ترجمه فارسی عنوان مقاله
رابطه ی بین مشارکت کاربران و موفقیت سیستم: یک رویکرد اقتضایی همزمان
عنوان انگلیسی
The relationship between user participation and system success: a simultaneous contingency approach
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
5050 | 2000 | 13 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Information & Management, Volume 37, Issue 6, September 2000, Pages 283–295
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
1. مقدمه
2. مدل نظری و فرضیهها
2.1 رابطهی مشارکت و موفقیت
2.2رابطهی همزمان: مشارکت، نگرشها و شرکت کاربر
2.3 عوامل مشروط
3. مدلهای برآورد
جدول 1: فرضیههای ثبت شده و ضریبها مربوطه
جدول 2: ابزارهای اندازهگیری متغیرها
جدول3:آمار توصیفی متغیرهای بررسی شده
جدول 4: ماتریس همبستگی متغیرهای تحت بررسی
جدول 5: برآورد ضریب شکل ساختاری مدل
5. بحث و گفتگو
جدول هفت: اثرات کلی
نتیجهگیری
1. مقدمه
2. مدل نظری و فرضیهها
2.1 رابطهی مشارکت و موفقیت
2.2رابطهی همزمان: مشارکت، نگرشها و شرکت کاربر
2.3 عوامل مشروط
3. مدلهای برآورد
جدول 1: فرضیههای ثبت شده و ضریبها مربوطه
جدول 2: ابزارهای اندازهگیری متغیرها
جدول3:آمار توصیفی متغیرهای بررسی شده
جدول 4: ماتریس همبستگی متغیرهای تحت بررسی
جدول 5: برآورد ضریب شکل ساختاری مدل
5. بحث و گفتگو
جدول هفت: اثرات کلی
نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
مشارکت کاربر - موفقیت سیستم - رضایت کاربر -
نگرش کاربر - دخالت کاربر - تاثیر سیستم - پیچیدگی سیستم - برون سپاری - احتمالی - همزمانی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
رابطهی بین مشارکت کاربر و موفقیت سیستم اطلاعرسانی (IS) مدتی است که توجه محققان را به سمت خود جلب کرده است. تصور میشود که مشارکت شدید کاربران آینده در طراحی سیستم اطلاعرسانی منجر به پیامدهای موفقیتآمیز کاربرد بیشتر سیستم اطلاعرسانی، پذیرش بیشتر کاربر و افزایش رضایت روزافزون کاربر گردد. با این وجود، اکثر تحقیقات تجربی صورت پذیرفته تاکنون قادر به نشان دادن مزیتهای آن نبودهاند. این مقاله به بررسی رابطهی بین مشارکت و موفقیت در زمینهای گستردهتر میپردازد که اثرات مشارکت کاربر و دو عامل مهم دیگر نگرش کاربر و شرکت کاربر در موفقیت سیستم به طور همزمان به وقوع میپیوندند. دیگر متغیرهای اقتضایی لحاظ شده در اینجا عبارت هستند از: تأثیر سیستم، پیچیدگی سیستم و روششناسی توسعه. چارچوب نظری و فرضیات مرتبط به طور تجربی از بررسی 32 سازمان به ثبت رسیدهاند. نتایج تجربی پیوتدی مثبت را بین مشارکت کاربر و رضایت کاربر به وجود میآورند و شواهدی رامبنی بر تأثیر متقابل نگرشهای کاربر و شرکت کاربر ارائه میکنند.
ترجمه مقدمه
مشارکت کاربر از مدتها پیش به عنوان عاملی مهم در افزایش احتمال موفقیت در توسعهی یک سیستم اطلاعرسانی مورد توجه بوده است (به عنوان نمونه، [6,3l,36,68]). مشارکت کاربر به «طراحیهای مختلف مربوط به رفتار و فعالیتهایی که کاربرای هدف یا نمایندگان آنها در فرآیند توسعهی سیستمهاد به اجرا در می.آورند» اشاره دارد [3]. کاربران یک سیستم اطلاعرسانی (IS) میتوانند از طریق مشارکت در مراحل برنامهریزی، تجزیه و تحلیل، طراحی، ثبت و اجرا، با طراحان سیستم در ارتباط باشند و در نتیجه در بسیاری از جنبههای فرآیند توسعهی سیستم کمک نمایند. روشهای مختلفی از روششناسیهای توسعه، مانند توسعهی مشترک، طراحی مشارکتی (PD) و طراحی تقاضای مشترک (JAD) به منظور عملی ساختن مشارکت کاربر مورد پیشننهاد واقع گردیدهاند [3,l0].
منافعی وجود دارند که میتوان از این رفتارهای مشارکتی کاربری انتظار داشت. آیوز و اولسون [37] اشاره کردهاند که مشارکت کاربر در توسعهی سیستم میتواند کیفیت سیستم را از طریق شناسایی دقیقتر و کاملتر خلاءهای اطلاعاتی [60,63]، دانش و تخصص در مورد سازمانی که سیستم قرار است از آن پشتیبانی نماید [49] اجتناب از ویژگیهای سیستمی غیرقابل پذیرش یا بیاهمیت و ارائهی درک بهتری از سیستم ارتقاء بخشد. همچنین این باور وجود دارد که مشارکت کاربر پذیرش سیستم را توسط کاربر همراه با انتظاراتی واقعبینانه در مورد قابلیتهای سیستم [27]، ایجاد فرصتی برای کاربران و طراحان در جهت رفع اختلاف نظرها در مورد مسائل مربوط به طراحی [4l]، حس مالکیت کاربران نسبت به سیستم، کاهش مقاومت کاربر دربرابر تغییرات احتمالی اعمال شده توسط سیستم، و تعهد بیشتر از جانب کاربران افزایش دهد [3l]. در نتیجه، مشارکت کاربر در سطح گستردهای توسط دست اندرکاران در جهت توسعهی سیستم اطلاعرسانی پیگیری و پیشبرده شده است.
در این میان، محققان تلاش بسیاری را در جهت یافتن شواهدی تجربی در مورد اثربخشی مشارکت کاربر در افزایش موفقیت سیستم به انجام رسانیدهاند. با این وجود، نتایج اعلام شده در همآمیخته و چندپاره بودهاند. در یک بررسی جامع پیشین 22 پژوهش به انجام رسیده از سال 1939 تا سال 1981، آیوز و اولسون موفق به شناسایی تنها 8 مورد (%36) گردیدند که رابطهای مثبت را میان مشارکت کاربر و برخی از معیارهای موفقیت سیستم، من جمله کیفیت سیستم[9,24]، کاربرد سیستم [68]، رفتار یا نگرشهای کاربر [l,33] و رضایت اطلاعاتی [22,30,38] نشان دادند. نتایج بهدست آمده از دیگر تحقیقات یا غیرقطعی هستند و یا برخلاف انتظارات قرار دارند.
کاروای [ll] به بررسی 19 پژوهش بیشتری که در طی سالهای 1982 تا 1992 به چاپ رسیدهاند پرداخت، اما وی نیز دریافت که تنها (%37) از این پژوهشها وجود رابطهی مثبتی را بین مشارکت و موفقیت به اثبات میرسانند [2,7,l4,l6,23,40,42]. علیرغم این واقعیت که 10 سال بیشتر از تحقیقات سپری شده است، اما به نظرمیرسد که این برنامه محدود و کند باشد. یافتهها همچنان در همآمیخته و چندپاره هستند.
محققان چندین علت احتمالی را برای وجود ابهام و دوگانگی شناسایی نمودهاند. روشهای ضعیف تحقیقاتی و حذف عوامل زمینهای از جمله دلایل احتمالی به حساب میآیند [33]. همچنین امکان دارد که وجود یک رابطهی علیت سادهی مستقیم بین مارکت کابر و موفقیت سیستم کافی نباشد. دی براباندر و ادکستروم [l3] پیشنهاد کردهاند که زمینهای که سیستم در آن توسعه مییابد باید مورد لحاظ قرار گیرد. در نتیجه، رویکرد اقتضایی در سطح گستردهای برای رسیدگی به این مسئله مورد استفاده قرار گرفته است (به عنوان نمونه، [l7,43,48,30,34,64,63,69]). این امر در شناسایی عواملی که امکان دارد پیامدهای یک فرآیند را تغییر دهند سودمند است. با این وجود، اکثر این مدلها دنبالهای هستند، همراه با روابط علیت مستقیم فرضی.
علاوه بر این، پیشنهاد میشود که باید چند سازهی گیج کننده به منظور کاهش احتمال بروز نتایجی گیجکننده، به دقت تعریف گردند. هوانگ و تورن[34] 23 پژوهش را فرا تحلیل کردند و دریافتند که «هم شرکت کاربر و هم مشارکت کاربر سودمند هستند، اما میزان این سودبخشی بیشتر به چگونگی تعریف مشارکت و اثرات آن بستگی دارد».
هدف این مقاله بررسی رابطهی بین مشارکت کاربر و موفقیت سیستم در زمینهای گستردهتر است که تمامی اثرات مهم در موفقیت سیستم به طور همزمان و مشترک مشخص میشوند. به علت پیچیدگی این طرح، ما بر این باور هستیم که بررسی این رابطه با استفاده از رویکردی همزمان و اقتضایی سودمند و مناسب باشد.