ترجمه فارسی عنوان مقاله
سناریوهای آینده جهت الهام بخشیدن به نوآوری
عنوان انگلیسی
Future scenarios to inspire innovation
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
2377 | 2013 | 12 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Technological Forecasting and Social Change, Volume 80, Issue 3, March 2013, Pages 432–443
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلید واژه ها
1.مقدمه
1.1 ایجاد و استفاده از سناریوهای آینده
1.2چالش های بزرگ
2.مطالب و روشها
3.مفاهیم نوآوری، آینده اندیشی و سناریوها
3.1 سیستم های نوآوری
3.2 آینده اندیشی
3.3 تمرین سناریو و فنون مربوطه
جدول 1. گونه های تفکر در مورد آینده (اقتباس از Jorgensen)
4. نتایج و معانی ضمنی
4.1 پنجره فرصت
4.2 منطق برای کنش
4.2.1 قالب بندی مرزها
4.2.2 پس نگری اهداف
4.2.3 پس نگری اصول
4.3 قدرتمندسازی صاحبان نوآوری
جدول شماره 2. ارتباط گروههای تمرین سناریو های آینده از جنبۀ سیاست گذاری به همراه گونه های تفکر در آینده
5. بحث
جدول شماره 3.شیوه های مختلف آینده اندیشی برای جهت دهی به نظام های نوآوری از طریق سناریوهای آینده
6. نتیجه گیری
ضمیمۀ 1. مروری بر مطالعات موردی
کلید واژه ها
1.مقدمه
1.1 ایجاد و استفاده از سناریوهای آینده
1.2چالش های بزرگ
2.مطالب و روشها
3.مفاهیم نوآوری، آینده اندیشی و سناریوها
3.1 سیستم های نوآوری
3.2 آینده اندیشی
3.3 تمرین سناریو و فنون مربوطه
جدول 1. گونه های تفکر در مورد آینده (اقتباس از Jorgensen)
4. نتایج و معانی ضمنی
4.1 پنجره فرصت
4.2 منطق برای کنش
4.2.1 قالب بندی مرزها
4.2.2 پس نگری اهداف
4.2.3 پس نگری اصول
4.3 قدرتمندسازی صاحبان نوآوری
جدول شماره 2. ارتباط گروههای تمرین سناریو های آینده از جنبۀ سیاست گذاری به همراه گونه های تفکر در آینده
5. بحث
جدول شماره 3.شیوه های مختلف آینده اندیشی برای جهت دهی به نظام های نوآوری از طریق سناریوهای آینده
6. نتیجه گیری
ضمیمۀ 1. مروری بر مطالعات موردی
ترجمه کلمات کلیدی
تحقیق انعکاسی - نوآوری -
تمرین سناریو - چالش های بزرگ
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
در سالهای اخیر مباحث پیچیده جهانی که با بحران اقتصادی ومالی شتاب گرفتند به خط مقدم سیاستگزاری راه یافته اند. در این چالشهای بزرگ لازم است سیاستگزاران به انواع مختلفی از مباحث مرتبط به هم بپردازند که هنوز در قالب دانش منسجم و توزیع نشده اند. باتوجه به پویایی اجتماعی نوآوری، زیر مجموعه های جدید اجتماعی –فنی در حال پیدایش هستند، اما از ایده های جدید بهره برداری نمی شود و برای بررسی این چالشهای بزرگ راه حلهای پایداری وجود ندارد. در این مقاله ما استدلال می کنیم که مبحث چگونگی بروز دانش در این عدم بهره برداری می تواند نقش داشته باشد.به عنوان مثال وقتی محرکان تغییر علاوه بر کثرتشان، متغیر نیز هستند منطقی نیست که براساس داده ها و روابط گذشته آینده را تخمین زد. این مقاله شیوه هایی را بررسی می کند که در آنها آینده اندیشی ابزاری برای الهام بخشی اقدامات وساختارهایی است که به بررسی چالشهای بزرگ می پردازند. با تحلیل چند مورد سناریو، عناصر عملیات مناسب و اصول چگونگی تقویت سیستم های نوآوری سناریوهای آینده شناسایی می شوند. این شناسایی لازم است زیرا خود نوآوری باید به سمت راههای پایدارتری هدایت شود که تغییر سیستم های فنی-اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
ترجمه مقدمه
در بستر این مقاله سناریوهای آینده را می توان به عنوان روایتهایی در نظر گرفت که به بررسی این امر می پردازند که اگر مسیرهای مشخص تقویت یا حذف شوند یا اتفاقات خاصی بیفتد چطور جامعه تغییر خواهد کرد. سناریوهای آینده اساسا از پیش بینی ها متفاوت هستند به عبارت دیگر فرضیات یا روندهایی که معیارمعقول را جایگزین احتمال می کنند. سناریوها با تصاویر از آینده برابر نیستند اما دربرگیرنده آنها هستند. تصاویر از اینده عکسهای فوری از حالتهای آینده هستند درحالیکه سناریو ها توالی منطقی از تصاویر اینده را شامل می شوند.
1.1 ایجاد و استفاده از سناریوهای آینده
تحلیل سناریو در چندین حوزه عملی استومحدود به آینده نگران متخصص یا متخصاصان سناریو نیست. ایجاد واستفاده از سناریو در سطوح مختلف جامعه با ایجاد داده های مناسب برای برنامه ریزی و تصمیم گیری مناسب و میسر نمودن گفتگو بین ذی نفعان مختلف می تواند سهیم باشد. ارزش تمرین سناریو بستگی به این دارد که بینشهای ایجادشده چگونه در اقدامات در حال اجرا و اینده پیاده سازی شوند. با اینحال بهره برداری مستقیم و آشکاراز سناریو ها در محیطهای تصمیم گیری از پیش تعیین شده تنها بخشی از یک فرایند گسترده تر اجتماعی است. همچنین بین ایجاد و استفاده از سناریوها و جهت دهی سیستم های نواوری و اولویتهای پژوهشی ارتباط غیر مستقیم و درهم آمیخته ای وجود دارد.
ایجاد و استفاده از سناریوهای اینده می تواند:
-با تحریک تفکر مبتنی بر آینده نگری و با گسترش چشم اندازها و دانش محققان، سیاستگزاران و تصمیم گیرندگان تجاری به هوش استراتژیک اجتماعی کمک رسانی کند
-در ایحاد یک زبان مشترک و تفاهم بین گروههای مختلف ذینفع مفید باشد.
-یک فرایند مذاکره منظم درمیان ذی نفعان ایجاد کند و از آن حمایت نماید
-در وارد نمودن تصمیم گیرندگان در مباحث، مشروع سازی یک دوره اقدامات منتخب و حمایت از مباحث مثمر ثمر در میان ذینفعان مفید واقع شود.
اگرچه استفاده از سناریو ها هواخواهان بسیاری پیدا کرده است ماهیت اکتشافی و فردی بودن آن برای بسیاری از تصمیم گیرندگان و دانشگاهیان زحمت آفرین است.از کجا بدانیم که سناریوهای برجسته و قابل اعتماد داریم؟و چطورایجاد و استفاده از سناریوها منتج به ورودیهای مستقیم و غیر مستقیم مورد انتظار برای جهت دهی سیستم های نو اوری می شود؟ این نگرانیها معقول هستند و استفاده از سناریوها به جایگاه علمی خواهد رسید اگر تحقیق بیشتری در مورد عملکردقیاسی و فرضیات نظری زیربنایی انها انجام بگیرد. اگرچه پیشینه تحقیق تفاوت روشهای تحقیق و شباهت رویکردهای مختلف را اشکار می سازد،به فرضیات معرفت شناختی زیربنایی توجه زیادی نمی کند. به عنوان مثال سناریوهایی که به صورت فرضی اینده معقول را نشان می دهند برای پیش بینی استفاده نخواهند شد.
1.2 چالش های بزرگ
هدف این مقاله این است که مبحثی را آغاز نماید در خصوص اینکه چطور تحلیل سناریو می تواند به رویایی بهتر با چالشهای بزرگ کمک کند و از اصولی پرده بردارد که از طریق انهافرایندهای سناریو بتوانند الهام بخش نوآوری باشند. چالشهای بزرگ امروز_از تغییر شرایط آب و هوایی تا بیکاری و فقر_ از سیاستهای اقتصادی و اجتماعی فراتر می روند. چالشهای بزرگ معمولابه هم وابسته هستند ودر یک سطح جهانی عمل می کنند. غالبا دلایل واقعی مشخص نیستند و گزینه های سیاسی مختلف در حال رقابت هستند که تغییراتی در درک مشکل و تعیین اولویتها ایجاد می نمایند. یک نتیجه از پیچیدگی توصیف شده در بالا یک نوع عدم قطعیت در باره اینده است، عدم قطعیتی که مشخصه آن این است که متخصصان و ذینفعان در مورد پیامدهای طولانی مدت ناشی از نوآوری های کنونی اتفاق نظر ندارند. به علاوه عدم قطعیت(تردید) افزایش می یابد به محض اینکه اهداف سیاسی به تدریج پیش تر می روند واین ایجاد ناآرامی می کند: ترس از اینکه ناشناخته ها در برابر تغییر مقاومت کنند. اما تلاش برای کنترل،مدیریت و مهندسی آینده عدم قطعیت را افزایش می دهد. به عنوان مثال پیشرفت در علم و تکنولوژی، در ایجاد تغییر اجتماعی نیروی بالقوه قوی دارد. اما چند دلیل وجود دارد که کاربرد عملی دانش علمی و تکنولوژی بین کشورها بسیار متفاوت است. مانند اقتصادها، جوامع نیز متفاوت هستند و دولتها از طریق سیاستهایی که دنبال می کنند از پیشرفتهای علمی بین المللی به شیوه های متفاوت استفاده می کنند. این تحلیل نشان می دهد که سیاست و سیستم های نوآوری با قدرت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و همجنین با عقلانی گرایی فنی شکل می گیرند و این عدم موجبیت باعث می شود رویکردهای منظم برای سیاست نوآوری از خطی یا قابلیت پیش بینی فراتر روند.
بحران اخیر اقتصادی به ما اهمیت بسیج علم، تکنولوژی و نوآوری نه تنها برای ایجاد منافع اقتصادی بلکه برای پیش بینی و پاسخ به چالشهای بزرگ را خاطر نشان می سازد.در یک سطح استراتژیک اتحادیه اروپا این چالش را با طرحهای ابتکاری اتحادیه تجاری پر نمود که به عنوان بخشی از استراتژی 2020 بودند که دراروپا در سال 2010 آغاز شد. این طرح ابتکاری نمونه ای از یک رویکرد استراتژیک است که پژوهش و ابزار ابتکاری و عاملان را ادغام می کند به این منظور که ازعهده "فوریت نوآوری" مربوط به چالش های بزرگی که اتحادیه اروپا با ان مواجه است براید. اینده اندیشی عنصر اساسی ایجاد چنین استراتژی است. به عنوان مثال همل و پراهالاد تاکید دارند که استراتژی باید چشم اندازهای پایدار آینده را متوقف سازد. به علاوه چندین محقق می گویند که سناریوها ابزار مهمی برای توجه به آینده در طرح استراتژیک به شمار می ایند.
مفاهیم ومدلهای سنتی نواوری همیشه گنجایش کافی برای پیچیدگی مباحث چالشهای بزرگ را ندارند. در چالشهای بزرگ لازم است که سیاستگزاران انواع مسائل به هم پیوسته رابررسی کنند که بر اساس دانش منسجم نیافته و توزیع نیافته بوجود می ایند. با استناد به شواهد،فرایند نوآوری یک فرایند تعاملی است که چندین حلقه بازخورد کوتاه مدت و بلندمدت بین مراحل مختلف فرایند نوآوری را در بر می گیرد. با توجه به چالشهای بزرگ نواوری ها فقط به راه حل ها کمک نمی کنند. نواوری های گذشته نیز بخشی از روندهای ناپایدار کنونی بوده اند. بنابراین پژوهش نوآوری باید به صورت فزاینده در سمت چالش هایی باشد که پیچیدگی محیطی واغتشاشات اجتماعی-اقتصادی ایجاد می شوند.
به منظور بررسی اینکه چطور تحلیل سناریو به رویایی بهتر با چالش های بزرگ کمک می کند و به نوآوری الهام می بخشد، ما چندین عمل سناریو را تحلیل می کنیم تا نقشی که سناریوهای آینده به عنوان ابزاری در موقعیت یابی سیستم های نوآوری ایفا می کنند را بهتر درک کنیم. بقیه بخشهای این مقاله به صورت زیر سازماندهی شده اند: بخش 2 روش تحقیقی را مطرح می کندکه چطور ما برای تحلیل مطالعات موردی سناریو از تحقیق انعکاسی استفاده می نماییم. بخش 3 توصیف می کند که ما چگونه مباحث ومقوله های الهام بخش رشته های علمی متفاوت مانند پژوهش نوآوری و تجارت، مطالعات آینده، جامعه شناسی و تحلیل سیاسی را مفهوم پردازی می کنیم. سپس از این مفاهیم و مقوله ها برای تحلیل مطالعات موردی سناریوهای انتخاب شده استفاده می شود. به عنوان مثال ما بررسی می کنیم که چطور طرز تفکرهای به کار گرفته شده و درک شده در مورد آینده و ارزش چندین ذی نفع باعث توانمندسازی فرایند سناریو می شوند یا مانع ان می شوند.در این مقاله ما براساس تجربه و بیان بهتر فرضیات نظری زیربنایی استدلال می کنیم که این نوع تحقیق انعکاسی می تواند اساس محکمی برای به چالش کشاندن عمل کنونی فراهم کند و فراهم می کند. نتایج این تحقیق در بخش 4 ارائه شده اند که با تشریح عناصر عملیات مناسب و حوزه های پیشرفت مشتمل بر پیامدهایی برای کاربران حرفه ای نیز می شود. در بخش 5 ما با بررسی اینکه چطور عمل سناریو می تواند سیستم های فناوری را در چالش های بزرگ جهت ببخشد نتایج مان را بیشتر مورد بحث قرار می دهیم. در نهایت در بخش 6 یافته هایمان را خلاصه می کنیم و با پیشنهاد نقاط آغازی برای پژوهش بیشتر فصل را به پایان می رسانیم.