ترجمه فارسی عنوان مقاله
اکتساب و بازیابی مهاری بازدارنده مقاوم به استرس مزمن
عنوان انگلیسی
Multiple trial inhibitory avoidance acquisition and retrieval are resistant to chronic stress
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
122045 | 2018 | 19 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Behavioural Processes, Volume 147, February 2018, Pages 28-32
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
روش ها و مواد
حیوانات
مصرف ساکارز
استرس خفیف مزمن (CMS)
مهار بازدارنده آزمایش چندگانه (MTIA)
تحلیل داده ها
نتایج
مصرف ساکارز
آزمایش مصرف ساکارز
MTIA
بحث
شکل ها
کلمات کلیدی
روش ها و مواد
حیوانات
مصرف ساکارز
استرس خفیف مزمن (CMS)
مهار بازدارنده آزمایش چندگانه (MTIA)
تحلیل داده ها
نتایج
مصرف ساکارز
آزمایش مصرف ساکارز
MTIA
بحث
شکل ها
ترجمه چکیده
استرس خفیف مزمن (CMS) مدل حیوانی است که به شکلی گسترده پذیرفته شده و با افسردگی ارتباط دارد که در میان سایر توالی¬ها به این معروف است که آنهدونیا را شامل می¬شود و اغلب به عنوان اولویت کاهش¬یافته محلول ساکارز ارزیابی می¬شود. CMS همچنین به عنوان عامل تاثیرگذار بر شناخت، خصوصا وظایف خاص (MTIA) برای ارزیابی تاثیرات CMS بر کسب و بازیابی حافظه به کار گرفته می¬شود. MTIA شامل قرار گرفتن مکرر در برابر شبیه¬سازی¬های غیرمشروط است تا زمانی که معیار بارگیری محقق شود. موش¬های نژاد وستبار به مدت 5 هفته تحت CMS قرار گرفتند و مصرف ساکارز هفته¬ای یک بار برآورد شد. در پایان CMS، حیوانات در تست MTIA ارزیابی شدند. اولویت محلول ساکارز کاهش¬یافته کل بسیار متغیر بود. تحلیل¬های بیشتر نشان دادند که زیرمجموعه¬ای از حیوانات انعطاف¬پذیری را به نمایش می¬گذارند در حالی که زیرمجموعه دیگر به استرس حساس هستند. CMS بر تعداد جلسات اکتساب قبل از رسیدن به تاخیر بازیابی یا معیار مرتبط با وظیفه MTIA در گروه های حساس یا مقاوم تاثیر نمی گذارد. اگرچه وظایفی که به ارزیابی قابلیت یادگیری در مدل های حیوانی مرتبط با افسردگی می پردازد نشان می دهد نقایص شناختی، قابلیت یادگیری موارد مربوطه بین عبور از محفظه و شوک الکتریکی آزارنده کف پا که به شدت به جنبه های عاطفی وابسته است کامل بودند.
ترجمه مقدمه
استرس خفیف مزمن (CMS) مدل حیوانی تجربی بوده و شامل اعمال تعدادی عامل استرس زای خفیف و غیرقابل پیش بینی است که برای چند هفته به کار گرفته می شود. برخی شواهد نشان داده اند که قرار دادن جوندگان در معرض استرس به آنهدونیا منجر می شود که معمولا به صورت کاهش اولویت راهکارهای مناسب ارزیابی می شود (برگ استروم و همکاران، 2008 ویبرگ، 2013؛ ویلنر و همکارانش ،2013؛ ویلنر و همکارانش، 1987)، که ویژگی بارز افسردگی است. از این رو CMS به عنوان مدل مرتبط با افسردگی تلقی شده است (ویلنر و همکارانش، 1987؛ ویلنر، 2005). CMS علاوه بر آنهدونیا می تواند به کاهش میل جنسی ( گرونیل و همکارانش، 2005) و رفتار تهاجمی (اوسوکا و همکارانش، 2004)، افزایش انسداد خواب (گرونیل و همکارانش، 2004)، القای اضطراب (ژو و همکارانش، 2014) و تداخل با یادگیری و حافظه ( کونراد، 2010؛ گاموسلو و همکارانش 2014؛ لی و همکارانش، 2008؛ لیو و همکارانش، 2014؛ سانگ و همکارانش، 2006) منجر شود.
تاثیر استرس مزمن بر حافظه به چند جنبه بستگی دارد مانند شدت و مدت زمان استرس و همچنین نوع یادگیری و ماهیت محرک شناخته شده (کونراد، 2010؛ لویین و همکارانش، 1996؛ شورز و سرواتیوس، 1997). همچنین در معرض استرس دائمی بودن بر جنبه های حافظه تاثیرات مختلفی دارد مانند اکتساب و یادآوری وظایف خاص. به همین دلیل هنگام ارزیابی تاثیرات حافظه CMS ، باید تاثیرات خاص بر هر مرحله از حافظه در نظر گرفته شود. مثلا گزارش شده است که CMS بر اکتساب و بازیابی در وظیفه حافظه آبی موریس تاثیر می گذارد (کوادرادو- تجدور و همکارانش، 2011؛ گوموسلو و همکارانش، 2014؛ لیو و همکارانش، 2014؛ سانگ و همکارانش، 2006). از سوی دیگر وظایف آزاردهنده مرتبط با حافظه که در آن واکنش رفتاری ترس از طریق یادآوری شرطی سازی آزارنده هدف قرار داده می شود، فقط در فاز بازیابی مکررا ارزیابی می شود (کمپ و جانسون، 2015؛ هنینگسن و همکارانش، 2009؛ پالومبو و همکارانش، 2007).
یادگیری آزارنده در جوندگان را می توان با استفاده از تست بازدارنده فعال (IA) ارزیابی کرد که در آن حیوان رفتارهایی را کاهش می دهد که قبلا به تجارب دردناک منتهی می شده است. مثلا مراحل IA شامل اجتناب از عبور از محفظه ها در اتاق دارای دو محفظه ای است که عبور از آنها در پی وارد کردن شوک الکتریکی کف پا انجام می شود. فرایند اکتساب در یک آزمایش رخ می دهد و شوک (های) الکتریکی کف پا به محض اینکه حیوان از محفظه دیگر عبور می کند، وارد می شود. بازیابی حافظه IA معمولا 24 روز بعد و از طریق قرار دادن مجدد حیوان در اتاق ارزیابی می شود. تاخیر عبور از محفظه به عنوان مقیاس وابسته در نظر گرفته می شود و تاخیرهای کوتاه تر بر اختلال در بازیابی دلالت دارد (جارویک و کوپ، 1976؛ کوپ و همکارانش، 1966). اگرچه این ابزاری سودمند برای ارزیابی تاثیرات CMS بر بازیابی آزارنده حافظه است، تاثیرات بالقوه CMS بر اکتساب مهاری بازدارنده را نمی توان کاملا با استفاده از معمای IA بررسی کرد زیرا هیچ ارزیابی صورت نگرفته است تا تضمین کند رابطه بین عبور از محفظه و محرک های آزارنده در مکان نخست جای دارند.
معمای اصلاح شده IA که برای ارزیابی اکتساب مهاری بازدارنده ارائه شده است مهار بازدارنده چند آزمابشی (MTIA) نام دارد (موریا و همکارانش، 2010). در این نسخه آزمایش ها در خصوص اکتساب ( یعنی اعمال شوک الکتریکی بر اساس عبور از محفظه) تکرار شد تا معیار یادگیری از قبل تثبیت شده محقق شود (مثلا تاخیر 120 ثانیه ای برای عبور بین محفظه ها). اختلال در اکتساب را میتوان از طریق تاخیر در دستیابی به معیار ارزیابی کرد. علاوه بر این وقتی معیار یادگیری محقق شد تاخیر بیشتر در طی آزمایش را می توان به عنوان اختلال بازیابی در نظر گرفت. بنابراین MITA برای ارزیابی تاثیر مداخلات پیش از اکتساب مناسب است یعنی برای گسسته ساختن اثرات آنها بر اکتساب و بازیابی حافظه به کار گرفته می شود.
برای ارزیابی تاثیرات استرس مزمن بر اکتساب حافظه آزارنده آزمایشی را برای ارزیابی این مورد انجام داده ایم تا متوجه شویم آیا CMS بر اکتساب MTIA تاثیر دارد و وقتی فرد به اکتساب دست مییابد آیا تاثیر خاصی بر بازیابی مهاری دارد یا خیر.
فرضیه ما این بود که وقتی حافظه های مرتبط با هیجان کسب می شود، صرفنظر از تاثیرات مخرب فرضی استرس مزمن، با موفقیت بازیابی می شوند.