این مقاله برداشتن گام اول به سوی مطالعه ی عدم اطمینان با مشارکت دادن بی ثباتی است و مجراهایی را که رشد تجاری و رشد بهره وری و بی ثباتی شان از طریق این مجاری بر یکدیگر تأثیر می گذارند، شناسایی نمی کند. این کار به دو دلیل فراتر از حوزه ی این مطالعه است: اول، این کار مستلزم کار متفاوتی است که به بررسی نیرومندتری بر اساس مدل ساختاری کاملاً اصلاح شده نیاز دارد تا عواملی را بررسی و کشف کند که بی ثباتی را در این متغیرها تعیین می-کنند و رابطه بین آنها را به دست دهد. دوم، مدل هایی که بی ثباتی در خود داخل می کنند داده های فشرده ای دارند زیرا افزودن هر عامل اضافی به برآورد تعداد زیادی از پارامترهای اضافی با استفاده از مدل فعلی نیاز خواهد داشت. در این مطالعه از سنگاپور به عنوان مطالعه موردی استفاده می شود زیراسنگاپور مورد کلاسیکی از رشد مؤفق تحت راهنمایی صادرات از طریق فرآیند صنعتی سازی و آزادسازی تجارت است. با توجه به آزاد بودن اقتصاد و اتکا بر صادرات و واردات، سنگاپور در برابر شرایط اقتصادی منطقه ای و بین المللی از قبیل شوک های نفتی دهه هفتاد، رکود جهانی در سال 1985، بحران مالی آسیا در سال 1998- 1997، رکود صنعت الکترونیک در اویل دهه 1990 و در سال 2001 و همچنین حملات 11 سپتامبر آسیب پذیر است. همچنین، سنگاپور در معرض بی ثباتی واردات است زیرا این کشور در داده های واسطه و فناوری خارجی به شدت به واردات وابسته است و در نتیجه تورم وارد شده ( که نه تنها بر تقاضای واردات تأثیر می گذارد بلکه بر هزینه تولید و در نتیجه بر بهره وری نیز تأثیر می گذارد) همیشه یک نگرانی بزرگ بوده است. چندین مطالعه ( بروددا، 2004؛ کوز، 2002؛ مندوزا، 1997 ) نشان داده اند که میزان بالای آزادی تجارت خارجی می تواند بسته به ماهیت رژیم نرخ ارزکشور سبب نوسان تندی بر حسب تجارت شود.می توان از رژیم نرخ ارز مدیریت شده ی سنگاپور انتظار داشت تا امکان دهد که نوسان بر حسب تجارت منبع بی ثباتی تجاری شود. علاوه بر این، سنگاپور با توجه به کوچکی این کشور در بازار جهانی پذیرنده ی شرط قیمت است ( اقتصادش توان تأثیرگذاری بر تعیین قیمت را ندارد).
باقیمانده مقاله به صورت زیر ترتیب داده شده است: بخش بعدی مروری کلی از آثار پیشین درباره عدم اطمینان و رابطه ی آن با سلسله روابط پیچیده رشد تجاری ارائه می دهد. بخش 3 داده ها و روش شناسی به کار رفته را نشان می دهد. بخش 4 درباره مدل های اقتصادسنجی و نتایج تجربی بحث می کند و بخش 5 به نتیجه گیری می-پردازد.