ترجمه فارسی عنوان مقاله
کاربرد روش 5S در آزمایشگاههای دانشکده مهندسی صنعتی
عنوان انگلیسی
5S methodology implementation in the laboratories of an industrial engineering university school
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
39902 | 2015 | 10 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Safety Science, Volume 78, October 2015, Pages 163–172
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلیدواژهها
1.مقدمه
2.توسعه و روش شناسی
شکل. 1. روش اخذ ایمنی.
جدول 1. روش پیاده سازی 5S در آزمایشگاه فن آوری.
2.1. جهت
2.2. راهنما
جدول 2. مجموع زمان انتظار پیاده سازی روش 5S در آزمایشگاههای آزمون.
2.3. تیم
شکل 2. ابزار برش آزمایشگاه سیستمهای تولید یکپارچه قبل و بعد از اجرای 5S.
شکل 3. بورد 5S
شکل 4. روش کار مواد جدید.
3. دستاوردهای اصلی
شکل 5. رویه ظهور کثیفی.
شکل 6. رویه اقلام نابجا یا گمشده.
4. نتایج
جدول 3. تفاوتهای بین نبود 5S و پیادهسازی روش 5S.
شکل 7. مقایسه بین قبل و بعد از کاربرد روش 5S
5. نتیجهگیری
کلیدواژهها
1.مقدمه
2.توسعه و روش شناسی
شکل. 1. روش اخذ ایمنی.
جدول 1. روش پیاده سازی 5S در آزمایشگاه فن آوری.
2.1. جهت
2.2. راهنما
جدول 2. مجموع زمان انتظار پیاده سازی روش 5S در آزمایشگاههای آزمون.
2.3. تیم
شکل 2. ابزار برش آزمایشگاه سیستمهای تولید یکپارچه قبل و بعد از اجرای 5S.
شکل 3. بورد 5S
شکل 4. روش کار مواد جدید.
3. دستاوردهای اصلی
شکل 5. رویه ظهور کثیفی.
شکل 6. رویه اقلام نابجا یا گمشده.
4. نتایج
جدول 3. تفاوتهای بین نبود 5S و پیادهسازی روش 5S.
شکل 7. مقایسه بین قبل و بعد از کاربرد روش 5S
5. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
ایمنی - کایزن - 5S - تولید ناب - TPM - مهندسی همزمان - پیشرفت مداوم
کلمات کلیدی انگلیسی
Safety; Kaizen; 5S; Lean manufacturing; TPM; Concurrent engineering; Continuous improvement
ترجمه چکیده
این مقاله به بررسی تجربه کاربرد روش 5S به منظور بهینهسازی کار و ایمنی آزمایشگاههای مهندسی دانشگاه میپردازد، به این ترتیب که نتایج حاصله قابل تعمیم به مراکز مشابه دیگر هستند. پروژه تحقیقاتی توسعه یافته فرهنگ سازمانی تمام منابع را در آزمایشگاههای شیوه کار ایجاد کرده است. مدل کاری برای ایجاد ساختار 5S تعریف شد و فرایند اجرا ثبت شده است. همراه با کاربرد روش 5S، آزمایشگاههای دانشکده آزمایشگاههای صنعتی شدهاند؛ آنها با شرایط ایمنی و سازمانی منطبق شدهاند که معمولاً در صنعت فلزکاری یافت میشود. آموزش، کنترل و نگهداری منابع و اقدامات مربوطه در زمان کمتر و با کاهش هزینه قابل ملاحظه اجرا شدهاند. فضای در دسترس برای محل منابع نیز افزایش یافت.
ترجمه مقدمه
برخی مهارتهای بسیار ضروریمان در مهندسی ناشی از مشارکت در نه تنها نمایشهای رسمی، بلکه ابزار، مواد و افراد دیگر است» (جوهری و اولدز، 2011). بخشهای عنصری در حال بهبود پیوسته، تا حدی، روشی برای بهبود عملکرد کل فرایند است.
5S روش مدیریت فضای کاری است که در ژاپن در نتیجه کاربرد فرهنگ کایزن ظاهر شد (بهبود پیوسته در زندگی شخصی، خانوادگی، اجتماعی و حرفهای). مفهوم اصلی 5S ریشه اجتماعی-تاریخی و فلسفی دارد (کوبایاشی، 2005). بسیاری از شیوههای معمول در ژاپن با بخشی از فلسفه و بخش دیگر از تکنیک توصیف شدهاند، برای مثال «کِندو»، یا شمشیربازی ژاپنی (که خاستگاهش از کنجوتسو است) یا جودو (جوجوتسو)، «هنر نجیب، نرم، انعطافپذیر، منعطف، انحناء پذیر یا تسلیم شدنی» ژاپنی، که برای هدایت بدن و ذهن توسط نظم استفاده شده است (سوگیورا و گلیسپیر، 2002). این رهیافت نیز در مدیریت ژاپنی اعمال شده است که هم فلسفه مدیریت و هم تکنیکهای مدیریت دارد (گاپ و همکاران 2008).
در آغاز، روش 5S برای توسعه سیستم مدیریت یکپارچه استفاده شد که در نگهداری تولید جامع (TPM) توسعه یافته بود (بامبر و همکاران 2000). از سوی دیگر، 5S غربی کاربردی کمینه دارد و با فعالیت نگهداری در ارتباط است (بکر، 2001).
شیوه 5S تکنیک استفاده شده برای ثبت و نگهداری محیط کیفی در سازمان است (خمیس و همکاران 2009). کاربرد روش 5S در کسبوکاری همانند کایزن نخستین بار در سال 1980 توسط تاکاشی اجرا شد (اوسادا 1989، 1991). اوسادا نیاز به فلسفه بهبود پیوسته رفتار حرفهای را توسط ادغام seiri, seiton, seiso, seiketsu و shitsuke در محل کار مطرح کرد. سیستم تولید تویوتا (TPS) مثالی روشن از کاربرد اصول 5S است (ماندن، 2012).
در حال حاضر، نیاز به بهبود در سازمانهای مختلف ممکن است تحت تاثیر پیچیدگیهای متفاوت سیستمها باشد. علاوه بر این، شناخت این موضوع اهمیت دارد که کدام روش میتواند به ما کمک کند تا فرایند بهبود پیوسته را به منظور دستیابی به بهرهوری بیشتر و ایمنی محل کار توسط مشارکت و شناخت پرسنل مربوطه آغاز کنیم. به این دلیل است که روشهای دانشگاهی ابزار ضروری برای توسعه افراد حرفهای در آینده، به خصوص مهندسین، تلقی شدهاند (شپرد و همکاران 2008)، و تردیدی نیست که یکی از بهترین روشها برای یادگیری روش کاربرد روزانه است.
در بسیاری از سازمانها، هدف نهایی کاربرد سیستم مدیریت کیفی- QMS است (دولهای، 2008) که نیازمند پاسخدهی صحیح سازمان به پیشنهادات کیفی توسط تعهد، ابتکار و انگیزش پرسنل است و به سازمان اجازه میدهد تا به رقابتپذیری بیشتر دست یابد.
روش 5S به این ترتیب در تمام کشورها دیده نشده است. برای مثال، همانطور که میتوانید در کوبایاشی و همکاران (2008) ببینید، ژاپن بر 5S به عنوان استراتژی برای تعالی کسبوکار تاکید دارد، به این ترتیب مشارکت در کار و در خانه را میطلبد؛ به عبارت دیگر، 5S در بریتانیا و ایالات متحده به عنوان سیستم یا ابزاری صرفاً برای محل کار دیده شده است. در برخی کشورها، کاربرد روش 5S روشی ساده برای تطابق با حداقل الزامات برای سلامت و ایمنی در محل کار است. این رابطه منجر به احتمال تعمیم حوزه 5S توسط گنجاندن S جدید، «ایمنی و سلامت» شده است (زلینسکی، 2005).
لیکزیا و بو (2011) به سوءتفاهمهای اصلی و خطاهای سازمانهای چینی در کاربرد 5S توسط بررسی شرکتهای تولیدی اشاره میکنند. این موضوع ناشی از شکست مدیریت 5S و مراحل پیشنهادی برای اجرای موفق برنامههای 5S است، یعنی چگونه 5S را فرهنگ کنیم.
پروژه تحقیقاتی حاضر، توسعه یافته در محیط دانشگاهی، به کاربرد فرایند بهبود پیوسته و نیاز به بهینهسازی منابع در دسترس استفاده شده در آزمایشگاههای متفاوت برای آزمونها و شیوه اجرا پاسخ میدهد. علاوه بر این، در طول استقرار پروژه، دو مانع ابتدایی را حذف کردیم که توسعه پروژه را مشخص کرده بود:
1. چگونه باید به بهبود نزدیک شد، با کنترل هزینهها و تلاش برای تسهیل فرایند اجرا؟
2. چگونه میتوان از منابع افزایش یافته در طول فعالیت آزمایشگاهی (بهرهوری)، همراه با ایمنی و حداقلسازی ریسک، استفاده کرد؟
برای بهبود، تصمیمگیری شد که پایه سازماندهی، دستهبندی و نگهداری تمام منابع مربوطه در شرایط بینقص باشد. از سوی دیگر، افزایش بهرهوری در منابع استفاده شده، و بهبود محل کار باید باعث تعریف برنامه مدیریت نظاممند شود که فرایند را حفظ کرده و بهبود میبخشد.
برای غلبه بر این موانع، پیشنهاد شده است که 5S روش آرمانی برای آموزش صحیح دانش مربوط به کیفیت باشد، این کار توسط شناخت و تعهد تمام پرسنل به تجهیزات و تسهیلات کاری انجام میشود. این آگاهی تغییر نگرش و رفتار ایجاد میکند، این تغییر فرایند استارتآپ مدیریت کیفیت جامع را تضمین میکند.
چند تحقیق برای کاربرد 5S در دانشگاههای چین از زمان مشارکتشان در گواهی کیفیت بینالمللی ISO 9000 (اوسادا، 1989؛ فنگ، 2001)، و همچنین تجربیات قبلی مربوط به کاربرد محلی 5S در مراکز آموزشی (ژآنگ، 2005) وجود دارد. برحسب کاربرد 5S در آزمایشگاههای دانشگاه، که از منابع تدریس مشابه برای کارکنان صنعت استفاده میکند، به مطالعهای مفصل از فرایند اجرا نیاز است؛ شرکتکنندگان مشخصههای اختصاصی دارند که بازنگری کاربردهای معمول روش اجرای استاندارد را ایجاب میکند (ماهارجان، 2011؛ بورگو و همکاران 2009).
آزمایشگاههای منتخب برای این پروژه مشخصات اختصاصی دارند که به دانشجویان برای درک و توسعه روش 5S کمک میکنند. نخستین مشخصات که این آزمایشگاهها را برای کاربرد و شیوه اجرای 5S مناسب ساخته فضاهای آموزشی آنها است که در آن تعامل واقعی با دانشجو صورت میگیرد، یعنی دانشجو بازیگر عمده است، منابع متفاوت را با استقلال کامل بررسی میکند. او باید محیط خود را بشناسد و بداند چگونه کارش را توسعه دهد تا فعالیتش بهرهور شود. دومین مشخصهای که آنها را مناسب میسازد این است که آنها نمونهای از صنعت در مقیاس کوچک هستند، که در آن دانشجویان فرصت خواهند داشت تا این روش را در زمانی که تحصیلشان تمام شد و به شرکتی پیوستند اعمال کنند (چی، 2011).
پروژه تحقیقاتی به تحلیل مفصل مدل کاربرد روش 5S در سیستمهای تولید ادغامی، برش و شکلدهی فلز ورق و آزمایشگاههای اندازهگیری پرداخته است تا به کاهش و سوددهی ریسکها برسد. این محیط با انواع منابع تدریس در دسترس و کاربردش توسط افرادی با نیازمندیهای اختصاصی مشخص شده است.
در آزمایشگاهها، منابع فنی مشخصات کاربردی مشابه با منابع استفاده شده در صنعت، همانند ابزار-تراش، ابزار بستن و برش، مواد فلزی، مهندسی سختافزار و نرمافزار و غیره دارند. این منابع نیاز به کاربرد روش براساس نظم و پیشبینی دارند که سطح بالایی از ایمنی را تضمین خواهد کرد (شکل 1).