ترجمه فارسی عنوان مقاله
تفاوت های فردی در عملکرد و حجم کاری، و استرس در توجه مستمر: خوش بینی و بدبینی
عنوان انگلیسی
Individual differences in performance, workload, and stress in sustained attention: Optimism and pessimism
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
38258 | 2009 | 8 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Personality and Individual Differences, Volume 47, Issue 5, October 2009, Pages 444–451
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
1.مقدمه
2. روش
2.1 شرکت کنندگان
2.2 طرح آزمون
2.3 نمایش ها و تکلیف ها
شکل 1. نمایش های استفاده شده در آزمایش حاضر. در هر مورد خروجی در وسط در میان دو
2.4. اندازه گیری متغیرهای وابسته
3. نتایج
جدول 1 خلاصه ای از متغیرهای رگرسیون سلسله مراتبی.
جدول 2 نمایش خلاصه ای از رگرسیون خوش بینی و بدبینی (N = 96).
3.1. عملکرد
3.2 حجم کاری کل
شکل 2. حجم کاری کل به صورت تابعی از بدبینی و نوع تکلیف. توجه داشته باشید که خط نقطه ای عمودی و فلش نشان دهنده منطقه تفاوت های گروهی قابل توجه در حجم کاری کل است
3.3. مقیاس های حجم کاری
3.4. تقاضای روانی
شکل 3. تقاضای ذهنی وزنی به صورت تابعی از بدبینی و نوع نمایش.
شکل 4. تلاش وزنی به صورت تابعی از بدبینی و نوع تکلیف.
3.5 تلاش
3.6. وضعيت استرس قبل و بعد از تکلیف
شکل. 5. تغییر در برانگیختگی شدید به صورت تابعی از بدبینی در سه سطح خوش بینی.
شکل 6: تغییر در تداخل شناختی-تکلیف به صورت تابعی از بدبینی و نوع تکلیف
3.7 مقابله
4. بحث و نتیجه
4.1حجم کاری
4.3 مقابله
4.4 نظریه های خوش بینی و بدبینی4.2استرس
5.خلاصه و نتیجه گیری
1.مقدمه
2. روش
2.1 شرکت کنندگان
2.2 طرح آزمون
2.3 نمایش ها و تکلیف ها
شکل 1. نمایش های استفاده شده در آزمایش حاضر. در هر مورد خروجی در وسط در میان دو
2.4. اندازه گیری متغیرهای وابسته
3. نتایج
جدول 1 خلاصه ای از متغیرهای رگرسیون سلسله مراتبی.
جدول 2 نمایش خلاصه ای از رگرسیون خوش بینی و بدبینی (N = 96).
3.1. عملکرد
3.2 حجم کاری کل
شکل 2. حجم کاری کل به صورت تابعی از بدبینی و نوع تکلیف. توجه داشته باشید که خط نقطه ای عمودی و فلش نشان دهنده منطقه تفاوت های گروهی قابل توجه در حجم کاری کل است
3.3. مقیاس های حجم کاری
3.4. تقاضای روانی
شکل 3. تقاضای ذهنی وزنی به صورت تابعی از بدبینی و نوع نمایش.
شکل 4. تلاش وزنی به صورت تابعی از بدبینی و نوع تکلیف.
3.5 تلاش
3.6. وضعيت استرس قبل و بعد از تکلیف
شکل. 5. تغییر در برانگیختگی شدید به صورت تابعی از بدبینی در سه سطح خوش بینی.
شکل 6: تغییر در تداخل شناختی-تکلیف به صورت تابعی از بدبینی و نوع تکلیف
3.7 مقابله
4. بحث و نتیجه
4.1حجم کاری
4.3 مقابله
4.4 نظریه های خوش بینی و بدبینی4.2استرس
5.خلاصه و نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
خوش بینی - بدبینی - تفاوت های فردی - تیزبینی - توجه مستمر - استرس - حجم کار -
کلمات کلیدی انگلیسی
Optimism; Pessimism; Individual differences; Vigilance; Sustained attention; Stress; Workload; Configural displays
ترجمه چکیده
ارتباط میان خوش بینی و بدبینی و احتیاط (گوش به زنگ بودن) بصورت تابعی از درجه ای که نمایش های مختلف، عملکرد را تسهیل می کنند مورد تحقیق قرار گرفته است. بدبینی با تفاوت های وابسته به تکلیف و نمایش در حجم کاری و استرس و استراتژی های مقابله ای ارتباط دارد. تعامل خوش بینی - بدبینی در استرس ( برانگیختگی شدید) مشاهده شده است. هیچ صفتی با تفاوت های عملکردی ارتباط ندارد. بدبینی با استراتژی مقابله ای، مستقل از شرایط آزمایش، ارتباط دارد. نتایج این تحقیق با نظریه منابع شناختی/مقابلهای بیشتر هماهنگ تا نظریه درماندگی آموخته. داده ها نشان می دهند که خوش بینی و بدبینی با هم تعامل دارند. نتایج، اهمیت در نظر گرفتن توامان پرامترهای تکلیف و ویژگی های فردی را در ارزیابی عملکرد و حجم کاری، و استرس در توجه مستمر متذکر می شوند.
ترجمه مقدمه
احتیاط یا توجه مستمر، توانایی نظارت بر نمایش ها در طول زمان است. احتیاط در طول زمان کاهش می یابد زیرا منابع شناختی موجود برای عملکرد تکلیف با سرعتی بیشتر از تجدیدشان از بین می روند. این مشاهده ( مبنای نظریه منابع) با این یافته که حجم کاری ادراک شده و استرس بصورت تابعی از افزایش نیازهای تکلیف افزایش می یابند، حمایت می شود. مطالعات متعدد درباره حجم کاری در توجه مستمر از شاخص بار NASA-Task استفاده کرده اند. این شاخص یک شاخص جهانی و شش منبع حجم کاری(نیاز روانی، نیاز جسمی، نیاز زمانی، عملکرد، تلاش و ناکامی) است. تحقیقات نشان داده اند که ویژگی های تکلیف که باعث مختل شدن عملکرد می شوند، شامل حجم کاری بالا نیز هستند و نیاز روانی و ناکامی سهم بیشتری را در این اثرات دارند. استرس با استفاده از پرسشنامه حالت استرس دوندی اندازه گیری شد که شامل 11 مقیاس تعیین شده بوسیله تحلیل عاملی است و به سه عامل ثانویه حالت شناختی تقسیم می شود : مشارکت در تکلیف (به صورت برانگیختگی شدید، تمرکز و دو مقیاس انگیزشی (ذاتی و موفقیت))، پریشانی (شامل عامل های اولیه برانگیختگی شدید، درجه لذت، عزت نفس و کنترل و اعتماد) و نگرانی (توسط مقیاس های توجه خود- متمرکز و دو نوع تداخل شناختی (مرتبط با تکلیف و غیرمرتبط با تکلیف)).چندین مطالعه نشان دادند که احتیاط با کاهش مشارکت در تکلیف و افزایش پریشانی ارتباط دارد و عامل های تکلیف که عملکرد را مختل می کنند، استرس احتیاط را افزایش می دهند.
اگرچه اثرات احتیاط بر عملکرد و استرس و حجم کاری قابل توجه است، اما نوسانات درون گروهی زیادی مشاهده شده است. تحقیق در مورد تفاوت های فردی که موجب این نوسان می شوند به نتایج مشخصی نرسیده اند و اثرات تعاملی شخص و ویژگی های تکلیف باید مشخص شود. یک مهارتی که موجب عملکرد خوب می شود، ظرفیت مقابله با حجم کاری و استرس بالا می باشد. صفاتی که بر احتیاط تاثیر می گذارند ممکن است شامل صفات مرتبط با استرس و مقابله مانند خوش بینی و بدبینی باشند. خوش بینی و بدبینی بصورت تفاوت در تجربیات مرتبط با آینده تعریف می شوند بطوری که خوش بینی با تجربیات مطلوب تر ارتباط دارد و بدبینی با تجربیات نامطلوب. خوش بینی و بدبینی با تفاوت در عملکرد و پاسخ استرس ارتباط دارند. به عنوان مثال در استفاده از روش median-split double برای طبقه بندی افراد بصورت بدبین و خوش بین، گزارش شده که اگرچه تفاوت معناداری میان گروه ها در عملکرد کلی وجود ندارد اما کاهش احتیاط در بد بینی شدید تر بوده و سطوح بالاتری از استرس مرتبط با تکیف وجود دارد. تحقیقات برای تکرار این نتایج موفق نبوده اند. آزمایشهای بعدی تایید کردند که خوشبینی با سطوح بالاتر استرس در احتیاط ارتباط دارد.
یکی از روش های اصلی برای توضیح تفاوت ها در عملکرد و پاسخ استرس به صورت تابعی از خوش بینی و بدبینی، نظریه درماندگی آموخته میباشد که نشان میدهد تفاوت ها به این دلیل روی میدهند که افراد خوش بین آموخته اند که در وضعیتهای طاقت فرسا و شکست آمیز به طور طبیعی صحنه را ترک کنند. این نتایج با ۲ انتظار ارتباط دارد: نتیجه (تجربیات نومیدی) و کنترل (تجربه درماندگی). این انتظارات به وسیله ی یک ساز و کار ارثی- استرسی عمل می کنند یعنی افرادی که خوشبین هستند پاسخهای نومیدی و درماندگی بیشتری در موقعیت های استرس زا دارند.از نظر نظریه درماندگی آموخته انتظارات مثبت افراد خوشبین می توانند انگیزه برای حفظ عملکرد در موقعیت های سخت را تسهیل کنند اما انتظارات بدبینانه عملکرد را تخریب می کنند. با این حال ممکن است تفاوت های فردی در عملکرد و استرس در نتیجه سبک های مختلف مقابله و تفاوت در منابع شناختی موجود برای عملکرد باشد. خوشبینی با سطوح کمتر استرس و مقابله فعالتر یا مقابله مبتنی بر تکلیف /مشکل و مقابله اجتنابی کمتر ارتباط دارد، در حالیکه بدبینی با سطوح بالاتر استرس و مقابله اجتنابی و مقابله مبتنی بر عاطفه بیشتر ارتباط دارد. در نتیجه مقابله فعالتر، افرادی که خوش بینی بالایی دارند ممکن است منابع بیشتری به عملکرد در تکلیف اختصاص دهند. در حالی که افرادی که بدبینی بالایی دارند منابع کمتری را برای تکلیف اختصاص می دهند زیرا برخی از منابع خود را برای مقابله اجتنابی یا مقابله مبتنی بر عاطفه در جهت رفع استرس اختصاص میدهند. همچنین ممکن است افراد بدبین تر روش هایی برای مشارکت در فعالیتهای جبرانی برای حفظ عملکرد آموخته باشند. اگر چنین باشد می توان انتظار کاهش تفاوت ها در عملکرد و افزایش حجم کاری ادراکی و استرس را به صورت تابعی از بدبینی افزایش یافته داشت.
تئوری منابع پیشبینی میکنند که درجه سختی تکلیف، رابطه میان خوش بینی و بدبینی و عملکرد و حجم کاری و استرس را تعدیل می کند به طوری که افراد بدبین تر کاهش عملکرد بیشتر و حجم کاری و استرس بیشتری در نتیجه افزایش سختی تکلیف دارند. با این حال ویژگیهای تکلیف که تسهیل کننده عملکرد هستند، اثر مطلوب تری افراد بدبین تر دارند زیرا این افراد منابع شناختی کمتری برای اختصاص دادن به تکلیف دارند و از کاری که موجب کاهش منابع مورد نیاز برای عملکرد شود، سود بیشتر می برند. در مقابل، نظریه درماندگی پیش بینی می کنند که تحمیل یک تکلیف سخت که افراد کنترل کمی یا هیچ کنترلی بر پارامترهای تکلیف ندارند موجب بروز درماندگی در شرایط تکلیف می شوند به طوری که افراد بدبین، الگوهای عملکردی و حجم کاری و پاسخ استرس مشابهی نشان می دهند، صرفنظر از ویژگی های تکلیف یا نمایش.
یکی از مهمترین عوامل سختی تکلیف، برجستگی سیگنال می باشد. برجستگی بالا موجب بهبود عملکرد و کاهش حجم کاری و استرس در توجه مستمر می شود. یک روش که می توانند سیگنال های برجسته را ایجاد کنند، استفاده از نمایشهای شکلی می باشد که از ویژگی های ادراک شده ای استفاده می کنند که موجب بهبود عملکرد در تکیفهایی می شوند که به ادغام اطلاعات نیاز دارند. این نمایش ها تا حدی جواب میدهند زیرا عناصر آن یک ویژگی که به آسانی درک و ادغام می شود را شکل میدهند که سریع جواب داده و از نمایش های با عناصر جداگانه، برجسته تر هستند. استفاده از یک نمایش شکلی با کاهش احتیاط ارتباط دارد شاید به دلیل برجستگی بیشتر سیگنال. بنابراین استفاده از این فرمت های نمایش برای تکالیفی که به ادغام اطلاعات نیاز دارند ممکن است موجب بهبود عملکرد و کاهش حجم کاری و استرس شود. در مقابل، در مواردیکه ویژگیهای نمایش نیازهای تمییزی (تبعیض، تمایز) تکلیف را برآورده نمیکنند، موجب کاهش برجستگی سیگنال می شود و افرادی که بدبینی بیشتر دارند ممکن است کاهش عملکرد بیشتر و حجم کاری و استرس بالاتری را تجربه کنند. مطالعه ما به ارزیابی این امکان به وسیله ی دستکاری فرمت نمایش و تغییر نیازهای ادراک شده تکلیف(سختی تمییز) میپردازد.. بر اساس نظریه منابع انتظار می رود که در شرایط تکلیفی سختتر، بدبینی پیش بینی کننده مقابله مبتنی بر هیجان بیشتر و مقابله اجتنابی بیشتر و سطوح بالاتر استرس و حجم کاری ادراک شده بالاتر باشد. سطوح بالاتر خوشبینی، پیش بینی کننده مقابله اجتنابی و مقابله مبتنی بر هیجان کمتر و مقابله مبتنی بر تکلیف بیشتر و سطوح کمتر حجم کاری و استرس می باشد. در شرایط آسان تر،مزایای یک فرمت نمایش که تسهیل کننده عملکرد می باشد، برای افرادی که بدبینی بیشتری دارند مفید تر می باشد. اگر تفاوت های عملکرد به صورت تابعی از صفات باشند، به شکل تغییراتی در طول زمان آشکار می شود به طوری که بدبینی با کاهش شدیدتر و خوش بینی با کاهش ملایم تر در شراط سخت تر ارتباط دارد.