ترجمه فارسی عنوان مقاله
رابطه موجود بین شیوه های مدیریت کیفیت جامع و اثرات آن ها بر عملکرد شرکت
عنوان انگلیسی
The relationship between total quality management practices and their effects on firm performance
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
4269 | 2003 | 31 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Operations Management, Volume 21, Issue 4, July 2003, Pages 405–435
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
مقدمه
پس زمینه نظری
جدول 1. شیوه های TQM شناسایی شده در مطالعات سنجش مرتبط با TQM
مدل تحقیق و فرضیات مطرح شده
رهبری مدیریت
جدول 2. خلاصه مطالعات موجود در خصوص رابطه موجود بین مدیریت کیفیت جامع و عملکرد شرکت ها
شکل 1. مدل نظری رابطه موجود بین شیوه های TQM و معیارهای عملکرد.
آموزش
روابط کارمند
داده های کیفی و گزارش دهی
مدیریت کیفیت عرضه کننده
طراحی خدمات/محصول
مدیریت فرآیند
عملکرد شرکت
روش تحقیق
ساخت ابزار و معیارها
جمعیت هدف و رویکرد نظرسنجی
جمعیت شناسی نمونه
آزمون هایی برای قابلیت اطمینان و اعتبار
جدول3. نتایج آزمون مدل های سنجش و مدل ساختاری
جدول4. آمار توصیفی، آلفای کرونباخ، و همبستگی های دو متغییره برای متغییرهای موجود در مدل تحقیق
شکل2. مدل سازی ساختاری رابطه موجود بین شیوه های TQM و معیارهای عملکرد.
نتایج آزمون مدل ساختاری
بحث و بررسی
بحث و بررسی نتایج
محدودیت های یافته ها
نتیجه گیری و تحقیق بیشتر
پیوست الف. مقیاس های اندازه گیری، آیتم ها و منابع آن ها
ترجمه کلمات کلیدی
- مدیریت کیفیت - عملکرد - مدلسازی معادلات ساختاری
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
تحقیق اخیر در خصوص مدیریت کیفیت جامع (TQM) به بررسی روابط موجود بین شیوه های مدیریت کیفیت و سطوح متعدد عملکرد سازمانی می پردازد. این مطالعات نتایج متفاوتی دارند، احتمالا به این دلیل که ماهیت طرح های تحقیق از چنین عملکرد یا سنجش TQM به عنوان سازه واحد استفاده می نماید. براساس مروری بر ادبیات جامع، این مطالعه به شناسایی روابط موجود میان شیوه های TQM پرداخته و تاثیرات مسقیم و غیر مستقیم این شیوه ها را بر سطوح متعدد عملکرد بررسی می نماید. یک مدل تحقیقاتی و فرضیات مطرح شده با استفاده از داده های نظرسنجی پست الکترونیکی برش عرضی گردآوری شده از شرکت های عامل در ایالات متحده بررسی می شوند. بررسی مدل ساختاری از فرضیات مطرح شده حمایت می نماید. پیامدهای یافته ها برای محققین و متخصصین مورد بحث و بررسی قرار می گیرند و دستورالعمل های تحقیق آتی ارائه می شوند.
ترجمه مقدمه
خروس طویله نظریه ای دارد. او هر روز صبح بانگ می زند، تمام انرژی خود را جمع می کند، بال های خود را به هم می زند. خورشید طلوع می کند. ارتباط مشخص است: بانگ زدن او باعث بالا آمدن خورشید می شود. هیچ گونه سوالی در خصوص اهمیت او وجود ندارد. مانعی به وجود می آید. او یک صبح بانگ زدن را فراموش می کند. خورشید به هر حال طلوع می کند. با ناامیدی، او متوجه می شود که نظریه اش نیاز به تجدید نظر دارد. (دمینگ ،1993،صفحه.105)
در اواخر دهه 1970 و اوایل دهه 1980، صنایع آمریکایی بدون چالش در گذشته سهم قابل توجه بازار را در بازارهای جهان و ایالات متحده از دست داده اند. جهت به دست آوردن مزیت رقابتی، شرکت ها برنامه های بهبهود بهره وری را اتخاذ نموده اند که در ژاپن موفقیت آن ها ثابت شده است. یکی از این "برنامه های بهبود" سیستم مدیریت کیفیت جامع می باشد. در دو دهه گذشته، مجلات علمی و مطبوعات مجموعه ای از گزارشات توصیف کننده تلاش های موفق و ناموفق را در پیاده سازی TQM چاپ نموده اند. همانند نظریه خروس، نظریه های مدیریت کیفیت از آن زمان مورد تجدید نظر قرار گرفته اند.
مراحل اولیه تحقیق تجربی در TQM تقریبا به صورت انحصاری محدود به تلاش ها در ساخت ابزارهایی می باشد که قادر به سنجش شیوه های TQM هستند در حالی که، به عنوان مثال، ساراپ و همکاران (1989) انجام داده اند، و با توجه به مطالعاتی از قبیل گاروین (1983) که شیوه های TQM را در شرکت های ژاپنی و آمریکایی مقایسه می نمایند. اخیرا، محققینی از قبیل محرمن و همکاران (1995) تلاش های تحقیقاتی خود را جهت تحلیل رابطه موجود بین شیوه های عملکرد سازمانی و مدیریت کیفیت در سطوح متعدد هدایت نموده اند. مطالعات اخیر از قبیل مطالعه انجام شده توسط داس و همکاران (2000) به بررسی روابط موجود میان تکنیک های سیستم های مدیریت کیفیت و تلاش های صورت گرفته در خصوص عملکرد می پردازند.
این مطالعات نتایج مختلفی دارند. این شکست در دستیابی به نتایج سازگار می تواند مرتبط با سه تمایز قابل توجه در میان مطالعات از نظر مسائل طرح تحقیق باشد. ابتدا، در برخی مطالعات از قبیل مطالعه انجام شده توسط داگلاس و جاج (2001)، TQM به عنوان سازه واحد جهت تحلیل رابطه موجود بین TQM و عملکرد شرکت ها وارد عمل می شود، در حالی که دیگران، سامسون و ترزی اوسکی (1999) به عنوان مثال، TQM را به عنوان سازه چند بعدی عملی می نمایند. ثانیا، سطوح عملکرد اندازه گیری شده میان مطالعات متفاوت هستند. برخی مطالعات عملکرد را تنها در سطوح عامل عملی می سازند همانگونه که سامسون و ترزی اوسکی (1999) انجام می دهند، در حالی که دیگران مانند داگلاس و جاج (2001) تنها عمکلرد مالی را می سنجند، و هنوز هم دیگران از قبیل داس و همکاران (2000)، عملکرد را در سطوح مختلف اندازه می گیرند. سوما، چارچوب نظری به کار رفته جهت بررسی رابطه موجود بین TQM و عملکرد همچنین میان مطالعات متفاوت می باشد. به عبارت دیگر، زمانی که تحلیل های داده ها مبتنی بر یک سری رگرسیون های متعدد (آدام و همکاران،1997؛ محرمن و همکاران،1995؛ سامسون و ترزی اوسکی،1999) یا همبستگی ها می باشند (پاول ،1995)، مطالعات قادر به بررسی این موضوع نیستند که کدام شیوه های TQM دارای تاثیرات مستقیم و/یا غیر مستقیم بر سطوح متعدد عملکرد می باشند. خلاصه، مطالعات جامع که سعی در شناسایی تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم شیوه های TQM بر عملکرد در سطح متعدد دارند نسبتا محدود بوده و قادر به پاسخگویی به صورت قطعی به سوالات تحقیق زیر نیستند:
• روابط موجود میان شیوه های TQM کدام موارد هستند؟
• کدام شیوه های TQM رابطه مستقیمی با عملیات، عملکرد مالی و بازار دارند؟
• کدام شیوه های TQM به صورت غیر مستقیم مرتبط با عملیات، عملکرد مالی و بازار می باشند؟
این مطالعه به بررسی این سوالات تحقیق با استفاده از داده های مطالعه کایناک (1997) می پردازد. این تحقیق با بررسی روابط موجود بین هفت شیوه مدیریت کیفیت و تاثیرات آن ها بر عملیات، عملکرد مالی و بازار منجر به توسعه نظریه TQM می شود. در حالی که این مطالعه برخی تحقیقات اولیه را تکرار می نماید، در این خصوص منجصر به فرد است که ابعاد شیوه های مدیریت کیفیت بررسی شده گسترده هستند و عملکرد شرکت ها در سطوح متعدد اندازه گیری می شود. تحقیق تکراری هدف علوم را تسهیل می بخشد، که تعمیم تجربی یا توسعه دانش است (هوبارد و همکاران،1998)، و در مواردی از این قبیل توصیه می شود "جایی که مطالعات مختلف نتایج ناسازگاری دارند" (آموندسون ،1998، صفحه.355). این تحقیق مرتبط با متخصصین می باشد زیرا یافته ها ممکن است الگوهایی را در پیاده سازی شیوه های TQM نشان بدهند، که همین امر ممکن است به ارائه اطلاعات قابل توجه بپردازد که مدیران جهت حل چالش های پیاده سازی و شاید جهت بهبود بخشیدن به عملکرد می توانند استفاده نمایند. علاوه بر این، نتایج این مطالعه از پیاده سازی مستمر TQM حمایت می نمایند. تلاش های ناموفق انتقادات TQM را در مطبوعات مطرح نموده و باعث می شوند برخی از مدیران که علاقه به پیاده سازی TQM دارند استفاده از این روش مدیریت را مورد سوال قرار بدهند. اما این موضوع یعنی سوختن تر و خشک با هم. باقی این مقاله به شرح زیر سازماندهی می شود. یک مدل تحقیق و فرضیات مربوطه براساس مروری بر ادبیات در بخش بعدی مطرح می شوند. بخش 3 به توصیف روش تحقیق می پردازد، از جمله ساخت ابزار و معیارها، روش نظرسنجی، نمونه، و تست هایی برای قابلیت اطمینان و اعتبار. بخش 4 به ارائه نتایج بررسی مدل ساختاری می پردازد. پیامدهای نتایج برای محققین و متخصصین مورد بحث و بررسی قرار می گیرند و اعتبار یافته ها در بخش 5 مجددا ارزیابی می گردد. مقاله با مفاهیم تحقیق بیشتر این مطالعه به نتیجه می رسد.