ترجمه فارسی عنوان مقاله
مقایسه الگوریتم بهینهسازی چند منظوره کشف راهبردهای رانندگی با انسانها
عنوان انگلیسی
Comparing a multiobjective optimization algorithm for discovering driving strategies with humans
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
5842 | 2013 | 9 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Expert Systems with Applications, Volume 40, Issue 7, 1 June 2013, Pages 2687–2695
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
- مقدمه
- کارهای مرتبط
- شبیهساز رانندگی وسیلهی نقلیه
- کشف راهبردهای رانندگی با یک الگوریتم بهینهسازی
- بازنمایی راهبردهای رانندگی MODS
- الگوریتم بهینهسازی چند منظوره برای کشف راهبردهای رانندگی
- واسط کاربر
- آزمایشها و نتایج
- جدول 1: بهترین گسستهسازی فضای حالت، کنترلهای رانندگی، وزنهای مصرف سوخت، و تعداد گامهای پیشبینی
- جدول 2: مقادیر پارامتر الگوریتم تکاملی سطح بالاتر MODS
- جدول 3: مقادیر عینی راهبردهای رانندگی نشانهگذاری شده در شکل 7
- نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
استراتژی محرک و موثر -
محرک انسان -
زمان سفر -
مصرف سوخت -
بهینه سازی عوامل محرک -
بهینه سازی چند هدفه -
کلمات کلیدی انگلیسی
Driving strategy,Human driving,Traveling time,Fuel consumption,Driving optimization,
Multiobjective optimization,
ترجمه چکیده
هنگامی که یک شخص وسیلهی نقلیهای را در امتداد یک مسیر هدایت میکند، او [در واقع] به بهینهسازی دو هدف میپردازد: زمان سفر و مصرف سوخت. بنابراین، هدایت وسیلهی نقلیه را میتوان به عنوان یک مسألهی بهینهسازی چند منظوره در نظر گرفت و با استفاده از الگوریتمهای بهینهسازی مناسب به حل آن پرداخت. مقایسهی بین راهبردهای رانندگی به دست آمده از انسان و راهبردهای به دست آمده از الگوریتمها از چند دیدگاه جالب توجه است. برای مثال، اینکه ببینیم کدام راهبردها بهتر هستند می تواند جالب توجه باشد. برای انجام تست انسان در برابر ماشین، راهبردهای رانندگی به دست آمده از الگوریتم بهینهسازی چند منظورهی کشف راهبردهای رانندگی (MODS) را با راهبردهای به دست آمده از گروهی از داوطلبان که شبیهساز وسیله نقلیه را هدایت کردند مقایسه کردیم. این تست با استفاده از دادههای سه مسیر واقعی انجام شد. نتایج نشان میدهند که MODS همیشه راهبردهای رانندگی بهتری را نسبت به داوطلبان پیدا می کند (به خصوص هنگامی که قرار باشد مصرف سوخت کاهش پیدا کند). به علاوه، نتایج نشان میدهند که برخی داوطلبان همیشه از حیث زمان سفر و مصرف سوخت به صورت مشابهی رانندگی می کنند، در حالی که برخی دیگر راهبردهای رانندگی کاملاً متنوعی دارند.
ترجمه مقدمه
هنگامی که یک شخص وسیلهی نقلیهای را در امتداد یک مسیر هدایت میکند، او [در واقع] به بهینهسازی دو هدف میپردازد: زمان سفر و مصرف سوخت. رانندگی با هدف صرف کمینه کردن زمان سفر کاملاً شهودی و سرراست است: وسیلهی نقلیه بایستی در تمام مدت با بیشترین سرعت مجاز حرکت کند. از طرف دیگر، هنگامی که قرار باشد مصرف سوخت کاهش پیدا کند، افراد بایستی از برخی رهنمودهای شناخته شده پیروی کنند (Johnson, 2006; Weinger, 2007). با این حال، حتی در صورتی که راننده از این رهنمودها پیروی کند، نمیتواند به راهبردهای رانندگی بهینه دست پیدا کند. برای مشخص شدن اینکه راهبردهای رانندگی انسانی تا چه حد خوب هستند، میتوان یک الگوریتم بهینهسازی طراحی کرد و با مقایسهی راهبردهای رانندگی به دست آمده از راهبردهای رانندگی انسانی به ارزیابی این مورد پرداخت.
یکی از نمونههای الگوریتم بهینهسازی برای این مسأله الگوریتم بهینهسازی چند منظوره برای کشف راهبردهای رانندگی (MODS) است (Dovgan, Gams, & Filipicˇ, 2011; Dovgan, Javorski, Gams, & Filipicˇ, 2011) که ما آن را طراحی و پیادهسازی کردهایم. این الگوریتم روی دادههای مسیرهای واقعی تست شد و راهبردهای رانندگی به دست آمده [از آن] از راهبردهای رانندگی به دست آمده از الگوریتمهای بهینهسازی که پیشتر استفاده میشدند یعنی کنترل پیشنگر (Del Re, Allgower, Glielmo, Guardiola, & Kolmanovsky, 2010) و برنامهنویسی پویا (Hellstrom, Aslund, & Nielsen, 2010; Hellstrom, Ivarsson, Aslund, & Nielsen, 2009) بهتر هستند (Dovgan, Tušar, Javorski, & Filipicˇ, 2012). راهبردهای رانندگی [پیش از این] با راهبردهای رانندگی به دست آمده از انسانها مقایسه نشده بودند.
در این مقاله، راهبردهای رانندگی به دست آمده از MODS را با راهبردهای رانندگی انسانی مقایسه می کنیم. راهبردهای رانندگی از طریق شبیهسازی رانندگی بر مبنای دادههای مسیرهای واقعی و کمینهسازی زمان سفر و مصرف سوخت به دست آمدند. برای به دست آوردن راهبردهای رانندگی انسانی، یک واسط کاربر شهودی پیادهسازی شد و گروهی از داوطلبان از آن استفاده کردند. به علاوه، داوطلبان به دستههای بازیکن حرفهای، کاربران دائمی کامپیوتر و کاربران غیر دائمی کامپیوتر تقسیمبندی شدند. پس از آن، راهبردهای رانندگی MODS بر مبنای فرد و با در نظر گرفتن دستههای مشخص شده با راهبردهای رانندگی انسانی مقایسه شدند.
ادامهی این مقاله به صورت زیر سازماندهی شده است. بخش 2 کارهای مرتبط [انجام شده] در این حوزه را توضیح میدهد. بخش 3 شبیهساز رانندگی استفاده شده برای ارزیابی راهبردهای رانندگی را ارائه می کند. الگوریتم MODS در بخش 4 توضیح داده می شود. بخش 5 واسط کاربر را توصیف می کند. بخش 6 به ارائهی آزمایشها و نتایج به دست آمده میپردازد. سرانجام، بخش 7 با ارائهی خلاصهی کار و ایدههایی برای پژوهشهای آتی به این مقاله پایان میدهد.