ترجمه فارسی عنوان مقاله
تاثیر مدیریت کیفیت جامع بر نوآوری در سازمان های خدماتی: مروری بر منابع و چارچوب مفهومی جدید
عنوان انگلیسی
Impact of Total Quality Management on Innovation in Service Organizations: Literature Review and New Conceptual Framework
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
4323 | 2013 | 14 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia Engineering, Volume 53, 2013, Pages 516–529
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.مدیریت کیفیت جامع TQM
3.شیوه های مدیریت کیفیت جامع
جدول 1. نمونه هایی از برخی منابع تاثیر گذار شیوه های مدیریت کیفیت جامع
4.شیوه های مدیریت کیفیت جامع در سازمان های خدماتی
جدول 2. شیوه های مدیریت کیفیت جامع در سازمان های سازنده و خدماتی
5.نوآوری
6.انواع نوآوری
7.سنجش های نوآوری
8.رابطه بین مدیریت کیفیت جامع و نوآوری
جدول 3. خلاصه مطالعات اخیر در زمینه رابطه بین مدیریت کیفیت جامع-نوآوری که شامل شرکتهای خدماتی است
9.چارچوب نظری و تدوین فرضیه ها
1.9. مدیریت کیفیت
جدول 4. شیوه های مدیریت کیفیت جامع ساختارهای باستون ساراف و همکاران
جدول 5. شیوه های مدیریت کیفیت جامع که بیشتر با ماهیت کسب و کار سازمان های خدماتی مرتبط هستند
2.9.نوع شناسی نوآوری
10.فرضیه های توسعه
1.10 رهبری مدیریت
2.10 مشارکت کارمندان
3.10 توانمند سازی کارمندان
4.10 اطلاعات و تجزیه و تحلیل
5.10 تحصیلات و آموزش
6.10 مشتری مداری
7.10 بهبود مستمر
11.الگوی مفهومی این مطالعه
12.نتیجه گیری
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.مدیریت کیفیت جامع TQM
3.شیوه های مدیریت کیفیت جامع
جدول 1. نمونه هایی از برخی منابع تاثیر گذار شیوه های مدیریت کیفیت جامع
4.شیوه های مدیریت کیفیت جامع در سازمان های خدماتی
جدول 2. شیوه های مدیریت کیفیت جامع در سازمان های سازنده و خدماتی
5.نوآوری
6.انواع نوآوری
7.سنجش های نوآوری
8.رابطه بین مدیریت کیفیت جامع و نوآوری
جدول 3. خلاصه مطالعات اخیر در زمینه رابطه بین مدیریت کیفیت جامع-نوآوری که شامل شرکتهای خدماتی است
9.چارچوب نظری و تدوین فرضیه ها
1.9. مدیریت کیفیت
جدول 4. شیوه های مدیریت کیفیت جامع ساختارهای باستون ساراف و همکاران
جدول 5. شیوه های مدیریت کیفیت جامع که بیشتر با ماهیت کسب و کار سازمان های خدماتی مرتبط هستند
2.9.نوع شناسی نوآوری
10.فرضیه های توسعه
1.10 رهبری مدیریت
2.10 مشارکت کارمندان
3.10 توانمند سازی کارمندان
4.10 اطلاعات و تجزیه و تحلیل
5.10 تحصیلات و آموزش
6.10 مشتری مداری
7.10 بهبود مستمر
11.الگوی مفهومی این مطالعه
12.نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
نوآوری - ارتباط - سازمان خدمات - مدیریت کیفیت جامع -
کلمات کلیدی انگلیسی
TQM,Innovation,Relationship,Service organization,
ترجمه چکیده
هدف این مقاله مروری بر منابعی در زمینه رابطه میان مدیریت کیفیت جامع و نو آوری در سازمان خدماتی و تدوین چارچوب مفهومی پژوهشی در این رابطه است. بیشتر مطالعات اخیری که به بررسی رابطه نوآوری مدیریت کیفیت جامع و صنایع خدماتی در حوزه خود پرداخته اند، مرور شده اند. شیوه های مدیریت کیفیت جامع در سازمان خدماتی به بحث گذاشته شده و الگو و چارچوبی مفهومی ارائه شده است.
ترجمه مقدمه
اهمیت صنایع خدماتی در اقتصاد محلی و بین المللی بطور قابل توجهی رو به افزایش است. در دو دهه گذشته سهم صنعت خدمات در تولید ناخالص داخلی GDP بطور قابل توجهی افزایش یافته است. بر طبق اداره علوم بخش تکنولوژی و صنعت (STI،2008) سازمان توسعه و همکاری اقتصادی OECD تا سال 2008 صنعت خدمات در برخی کشورها بیش از 70 درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است(به عنوان مثال لوکزامبورگ 82%، یونان 78% و ایالات متحده آمریکا 77%)(STI،2008)، به شکل 1 مراجعه کنید. افزایش رقابت در بازارهای جهانی و محلی اهمیت نوآوری خدمات را به عنوان یک منبع کلیدی معرفی می کند که از رشد و توسعه شرکت ها حمایت می کند. بخش تکنولوژی و صنعت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی اظهار داشت که اهمیت نوآوری خدمات به خوبی تثبیت شده است اما با وجود این شرکت های زیادی به دنبال راه های جدید در تدوین انواع نوآوری خدمات ضروری برای موفقیت در زنجیره های ارزش جهانی هستند.
بطور مشابه در کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، صنعت خدمات و مشاغل خدمات در هیچ یک از کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نقش حیاتی و بسیار مهمی در اقتصادهای محلی ندارند. به عنوان مثال در مالزی در سال 2009 سهم صنعت خدمات 55 % از تولید ناخالص داخلی بود. مالزی بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی و نرخ رشد سریعتری در سازمان توسعه سرمایه گذاری مالزی MIDA دارد(گزارش بازدهی سرمایه گذاری در مالزی، 2011). در سال 2011 سهم صنعت خدمات از تولید ناخالص داخلی به 58.6 % با نرخ رشد 6.8 درصد افزایش یافت و 6.5 میلیون نفر را بکار گرفت که 53.3 درصد مجموع استخدامی ها در سال 2011 است(گزارش بازدهی سرمایه گذاری در مالزی،2011).
چنین فعالیت بزرگ اقتصادی از طریق صنعت خدمات تعداد بی شماری از سازمان ها، موسسات و شرکت ها را شامل می گردد. به عنوان مثال مراقبت های بهداشتی، حمل و نقل، آموزش، خدمات دولتی، هتل ها و رستوران ها، ارتباطات، خدمات اقتصادی، خدمات فردی و اجتماعی، سازمان های خرده فروش و عمده فروش. این سازمان ها برای رقابتی مناسب و افزایش مزیت رقابتی خود نیاز دارند تا خدماتی نوآورانه و با کیفیتی بالا ارائه دهند. بکارگیری سیستم مدیریت کیفیت جامع به موجب عناصر خود همانند بهبود پیوسته یا تمرکز بر مشتری فرایند نوآوری در سازمان ها را ارتقاء می دهد(بالدوین و جانسون،1996؛ فلین،چرودر و ساکاکی بارا،1994،1995).
مدیریت کیفیت جامع و نوآوری اهداف و اهمیت یکسانی در عملکرد سازمان ها بخصوص در صنعت خدمات دارند. هر دو آنها در جستجو یکی کردن اهداف و نقش های سازمان به منظور رضایت مشتریان و افزایش مزین رقابتی دارند(کایناک،2003). این سازمان ها شامل تمام کارمندانی در یک سازمان هستند که از فرایند مدیریت و تجارت مجزا هستند. علاوه بر این هر دوی آنها پیشرفتی مداوم و توسعه ای پایدار را ارائه می دهند(اوکی،2007، سین و اسمیت،2004؛ تالب،رحمان و قریشی،2012). بهبود مداوم، دستیابی به رضایت مشتری و فرهنگ باز از جمله اهداف مشترک مدیریت کیفیت جامع و نوآوری هستند(کایناک،2003؛کیم،کومار،2012؛دیپراجوگو و سوهال،2003). بنابراین رابطه میان مدیریت کیفیت جامع و نوآوری می تواند عملکرد سازمان و پیشرفت آن را تعیین کند.
در بستر تعالی اقتصاد و تجارت مدیریت کیفیت جامع و نوآوری عناصر اصلی در پایه گذاری و افزایش مزیت رقابتی هستند(آبرونهوسا و مورا ای سا،2008؛ هیورملینا-لاکانن، ساینیو و جاهیانن،2008؛ مشتاق،پنگ و لین،2011). مدیریت کیفیت جامع و نوآوری نقش حیاتی در موفقیت مشاغل خدماتی دارند. اهمیت رابطه میان شیوه های مدیریت کیفیت جامع و نوآوری از اهمیت مدیریت کیفیت جامع و نوآوری در ایجاد و تقویت رقابت پدیدار می شود. علاوه بر این هر دوی آنها بر روی رضایت مشتری تاثیر می گذارند موضوعی که هدف والای مشاغل سازمان های خدماتی است(مشتاق و همکاران،2011؛ پکویک و گالیا،2009).
نیاز به نوآوری و کیفیت در سازمان های خدماتی عنصر مهمی برای مزیت مشاغل آنها و رقابت از طریق تقویت مزیت رقابتی آنها است(جونجا، احمد، کومار،2011؛ کارانی و بیچانگا،2012). این موضوع محققان زیادی را برانگیخته است تا مطالعاتی در زمینه رابطه بین شیوه های مدیریت کیفیت جامع و نوآوری انجام دهند. منابع موجود دیدگاه های تازه و رویکردهای متنوعی از نقطه نظرهای متفاوت در زمینه رابطه نوآوری-شیوه مدیریت کیفیت جامع ارائه داده اند. با وجود این برخی کمبودها در این مطالعات وجود دارند.
در ابتدا همانند بیشتر مطالعات تجربی در زمینه رابطه نوآوری مدیریت کیفیت جامع که در صنعت ساخت انجام شده است(جیت پایبون و رائو،2007؛ ته، یانگ،آروموگام و کوآی،2009) هنوز هم به مطالعات بیشتری در این زمینه در صنعت خدمات وجود دارد(انگ،لی،تان و چونگ،2011؛ جونه جا و همکاران،2011؛ سیت، کوآی، لوک و هان،2011).
در مرحله دوم مطالعات اخیر شامل نتایج متناقضی است. برخی به این نتیجه رسیده اند که مدیریت کیفیت جامع تاثیر مثبتی بر نوآوری دارد(به عنوان مثال آبروهوسا و مورا ای سا،2008؛ لوپز میل گو، مونتز-پئون و زوکز-اورداس،2009؛ مارتینز-کوستا و مارتینز-رورنت،2008؛ دی.آی.پراجوگو و هونگ،2008؛ سارکیس و هولاند،2009). در حالی که سایرین به این نتیجه رسیده اند که مدیریت کیفیت جامع هیچ تاثیری بر نوآوری ندارد(به عنوان مثال مورا ای سا و آبروهوسا،2007؛ پکوویک و گالیا،2009؛ سنتوس-ویجاند و آلوارز-گونزالز،2007). در نتیجه هنوز فاصله ای در این بین وجود دارد و مذاکراتی در حال حاضر با محققانی وجود داردکه در حال بررسی تاثیر مدیریت جامع بر نوآوری هستند.
در مرحله سوم، در میان منابع موجود چنین نتیجه گیری برای شیوه مدیریت کیفیت جامع خاص که منجر به بدست آوردن کیفیت و نوآوری با یکدیگر در سازمان خدمات شود توصیه نشده است. بیشتر مطالعات از مجموعه های متفاوتی از شیوه های مدیریت کیفیت جامع استفاده کرده اند تا تاثیر آن را بر نوآوری در همه زمینه ها بررسی کنند همانند(آبروهوسا و مورا ای سا،2008) کسی که هر یک از عوامل استقلال، مشاوره، شیوه های مدیریت حمایت از افراد را مورد بررسی قرار داده است. در حالی که ساتیش و سیرینی واسان(2009) رهبری، طراحی راهبردی، تمرکز بر مشتری و بازار، اطلاعات و تحلیل تمرکز بر منابع انسانی، مدیریت فرایند، همکاری تامین کننده و نتایج کسب و کار را بررسی کرده اند.
در مرحله چهارم، مطالعات تجربی اخیر تاثیر شیوه های مدیریت کیفیت جامع را در انواع خاصی از نوآوری در صنایع ساخت مورد ارزیابی قرار داده اند از جمله مطالعه آبروهوسام و سا که در زمینه نوآوری فناوری و مطالعه پراجوگو و سوهال(2004) در زمینه نوآوری محصولات بودند. با این حال تا کنون چنین مطالعه ای ارتباط بین شیوه های مدیریت کیفیت جامع با تمام انواع متفاوت نوآوری در صنعت خدمات را مورد هدف قرار نداده است. در نتیجه سوالات زیادی از منابع موجود مطرح می شود: آیا شیوه های مدیریت کیفیت جامع هیچ گونه تاثیری در نوآوری سازمان های خدماتی داشته اند؟ چه نوع نوآوری بیشتر توسط شیوه های مدیریت کیفیت جامع در سازمان های خدماتی تحت تاثیر قرار می گیرد؟ آیا شیوه های مدیریت کیفیت جامع خاص وجود دارند که در سازمان های خدماتی تاثیر بیشتری بر نوآوری داشته باشند؟